Şubat ayının gelmesiyle birlikte çiftlerinde 14 Şubat Sevgililer Günü için tatlı telaşları da yaklaşmaya başladı. Bu yıl diğerlerinden daha farklı bir şeyler planlayarak unutulmayacak anlar yaşayacağınız bir seyahat planı yapmak istemez misiniz? ‘’Çok az zamanım kaldı hala planım yok’’ diyenleri duyar gibiyiz. Bu yazımız sizin imdadınıza çabucak yetişecek! Beraber kafa dinleyeceğiniz, gezip keşfedeceğiniz, aynı manzaraları paylaşacağınız ve huzura ortak olacağınız birbirinden keyifli rotalar sizleri bekliyor. Cuma gününe denk gelen Sevgililer Gününü hafta sonu ile birleştirerek güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz. Her şeyden uzak, sakin ve romantik saatler geçirebileceğiniz bazı bölgeleri sizler için derledik. Bu doğa harikası rotalara sevgilinizle mutlaka beraber gitmelisiniz. Şimdiden keyifli tatiller dileriz..

⇒ OTELLERİ İNCELE

1)Kapadokya/Nevşehir

 

Sevgilinizi bu özel günde mutluluktan havalara uçurmak istemez misiniz? Her mevsim ayrı güzellikte olan Kapadokya sizi bu mevsimde aşka getirecek.. Sevgililer Günü’nü bölgenin otantik atmosferinde geçirmek isteyen çiftleri birbirinden güzel aktiviteler bekliyor olacak. Sizlere önerimiz doluluk oranı artan oteller arasından bir an önce seçim yapmanız gerekiyor. Özel konsept ile süslenen odalar ve menüler ile unutamayacağınız bir Sevgililer Günü dileriz. Sıcak hava balonu turları yapabilir ve Kapadokya’nın eşsiz güzellikteki manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Şehir hayatından biraz uzaklaşmak istiyorsanız temiz hava sizlere çok iyi gelecek. Güzellikler ve vadiler ile aradığınız huzuru vadeden harika manzaralara eşlik edeceksiniz. Ülkemizin en lezzetli ve kaliteli şaraplarının üretildiği bölgede şarap tadımı yapabilirsiniz. Hayal etsenize! Günün ilk ışıkları, derin vadilerin arasına yavaş yavaş sızıyor.. Dünya’nın en güzel gün doğumu ve gün batımına şahit olacağınız bu eşsiz anda sevdiğiniz kişi ile unutulmaz bir manzaraya şahit olacaksınız.

⇒ KAPADOKYA OTELLERİNİ İNCELE

2) ABANT / BOLU 

Doğanın adeta bütün güzelliklerini bir arada sunduğu Abant’ta ormanları, dağları, yaylaları ve gölleri ile sizlere akıllarınızdan kazınamayacak bir Sevgililer Günü yaşatacak. Aralık ayında yağmaya başlayan kar, yılbaşı ve Şubat ayı başlarında daha da çoğalarak muhteşem manzaralar oluşturur. Kış aylarında büyüleneceğiniz görüntülere ev sahipliği yapan Abant’ta romantik anlar yaşamaya hazır olun! Bembeyaz karların örttüğü ağaçlar, donmuş göl manzaraları Abant’ta kış mevsiminin en iyi örnekleridir. İstanbul ve Ankara’da oturanlar için yakın bir yer olsun düşüncesi ile plan yapmak isteyenler için en ideal bölge diyebiliriz. 14 Şubat Sevgililer Günü için de en çok ziyaret alan lokasyonlardan biri olan Abant, harika atmosferin tadını çıkarmanız için birebir. Abant’ın en yüksek noktası olan Keltepe’ye doğru yürüyüş, göl kenarında kış mevsiminin olmazsa olmazı mangalda sucuk ziyafeti, göl kenarında fotoğraf çekimleri, Abant çevre köylerinden gelen yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlar Abant’ta Sevgililer Günü geçirenlerin ilk durakları ve etkinlikleri olmaktadır.

