Tatil, hepimizin en sıkıntılı anlarında, en eğlenceli anlarında, en çılgın anlarında bir anda akla gelen, ya da kısa bir mola vermek için gidilen duraktır. Kısa süreli bir nefes almak, yeni yerler keşfedebilmek, yeni insanlar, yeni arkadaşlıklar ve bir sürü güzel anılar biriktirerek tatili en güzel şekilde değerlendirmek gerekir. Çalışmaktan veya okula gitmekten sıkıldınız ve artık tatile gitme zamanınız mı geldi? Birde tatili en uygun şekilde mi yapmak istiyorsunuz? O zaman düşük bütçe ile hesaplı bir tatil nasıl yapılır yazımız tam size göre. Adım adım hangi aşamaları uygulamalısınız göreceksiniz. Unutmayın erken hareket eden her zaman erken yol alır!

Uygun fiyatlı otellere ulaşmak için ⇒ OTELLERİ İNCELE

1)PLANINIZI ERKEN YAPIN

Hesaplı bir tatil yapabilmek için en önemli kural erken plan yapmak. Önceden nereye gideceğinizi, nerede konaklayacağınızı, oraya nasıl gidilip nasıl dönüleceğini planlamak sizin için hayat kurtaracaktır. Örneğin yazın tatile gitmek istiyorsunuz ve daha hesaplı bir bütçe ile tatil yapmak istiyorsunuz. Önce rotanızı belirleyin, kiminle gideceğinizi, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak tatilinizi planlı bir şekilde oluşturun. Herkesin tatile çıkmadan önce yaptığı alışverişler vardır. Peki alışverişinizi nasıl daha hesaplı hale getirirsiniz? İndirimleri takip ederek! Yazın gideceğiniz bir tatil için şimdiden yapacağınız alışverişlerde zaten büyük bir indirim olacaktır. Sezon gelmeden alışverişinizi yapmak sizin için daha hesaplı olacaktır.

2)UYGUN ROTALAR BELİRLEYİN

Planlı programlı şekilde ilerlerken lüks ve pahalı rotalardan çok kendinize uygun rotalar belirleyebilirsiniz. Tatil şehirlerinden uzak durup daha butik ve sakin ilçelerimizi tercih etmeniz doğru olacaktır. Peki bu bölgelerimiz neresi olabilir ?

Daha sakin ve uygun fiyatlı ilçelerimizi tercih ederek uygun fiyatlı bir tatil yapabilirsiniz. Gittiğiniz lüks otellerden, eğlenmek için gittiğiniz Ultra lüks plaj ve beach kültüründen kısarak, gezip görmek ve dinlenmek için değerlendirebilirsiniz.

3)EN UYGUN FİYATLI KONAKLAMA

Daha uygun fiyatlı bir tatil için daha uygun fiyatlı yerlerde konaklama yapmak daha doğru olacaktır. Butik oteller veya pansiyon tarzı yerlerde konaklamak bütçeniz açısından size çok iyi gelecek. Hem lüks bir otele harcadığınız paranın yarısı cebinizde kalacak hem de tatilinizde daha fazla gezip görmek veya alışveriş yapabilmek için bütçeniz kalacaktır. Gün içinde turlara katılabilir, gittiğiniz bölgenin merkezinde alışveriş yapabilir, ya da tarihi yerlerini gezip görmek için bütçenizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Uygun fiyatlı otellere ulaşmak için ⇒ OTELLERİ İNCELE

4)ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN

Tatilde dinlenecek, eğlenecek, gezip görecek ve dilediğiniz gibi bir tatil yapacaksınız ve bunun için birde otelinizi seçip erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirseniz tatiliniz sizin için muhteşem olacak. Yapmanız gereken çok kolay. Erkenden plan yapmak. Dilerseniz resmi tatil veya özel günleri hesaplayarak izinleriniz ile birleştirebilirsiniz. Erken plan yaparak erken rezervasyon avantajlarından yararlanılabilir.Hem dilediğiniz gibi bir tatil hem de uygun fiyatlı bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarında daha detaylı bilgi alabilmek için Erken Rezervasyon Yaptırmanın Avantajları yazımızı okuyabilirsiniz.

Erken rezervasyon otellere ulaşmak için ⇒ OTELLERİ İNCELE

5)UCUZA UÇAK BİLETİ

Uçak biletleri gidilecek döneme göre farklılık göstermektedir. Okulların tatil olduğu dönemlerde ve çok izinlerin kullanıldığı zamanlarda bilet fiyatları giderek artıyor. Haziran-Ağustos ayları arasında büyük yoğunluktan dolayı artış gösteren bilet fiyatlarını önceden yaptığınız erken plana göre alış yapmanız daha mantıklı olacaktır. Yılbaşı, bayramlar, özel günler de tatile çıkmayı seviyor ancak bilet fiyatlarına baktıkça vazgeçmekte olası. Bunun için erken bir plan ve bilet alacağınız siteleri sürekli olarak takip etmeniz çok önemli. Biletinizi fiyatların en uygun olduğu zamanlarda almaya dikkat edin. Hafta ortası uçmak, hafta sonu uçmaya göre daha ucuz oluyor.