Çeşme hafta sonu kaçamakları için İstanbul ve İzmirlilerin en uğrak noktalarından. Henüz 10 yıl öncesine kadar pek magazin sayfalarında yer almayan fakat son yıllarda magazin ve cemiyet hayatının ünlü simalarını sıkça görmeye alıştığımız Çeşme'nin Alaçatı bölgesi şu anda şirin bir Ege kasabası havasından çıkıp Avrupai havası ile size ülke dışındaymışsınız hissi vermekte ve Türkiye’nin en iyi butik otellerine ev sahipliği yapmakta.

Çeşme'de Nerede Kalınır?

Sisus ÇeşmeTatilde beş yıldızlı otel lüksü ararım derseniz Çeşme’de seçenek sınırlı. Çeşme Dalyan'da bulunan Sisus Hotel, alakart restoranı Akdeniz yemekleri ve geleneksel yerel Ege spesiyaliteleri sunmaktadır. Konuklar, serinletici içecekler ve aperitifler sunan çatı barda panoramik manzaranın keyfini sürebilirler.En yakın plaj Sisus'a 400 metre uzaklıktadır. Yaz sezonu boyunca otel, plaja ücretsiz servis hizmeti sunuluyor.

Kanuni Kervansaray OtelOsmanlı zerafetine uygun dekorasyonuyla Çeşme Kanuni Kervansaray Hotel, lüks ve konfordan ödün vermeyenler için bir kaçış noktası. Çeşme Kanuni Kervansaray Hotel'in, Osmanlı döneminin tüm görkemini yansıtan dekorasyonu ile kendinizi 16 yy'ın atmosferinden, 21 yy'ın ustalıkla gizlenmiş teknolojisine bir zaman yolculuğunda hissedeceksiniz. İçeri adım atıldığı anda nefes kesen güzelliği ile Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı'nın geçmişi yansıtan ambiyansını ihtişamlı bir şekilde buluşturan iç mekânın tasarımında kemerler ve sütunlarda Osmanlı saraylarının ihtişamından esinlenildi

cesme1

Solto: Özel balkona sahip ferah odalar sunan bu otel, Ege Denizi kenarında palmiye bahçeleriyle çevrilidir. Komplekste zengin yemek olanakları, spa ve açık havuz bulunmaktadır. Otelde ücretsiz WiFi ve LCD TV ile donatılmış klimalı odalarının tümü parke zemin ve açık renk kumaşlarla zarif bir tarzda dekore edilmiş. Alaçatı tarzı kahvaltısında taze pişmiş ekmek ve yerel zeytinler servis edilmekte. Konuklar L'olive Restaurant'ta kapalı mekanda veya dışarıda terasta Akdeniz ve Ege yemeklerinin tadını çıkarabilirler. .

Çeşme'de nerede yemek yenilir?

Alaçatı Port’taki Ferdi Baba İstanbul'lular için hala çok popüler olsa da bizce sıradan bir balıkçıdan farkı kalmadı. Yeni bir önerimiz olacak Dalyan içerisindeki Balıkçı Hasan şiddetle tavsiye edilir.

Ilıca'da Vedat Milor ve Mehmet Yaşin gibi gurmelerden tam not almış bir önerimiz olacak Dost Pide. Bunun haricinde Çeşme'ye geldim şöyle iyi bir kumru yemeden dönülmez diyenler için Kumrucu Şevki iyi olsa da Erol bizce çok daha iyi. Çöp şiş için ise Biz Bize'den şaşmayın

Deniz ürünleri, özellikle de ahtapot yiyecekseniz L’Escargot denenebilir. Bizce gayet başarılıydı.

Ve Yılın Sorusu, Hangi Beach bize göre?

Çeşme’de en iyi plajlar Çiftlikköy’deki Fun Beach, Sole Mare ve Sun Sea. Ayrıca Alaçatı Festivali’ne de ev sahipliği yapan Alaçatı Beach Resort ve yanındaki sörf okulları rüzgar sörfü meraklıları için çok iyi bir seçenek.

Çeşme'ye Nasıl Gidilir?

Çeşme'ye İzmir üzerinden 2 farklı şekilde ulaşabilirseniz. Eğer uçak ile geldiyseniz İzmir Adnan Menderes havalimanı'ndan Çeşme’ye gitmek için gece 11'e kadar Havaş’ları kullanabilirsiniz. Şehir merkezinden ise İzmir otogar'ından Çeşme'ye hareket eden otobüsler ile ulaşabilirsiniz.