Bayram tatiline sayılı günler kala tatilcileri yol telaşı sarmaya başladı. Bu bayramda kimi memleketine giderken kimi tatili fırsat bilip deniz ve güneşin tadını çıkarıyor. Eğer bu bayramda siz de güzel bir yaz tatili planı yapma düşüncesindeyseniz tam olarak doğru adrestesiniz diyebiliriz. Güzel bir tatil için fikirlerimizi sizler için derledik. Şimdiden herkese iyi bayramlar!

Kuşadası, Aydın

Çoğu kimse tarafından İzmir’in bir ilçesi olduğu sanılan Kuşadası aslında Aydın’a bağlı. Bir ada değil lakin halk buraya ada diyor. Aslına bakarsanız bir hafta sonunuzu ayırsanız yetecek kadar küçük bir ilçe. Fakat denizin, kumun, güneşin tadını çıkarayım üzerine bir de tarihi güzellikleri keşfedeyim diyorsanız bir haftanızı ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Dilerseniz Kuşadası’na yolunuz düştüğünde gezmeniz gereken yerlere bir göz atalım. Dilek Yarımadası ilçenin güney tarafında bulunuyor. Milli park olan yarımadada tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Burada mavi kadar yeşilin de insanı cezbeden ve kendine çeken bir yanı var. Orman içerisinde trekking, kamp gibi çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Buradan çıktıktan sonra yönünüzü Zeus Mağarası’na çevirin. Mağaranın içerisindeki su normal deniz suyundan daha soğuk. Bu yüzden yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Güvercinada Kalesi Kuşadası’nın görülmesi gereken diğer noktalarından. Kuşadası Kalesi olarak da adlandırılan kale Osmanlı döneminde karakol olarak kullanılmış. Kaleyi ücretsiz gezebiliyorsunuz. Güvercinada Kuşadası’na ismini veren yer aynı zamanda. Yolunuz buraya kadar düşmüşken çevredeki Efes Antik Kent, Meryem Ana ve Şirince’yi de görmeden ayrılmayın.

Kuşadası’nın meşhur lezzetlerinden de bahsedelim. Ege mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz Kuşadası’nda deniz kenarında olmasından ötürü deniz ürünlerinin en tazelerini yiyebileceğiniz bir ilçe. Limandaki balıkçıların hemen hemen hepsinde leziz ve taze balıkları tadabilir, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Bunun yanında Aydın güvecini de mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz. Sıra bu güzel yemekleri şöyle güzel bir tatlıyla katmerlendirmeye geldi. Aydın’ın meşhur tatlısı Teleme tam ağzınıza layık hafif bir lezzet. İncirin memleketi Aydın’da süt ve incirle yapılan bu tatlı tam da yaz akşamlarına yakışacak cinsten. Bir de kahve keyfi yapalım diyorsanız size tavsiyemiz, Ege Port’taki Starbucks. Bu Starbucks Türkiye’deki manzarası en güzel Starbucks’lar listesinde arasında yer alıyor. Yorgunluk kahvenizi burada içebilirsiniz.

İzmir’e 100 km mesafedeki Kuşadası’na İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indikten sonra Havaş servisleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanında İzmir otogarına indikten sonra Selçuk otobüslerine binip buradan Kuşadası minibüslerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu bayram güzel bir tatil için Kuşadası otelleri arasından seçimizi yapıp kendinize güzel bir bayram hediyesi verebilirsiniz.

