Kuşadası çoğu kimse tarafından İzmir’e bağlı olarak bilinen fakat aslında Aydın’a bağlı olan turistik bir ilçe. Milli parkları, tertemiz plajları ve tarihi değerleriyle her sene daha fazla turist çeken Kuşadası yine de diğer tatil beldelerine nazaran oldukça sakin. Bu yaz kaliteden ödün vermeden sakin bir tatil geçirme planları yapıyorsanız Kuşadası sizin için biçilmiş kaftan. Bu yazımızda Kuşadası tatili için tüm ayrıntıları sizler için derledik. Keyifli okumalar.

Gezilecek Yerler

Kuşadası Milli Parkı: Milli Park Söke ile Kuşadası arasında bulunuyor. 209 farklı türde kuşa ev sahipliği yapan Kuşadası Milli Park’ın Kuşadası’na uzaklığı yaklaşık 30 kilometre. Kuşadası’na uzak olmasına rağmen ilgi çekici kıyılarıyla he yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Bölgede tatlı ve tuzlu suyun bir arada olmasından dolayı inanılmaz zengin bir biyolojik çeşitlilik sizleri karşılıyor. Bu zenginlikten en çok faydalananlar ise doğa fotoğrafçıları. Kuşadası Milli Parkı doğa fotoğrafçıları için bulunmaz bir cennet. Çünkü milli park kartpostallardan fırlamış pozlar vermekte fazlasıyla mahir. Milli parkı doğal güzelliklerinden bahsedip tarihi güzelliklerini es geçmek olmaz. Dilek Tepesi’nin eteklerine doğru yürüdüğünüzde sizi bekleyen birçok tarihi kalıntıyı göreceksiniz. Milli park sınırları içerisinde bulunan bu tarihi güzellikleri görmeden milli parktan ayrılmayın.

Güvercinada: Kuşadası adını işte bu adadan almış. Güvercinada üzerinde geçmişi Bizans’a kadar dayanan ve adını adadan almış bir kale bulunuyor. 1957’den önce adanın kara ile bağlantısı yokmuş. Fakat bu tarihten sonra yapılan çalışmalarla kale ışıklandırılıp karaya bir yol ile bağlanmış. Kalenin ışıklandırılması Kuşadası’na nefis bir manzara hediye etmiş. Gece Kuşadası’ndan kaleye doğru baktığınızda ışıl ışıl bir resim sizi selamlıyor. Güvercinada geçmiş yıllarda başta güvercinler olmak üzere birçok kuşa ev sahibi olmuş. Fakat bugün pek ortalarda görünmüyorlar. Güvercinada’nın etrafında bulunan çay bahçeleri, akşamüzerleri günü batırmak için ideal yerler. Bir akşamüzeri bu çay bahçelerinde gün batımına karşı keyif çayınızı yudumlamadan adayı terk etmeyin.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı: Kuşadası’nda gezilecek tarihi yerlerin başında gelen Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı 1618’de inşa edilmiş. İskelenin hemen yanında bulunan kervansaray dönemin sadrazamı Öküz Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilmiş. Yapının inşasında tamamen taş kullanılmış. Küçük bir kale görünümünde olan kervansarayın içerisinde küçük hediyelik eşya dükkanları, bir otel ve çeşitli mağazalar bulunuyor. Kuşadası dönüşünde sevdiklerinize hediye almak isterseniz Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı içerisinde bulunan dükkanlara göz atabilirsiniz.

Zeus Mağarası: Dilek Yarımadası’nın giriş kısmında bulunan Zeus Mağarası’nın tatlı bir mitolojik öyküsü var. Hikâyeye göre Zeus Poeidon adındaki kardeşini her kızdırışında bu mağazaya gelip kardeşinin sakinleşmesini bekliyormuş. Mağaranın içerisindeki suyun yaz kış aynı sıcaklıkta olduğu söyleniyor. Bu sebepten kışları Kuşadası halkı yazları ise yabancı turistler tarafından oldukça rağbet görüyor. Mağarada dağların eteklerinden çıkan tatlı kaynak suyunun tuzlu deniz suyuyla karıştığına şahit oluyorsunuz. Mağaranın çamurunun cilde iyi geldiği söyleniyor. Eğer tecrübe etmek isterseniz bu doğal havuzda 4 metrelik bir dalış yapmanız gerekiyor.

