İzmir Çeşme’de bulunan Ilıca Halk Plajı doğal güzelliği ve eşsiz özellikleri ile diğer plajlardan kendisini ayırıyor. Ilıca Halk Plajı ismini ılıca bölgesinde denizin içinde yer alan termal kaynaklardan alıyor. Kaplıca sularının beslediği Ilıca plajı sağlığa yararlı ve şifalı olması ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra incecik ve bembeyaz kumlardan geçerek berrak bir denizde balıklarla birlikte yüzme keyfini tatmak isteyenler için ideal.

Termal kaynağa olan yakınlığı sayesinde sadece yaz aylarında değil ilkbahar ve sonbahar gibi mevsimlerde de yüzmek isteyenler için ise epey uygun. Deniz suyunun diğer plajlara göre ılık olması ve yılın birçok mevsiminde tatil severlere kapılarını açması ile cezbediciliğini koruyor. Gold beach olarak efsane haline gelen Ilıca plajı dünyada zor bulunan ve ilginç ılıcalardan biri olması ile misafirlerine heyecan veriyor.

⇒ Ilıca Halk Plajı Otellerini İnceleyin.

Ilıca Halk Plajı Nasıl?

Çeşme Ilıca Halk plajı çevre plajlara kıyasla oldukça tercih edilen paljlardan birisi konumunda. Bunun birbirinden çeşitli birçok sebebi bulunuyor. Ortalama 3 km sahil uzunluğu ile denizi seyretmenin keyfini hat safhaya çıkarıyor. Genişliği sayesinde her daim tenha bir yer bulabilirsiniz. Suyunun berraklığı ile ün salmış bu eşsiz plaj, altın sarısı ve yumuşacık kumları ile görülmeye değer bir cennet.

Yeraltından çıkan şifalı ve mineralli sıcak sular ile yeniden doğmuş gibi hissettiren Ilıca plajı, adından da anlaşılacağı üzere herkese açık bir plaj alanı. Denizin içerisinde voleybol sahaları, su sporu severler için de spor kulüplerine rastlamak mümkün. Dalış, jet ski gibi sporların yanı sıra Ilıca Plajı’nın dalgalı olması sörf yapmayı elverişli hale getiriyor.

Her yaş grubundan ziyaretçiyi ağırlayan bu alan yüzmenin keyfini çıkarıp, dalgaların yarattığı eşi benzeri olmayan manzaraya kendinizi kaptırmanızı sağlıyor. Dilerseniz plajda günübirlik vakit geçirebilir dilerseniz gece kalabilirsiniz. Belli bir süreyi burada geçirmek isteyenler için Ilıca Plajı ve çevresinde çeşitli oteller ve pansiyonlar bulunuyor. 5 yıldızlı lüks otellerden villa apart gibi seçenekler ile bütçe ve isteklere uygun yerler bulmak oldukça kolay.

Her bütçeye uygun otel ve pansiyon seçeneklerinin yanı sıra doğadan kopmak istemeyenler için çadır tesisleri bulunmasa da çadırlarla karşılaşmanız mümkün. Kum, güneş ve deniz üçlüsünün batırdığı güneşin ardından gece hayatına karışmak isteyenler için bölgede çeşitli alternatifler de yer alıyor.

Çeşme Ilıca Halk Plajı Denizi

Ilıca plajının deniz tabanında birden çok sıcak su kaynağı bulunuyor. Böylece diğer deniz sularından farklı olarak ılık bir yüzme deneyimi sizleri bekliyor. Denizin soğukluğundan yakınanlar veya ilkbahar, sonbahar gibi mevsimlerde de denizin tadını çıkarmak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif. Ayrıca yer altında bulunan sıcak su kaynakları sayesinde güney kıyıları, kuzey kıyılarına kıyasla daha da ılık.

Ilıca halk plajını özel kılan yanlarından bir diğeri de denizinin duru ve temiz olması. Berrak görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakan bu denizde balıklar ile birlikte yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Çevre plajlara kıyasla yumuşacık ve temiz kumları deniz boyunca da devam ediyor. Deniz tabanı kum olduğundan Ilıca Halk Plajı acemi yüzücüler ve aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Yerli halk ve turistlerin uğrak plajlarından Ilıca Plajı’na yolu düşen ziyaretçiler için bir dalgakıran bulunuyor. Yer altı kaynaklarından denize en yakın olan ılıcaya yapılan bu dalgakıran ile ziyaretçiler ılıca suyunun keyfine varıyor. Denizi sığ olmasına karşın mavi bayrak ödüllü bu alanda birçok cankurtaran da görev yapıyor. Adeta güvenli ve keyifli bir tatil deneyimi için yaratılmış bir plaj.