Bodrum, Muğla

Antik dönemlerde Halikarnassos olarak anılan Bodrum ülkemizin tatil cennetlerinden fakat ünü ülke sınırlarının çoktan aşmış durumda. Özellikle İngiliz ve Hollandalı turistler Bodrum’a yoğun ilgi gösteriyor. Lafı fazla uzatmadan Bodrum’da gezmeniz gereken yerlere geçelim. Gezinize ilk olark Bodrum Kalesi’nden başlamanızı tavsiye ediyoruz. Merkezde bulunan Bodrum Kalesi’ni gezmek için yarım gün yeterli. Suaaltı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan kale oldukça zengin bir kültürel birikime sahip. Buradan sonra sizi buram buram nostalji ve sanat kokan bir yer bekliyor olacak. Bodrum denince ilk akla gelen isimlerden olan sanat güneşimiz Zeki Müren’in evi bugün bir müzeye çevrilmiş durumda. Zeki Müren Müzesi’nde sanatla geçen bir ömrün yapıtaşlarını görme fırsatını sakın kaçırmayın. Dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi Bodrum sınırları içerisinde ziyarete değer yerlerden bir diğeri. Mozole Pers valisine karısı tarafından yaptırılmış bir anıt mezar. Mezarın yapımında dönemin en ünlü heykeltıraş ve mimarları çalışmış. Sütunlar ve işlemeler mimari alanda tam bir başyapıt. Fakat ne yazık ki sütunlardan birçoğu yurt dışına kaçırılmış. Bugün British Museum’da sergileniyor.

Şimdi fotoğraf makinelerinizi mutlaka yanınıza almanızı gerektirecek bir yere gidiyoruz, hazır olun! İstikamet, şu meşhur rüzgâr gülleri. Bodrum ile Bitez arasındaki bir tepe üzerinde bulunan rüzgâr gülleri konum itibariyle oldukça güzel bir manzaraya da sahip. Bayram tatilinizde hem sakin bir ortam hem de denizin tadını çıkarmak istiyorsanız Bitez’in koyları tam size göre. Mavi bayraklı denizi ile yüzmenin tadına varacaksınız. Barlar Sokağı olarak adlandırılan sokak da mutlaka görmeniz gereken bir sokak. Sağlı sollu dükkanlar, kafeler, barlarla Bodrum’un en işlek caddesi burası.

Sıra geldi yeme içme kısmına... Güzel bir Bodrum gezisini enfes bir akşam yemeği ile taçlandırmak istiyorsanız sizi Gümüşlük’ün en ünlü restoranı olan Ali Rızanın Yeri’ne alalım. Enfes balığının yanı sıra 35 çeşit soğuk mezesi ve kabak çiçeği dolması gibi yöresel lezzetlerle midenize de bayram yaşatabilirsiniz. Şöyle sohbetinize eşlik edecek bol köpüklü güzel bir kahve içmek ve gün batımının en güzeline şahit olmak isterseniz Limon Kafe’ye uğrayabilirsiniz.

Bodrum ülkemizin en ünlü tatil beldelerinden olduğundan ulaşım konusunda oldukça avantajlı bir konumda yer alıyor. Havayolu ile ulaşım sağlamak isterseniz Dalaman Havalimanı’na indikten sonra servislerle Bodrum’a ulaşabilirsiniz. Bunun yanında birçok otobüs firması Bodrum’a seferler düzenliyor.

Bayram tatilleri için ilk düşünülen yerlerden olan Bodrum bu dönemlerde oldukça kalabalık oluyor. Eğer siz bu bayramı Bodrum’da geçirmek isterseniz Bodrum otelleri arasından seçim yapmak için acele etmenizi tavsiye ediyoruz.

Alanya, Antalya

Alanya Antalya’ya bağlı bir ilçe olmasına rağmen ünü Antalya’yı aşmış bir tatil beldesi. Yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Bayram tatili için de ideal noktalardan olan Alanya tarih ve doğanın bütünleştiği yerlerden. Hal böyle olunca gezilecek de birçok yer bulunuyor. Biz Alanya gezinize başlangıç rotası olarak Alanya Arkeoloji Müzesi’ni seçmenizi öneriyoruz. E ne de olsa Alanya’nın geçmişten bugüne geçirdiği kültürel değişimleri bir arada görme imkânı tanıyor. Müzeye girişler ise yalnızca 5 TL fakat Müzekart ile ücretsiz gezme imkanınız da var. Müzeye yakın bir diğer gezi noktası ise Damlataş Mağarası. Bu mağarada nem oranı %98 fakat ilginç bir özelliği var; mağaranın sıcaklığı yaz-kış 22.3 derece. Girişler 6 TL ama öğrenci iseniz 3 TL ödüyorsunuz. Bunun yanında Damlataş Mağarası’nın astım hastalığını tedavi edici bir yönü olduğuna inanılıyor. Mağaraya girişlerde astım hastalarından 20 kr gibi sembolik bir ücret alınıyor. Gelelim Alanya Kalesi’ne. Tipik bir Selçuklu kalesi özelliğini taşıyan Alanya Kalesi Ehmedek Kalesi, Dış Kale, İç Kale ve Orta Kale olmaz üzere 4 ayrı bölümden oluşuyor. Damlataş Mağarası’ndan tabelaları takip ederek kaleye ulaşabilirsiniz. Giriş ücreti 15 TL fakat Müzekart sahibiyseniz ücretsiz de gezebilirsiniz.

