Altınkum Plajı, İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alıyor. Tarihi ve turistik zenginliklere sahip bölgede yer alan Altınkum Plajı, ince taneli ve altın rengine sahip kumuyla dikkat çekiyor. Altınkum ismi ise plajın kum tanelerinin özelliklerinden doğuyor. Kısmen korunaklı bir koy üzerinde yer alan plaj, yerli ve yabancı birçok tatilciyi ağırlıyor.

Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra plaj, Ege Denizi’nin eşsiz maviliğinde ufuklara doğru yüzme imkanı da sunuyor. Tatil keyfine devam ederken eşsiz manzaranın fotoğraflarını çekebilir, dalgalarının sesi eşliğinde güneşlenebilir ve huzur verici bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca kıyı şeridinden denizin enfes berraklığında yüzen balıkları da gözlemleyebilirsiniz.

⇒Altınkum Plajı Otellerini İnceleyin.

Çeşme Altınkum Plajı Nerede?

“Altınkum Plajı Nerede?” sorusunun cevabı, İzmir’in Çeşme ilçesidir. İlçe merkezine on dakikalık mesafede bulunan plaj, yazın serinleten, hatta ilk dalışta üşüten soğuk suyu ile tatilcilerin dikkatini çekiyor. Plajda bulunan kum yapısının taşsız olması, yumuşak bir zeminde plaj voleybolu oynamayı ve güneşlenmeyi daha keyifli hale getiriyor.

Bölgenin yerli ve yabancı turist akınına uğraması, bölge turizmine de katkı sağlıyor. Ayrıca Altınkum Plajı, geniş bir ulaşım ağına da sahip.

Altınkum Plajı’na Nasıl Gidilir?

Altınkum Plajı’na ulaşım imkanları oldukça çeşitli ve kolay. Çeşme ilçesinden özel araçla, Çeşme Marina kavşağını geçtikten sonra sahil yolunu takip ederek, Çiftlikköy’e gelebilirsiniz. Burada yol ikiye ayrılıyor. Yolun sağından devam ederek, yaklaşık 10 km süren yolculuk ile plaja ulaşabilirsiniz. Ayrıca Altınkum Plaj’ı, Çeşme Otogarı’na 9,1 km uzaklıkta yer alıyor. Çeşme Otogarı’ndan her yarım saatte bir plaja servis hizmeti de bulunuyor.

Altınkum Plajı, Alaçatı ilçe merkezine 22,7 km ve İzmir il merkezine ise 95 km uzaklıkta yer alıyor. Plaja yakın olan oteller, gün boyu plaja shuttle servis hizmeti sunuyor. Doğa yürüyüşünü veya bisiklet kullanmayı seven konuklar ise, Ege Denizi’nin eşsiz maviliğini keşfederek, yeşillikler içindeki yürüyüş yollarından plaja kısa sürede ulaşıyor.

Çeşme Altınkum Plajı Giriş Ücreti

Çeşme Altınkum Plajı üzerinde bulunan birçok koy, işletmelerce kiralanmış olup, konuklara otopark ücreti ve plaj giriş ücreti karşılığı çeşitli hizmetler sunuyor. Giriş ücretleri işletmelere göre değişkenlik gösteriyor. Beach club olarak adlandırılan bu işletmelerde, ücret karşılığı yiyecek ve içecek temin etmek ve tatil malzemeleri bulmak da mümkün.

Plaj yakınında jandarma noktasından itibaren başlayan alan ise, Altınkum Halk Plajı olarak göz çarpıyor. Altınkum Halk Plajı, Çeşme halkının en gözde mekanları arasında. Plajı herhangi bir ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz.

Plajın bakım ve onarımını ise belediye ekipleri karşılıyor. Ayrıca bu alanda ücretli şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor. Kiralama ücreti ise bütçeye oldukça uygun seçeneklere sahip. Aileniz ve sevdiklerinizle ücretsiz olarak bu alanda deniz keyfi yaşayabilirsiniz.

Altınkum Plajı Yeme İçme ve Konaklama Nasıl?