Ilıca Halk Plajı Nerede?

“Ilıca Plajı nerede?” sorusunun cevabı İzmir oluyor. İzmir şehrinin ilçesi olan Çeşme sınırları içerisinde yer alıyor. 3 km plaj uzunluğu ile dikkat çeken Alaçatı Ilıca Halk Plajı, İzmir merkeze ortalama 80 km uzaklıkta. Ayrıca Alaçatı ve Çeşme merkeze olan yakınlığı da cabası.

Ilıca Halk Plajı’na Nasıl Gidilir?

İzmir il sınırları içerisinde yer alan Ilıca Halk Plajı İzmir merkeze 80 km uzaklıkta yer alırken Alaçatı’ya 4.5 km, çeşmeye 12 km mesafede. Çeşme Ilıca halk plajına gidebilmek için iki yol alternatifi bulunuyor. Sıklıkla tercih edilen bu iki seçenekten ilki İzmir-Çeşme otoyolu. Bir diğeri ise İzmir-Çeşme karayolu.

Özel araç ile ulaşım sağlayanlar daha konforlu ve yolculuk süresini kısa olmasından dolayı İzmir - Çeşme otoyolunu tercih ediyor. İzmir -Çeşme otobanında Alaçatı sapağını geçtikten sonra Ilıca tabelasını takip ederek sahile doğru yola çıkmış olacaksınız. Sahilin yanında yer alan Sheraton oteli göründüğünde hedeflenen adrese ulaşmış oluyorsunuz.

Şehir dışından hava yolu ile gelmeyi tercih edenler de elbette düşünülmüş. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Çeşme otobüsleri bulunuyor. Çeşme Otogarı’ndan Ilıca dolmuşlarını kullanarak plaja ulaşım sağlanıyor.

Ilıca Halk Plajı Giriş Ücreti

Ilıca Halk Plajı giriş ücreti ne kadar diye merak ediyorsanız, plaja girmek tüm ziyaretçiler için ücretsiz. Ilıca Plajı giriş ücreti olmadan siz de kendinize ait ekipmanlar ile sahilin tadını çıkarabilirsiniz. Sahil boyunca kamp sandalyeleri, şemsiyeler ve şezlonglarda havluları ile Ilıca Plajı’nın tadını çıkaran yerli ve yabancı turistlere rastlamanız mümkün. Eğer ben ekipman taşımak istemiyorum diyenlerdenseniz, ücretli olmak üzere şezlong ve şemsiye hizmeti halkın hizmetine sunuluyor.

Ilıca halk plajı şezlong fiyatları her noktada farklı olabiliyor. Ayrıca belediye tarafından halkın ücretsiz olarak hizmetine sunulmuş WC, soyunma kabini ve duş alanları yer alıyor. Ayrıca sahil çevresinde büfe ve marketler bulunuyor. Böylelikle tüm kişisel ihtiyaçlarınızı sahilden uzaklaşmadan giderebilir ve Ilıca’nın eşsiz güzelliğine ara vermeden keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Görmeden Dönme

Ilıca Halk Plajı yüzlerce yer altı kaynağı, tane tane kumları ve berrak denizi ile misafirlerine sık rastlanmayan keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Gold beach olarak efsaneleşen bu eşsiz sahilin çevresi de ziyaretçilerine en az kendisi kadar yeni ve benzersiz deneyimler yaşatabilir. Alaçatı Ilıca halk plajı çevresinde gezip görebileceğiniz yerler ise bunlar:

  • Saint Mary, tekne turu yapmak isteyenlere keyifli bir deneyim yaşatıyor.
  • Çeşme Kalesi, 1500’lü yıllarda yapılan Çeşme’nin ünlü kalesi 6 hendeği ile görenleri büyülüyor.
  • Yel Değirmenleri Parkı, Ilıca’ya yolu düşenlerin uğrak noktalarından biri, manzarası ile ziyaretçilerine seyir zevki yaşatıyor.

  • Pazaryeri Camii, kiliseden camiye dönüştürülen bu yapı Ilıca çevresinde ünlü bir diğer ziyaret noktası.
  • Çeşme Müzesi, bölgenin antik kalıntıları için kesinlikle görülmeye değer.
  • Rum Köyü Erytrai Antik Kenti, tunç çağından yaşamın esintilerini barındıran bu antik kent Ilıca Halk Plajı’na 15 km mesafede.