Turistik bir tatil beldesi olduğundan dolayı Alanya’da her yöre ve her ülkenin mutfağına özgü lezzetle buluşmanız mümkün. Öne çıkan yemeklerine ise İlibada Sarması, Göleviz, Yalpuzlu Akdarı Çorbası örnek verilebilir. Akdeniz’e geldik balık yemeden olmaz diyenlerdenseniz ilçede birçok balık restoranı bulunuyor. Tüm bu lezzetleri tadarken keyfini tarihi bir atmosferle taçlandırmak için de her geleni kendine hayran bırakan Lokanta Su doğru bir seçim olabilir. Bunun yanında Capari Baık Evi, Mezze Grill Ocakbaşı Alanya’nın öne çıkan restoranlarından.

Ulaşım konusunda avantajlı ilçelerden olan Alanya’ya hava ve karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Havayolu ile gelmeyi planlıyorsanız Antalya Havalimanı’na indikten sonra servislerle ilçeye ulaşabilirsiniz. Tercihiniz karayolundan yana ise birçok otobüs firmasının ilçeye seferleri mevcut.

Bu bayramı Akdeniz’de turinçgil kokuları arasında geçirmek bunun yanında erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak ekonomik bir tatil yapmak isterseniz Alanya otelleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Belek, Antalya

Ülkemizin yaz turizmi dendiğinde öne çıkan şehirleri başında Antalya geliyor. Fakat Antalya’nın ilçeleri hatta beldeleri de en az Antalya kadar bu konuda iddialı. Şehrin deniz, kum, güneş ve bilhassa golf turizmi alanında oldukça önemli noktada duran noktalarından biri Serik ilçesi sınırları içerisinde yer alan Belek. Küçük bir belde olmasına karşın gezilecek yerler bir hayli fazla. Pırıl pırıl denizi ve sahil şeridi kadar antik kentleri ile de misafirlerini büyülüyor. Bunlardan en ünlüsü ise Aspendos. Bu antik kent özellikle tiyatrosuyla kendine hayran bırakıyor. Aspendos tiyatrosunun Milattan Önce 2. yüzyılda inşa edildiği biliniyor. Bu kadim yapının akustiği ise teknolojinin ileri boyutlarda olduğu bu modern zamanlarda bile şaşkınlık uyandıracak derecede başarılı. Tiyatro dışında su kemerleri, çarşılar, caddeler de Aspendos Antik Kenti’nin önemli yapılarından. Gelelim Belek’te bulunan bir diğer antik kent olan Perge’ye. Perge Antik Kenti Tunç Çağı’na kadar dayanan bir geçmişe sahip. Helenistik tarzda yapılan şehirler arasında en güzellerinden kabul ediliyor. Bunun yanında Yunan matematikçi Apollonius Pergeli. Oldukça iyi korunmuş olan Perge Antik Kenti geliştirdiği sulama sistemi ve kanalları ile bir su kenti olarak ortaya çıkıyor. Tüm bu özellikleriyle Perge Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi’ne teklif edilmiş.