⇒ ABANT OTELLERİNİ İNCELE

3) SAPANCA / SAKARYA

İstanbul’a yakın en güzel tatil rotalarından biri olan Sapanca, doğayla iç içe huzuru sevdiğiniz kişi ile bulacağınız eşsiz güzelliği ile sizleri ağırlamayı bekliyor. Marmara Bölgesi’nde Sakarya’ya bağlı, kentin batı sınırında yer alan şirin bir ilçe olan Sapanca’da huzuru doruklarına kadar yaşayacağınız göl manzarası ve tertemiz havasıyla bol bol yürüyüşler yapabilirsiniz. Uyandığınızda odanın içine dolacak olan temiz havayı bolca içinize çekmelisiniz. Zira Sapanca’dan ayrıldığınızda bir hayli özlem duyacaksınız. Sapanca Gölü, Maşukiye, Kırıkpınar ve kış turizminin gözdesi Kartepe ile başta İstanbul olmak üzere, civar kentlere yakın konumuyla, turizmin hayli geliştiği eşsiz doğal güzellikte bir yer. Sapanca’ya gittiğinizde aslında gezecek birçok yeriniz mevcut. Dilerseniz Maşukiye ve Kartepe’ye gidebilirsiniz. Sapanca gölü’nün yanı sıra doğal güzellikleriyle ünlü Maşukiye ve Kartepe ile eşsiz bir bölge. Sapanca Gölü’nde suyun kıyısında sakin bir yürüyüş yapmak, havada güzelse gölde deniz bisikletine binmek veya gölde kürek çekmek sizleri çok mutlu edecek. Güzel ve huzurlu havada vakit geçirmenin keyfini sevdiğiniz kişi ile yaşamak bir başka güzel olacak.

⇒ SAPANCA OTELLERİNİ İNCELE

 4) ULUDAĞ / BURSA

Türkiye’de kayak tatili denildiği anda akıllara gelen ilk bölge olan Uludağ’da Sevgililer Günü’nde karın ve güneşin tadını çıkarmak istemez misiniz? Sabahları kar taneleri ile bembeyaz kartpostal görüntüsüne uyanmak ne kadar güzel olur. Güne güzel bir kahvaltı ile başlayıp ardından kayak yapabilirsiniz. Sucuk ekmek partileri, müzikler ve çeşitli etkinliklerle Sevgililer Gününü Uludağ’da geçirmeyi düşünenler için sınırsız aşk ve eğlence dolu günler sizi bekliyor! Uludağ ormanlarında doğa yürüyüşü, kamp alanları, kamp ateşi, mangal vb. birçok aktivite ile dolu dolu bir 14 Şubat geçirebilirsiniz. Bembeyaz karların dağlarımızı kapladığı, tepeden vuran güneşin içimizi ısıtan o muhteşem görüntüsü adeta sizi kendisine çekecek. Gün içinde telesiyej ve teleferiğe binerek eşsiz manzaranın keyfini kuş bakışı çıkarabilirsiniz. Gün sonu yorgunluğunuzu, spa ve masaj salonlarında kendinizi güvenli ellere teslim ederek atabilirsiniz.

⇒ ULUDAĞ OTELLERİNİ İNCELE

5) AĞVA / ŞİLE

Romantik bir tatil arayışındaysanız Ağva’nın tüm güzelliği ve ihtişamı sizleri bekliyor! Şöyle hem dinlenelim hem de huzuru bulalım diyorsanız rotanız çoktan belli oldu bile. Yılın en romantik gününe çok az kaldı. Ulaşımı kolay, hem de Sevgililer Günü Cumaya denk gelmişken, uzun hafta sonu kaçamağı yapmak için tercih edebilirsiniz. Ağva’nın güzel manzarasına karşı tekrar tekrar aşka geleceksiniz. Yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz güzelliklerle dolu Ağva’da huzur yanı başınızda olacak. Şık restoranların ve muhteşem doğa manzaralarının eşlik ettiği Ağva, sevgilinizle muhteşem ve sakin bir Sevgililer Günü geçirmek isterseniz, biçilmiş kaftan. Göl kenarında doğanın sessizliği içerisinde kaybolacağınız uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Yemyeşil bir doğa, eşsiz güzellikte bir nehir, masmavi bir deniz.. İşte Ağva’yı özetlemek gerekirse akıllara gelen ilk sözcükler bunlar olurdu.

⇒ AĞVA OTELLERİ İNCELE

6) ALAÇATI / ÇEŞME

 

Havası, suyu, taşı, toprağı her bir köşesi ile dillere destan Alaçatı.. Ege bölgesinin en gözde tatil yeri olan Alaçatı’da aşkı yaşamakta bir o kadar güzel olmaz mı? Rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri, Arnavut kaldırımları, lavanta kokulu sokakları, birbirinden renkli hediyelik eşya dükkanları ve restoranlarıyla çok ama çok keyifli bir tatil yapacaksınız. Şirin ve tatlı görüntüsüyle sizi tekrar tekrar aşka getirecek. Yazın o kalabalığından uzak, sessiz sakin bir Alaçatı nasıl güzel olur. Sessizlik içinde Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürümek, yel değirmenlerinde gün batımını izlemek içinizi huzurla dolduracak. Sezon kalabalığından uzak olmak, en keyifli tarafı.. Rahat rahat dilediğiniz gibi yürüyebilmek, mekanlarda sıra beklememek, gürültüye maruz kalmadan kafa dinlemek, sizler için en büyük keyif olacak. Alaçatı’nın güzelliğini daha yakından hissedebileceksiniz bu huzurlu ortamda. Alaçatı’yı güzel bir keşfe çıktıktan sonra meydandaki kahvelerde oturabilir ve keyif kahvelerinizi manzaranıza karşı yudumlayabilirsiniz.

