Seferihisar Otelleri ve Bölgesi      

İzmir’in Urla, Güzelbahçe ve Ege Denizi arasında, elli Km. sahil şeridiyle, Bahadır, İpsili gibi küçük adacıklarıyla, “sakinlik başkenti” tanımını hak eden muhteşem bir yaşam bölgesidir. Seferihisar sadece belediyeye ait on adet mavi bayraklı halk plajına sahiptir.

Seferihisar İyonya dönemine ait Teos Antik Kenti Üzerindedir. Teos’ta, bilinen en büyük Dionysos tapınağı bulunmaktadır. Tarihte ilk aktörler birliğinin kurulduğu, yoğun olarak sanatçıların yaşamış olduğu bir merkezdir. Halen devam eden kazılarla bu izler gün yüzüne çıkmaya devam etmektedir.

Seferihisarda Gezilecek Yerler

Seferihisar eski bir balıkçı köyüdür. Türkiye’deki tek Cittaslow (Sakin Şehir) unvanlı yerleşkesidir. Bölgede klasik turizm anlayışı söz konusu değildir.

Özellikle görülmesi gereken Antik Kent Teos, Helenistik döneme ait kalıntıları incelendiğinde bölgedeki en eski şehri olma özelliğindedir. Şehrin en önemli kalıntısı Dionysos tapınağıdır. Teos Antik Kentini gezmeli ve özellikle gün batımını bu noktadan bir kez izlemelisiniz.

Plaj Önerisi

Ekmeksiz Plajı, Teos Antik Kenti yakınlarında Sığacık tarafında kum zemini ve tertemiz deniziyle doğal bir koydur.

Küçük Akkum Plajı, mavinin ve yeşilin tonlarını yan yana görebileceğiniz muhteşem bir güzelliktir.

Akarca Plajı Teos Antik limanının hemen karşısında çok uzun olan bir sahil şerididir.

Şehir merkezine de yakın noktalarda pek çok mavi bayraklı halk plajı bulunmaktadır.

Seferihisar Otelleri

Antik Butik Otel; Kalede kurulan ilk oteldir. Sığacık Mahallesi’ndedir. Muhteşem organik reçeller, zeytinyağı, Armola peyniri gibi Seferihisar’a özgü ürünlerden oluşan kahvaltı keyfini burada yaşayabilirsiniz.

La Casa; Cumbalı bir konakta hanımların işlettiği güler yüzlü bir ortamda ve elbette yine harika bir kahvaltı menüsüne uyanacağınız Sığacık Kaleiçi’nde misafir olabileceğiniz bir başka mekan.

Gülser; Yine Sığacık Kaleiçi mevkiinde kendinizi evinizde hissedebileceğiniz başka bir misafirhane.

Euphoria Aegean Resort & SpaHakettiğiniz tatilinizde biraz daha gizlilik ve kişisel dokunuşlar mı tercih edenlere.

Bu aile işletmelerine pek çok başka örnek eklenebilir ve aslında burada adı sayılmayanlara haksızlık ediyor durumdayız. Seferihisar Belediyesi’nin alternatif misafirhanelere ulaşmanız mümkündür.

Seferihisar otel kapasitesi bakımından geniş olanaklara sahip değildir. Bununla birlikte erken harekete geçerek uygun gördüğünüz koşullarda tatil planınızı bölgede gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.