Plaj çevresinde yakın konumda; ekolojik tatil köyleri, apartlar ve oteller yer alıyor. Tatile çıkmadan önce bu işletmelerden telefonla bilgi alabilirsiniz. Bu tesisler konuklara, doğa manzarası eşliğinde keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Sabah kahvaltısından sonra plaja yürüyüş yaparak, bisiklet veya servisler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Çeşme merkezde konaklayan tatilciler özel araçlarıyla, kaldıkları tesislerin servis hizmetleriyle veya toplu taşıma araçları olan dolmuşlarla plaja ulaşım sağlıyor. Kısacası, plaja yakın konumdaki kamp alanları, oteller, apartlar ve tatil köyleri Altınkum Plajı’nı ziyaret etmek isteyen konuklara; yeme, içme ve konaklama alternatifleri sunuyor.

Altınkum Plajı’nı Özel Kılan Nedir?

Çeşme’de bulunan Altınkum Plajı‘nı en özel kılan; kumlarının tanecikli yapıda ve altın renginde olmasıdır. Bu özelliğe sahip plajlar, Türkiye’de az sayıda yer alıyor. Plajın diğer özelliklerini de şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Plajın baktığı deniz suyu oldukça soğuk,
  • Altınkum Plajı’nın sahil uzunluğu 2 km, genişliği ise 15 metre.
  • Plaj üzerinde işletmelerin olmadığı, sakin koylar da bulunuyor.
  • Deniz içine yürürken 10 metre mesafeye kadar su insan boyunu geçmiyor. Bu durum amatör yüzücüler için bir avantaj.
  • Plaj rüzgar açısıyla ters konumlandığı için deniz suyu düz ve dalgasız.
  • Plaj sakin, huzurlu ve eşsiz mavilikte bir tatil deneyimi yaşatıyor.
  • Gün içerisinde aldığı yoğun rüzgarlarla tatilcileri yazın kavurucu sıcağından koruyor.
  • Plaj sabah 07:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
  • Ayrıca plaj doğal yollarla oluşmuş.

Altınkum Plajı’nda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Altınkum Plajı’na adım attığınızda çeşitli aktivitelere katılan tatilcileri görebilirsiniz. Plaj doğal güzellikleri, sessizliği ve huzur verici ortamının yanı sıra birçok aktivite yapma imkanı da sunuyor. Plaj üzerinde, sahil boyunca yürüyerek; kamp alanlarını, işletmelerin olduğu bölümleri ve halk plajını gözlemleyebilirsiniz. Altınkum Plajı tüm güzellikleriyle sakin ve dinlendirici bir tatil imkanı sunuyor.

Altınkum Plajı, denizin hemen derinleşmemesi, berrak ve dalgasız olması özellikleriyle yüzücüler için bir adım önde gözüküyor. Bunun yanı sıra yüzmeyi yeni öğrenen tatilcilere, uzman eşliğinde özel yüzme dersleri hizmeti de bulunuyor. Ayrıca plajın baktığı Ege Denizi’nde yüzmek de bir hayli keyifli gözüküyor.

Sahilde bulunan ücretli işletmeler tarafından; eğlenceli animasyonlar, deniz oyunları, plaj voleybolu etkinlikleri ve çeşitli müzik yayınları da düzenleniyor. Siz de bu etkinliklere katılabilir unutulmaz bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

Görmeden Dönme

Çeşme bölgesinde yer alan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel yönleriyle de öne çıkan Altınkum Plajı’nı ziyaretiniz sonrası, plaj yakınında görmeniz gereken birçok yer bulunduğunu da söyleyebiliriz. Bu yerler şunlardır:

  • Alaçatı Halk Plajı
  • Erythrai Antik Kenti
  • Çeşme Kalesi
  • Çeşme Ilıcaları
  • Sakız Adası

  • Ayayorgi Koyu
  • Pırlanta Plajı
  • Sakızlı Koy
  • Boyalık Koyu
  • Ilıca Plajı

  • Urla
  • Delikli Koy
  • Çeşme Çarşısı
  • Karaburun