Uludağ Kayak Merkezi, bembeyaz görkemli dağın eteklerinde süzülürken dondurucu soğuğu bile unutturacak kadar eğlenceli, adrenalin ve macera dolu bir tatile sizi davet ediyor. Ülkemizdeki en cazibeli kış turizmi bölgesi olan ünlü kayak merkezinde; kış sporlarından, dağ manzaralı kahvaltıya, şömine karşısındaki romantik anlardan enerjik After Ski partilerine kadar eğlenceli bir tatil için gereken her şeyi bulabilirsiniz.

Kaliteli modern tesisleri ve çok çeşitli aktivite olanaklarıyla keyifli bir ambiyansa sahip olan Uludağ Kayak Merkezi kış tatillerinin de en az deniz-güneş-kum tatilleri kadar sevilmeye başlamasının en büyük nedenleri arasında. Kayak merkezinin atmosferine uyum sağlayan dağ otelleri ise tatilcileri manzaraları ile mest ederken onlara oldukça konforlu bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

Uludağ Kayak Merkezi Otellerini İnceleyin.

Uludağ Kayak Merkezi’nde Sizleri Neler Bekliyor?

Kış aylarında da yoğun tempoya ara verip mis gibi dağ havası solumak ve birbirinden eğlenceli aktivitelere katılmak isteyenler için Uludağ adeta beyaz bir cennet gibi. Uludağ’a çıktığınızda sizi birçok keyifli etkinlik bekliyor. Bunların başında tabii ki kayak yapmak geliyor. Kayak merkezinde herkesin kayma seviyesine göre farklı zorluktaki pistler yer alıyor.

Karlar üzerinde süzülerek kayak yapmak çoğu kişi için anın tadına varmanın ve tamamen özgür hissetmenin en güzel yollarından biri. Kayak tutkunları tertemiz dağ havası ve bembeyaz karlar eşliğinde hem aktivitenin heyecanını yaşıyor hem de stres atıyor.

Buz gibi bir havaya ama sıcacık atmosfere sahip olan Uludağ Kayak Merkezi’nde siz de bir kadeh sıcak şarap alıp şöminenin karşısında geçmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Bir diğer Uludağ tatil ritüeli de kayak sonrası sucuk-ekmek yemek. Bu ikili tam bir Uludağ klasiği olarak sizi bekliyor.

Kayak merkezindeki en unutulmaz ve keyifli anlardan birini de liftlerle çıkılan manzaralı yolculuklar oluşturuyor. Telesiyej veya teleski ile bembeyaz görünüme bürünmüş muhteşem dağ manzaralarını seyrederek yukarıya doğru tırmanmanın zevki bir başka oluyor.

Uludağ Otelleri’nin keyifli ambiyansları ve kaliteli hizmetleri kış tatilcilerinin kalbini fethediyor. Birbirinden romantik dekorasyon ve manzaralara sahip olan tesisler de tatilcilere konforlu bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Dağ oteli konsepti ile hizmet veren çok sayıda kaliteli tesis arasından beklentilerinize ve bütçenize uygun bir seçimi rahatlıkla yapabilmeniz mümkün.

Kış ayları en popüler Uludağ zamanları olsa da bölge yaz aylarında da turist çekmeyi başarıyor. Özellikle bu dönemlerde kamp ve doğa yürüyüşleri ile ilgilenenler Bursa’ya çok yakın olan Uludağ’ı sıklıkla tercih ediyor. Yaz-kış fark etmeksizin yıl boyunca Uludağ Kayak Merkezi macera, adrenalin ve bol oksijenli ortamı ile konuklarını ağırlıyor.

Uludağ Kayak Merkezi Lift ve Pist Bilgileri

Uludağ Kayak Merkezi 25’e yakın farklı seviyelerdeki pist ile kayak severlere hizmet veriyor. Pistlerin zorluk seviyeleri kolay, orta ve zor olarak üçe ayrılıyor. Kayakta acemi ya da henüz başlangıç seviyesinde olanlar öncelikle kolay pistlerde hakimiyet sağlamaya önem veriyor. Hatta bazı kayakçılar bu pistlerde eğitim alıp, kayak seviyelerini ilerletmek için çaba sarf ediyor.

Pistler genel olarak birinci ve ikinci bölge olarak ayrılıyor. Genelleme yaparsak birinci bölgedeki pistlerin çoğunu kolay ve orta seviyedeki pistler oluşturuyor. İkinci bölgede bulunan pistler ise çoğunlukla ileri seviye ve profesyonel düzeyde kayak kayan kişilere hitap ediyor. Pistlerin rakım seviyesi 1800 ile 2200 arasında değişkenlik gösteriyor. Uludağ’ın zirvesi ise 2543 metre.

Uludağ’daki popüler pistler arasında Beceren Pisti, Fahri Pisti, Tavşan Yolu, Cennetkaya, 1.Bölge Eğitim Pisti, Osman Yüce Pisti, Alkoçlar Pisti, Kuşaklıkaya Pisti vb. pistler yer alıyor. Çoğu konaklama tesisinden pistlere direkt geçiş yapılabiliyor. Ayrıca konaklayacağınız yeri seçerken kayak seviyenize ve size uygun olan pistlere yakınlığını değerlendirmenizde de fayda bulunuyor.