Kadınlar Plajı: Kadınlar Plajı Kuşadası’nın ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometrelik bir uzaklıkta konumlanıyor. Kuşadası’nın en ünlü plajı olan Kadınlar Plajı mavi bayrakla ödüllendirilmiş tertemiz bir plaj. Plaj içerisinde duş, tuvalet vb. imkanlar da mevcut. Girişlerde ücret ödemiyorsunuz fakat şezlong ya da şemsiye kiralamak isterseniz cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kadınlar Plajına Kuşadası’ndan kalkan minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Uzunluğu 1 kilometre olan plajda denizin, kumun, güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Davutlar: Bakir doğası ve masmavi deniziyle Kuşadası’nın gözde plajları arasında yer alan Davutlar, Kuşadası ilçe merkezine 19 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Davutlar denen bölge içerisindeki milli parkın pırıl pırıl denizi ve patikaları ise kesinlikle görülmeye değer. Dilerseniz yüzmenin keyfini çıkarabilir, dilerseniz de yemyeşil patikalar arasında trekking yapabilirsiniz. Eğer bu yaz tatilinizi Kuşadası’nda geçirmeyi planlıyorsanız Kuşadası otelleri haricinde Davutlar civarındaki bütçe dostu tesislere de göz atabilirsiniz.

Dilek Yarımadası Milli Parkı: Doğa ve tarihin bir arada sunulduğu Dilek Yarımadası’nın güzelliği karşısında büyülenmemek elde değil sahiden. Bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle Dilek Yarımadası konuklarına hem yaz hem de kültür turizmini bir arada yaşatıyor. Milli park içerisinde bulunan 804 bitki türünün 6 tanesi dünya üzerinde yalnızca Dilek Yarımadası üzerinde yetişiyor. Bunun yanı sıra milli park içerisinde Anadolu Parsı vb. gibi soyu tükenmeye yüz tutmuş hayvanlar da yaşıyor. Milli parkın eteklerinde altın rengi bir kumsal ve masmavi bir deniz sizleri karşılıyor. Patikalara doğru çıktığınızda ise İyon medeniyetine ait tarihi kalıntıları görüyorsunuz. Kuşadası’nın tartışmasız en güzel yerlerinden olan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı görmeden Kuşadası gezinizi sonlandırmamalısınız.

Kaleiçi Camii: Kuşadası’nın en eski camisi olan Kaleiçi Camii, Öküz Mehmet Paşa tarafından kervansaray ve hamam ile birlikte 17. yüzyılda inşa ettirilmiş. Cami Kuşadası’nın en eski ve merkez yerleşim yeri olan Kaleiçi’nde bulunuyor. 1800 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan caminin inşasında kesme taş kullanılmış. Kapısı ise Osmanlı ağaç işlemeciliğinin zirvesinde bir eser. Caminin kubbesi kurşunla kaplı. Bu kubbenin altında 550-600 kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Bu bakımdan bu eski mabet Kuşadası’nın en görkemli ve büyük camisi olarak kabul ediliyor. Caminin yan tarafında bir de kütüphane mevcut. Caminin içerisindeki bitişik bir kapıdan kütüphaneye geçiş yapılabiliyor. Fakat kütüphane binası bugün ilçe müftülüğüne bağlı Aile ve İrşad merkezi olarak kullanılıyor.