Sırada Antalya’nın en bilindik yerlerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi var. Kurşunlu Şelalesi çam ağaçları arasında kartpostallardan fırlamışçasına bir güzellik sergiliyor. Yüzlerce çeşit kuşa da ev sahipliği yapan Kurşunlu Şelalesi adeta cennetin ön gösterimi. 2 kilometre uzunluğundaki bir kanyonun içerisinde bulunan şelalenin etrafında piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Belek’te Akdeniz ve Ege mutfağının harmanlanmasıyla oluşmuş lezzetler sizleri bekliyor. Turinçgil reçellerini tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Antalya Havalimanı’na 30 kilometrelik bir uzaklıkta bulunmasından dolayı Belek’e havayolu ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca karayoluyla da oldukça kolay bir şekilde ulaşım mümkün. Akdeniz’in en güzel yerlerinden olan Belek’te mükemmel bir bayram tatili için Belek otelleri arasından dilediğinizi seçip nefis bir tatil planı yapabilirsiniz.

Side, Antalya

Bu bayramınızı tarih ve doğanın mükemmel uyumuyla taçlandırmak isterseniz burası tam aradığınız yer. Manavgat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Side tarihi bir turizm beldesi olarak istediğiniz her şeyi tek pakette size sunuyor. Side’de bayram, yaz ve kültür turizmini bir arada yaşıyorsunuz. Side Antik Kenti beldenin en bilinen tarihi mirası. Fakat bu antik kent yalnızca Side’nin değil ülkemizin de en önemli antik kentleri arasında bulunuyor. Tarihi ise Milattan Önce 7. yüzyıla kadar dayanıyor. Fakat Side’nin önemli bir liman kenti haline gelmesi Romalılar dönemine tekabül ediyor. Antik kent içerisinde en çok dikkat çeken yapı da şu meşhur antik tiyatro. Roma mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan tiyatro 15.000 kişilik kapasiteye sahip. Milattan Sonra 150’lerde inşa edildiği düşünülen Apollon Tapınağı ise Roma döneminden kalma mimarilerin açık ara en güzellerinden. Apollon Tapınağı özellikle akşam vakitlerinde göz alıcı bir güzelliğe bürünüyor. Bu durumda ışıklandırmanın etkisini de unutmamak gerek.

Side’ye kadar gelmişken Titreyen Göl’e selam vermeden dönmek olmaz. Side’den bineceğiniz minibüslerle 15 dakikada ulaşabileceğiniz Titreyen Göl’ün bu adı almasının nedeni rüzgâr alan bir konumda bulunmasından ötürü sürekli dalgalanması. Denize girmek isterseniz de Side Halk Plajı iyi bir seçim olabilir. Ne yiyelim derseniz size tavsiyemiz Side’nin kendine has ot kavurmalarını mutlaka tatmanız. Side’de birçok restoranda bu yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Ancak uyarmakta fayda var; Side’ye havayolu ile ulaşım biraz meşakkatli çünkü en yakın havalimanı olan Antalya Havalimanı’na ulaşım 1 buçuk saat sürüyor. Fakat turizm sezonunda birçok otobüs firması Manavgat’a direkt seferler düzenliyor. Manavgat’a geldikten sonra kolayca Side’ye ulaşabilirsiniz. Antalya’nın en lüks tesisleri arasında gösterilen Side otelleri geçireceğiniz müthiş bir bayram tatili için kapılarını ardına kadar açmış durumda.

Fethiye, Muğla

Fethiye ülkemizin şüphesiz en güzel yerlerinden. Elbette Fethiye denince akla ilk gelen yer Ölüdeniz oluyor. Ölüdeniz’in güzelliği ülke sınırlarımızı çoktan aşmış durumda. Fethiye’nin en meşhur yerlerinden bir diğeri ise Kelebekler Vadisi. Buraya Ölüdeniz’den düzenlenen tekne turları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 80’i aşkın kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi 1995 senesinden beri SIT alanı olarak koruma altında. Fethiye’nin birbirinden güzel plajlarında denizin tadını çıkardınız ve sıcaktan bunalmaya mı başladınız? O zaman sizi Saklıkent Kanyonu’na doğru alalım. Kanyonun buz gibi suyuyla bunaltıcı sıcaktan bir nebze olsun kurtulup ferahlayacaksınız. Fethiye’den kalkan minibüslerle Saklıkent Kanyonu’na kolayca ulaşmanız mümkün. Milli parka giriş yaptıktan sonra gürül gürül akan buz gibi suyun yanında dilediğinizce yürüyebilirsiniz. Fotoğraf makinenizi de yanınıza almayı unutmayın.