⇒ ALAÇATI OTELLERİ İNCELE

7) CUMALIKIZIK / BURSA

Osmanlı mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran Cumalıkızık’ta tarih dolu bir Sevgililer Günü geçirmek istemez misiniz? Orhan Bey zamanında vakıf köyü olarak kurulan Cumalıkızık, Osmanlıların Bursa’da ilk yerleştikleri bölgelerden biridir ve 180’i kullanılırken, koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı 270 evden oluşmaktadır. Uludağ’ın eteklerinde daracık taş sokakları, orijinal dokusunu yitirmemiş otantik evleri ve köy havasını koruyan atmosferi ile şehir yorgunlarını keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Tüm sıcaklığı ve şirinliği ile sizleri karşılayacak Cumalıkızık’ta güne eşsiz bir kahvaltı ile başlayabilir, daha sonra tarihi sokakları ve hayran kalacağınız evlerini keşfe çıkabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çektirerek güzel anılar biriktirmekte cabası.. Rengarenk evlerin sıralandığı, kaldırımı olmayan yokuşlu ve daracık taş sokaklarında keşif yapmak sizlere iyi gelecek. Günün yorgunluğunu atmak için köy meydanında kahvelerinizi yudumlarken huzur dolu manzaralara eşlik edeceksiniz.

⇒ BURSA OTELLERİ İNCELE

8) POKUT YAYLASI / RİZE

Sevgilinizi bulutların üzerinde nefes kesen bir manzaranın üzerine çıkarmaya ne dersiniz? Bu özel günde sevgilinizi alın ve Kaçkar Dağları manzarası, yeşilliği, temiz havası ile buluşturun deriz. Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 m yükseklikte yer alır. Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, özgün mimarisiyle ilgi çekicidir. Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar. Karadeniz’in şahanelerinden Pokut Yaylası’nda sevgilinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayacağınız huzurlu atmosferini soluyacağınız Rize’de keyifli günler geçirmenizi diliyoruz. Pokut’un en güzel anı sisin alçalıp dağın tam ucuna kadar gelip durduğu ‘’bulut denizi’’ni gördüğünüz an oluyor. Öyle bir manzarada duruyorsunuz ki, sanki gökyüzünde uçuyor gibi hissedersiniz.

⇒ RİZE OTELLERİNİ İNCELE

9) KIZ KULESİ / İSTANBUL

istanbul kız kulesi

Şehirden uzaklaşma imkanınız yoksa İstanbul’daki güzellikleri yakından görmeye ve dolu dolu vakit geçirmeye başlayabilirsiniz. Dillere destan güzelliği ve baktıkça kendine hayran bırakan yapısıyla ilk durağınız Kız Kulesi olabilir. İstanbul Boğazı’nın Üsküdar Salacak sahiline yakın bir noktaya kurulmuştur. Tarih boyunca farklı amaçlarla kullanılmış ve hakkında çokça rivayetler üretilmiştir. Kız Kulesi efsanesini bir kez daha hatırlamaya ne dersiniz? Hem belki Kız Kulesini seyre dalarken birbirinize anlatacağınız ufak bir anınız da birikmiş olur. Zamanında Bizans İmparatorunun bir kızı olur. İmparator buna çok sevinir ve ülkesinde bayram ilan eder. Her yıl prensesin doğum günü bayramı görkemli bir şekilde kutlanır. Bir gün bilginlerin en yaşlısı, imparatora, kızının on sekiz yaşına basmadan bir yılan tarafından sokularak öldürüleceğini kehanet eder. Bunun üzerine imparator denizin ortasındaki küçük bir adacık üzerinde yer alan kuleyi onararak kızını yerleştirir. Böylece yıllar geçer imparatorun kızı on sekiz yaşına basmak üzeredir. Ancak kaderin kaçınılmazlığını kanıtlarcasına kuleye gönderilen üzüm sepetinden çıkan bir yılan prensesin tenine süzülerek zehrini boşaltır. İmparator kızının ölümüne çok üzülür ve kaderden kaçılamayacağını anlar. Kızı toprağa gömülürse yılanlara yem olacağını düşünerek, prensesin cansız bedenini mumyalatıp pirinç tabuta koydurur ve Ayasofya’nın yüksek duvarlarından birinin üstüne yerleştirilmesini emreder. Böylece kızının yılanlardan korunacağını düşünür. Bugün bu tabutun üstünde iki delik vardır. Yılanın prensesi ölümünden sonra da rahat bırakmadığı anlatılır.

⇒ ÜSKÜDAR OTELLERİNİ İNCELE