Gaziantep’in tarih kokan kentleri arasında Zeugma’ da yerini alır. Zeugma Antik Kent ile karşımıza efsaneler çıkmaktadır. Kent ile ilgili araştırma yaptığımızda karşımıza birden çok efsaneler çıkar. Tarih ve kültür kokan kentimizin hikayesi sizlere kendini çok sevdirecek. Öncellikle tarihi ile başlayan bilgilerle beraber  kendimizi Çingene kızı’nın hikayesinde bulacağız. MÖ 300 civarında Büyük İskender’in generallerinden Selevkos I Nikator tarafından kurulmuş bir antik kenttir. Bugün Gaziantep ilinin Nizip ilçesine 10 km uzaklıktaki Belkıs mahallesi eteklerindedir.

Önceleri ‘’Selevya Euphrates’’ olarak anılan şehir daha sonra Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilince köprü anlamına gelen ‘’Zeugma’’ ismini almıştır. Hikayesi ise Nizip’te Fırat nehri kıyısındaki fıstık bahçelerinin sökülmesiyle başlıyor ve ağacın sökülmesiyle 2 metrelik göçük ortaya çıkınca bahçe sahibinin gözlerine inanamadığı rivayet edilmektedir. 2000 yıllık bir Roma villası öylece duruyor. Daha sonra köylüler jandarmaya haber veriyor ve müze yetkilileri gönderiliyor. Zeugma’da çıkarılan Mozaikler Gaziantep Müzesinde sergileniyor. Barajın kenarında sadece iki sütun ve villa kalıntılarından başka bir şey görünmüyor. Buradan Halfeti, Rumkale’ye giden gemi turlarına katılmak mümkün.

ZEUGMA’NIN BÜYÜLEYİCİ SİMGESİ ‘ÇİNGENE KIZI MOZAİĞİ’

Müze ‘Çingene Kızı’ ile ün yapmış ve kentte çok sayıda mozaik bulunmaktadır. Çingene kızı, Zeugma Antik Kenti’nde bulunan bir villanın yemek odasının taban mozaiğidir.Çingene kızı ismi verilmesinin sebebi ise, eserdeki insan suretinin saçlarını örgülü ve renkli kurdelelerle resmetmiş olmasıdır. Çingene Kızı mozaiği, antik kent ile birlikte Gaziantep’in de simgesi halini almıştır. Çingene kızı mozaiğine konu olan kişinin cinsiyeti bir tartışma konusu olmakla beraber; figürünün Yer Tanrıçası ve tanrıların anası Gaia veya Büyük İskender olduğuna dair farklı görüşler bulunmaktadır. Bölgede kaçakçılar tarafından yapılan kazılarda gözden kaçırılan Çingene kızı mozaiği aslında tek parça değildir.

Zeugma, kazı çalışmalarında A, B, C olarak üç bölümde inceleniyor. Villaların ve çarşıların bulunduğu A ve B bölümleri bugün Birecik Hidroelektrik Baraj gölü altında. Kentin su altında kalmayan C bölümde yer alan villalar, tiyatro, sütunlu caddeler, hamam, agora ve tapınak iste toprağın 3-4 metre altından tamamen gün ışığına çıkacağı günü bekliyor. Büyükçe bir odanın zemini kapsayan eserin küçük bir parçasıdır. Özel sergilenen bu kadar değerli mozaiğe ulaşmak için farklı yollardan geçmek gerekiyor.

Diğer mozaiklerden ayrı karanlık bir odada ziyaretçilerini bekliyor. Bu kadar gizemli ve şehvet veren eser adeta kendine çekiyor. Mozaiğin kalan parçaları ise kaçakçılar tarafından yıllar önce ABD’ye götürülerek satılmış. Ohio Üniversitesi 4 yıllık yoğun çalışmaları sonucunda Türkiye’ye ait olduğu kanıtlanarak ait olduğu yere, Zeugma’ya dönmesi kararı alındı. Bakışlarındaki hüzün ve yapımında kullanılan teknikler nedeniyle Zeugma’nın Mona Lisa’sı olarak anılıyor. Hikayesiyle bizleri büyüleyen antik kent, mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Müzekent giriş fiyatı : 20 TL (Bir yıl boyunca müzekart ile 2 kez, müzekart (+) ile sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

ZEUGMA YAKININDAKİ OTELLER LİSTESİ

DEDEMAN PARK GAZİANTEP

Gurme gezilerin, tarihi keşiflerin, el sanatlarının ve iş hayatının kalbinin attığı kentlerden biri olan Gaziantep’in merkezindeki Dedeman Park Gaziantep, 125 oda ve oda-kahvaltı konseptinde konuklarına hizmet veren 4 yıldızlı bir tesistir. Gaziantep Havalimanı 24 km, Otogar 8 km, Etnografya Müzesi’ne 12 km uzaklıkta bulunuyor. Otel lokasyon olarak çok iyi bir konumda yer aldığı için çarşı, kale ve müzelere istenirse yürünebilir. Tesisin sade ve bir o kadar da şık dekore edilmiş halı kaplı ferah odalarında konaklama imkanı bulabilirsiniz. Tesiste ayrıca; bar, kapalı restoran, ücretsiz otopark , toplantı salonu ve fitness merkezi gibi birçok hizmet sağlıyor.