Bu güzel gezinin üzerine marinadaki Yengeç Restoran’da mükemmel bir akşam yemeği yemeyi ihmal etmeyin. Restoranın asma yaprağında levreği ise en favori lezzetlerinden. Ardından serinliği ve lezzeti bir arada bulabileceğiniz Baba Dondurma’nın organik, leziz mi leziz dondurmalarından mutlaka tadın. Fethiye’ye en rahat ulaşımı havayolu ile yapabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na indikten sonra servislerle Fethiye’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkemizin şüphesiz en güzel yerlerinden olan Fethiye’de bir tatil niyetindeyseniz Fethiye otelleri bir tık uzağınızda.

Marmaris, Muğla

Marmaris oldukça büyük bir sahil kenti. Hal böyle olunca ilçe sınırları içerisinde çok sayıda tatil beldesi barındırıyor. Söze İçmeler’den başlayabiliriz. İçmeler ile Marmaris birbirinden asla ayrı düşünülemeyecek iki yer. İlçe merkezine 8 km uzaklığında bulunan İçmeler adını şifalı içme sularından alıyor. Hem şifa hem eğlenceyi bulabileceğiniz İçmeler Marmaris’in en popüler beldesi. Bu bayram sakinlik arıyorum diyorsanız rotanızı Hisarönü’ne çevirin. Hisrönü kiremit rengi kumsalıyla görenleri adeta hayrete düşürüyor. Denizinin sığ olmasından ötürü ise yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Marmaris’e 22 kilometrelik mesafede yer alan Hisarönü’nün havasının astıma iyi geldiği söyleniyor. Tavşan Adası, İnbükü, Bencik Limanı gibi noktalar Hisarönü’nde tekne turu ile görebileceğiniz yerler.

Gelelim İçmeler’den sonraki en popüler beldeye; Turunç. Burası tertemiz denizi ve plajlarıyla dikkat çekiyor. Mavi bayrağa sahip olan Turunç dalış sporu ile uğraşanlar için ideal noktalardan. Çam ormanları arasında maviliklerin tadını çıkarabileceğiniz Orhaniye Marmaris’in en güzel yerlerinden. Burada doğa o kadar etkileyici ki, aldığınız her nefeste yaşadığınızı hissediyorsunuz. Gözde tatil noktalarından olduğu için Marmaris’te Ege ve Akdeniz mutfağının yanında dünya mutfağının da en nadide lezzetlerini tatma fırsatınız olacak. Akşam yemeğinde şöyle lezzetli bir balık yemek isterseniz El Divino Restoran sizi fazlasıyla tatmin edecek. Bunun yanında Dede Restoran da Marmaris’in önde gelen lezzet mekanlarından. Denize karşı güzel bir tatlı ve sohbetin keyfine keyif katacak bir kahve isterseniz de So Sweet Desert&Coffee House’a uğrayabilirsiniz. Marmarise havayolu ile ulaşmak isterseniz Dalaman Havalimanı varışlı uçak seferlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca karayolu ile de kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Marmaris otelleri sayfasına göz gezdirerek harika bir bayram tatili planlayabilirsiniz.

Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık dendiğinde akla ilk Cunda Adası geliyor kuşkusuz. Ege’deki 4. büyük adamız olan Cunda, Ayvalık’ın 22 adası arasında en ünlüsü. Ayrıca bu 22 ada içerisinde yerleşimin olduğu tek yer de burası çünkü kalan 21 ada milli park ilan edilmiş. Ayvalık’tan 8 kilometre güneye gittiğinizde ise sizi tüm ihtişamıyla Şeytan Sofrası karşılıyor. Aslında bir lav birikintisi olan Şeytan Sofrası halk tarafından şeytanın ayak izi olarak anılıyor. Bu sebepten bozuk para atıp dilek diliyorlar. Plajları ve tarihi sokaklarında kaybolmak isteyeceğiniz Ayvalık’ta sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isterseniz Ayvalık otelleri arasından hem kendinize hem de bütçenize en uygun oteli seçebilirsiniz.

Alaçatı, Çeşme

Taş evlerle çevrili daracık sokakları, masallardan kopup gelmiş gibi duran yel değirmenleri, doğanın en iyi ressam olduğunu kanıtlarcasına güzel lavanta tarları ve her daim yüzünüzü okşayan hafif meltemiyle Alaçatı, insan ömrünü uzatan yerlerden. Burada yürürken mavi beyaz badanalı evlerle kendinizi Yunan Adaları’ndaymış gibi hissetmeniz ihtimaller dahilinde. Burada plajdan ziyade koylar çoğunlukta ve en ünlüsü de Aya Yorgi Koyu. Yolunuz buraya düştüyse bin bir türlü ottan yapılan yemekleri, sert ama bir o kadar tatlı kavunu ve yalnızca Alaçatı’da yetişen bir tür olan hurma zeytinini muhakkak tatmanızı tavsiye ediyoruz. Çeşme’ye geldikten sonra Alaçatı otobüslerini kullanarak kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu güzel yerde bir bayram tatili planınız varsa Alaçatı otelleri sayfasından hızlı bir şekilde kendinize uygun bir otel seçerek online rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Kapadokya

Pers dilinde “güzel atlar ülkesi” anlamında bir kelime olan Kapadokya’ya neden bu adın verildiğini görür görmez anlıyorsunuz. Burası gerçekten masallardan fırlamış gibi. Çok geniş bir alana yayılı olan Kapadokya’nın en öne çıkan yerleri ise Avanos, Ürgüp ve Göreme. Kapadokya fotoğraflarında görmeye aşina olduğumuz sıcak hava balonlu fotoğraflar Göreme’deki Aşk Vadisi’nde çekiliyor. Gün batımının en güzel anına tanık olmak için ise Göreme’deki Sunset Point sizleri bekliyor. Ürgüp ise geçmişi Bizans’a kadar dayanan kadim bir şehir. Burası bir zamanlar Hristiyanlığın da merkez noktalarındanmış. Bugün ülkemizde kurulmuş ilk bebek müzesi Ürgüp’te yer alıyor. Masal gibi bir yerde masalsı bir tatil için Kapadokya otelleri arasından seçim yapmakta acele etmenizde fayda var.

Amasya

Şehzadeler şehri olan Amasya geçmişi milattan önceki yıllara dayanan çok köklü bir şehir. Bu köklülüğü Amasya Müzesi’nde tüm yönleriyle görebiliyorsunuz. Müzede Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ait izlere rastlamanız mümkün. Müzeden çıktıktan sonra yönünüzü 2. Bayezit Külliyesi’ne çevirin. İnşa yılı 1485 olan külliye içerisindeki camiden dönemin mimari anlayışını açıkça okuyabiliyorsunuz. Yeşilırmak’ın ortadan ikiye böldüğü Amasya’da nehrin kıyısında bulunan Şehzadeler Yolu yürüyüş için bulunmaz yerlerden. Yol üzerinde Amasya’da sancağa çıkan şehzadelerin büstleri bulunuyor. Bu büstlerin içinde ayrıca Ferhat ile Şirin’in büstleri de bulunuyor. Sakin fakat bir o kadar da büyüleyici Amasya’da erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmak için Amasya otelleri sayfasında göz atabilirsiniz.

Bayramda yola çıkacaklar için işe yarayacak ipuçlarına göz atmak isterseniz "BAYRAMDA YOLA ÇIKACAKLAR İÇİN 7 ÖNERİ" yazımıza tıklayabilirsiniz.