Kurşunlu Manastırı: Dilek Yarımadası üzerinde mükemmel bir konuma sahip olan Kurşunlu Manastırı Davutlar’a yaklaşık 10 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Manastırın yapılışı hakkında elde net bilgiler bulunmasa da yapının 11. yüzyıla ait bir Bizans eseri olduğuna dair buluntular da var. Manastır içerisinde yemekhane, keşiş odaları, kiler, şapel, mezarlık gibi birçok ayrı alan bulunuyor. Şapel denen küçük kilisenin tavanındaki işlemeler dönemin önemli olayları hakkında bilgi veriyor. Kurşunlu Manastırı özellikle Meryem Ana kilisesine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Bu yapıların çevrede bulunan diğer tarihi yapılarla olan benzerliği de düşünüldüğünde bu durumun Kuşadası’nın bir liman kenti olmasından kaynaklandığı söyleniyor. Manastıra ulaşmak için öncelikle Davutlar’a gelmeniz gerekiyor. Kuşadası’ndan kalkan otobüslerle Davutlar’a gelebilir buradan da 15 dakikada bir kalkan minibüslerle Kurşunlu Manastırı’na ulaşabilirsiniz.

Didyma Antik Kenti: Kuşadası’na kadar gelmişken etrafındaki güzellikleri görmeden gitmek olmaz. Söke ilçesinde bulunan Didyma Antik Kenti, Kuşadası’nın çevresinde bulunan güzelliklerden biri. Antik kent ilk kez 1858 senesinde İngilizler tarafından keşfedilmiş 1937’ye kadar ise kentteki kazılar devam etmiş. O tarihten sonra ise kazıyı Almanlar devralmış. Antik kentte bugün hala kazılar devam ediyor. Kazılar neticesinde buranın yalnızca bir yerleşim yeri değil dini bir merkez olduğu da gün yüzüne çıktı. Kentin inşasına Büyük İskender’in Perslileri uğrattığı büyük yenilgiden sonra başlanmış. Didyma’nın kelime anlamı ikiz kardeş demek. Kente bu adı verilmesinin nedeni Apollon ve ikiz kardeşi Artemis’e adanmış olması. Her sene nisan ve mayıs aylarında antik kentte büyük bir ayin düzenleniyor. Mitoloji ve tarihin bir arada olduğu Didyma Antik Kenti bu konulara biraz ilginiz varsa sizi fazlasıyla tatmin edecek.

Kuştur Plajı: Kuşadası otelleri bölgesinde bulunan Kuştur Plajı mavi bayraklı plajlardan. Şehir merkezine 5 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan plaj mavi bayrağın hakkını veren tertemiz bir denize sahip. Kuşadası’ndaki plajların en ünlülerinden olan Kuştur Plajı’na girişler için ücret talep edilmiyor. Fakat şezlong ya da şemsiye kiralamak isterseniz düşük de olsa bir ücret ödüyorsunuz. Plajın yaklaşık 1 kilometrelik kısmı kumdan oluşuyor. 1 kilometreden sonrası ise taş ve çakılla kaplı. Kuşadası’nın en uzun kum sahili olmasından dolayı önemli olan plaj 2000 senesinden sonra yapılan çalışmalarla farklı bir çehreye bürünmüş. Bu çalışmalarla plaja dahil edilen otopark, duş, kabin gibi bölümlerle plajın hizmet kalitesi artmış. Su sporları için ideal yerlerden biri olan plajda voleybol, futbol gibi sporlar için de gerekli alanlar da var. Kuştur Plajı’na ulaşmak için Kuşadası ilçe merkezinden kalkan 1 numaralı minibüse binebilirsiniz. 15 dakikalık bir yolculuk sonrası plaja ulaşım sağlamanız mümkün.

Efes Antik Kenti: Efes Antik Kenti, Kuşadası’na 20 kilometrelik bir mesafede ve Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ülkemizdeki en büyük tarihi miraslar içerisinde bulunan antik kent Kuşadası çevresinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Kuruluşunun Milattan Önce 9. yüzyıla; Cilalı Taş Devri’ne dayandığı antik kentte kazılar 100 seneden beri devam ediyor. Roma’nın Asya’daki başkenti olan antik kent liman kenti olmasından dolayı döneminin en önemli kentleri arasında yer almış. Doğu ve Batı’nın tam kesişim noktasında yer alan Efes Antik Kenti’ni gezerken İsa’dan önceki zamanların atmosferini yaşayacaksınız. Dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı da antik kent içerisinde bulunuyor. Kentin bu zenginliği ise her yıl binlerce yabancı turistin akınına uğramasına neden oluyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan antik kent içerisinde en dikkat çekici bölümlerin arasında Celsus Kütüphanesi geliyor. Dışarıdan bakıldığında 2 katlı görünen bu yapı Efes Antik Kenti içerisinde günümüze kadar en sağlam gelmiş yapılardan. Antik kente giriş için 30 TL ödemeniz gerekiyor. Fakat Müzekart sahibiyseniz ücretsiz de gezebilirsiniz.

