Senenin tüm yorgunluğunu atıp doyasıya eğlenmek istiyorsanız Ölüdeniz Plajı tam aradığınız yer olabilir. Ölüdeniz Plajı muhteşem doğasıyla kafa dinlemenize olanak sağlarken geniş aktivite yelpazesi sayesinde de bol bol keyifli vakit geçirmenize de imkan tanır. Doğa harikası sayılabilecek güzelliğe sahip Ölüdeniz, muhteşem atmosferiyle de unutulmaz bir tatil geçirmenizi sağlar.

Ölüdeniz Plajı Özellikleri Nelerdir?

Ölüdeniz Plajı, sahip olduğu özellikler sayesinde Türkiye’nin en merak edilen ve sevilen plajları arasında yer alır. Plajın genel özellikleri şu şekildedir:

  • Plaj, 3 kilometrelik bir alana yayılır. Plajın dış zemini kum ve taşlardan, iç zemini ise irili ufaklı taşlardan oluşur.
  • Plajın yaz sezonundaki ortalama sıcaklığı 27 derece olduğu için gelenlerin keyifli bir şekilde yüzmesine olanak sağlar.
  • Ölüdeniz plajları, çevrede bulunan ağaçların yeşiliyle birleştiği için ziyaretçilere adeta bir görsel şölen yaşatır.
  • Plaja toplu taşıma kullanarak pratik bir şekilde ulaşmak mümkündür.

⇒Ölüdeniz Plajı Otellerini İnceleyin.

Ölüdeniz Plajında Yapılabilecek Aktiviteler

Plajda yapılabilecek birbirinden farklı birçok aktivite bulunur. Aktivite yelpazesinin geniş olması her yaş grubundan ziyaretçinin plajda keyifle vakit geçirmesine olanak sağlar.

Yamaç paraşütü, Ölüdeniz’de yapılabilecek aktivitelerin başında yer alır. Çevrede yamaç paraşütü deneyimi yaşamanıza yardımcı olacak farklı firmalar bulunur. Ölüdeniz yamaç paraşütü fiyatları firmaya ve yamaç paraşütü yapılan sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Tatilin her anında doyasıya eğlenmek sizin tatil anlayışınıza daha fazla uyuyorsa Ölüdeniz’in birbirinden renkli eğlence mekanlarını keşfedebilirsiniz. Çevrede alkol alıp dans edebileceğiniz birçok farklı mekan bulunur.

Tatilde sporumu aksatmasam iyi olur diye düşünenler de doğa yürüyüşleri yapabilir. Doğa yürüyüşleri sayesinde bir yandan spor yapıp bir yandan da huzurlu bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Denizle daha fazla bütünleşmek istiyorsanız tekne turlarına katılabilirsiniz. Tekneler etrafta bulunan koyları ziyaretçilere gezdirir. Civarın en bilindik yerlerinden biri olan Kelebekler Vadisi de teknelerin uğradıkları yerler arasında bulunur.

Ölüdeniz Plajı Nerede?

Ölüdeniz Plajı, Ege Bölgesi’nin göz bebeği olan Muğla’nın benzersiz güzellikleri arasında bulunur. Plajın konumu Muğla’nın Fethiye ilçesinin sınırları içerisinde yer alır.

Plaja ulaşımın kolay olması hem turistlerin hem de yerleri halkın plajı tercih etmesini sağlar. Plaja gitmek isteyenler farklı ulaşım seçeneklerinden yararlanabilir.

Ölüdeniz Plajına Nasıl Gidilir?

Eğer Ölüdeniz Plajı’na farklı bir şehirden geliyorsanız öncelikle Fethiye ilçesine ulaşmanız gerekir. Tabelalardan yardım alarak rahatlıkla ilçeye ulaşabilirsiniz. Fethiye’nin merkezine vardıktan sonra yaklaşık 10 kilometre ilerlerseniz plaj karşınıza çıkar.

Eğer uçakla bölgeye gelecekseniz Dalaman Havalimanı’ndan kalkan Havaş otobüsleriyle plaja ulaşabilirsiniz. Havalimanıyla Ölüdeniz Plajı arasında 55 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Havaş otobüsüyle 1 saat seyahat ettikten sonra bölgeye varıyorsunuz.

Servis kullanmak istemiyorsanız da havalimanında araç kiralayan firmalara danışarak istediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede her zaman hazırda bekleyen taksiler de bulunur.

Fethiye’nin merkezinden Ölüdeniz Plajı’na saat 20.00’ye kadar düzenli olarak minibüsler kalkıyor. Haftasonu bu süre daha geç saatlere kadar uzuyor.

Ölüdeniz Plajı Giriş Ücretleri

Ölüdeniz’e gitmek isteyen birçok kişinin aklında doğal olarak “Ölüdeniz plajı ücretli mi?” sorusu oluşur. Ölüdeniz Plajı ücretlidir ancak ücretler düşük tutulduğu için herkes rahatlıkla plaja girip yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarabilir.

Ölüdeniz giriş ücreti, yaya veya araçla içeri girme durumunuza göre değişkenlik gösterir. Aracınızın boyutu büyüdükçe de alınacak ücret artabilir. Yaya olarak girişlerde öğrencilere indirim uygulaması yapılır.

Plajın etrafında Ölüdeniz Kumburnu Plajı ya da Ölüdeniz Belcekız Plajı gibi ücretsiz denize girilebilen plajlar da bulunur. Giriş için para ödemek istemiyorsanız bu tarz yerleri tercih edebilirsiniz.