Tesisin sabah kahvaltıları açık büfe olarak servis edilmektedir. Otel bünyesindeki alakart restoranda öğle ve akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, çok çeşitli içeceklerin tadına bakabileceğiniz bir bar da bulunmaktadır. Dedeman Park Gaziantep klimalı birimlerle konforlu bir konaklama olanağı sunmaktadır. Otelin genelinde ücretsiz Wi-Fi erişimi mevcuttur. Odalarda minibar, kahve makinesi ve düz ekran uydu TV de mevcuttur. Otelin 24 saat açık olan resepsiyonu, oda servisi ve döviz bozdurma hizmeti sunmaktadır. Talep edeceğiniz takdirde çamaşırhane, kuru temizleme ve ütü hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Güler yüzlü, cana yakın çalışanları,  geniş odaları, şık dizaynı ve hizmet kalitesi ile konaklama açısından mutlaka tercih edilmesi gereken otellerden biridir.

 Dedeman Park Başlıca Hizmetleri

  • Ücretsiz özel park yeri, Wi-Fi
  • Aile odaları, engelli odaları, sigara içilmeyen odalar
  • Kuru temizleme, çamaşırhane, ütü hizmeti
  • Engelli banyosu, tuvalet, rampası, engelli odası, tekerlekli sandalye rampaları, düz kapı girişi
  • Bar, restoran (alakart), restoran (açık büfe), odaya yemek servisi
  • Fitness merkezi
  • Konferans salonu
  • Business center
  • Isıtma, klima
  • Doktor ( tesis bünyesinde)
  • Teras, konferans salonu

☎️ FİYATLARI İNCELE

DİVAN GAZİANTEP

Gaziantep şehir merkezine 1,3 kilometre, Gaziantep Havalimanı’na 23 km olup, araçla 25 dakika uzaklıktadır. Şehir merkezinde konumlanan Divan Gaziantep, misafirlerine konaklamaları ve iş seyahatleri süresince çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, konforlu bir konaklama imkanı sunuyor. Şirketlerin genel merkezine yakın mesafesi ile de ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Tesisin modern bir tasarıma sahip 125 odası bulunuyor. Tüm odalarında; telefon, mini bar, uydu yayını, kasa ve kablosuz internet erişimi mevcut.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için haftanın yedi günü hizmetinizde olan Divan Pub, Divan Klasiklerinin yanı sıra, Türk, Dünya ve Yöresel mutfakların en iyilerini seçkin bir şarap menüsü sunarak, Gaziantep’e gusto alanında yepyeni bir kalite ve yaratıcılık standardı getiriyor. Üstün kalite sofra hizmetiyle tasarlanmış anlayışa, gelenek ve yöresel dokunuşlar eşlik ediyor. Otantik yöresel tatların yanında beğeninize sunulan diğer lezzet seçenekleriyle muhteşem bir güne başlayıp, gün sonunda kendinizi masaj, sauna, fitness merkezi ve spa merkezlerinde bulacağınız en doğru adres.

 Divan Gaziantep Başlıca Hizmetleri

  • Ücretsiz özel park yeri
  • Kapalı yüzme havuzu
  • Spa ve sağlık merkezi, masaj, fitness merkezi, jakuzi, hidromasajlı küvet, sauna, bio sauna, türk ve fin hamamı, cilt bakımı, buhar odası, kese, şok havuzu, thai masajı
  • İnternet cafe
  • Cafe türk, bar, kafeterya, lobby bar, restoran, restoran (alakart), restoran (açık büfe), kapalı restoran
  • Konferans salonu, toplantı salonu, dinlenme salonu, asansör
  • Araba kiralama, havaalanı servisi (ücretli), transfer servisi (ücretli)
  • Engelli kullanımına uygun tuvalet, engelli odası, engelli otoparkı, ana kapı girişi düz ayaktır.
  • Diabet menüsü, doktor(tesis bünyesinde), Hastaneye kolay ulaşım (15 dakika)
  • Bebek karyolası, mama için su ısıtıcı

☎️ FİYATLARI İNCELE

GRAND HOTEL GAZİANTEP

2001 yılında hizmet vermeye başlayan Grand Hotel Gaziantep, konum itibari ile şehir merkezinde ve bütün alışveriş merkezlerine yürüyüş mesafesindedir. Gaziantep Havalimanı’na 18 km, Otogar’ına 7, Tren İstasyonuna 1 km mesafede bulunmaktadır. Alışveriş merkezine yakın konumda bir otel arıyorsanız Grand Gaziantep sizin için tam aradığınız adres denilebilir.