Pistlere Fahri Telesiyej, Beceren Teleski, Yazıcı Teleski, Cennetkaya Telesiyej gibi birçok lift aracılığıyla ulaşım sağlanıyor. Skipass ile lift ve pistlerin hepsinden tek bir ücret karşılığında yararlanabiliyorsunuz.

Lift ve pistlerin açık olup olmadıklarını, pistlerin zorluk seviyelerini ve hava durumunu kontrol etmek için detaylara göz atabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi’nde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Uludağ Kayak Merkezi’ndeki birçok aktivite ile adrenalin seviyenizi artırabilir, tertemiz bir doğa ortamının huzurunu tadabilir, geç saatlere kadar eğlenip gönlünüzce romantizm yaşayabilirsiniz. İşte Uludağ Kayak Merkezi’nde yapabileceğiniz bazı popüler aktiviteler:

  • Kayak, Snowboard, Downhill, doğa yürüyüşü, Hiking gibi sporlar yapmak
  • Sucuk ekmek yiyip sıcak şarap içmek
  • Çoğu kez otellerin önünde yakılan ateşin çevresinde eğlenceye eşlik etmek
  • Şömine karşısında romantik anlar yaşamak
  • ATV ve kar motoru kiralayarak safariye çıkmak

  • After Ski partilerine katılmak
  • Otellerdeki özel program ve etkinliklere dahil olmak
  • Ünlülerin ya da müzisyenlerin verdikleri konserlere gitmek
  • Festivallere ve çeşitli organizasyonlara katılmak
  • Uludağ Teleferik ile dağ manzaralarını seyretmek
  • Büyüleyici manzaralara karşı bol oksijen eşliğinde serpme kahvaltı yapmak
  • Bireysel ya da grup halinde kayak eğitimi almak

Uludağ Kayak Merkezi’nde Akşam Ne Yapılır?

Uludağ kayak saatleri hava kararmaya başlayınca sona eriyor. Peki ya sonra ne yapacağım diye merak ediyorsanız Uludağ’da günün her saatini verimli ve dolu dolu geçirebileceğiniz etkinlik olanakları bulunuyor.

Uludağ akşam ve gece saatlerindeki partileriyle de çok ünlü. Geç saatlere kadar süren organizasyonlar ile kayak tutkunlarının gündüz eğlencesi geceye devrediliyor. Partilerde ünlü isimler sahne alıyor, konserler veriliyor ve birçok şov gerçekleşiyor.

Uludağ akşamlarının en güzel yönlerinden biri de şömine karşısında geçirilen zamanlar. Ayrıca gündüz çokça enerjik ve heyecanlı anlar yaşadığınız pistlerin gece ışıklar altındaki görüntüsü oldukça güzel.

Uludağ Kayak Merkezi Festivalleri

Uludağ tatil denildiğinde birçok kişinin aklına ünlü festivaller de geliyor. Özellikle gelenekselleşmiş bazı festivaller tatilciler için daha da öne çıkıyor.

Uludağ’ın ünlü festivalleri arasında Winterfest, Selfy Whitefest ( Gençlik Festivali) ve Bilyoner Winterfest yer alıyor. Festivaller genellikle Ocak-Şubat aylarında düzenleniyor.

Uludağ Kayak Merkezi Nerede?

Uludağ nerede sorusunun yanıtı Bursa şehridir. Bursa merkez ile Uludağ Kayak Merkezi arasında yaklaşık 36 km’lik bir uzaklık bulunuyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Uludağ Teleferik aracılığıyla kayak merkezine yaklaşık 30 dakika içinde ulaşım sağlanıyor. Teleferiğin Bursa’daki istasyonuna ise tatilciler kendi özel araçları ya da toplu taşıma ile gelebiliyor. Bursa Otobüs Terminali’nden Uludağ Teleferik İstasyonu’na otobüs seferleri düzenleniyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?

Uludağ Kayak Merkezi ağırlıklı olarak kış turizmi ve kayak yapmak için hem Türkiye hem yurt dışından gelen milyonlarca turistin akınına uğruyor. Karın kalınlığına, hava koşullarına göre sezonun açılış tarihlerinde farklılık görülebilse de genellikle kayak merkezinin popüler dönemi Kasım-Şubat sonu. En yoğun dönemleri ise aralık - ocak ayları.

Uludağ Kayak Merkezi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Uludağ Kayak Merkezi giriş ücreti seneye ve çeşitli koşullara göre değişebiliyor. Bu nedenle en sağlıklı bilgileri güncel olarak takip etmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi Skipass Ücretleri Ne Kadar?

1 günlük, 1,5 günlük, 2 günlük, 2,5 günlük vb. seçeneklerle satışa sunulan Skipass kartları ile tek bir ücret ödeyerek tüm pist ve liftleri kullanabilirsiniz. Skipass ücret bilgileri ve detaylar için Uludağ kayak merkezi resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

Görmeden Dönme

Uludağ kayak keyfini deneyimlemek için tesislere gelmiş olabilirsiniz ancak çevrede görebileceğiniz olağanüstü güzellikleri de ziyaret etmeden dönmemenizi öneriyoruz. İşte Uludağ Kayak Merkezi’ne yakın turistik yerler için öneriler:

  • Softaboğan Şelalesi
  • Buzlu Göl
  • Aras Şelalesi
  • Aynalı Göl
  • Uludağ Milli Parkı
  • Saitabat Şelalesi