Şirince Köyü: Şirince Köyü açık ara ülkemizdeki en turistik köylerden. 2012 senesinde kıyametin teğet geçtiği köy olarak daha da ilgi görmeye başlayan Şirince Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Kuşadası’ndan yarım saat gibi bir sürede ulaşabileceğiniz Şirince Köyü, taş evleri, daracık yokuşlu sokakları ve yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerini tek kelimeyle mest ediyor. Şirince gezisi için yarım gününüzü ayırmanız yeterli. Ziyaretçiler genelde sabah Şirince öğleden sonra ise Efes olarak gezilerini planlıyorlar. Sizde sabah Şirince kahvaltısı ile başladığınız günü Efes gibi binlerce yıllık kadim bir şehirde sonlandırabilirsiniz. Şirince’de ziyaret edeceğiniz yerlerin başında Aziz Nesin Matematik Köyü geliyor. Aziz Nesin’in vasiyeti üzerine oğlu Ali Nesin tarafından yapılan Matematik Köyü, yeni nesillere matematiği ve matematik ışığında bilimi sevdirmeyi amaçlıyor. Tiyatro medresesi de Şirince’de ziyaret edebileceğiniz bir başka nokta. Yanınıza fotoğraf makinenizi almayı ihmal etmeyin. Çünkü Şirince’de kadrajınıza oldukça güzel fotoğraflar yansıyor.

Meryem Ana Evi: Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan Meryem Ana Evi Kuşadası civarında mutlaka görülmeye değer yerlerden. Bülbül Dağı üzerinde konumlanan Meryem Ana Evi Hristiyanlar için oldukça kutsal bir mekân. Bu sebepten yabancı turistler tarafından daha çok rağbet görüyor. Her sene binlerce Hristiyan Meryem Ana’ya hacı olmaya geliyor. Burası Hristiyanların hac ibadetlerini gerçekleştirdiği dünya üzerindeki birkaç noktadan biri. Kiliseye doğru yol alırken etrafta birçok küçük hediyelik eşya dükkân görüyorsunuz. Yolun sonunda ulaştığınız bahçenin ortasında ise anahtar biçiminde bir vaftiz havuzu bulunuyor. Hristiyanlar bebekliklerinde bu havuzda vaftiz ediliyorlar. Havuzun yanında bir de Meryem Ana Heykeli mevcut. Meryem Ana Evi’ne girişler için 5 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Uyarmakta fayda var; burada Müzekart geçmiyor. Meryem Ana Evi’ne ulaşmak için öncelikle Kuşadası’ndan kalkan otobüslerle Selçuk’a gelmeniz gerekiyor. Bu yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor. Selçuk’a geldikten sonra ise minibüslerle kolayca Meryem Ana Evi’ne ulaşabiliyorsunuz.

İsabey Camii: Selçuk ilçesinde bulunan cami 1300’lü yılların sonuna doğru bilim ve sanatın her daim destekçisi olan İsa Bey tarafından inşa ettirilmiş. Anadolu’daki beylikler dönemine ait en eski yapılardan olan İsa Bey Camii biri doğu biri de batıda olmak üzere iki ayrı kapıya sahip. Caminin batı tarafındaki kapısında bulunan işlemeler ise görenlerde hayranlık uyandırıyor. Geometrik şekillerin mükemmel bir kompozisyonla işlendiği kapı Türk işlemeciliğin zirve örneklerinden. Camide 2 minare varmış. Fakat minareler geçmişte yaşanan depremlerden dolayı yıkılmış. Bu depremlerle çatısı da büyük hasar gören cami 1975 senesinde Selçuk müftüsünün çabalarıyla restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşmuş. Cami 19. yüzyılda kervansaray olarak da kullanılmış. Bugün her ne kadar gezi amacıyla girilse de camide halen aktif olarak ibadet gerçekleşiyor.