Ancak ücret tarifesi zaman içerisinde değişebileceği için gitmeden önce fiyat araştırması yapmanız faydalı olur. Ölüdeniz’in bazı kısımlarında şezlonglar ücretlidir. Ölüdeniz şezlong fiyatları, kiralama yapan firmanın fiyat politikasına bağlı olarak değişir.

Ölüdeniz Plajı Yeme İçme

Ölüdeniz’de fazla sayıda yeme içme mekanı vardır. Mekanların sayısının çok olması yemek çeşitliliğini artırır.

Yenilebilecek yemeklerin başında balık yer alır. Ölüdeniz’de bulunan restoranlarda çoğu balık çeşidinin tazesine ulaşabilirsiniz. Restoranların menülerinde farklı deniz ürünleri de yer aldığı için yeni lezzetler keşfetmeniz mümkün. Kremalı ahtapot gibi gurme lezzetleri tadarak lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.

Ölüdeniz’e gitmişken bölgeye özel olan Babadağ Keşkeği’ni yemeden dönmemelisiniz. Klasik keşkeği sevenler üzerindeki tereyağı ile meşhur olan Babadağ Keşkeği’ne de bayılacaktır. Doğal ürünler ve yumuşacık kuzu etiyle hazırlanan keşkek sayesinde yemekten alacağınız zevki zirveye taşıyabilirsiniz.

Ege’de tatil yapıp da zeytinyağlı mezeleri tatmamak olmaz. Yemekler, bölgede yetiştirilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı ile yapıldığı için lezzetine doyulmaz. Restorana gittiğinizde özellikle zeytinyağlı enginar söyleyip tadına bakmalısınız.

Görmeden Dönme

Eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri büyüleyen Ölüdeniz’in etrafında da mutlaka görülmesi gereken yerler bulunur. Ölüdeniz’e kadar gitmişken çevresindeki yerleri de gezmeniz tatilinizin daha keyifli geçmesini sağlar. Ölüdeniz ve çevresinde yer alan, gezebileceğiniz yerler şunlardır:

Çevre Plajlar

Her ne kadar bölgedeki en popüler plaj Ölüdeniz olsa da çevresinde görülmeye değer farklı plajlar da bulunur. Örneğin Ölüdeniz Kumburnu, temizliği ve doğasıyla öne çıkan bir plajdır. Kumburnu Ölüdeniz plajı ile bitişik bir durumdadır. Bu sayede kolay bir şekilde gidip görebilirsiniz.

Belcekız Ölüdeniz Plajı’na çok yakın olan plajlardan biridir. Plajın mavinin her tonunu görebileceğiniz muazzam bir denizi bulunur.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi’nin plajı berrak ve temiz bir suya sahip olmasıyla dikkat çeker. Denizin suyu biraz soğuk olsa da vadinin büyüleyici manzarasına kapılıp keyifle yüzebilirsiniz.

Plajın denizi ilerledikçe birden derinleşebilir. Bu yüzden yüzme konusunda pek iyi değilseniz kıyıdan fazla uzaklaşmamanız daha faydalı olur. Kelebekler Vadisi’ne tekne turları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Öncelerde 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan vadide artık kelebek türlerinin kalmadığını da belirtmekte fayda var. Fakat plajı için vadiyi ziyaret edebilirsiniz.

Ölüdeniz Tabiat Parkı

Ölüdeniz’in doğasını biraz daha yakından incelemek istiyorsanız Ölüdeniz Tabiat Parkı’nı gezebilirsiniz. Devlet korumasına sahip olan park, 1978 senesinde milli park olma statüsüne kavuşmuştur. Mavi ve yeşilin kucaklaştığı bir manzaraya sahip olan bölgede birçok farklı bitki türü bulunur.

Tabiat parkına giriş yaparken belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Parkın içerisinde yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çeşitli cafeler yer alıyor. Parkta uzun bir yürüyüş yapacağınız için konforlu bir yürüyüş ayakkabısını yanınıza almanız yararlı olur.

Hisarönü

Hisarönü, hem bölgenin kültürüne daha fazla hakim olabileceğiniz hem de eğlence mekanlarının bulunduğu bir alandır. İlçe merkezine yalnızca 4 kilometre uzaklıkta olan bölgede yöreye özgü ürünlerin satıldığı birçok farklı yerel dükkan bulunur.

Canlı bir gece hayatına sahip Hisarönü’nde genellikle gündüz vakitlerinde pek kalabalık olmuyor. Akşama doğru ziyaretçiler bölgeye akın etmeye başlıyor. Eğer gece eğlenmeye çıkmak istiyorsanız Hisarönü’nü tercih edebilirsiniz. Eğlenmenin yanı sıra bölgede bulunan restoranlarda farklı yemek çeşitlerini de tadabilirsiniz.

Şövalye Adası

Şövalye Adası aynı zamanda Megri Adası ya da Fethiye Adası olarak da adlandırılabilir. Yıllar boyu birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ada, bazı zamanlarda Osmanlı’nın savunma kalesi olmuştur.

Bölgede keyifle piknik yapabileceğiniz alanlar bulunur. Bunun yanı sıra konaklama imkanı sağlayan oteller de vardır. Tatilinizin bir gününü daha farklı bir yerde geçirmek isterseniz Şövalye Adası’nda konaklayabilirsiniz.