Çam ormanlarının yeşilliği arasında yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, son zamanların gözde kayak merkezlerinden biri oluyor. Bunda son zamanlarda açılan otelleri, kurulan pist ve teleferik sistemlerinin etkisi büyük. Buna bir de bulunduğu doğanın görkemi de eklenince tam bir kış cenneti atmosferi ortaya çıkıyor.

Avrupa standartlarını fazlasıyla sunan kayak merkezi, bu özelliğiyle de her sezon yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor. Kayak merkezi, İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı nedeniyle de yerli turistlerin kış tatillerinde hafta sonu için ilk tercihi oluyor.

Bolu - Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi içinde yer alan merkezde 5 adet tam donanımlı tesis bulunuyor. Toplamda 1600 yatak kapasitesi sunan bu tesisler, konuklarını en modern hizmetle ağırlıyor. Her detayı düşünülen bir hizmet sunan merkezler, kayak severlere konforlu bir deneyim yaşatıyor.

Kayak merkezinde 2 ana kayak alanı bulunuyor. Bu ana kayak alanları 18 adet mekanik tesis ile kayak severlere çeşitli zorluk seviyelerinde pist seçenekleri sunuyor. Bu 25 adet pistin toplam uzunluğu ise 40 kilometreyi buluyor. Avrupa standartlarını sunan snowpark alanlarına da sahip olan merkezde ayrıca farklı zorluk dereceleri sunan rail-box, rampa-kicker line, rail line ve border cross da bulunuyor.

⇒ Otelleri İnceleyin

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?  

“Kartalkaya nerede?” diye merak ediyorsanız merkezin Bolu sınırları içinde yer aldığını bilmelisiniz. İstanbul’a 263 ve Ankara’ya 186 km mesafede bulunan merkeze kolaylıkla ulaşılabiliyor. Batı Karadeniz bölgesinde yer alan merkez, Bolu’nun güneydoğusunda. Köroğlu dağları üzerinde olan Kartalkaya Kayak merkezi, keyifli bir kayak deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Kartalkaya’ya Nasıl Gidilir?

Merkez Bolu’ya 38 ve Ankara İstanbul karayoluna 28 km uzaklıkta. Merkeze hem havayolu hem de karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Merkeze kendi aracınız ile gitmek istediğinizde TEM ve E-5 başta olmak üzere Afyon-Antalya, Ankara-Bursa gibi yol alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Yolculuk öncesinde zincir ve kar lastiklerini mutlaka yanınıza alın.

Merkeze otobüs ile ulaşmak istediğinizde pek çok büyük şehirden Bolu’ya gelen otobüs seferlerini tercih edebilirsiniz. Bolu otogarına ulaştığınızda da taksi ya da minibüs ile kayak merkezine varabilirsiniz. Havayolu bir diğer ulaşım alternatifi. Bolu’da havalimanı bulunmuyor ancak İstanbul ve Ankara havalimanlarını değerlendirerek, sonrasında bölgeye şehirler arası otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. 

kartalkaya

İstanbul Bolu Kartalkaya Arası Kaç Saat?

İstanbul  ve Bolu Kartalkaya arası 291 km. Bu mesafe ise 3 saat 11 dakika sürüyor.

Kartalkaya Kayak Sezonu  

2200 metre yüksekliğe sahip olan merkezde kar kış sezonunda 4 metreye kadar ulaşıyor. Böylelikle merkezdeki sezon aralık ayında başlıyor ve nisan ayına dek sürüyor. Konuklarına uzun bir kayak sezonu sunan merkezde çam ağaçları arasında, Bolu yaylaları ve dağları manzarası ile eşsiz bir Kartalkaya kayak tatili geçirebilirsiniz. 

Kartalkaya Pistleri 

Her seviyeye uygun pist seçeneklerine sahip olan merkez, her sezon sayısız kayak severe ev sahipliği yapıyor. Merkeze 2 farklı skipass ile ulaşılabilen bazı otellerin pist seçenekleri bulunuyor. Bu skipasslar farklı fiyat seçenekleri sunuyor. 

Merkezde 18 farklı teleski ve telesiyej ile ulaşılabilen 25 adet pist bulunuyor. Bu pistler ise başlangıç seviyeden orta ve iyi seviyeye sahip tüm kayakçılara hitap eden seçenekler sunuyor. Merkez toplamda 2 farklı kayak bölgesinden oluşuyor. Konuklar, konakladıkları bölgeye göre pist ve liftlerden ücretsiz faydalanabiliyor. 