Roof Restaurantı’nda yemeklerinizi şehir manzarası eşliğinde yiyebilirsiniz. Yöreye özgü seçkin lezzetler, tesisin bar ve gece kulübünde çeşitli içecekler sizleri bekliyor. Konakladığınız süre boyunca; otelin üst katındaki açık havuzda yüzebilir, fitness merkezinde egzersiz yapıp, sauna, buhar banyosu ve masaj imkanları içeren SPA merkezinde rahatlayabilir, otelin keyfini çıkartabilirsiniz. 

  Grand Hotel Gaziantep Başlıca Hizmetleri

  • Açık yüzme havuzu
  • Ücretsiz otopark ve Wi-Fi
  • Gece Kulübü, cafe bar, disco bar, lobby bar,restoran(alakart), odaya yemek servisi, açık restoran
  • Mescit, Kütüphane, Tv odası, Asansör, toplantı odası, dinlenme salonu
  • Kuaför/Güzellik salonu
  • Araba kiralama, havaalanı servisi(ücretli)
  • Aile odaları, ses geçirmeyen odalar, sigara içilmeyen odalar
  • Çocuk karyolası
  • Bebek bakıcısı, bebek sandalyesi
  • Bali masajı
  • Masaj, sauna, türk hamamı, buhar odası, kese, şok havuzu
  • Emanet kasası, bagaj muhafazası,gazeteler, Döviz alım/satım, hızlı check-in/check-out
  • Vale park hizmeti
  • Doktor(tesis bünyesinde), Hastaneye 15 dakika ulaşım
  • Engelli asansörü, banyosu, tuvalet,rampası ve odası. Düz kapı girişi

☎️ FİYATLARI İNCELE

PAMUK CİTY OTEL

Pamuk City Hotel, 7/24 kentin kalbinin attığı merkezdedir. Kültürel zenginlikleri, üreten ve çalışan insanların olduğu, hoşgörünün bizi kapıda karşıladığı, farklı ve muazzam lezzetlerin harmanlandığı şehir Gaziantep. Pamuk City Hotel, kendisine misafirlerine memnuniyeti tattırmayı görev edinmiştir. Gaziantep Havalimanı’na 20 km uzaklıktadır. Gaziantep Devlet Tiyatrosu 200 m, MSM Yöresel Yemek 1 km, Kâmil Ocak Stadyumu 100 m, Gaziantep Garı 20 km uzaklıktadır.

Konumu açısından hem iş amaçlı gelen, hem de tarihi kenti ve enfes şehri gezip görmek isteyen misafirlere her açıdan uygunluk sağlar. Tarihi yerlere yürüme mesafesi olması nedeniyle avantaj sağlamaktadır. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Rumkale Zincirli Bedesten, Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi, Gaziantep Kalesi, Tahmis Kahvesi, Emine Göğüs Gaziantep Mutfak Müzesi, Yeni Han, Bakırcılar Çarşısı ziyaret edilecek yerlerden sadece bazılarıdır. Ayrıca otel, Gaziantep Kalesi’ne 5 dk’lık yürüme mesafesindedir. Güler yüzlü personeli ve temizliği açısından misafirlerini her zaman memnuniyet ile konaklatmışlardır. Gerek konumu, şehir merkezinde oluşu, daima canlı kalabilen, 24 saat resepsiyon hizmeti sunan, kültür turları yapmak için yürüme mesafesi sunan ve iş amaçlı konaklama yapılması açısından büyük olanaklar sağlayan otel.

 Pamuk City Otel Başlıca Hizmetleri

  • Ücretsiz özel otopark yeri, Wi-Fi
  • Çocuk karyolası, bebek sandalyesi
  • Araba kiralama, bisiklet kiralama, havaalanı servisi(ücretli), transfer servisi(ücretli)
  • Emanet kasası, bagaj muhafazası, gazeteler, döviz alım/satım, hızlı check-in/check-out
  • Tur masası
  • Bilet hizmeti
  • Kütüphane, teras, tv odası, dinlenme salonu
  • Alışveriş merkezi, market, hediyelik eşya dükkanı
  • Engelliye uygun tuvalet, rampa, servis, oda, tekerlekli sandalye rampaları
  • Aile odaları, vip odalar, engelli odaları, sigara içilmeyen odalar
  • Scanner, printer, faks/fotokopi
  • Isıtma, jeneratör, klima

☎️ FİYATLARI İNCELE