Merkezin kuzey kayak bölgesinde otellere ait pistler bulunuyor. Bu bölgede bulunan pistler 20 km uzunluğunda. Türkiye’nin en geniş snowpark alanına da sahip olan kuzey kayak bölgesi kayakçılara eğlenceli parkur seçenekleri sunuyor. Bölgede rüzgar ve kara karşı korumalı olan telesiyej de yer alıyor. 

kartalkaya

Kuzey kayak bölgesi geniş kayak alanı, modern tesisleri ve otelleri ile genellikle tercih edilen bölgelerden biri. Güney kayak bölgesinde de başlangıç, kolay, orta seviye ve uzman seviye pistler bulunuyor. Bu pistlerinde toplam uzunluğu da 20 kilometre. Bu pistlere ulaşmak isteyenler için de 2 telesiyej, 3 baby lift ve 6 teleski bulunuyor. 

Kayak merkezinin kuzey ve güney pistlerini uzmanlığınıza göre seçebilirsiniz. Kış tatilini Kartalkaya Kayak Merkezi’nde geçirmeyi planlıyorsanız, ilk olarak pist seçimi yapmalı ve otelinizi bu seçim doğrultusunda ayarlamalısınız. Çünkü kayak merkezinin otelleri konuklarına pist özelinde çeşitli seçenekler ve olanaklar sunuyor. Siz de bu imkanlardan yararlanarak kayak tatilinizi dilediğiniz gibi geçirebilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Otelleri

Kartalkaya otelleri konuklarına modern hizmeti sunuyor. Bölgede 5 adet konaklama tesisi bulunuyor. Konuklarına her detayı düşünülmüş hizmeti sunan bu oteller kayak öğretmeni, snowboard öğretmeni, ilk yardım hizmeti ve kayak malzemesi kiralama hizmeti de sunuyor. Kartalkaya kayak otelleri arasından seçim yaparken kayak yapmak istediğiniz alana göre tercihte bulunabilirsiniz.

Kayak merkezinde bulunan özel otellerin toplam kapasitesi ise saat başına 8000 kişi. Oteller, konuklarına kayak malzemesi kiralama hizmeti sunuyor. Eksiksiz ve konforlu bir kayak deneyimi yaşamak istediğinizde ihtiyacınız olan tüm malzeme ve kıyafetleri bu mağazalardan kiralayabilirsiniz. Kadın, erkek ve çocuklar için tüm kıyafet ve malzeme seçenekleri sunan bu mağazalardaki kiralama fiyatları ise sezon özelinde değişiyor.

Sinema salonlarından zengin menü içeriği sunan restoranlara, eşsiz Kartalkaya manzarasından şömine keyfine ve daha fazlasına uzanan ayrıcalıkları yaşayabilirsiniz. Merkez, konaklamaya çok fazla bütçe ayırmak istemeyenler için de alternatifler sunuyor. Bu konaklama seçenekleri arasında Sarıalan Yaylası üzerinde bulunan otantik evler yer alıyor. Kayak pistlerine 10 kilometre uzaklıkta yer alan bu evler, ekonomik konaklama seçenekleri sunuyor.

kartalkaya

Oteller, her detayı düşünülmüş barları ile kayak tatili gecelerine de ayrı bir eğlence katıyor. Gündüz karın tadını çıkarmanızı sağlayan oteller, sunduğu ek hizmet ve olanaklarla da dinlenmenizi ve eğlenmenizi mümkün kılıyor. Çocuklu aileler için de uygun olan kayak merkezi otelleri, sömestir tatillerinde de birçok turisti ağırlıyor. 

Eşsiz manzarası, modern tesisleri, her seviyeye uygun pistleri ile konuklarına eşsiz ayrıcalıklar sunan kayak merkezi, konuklarına ekipman kiralama ve kayak kursu olanakları da sağlıyor. Kurs fiyatları her sezon özelinde farklılık gösterse de genel olarak 1 kişi için 600 TL, 2 kişi 450 TL, 3 kişi 350 TL, 4 kişi 300 TL ve 5 kişi 250 TL arasında seçenekleri bulabilirsiniz.

Kurs fiyatları hakkında en net bilgiyi konaklama yapacağınız otelden alabilir ve bütçenize göre karar verebilirsiniz.

Kayak merkezinde ekipman kiralama fiyatları da otel özelinde farklılık gösteriyor ancak ortalama olarak kayak takımı ya da kıyafeti kiralama hizmeti için 180 TL ile 220 TL arasında seçenekler sunuyor. Bu seçenekleri bütçeniz özelinde değerlendirerek tesis olanaklarından en iyi şekilde faydalanabilir ve eksiksiz bir kayak tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Modern ve ferah görünüme sahip olan otellerde konforlu odaların dışında restoran, sauna, yüzme havuzu, buhar banyosu, hamam, jakuzi, masaj ve spor salonu gibi alanlar da bulunuyor. Kayak yapmak dışındaki zamanlarda bu alanlarda vakit geçirerek son derece keyifli bir kış tatili yaşayabilirsiniz. Bölgede bulunan otel seçeneklerini hem bütçeniz hem de beklentilerinize göre değerlendirebilirsiniz.