Yapılacak Aktiviteler

Sakinlik arayanlardansanız Kuşadası tam size göre. Üstelik Kuşadası’nın Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yerlerden hiçbir eksiği yok. Kuşadası otelleri de hizmet kalitesi en üst düzeyde olan tesisler. Deniz, kum, güneş tamam peki ben Kuşadası’nda ne yapabilirim diyenler için lafı fazla uzatmadan hemen başlayalım. Öncelikle Kuşadası’nın en popüler yeri Güzelçamlı Milli Parkı’nı Kuşadası gezinizin başlangıç noktası yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Burada müthiş denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanında trekking yapabileceğiniz yemyeşil patikalar ve orman içerisinde kamp yapabileceğiniz alanlar da mevcut. Ayrıca Zeus Mağarası’nın masmavi ve soğuk sularında kulaç atmanın da keyfini yaşayabilirsiniz. Buna ek olarak Kuşadası’nda hemen hemen tüm su sporlarını yapma imkanına da sahipsiniz. Adanın birçok yerinde dalış yapabileceğiniz noktalar da var. Şayet daha önce hiç dalmadıysanız, size hızlandırılmış bir eğitimle beraber dalış ekipmanları verebilecek firmaları araştırabilirsiniz. Kadınlar Plajı bölgesinde bulunan turistik alışveriş noktalarını gezebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan restoran, kafe vb. işletmelerde Ege lezzetlerinden tadabilirsiniz.

Yeme İçme

Kuşadası’nda tadabileceğiniz lezzetlerin başında elbette Ege mutfağının bin bir çeşit ve hafif yemekleri geliyor. Bunun yanında Kuşadası çok sayıda yabancı turist ağırladığından dünya mutfağına ait birçok lezzetle de buluşmanız mümkün. Özellikle Kuşadası otelleri bünyesindeki usta aşçılar dünya mutfağının nadide lezzetleriyle misafirlerini memnun ediyor. Kuşadası’nda yiyebileceğiniz başlıca lezzetlerden olan deniz mahsulleri ve balıkları mevsimine denk gelirseniz büyük bir zevkle tüketebilirsiniz. Öyle ki balığın en lezzetli haline Kuşadası’nda ulaşacağınıza garanti veriyoruz. Mezgit Restaurant, Captain’s Place, Kumsal Restaurant, Some Where Else gibi mekanlar Kuşadası’nın deniz mahsullerinde öne çıkan lezzet duraklarından. Gelelim Kuşadası’nda yiyebileceğiniz yerel bir lezzete; şu meşhur Aydın güveci! Aydın güveci, soğan, domates ve biberin toprak bir kabın içerisinde yavaş yavaş pişirilmesiyle oluşuyor. Bu işlemin sonunda ortaya parmaklarınızı yedirecek bir lezzet çıkıyor. Aydın güvecini yiyebileceğiniz yerlerden en çok tercih edileni ise Dedem K. Restaurant. Bunun dışında Saray Restauurant ve Avlu Restaurant da Aydın güvecini tadabileceğiniz yerlerden. Karnımız doydu üzerine şöyle güzel bir tatlı olsa ne iyi olur diyorsanız, sırada nefis bir tatlı tavsiyemiz var. Bahsi geçen yer Kuşadası olunca incirli bir tatlı tavsiyesi de kaçınılmaz oluyor. Teleme adındaki tatlı yalnızca Aydın ili sınırları içerisinde tadabileceğiniz bir lezzet. İncir ve sütün enfes uyumuyla yiyenlere tam bir lezzet şöleni yaşatıyor.

Konaklama

Kuşadası son yıllarda turizm alanında fazlasıyla öne çıkmaya başlayan tatil beldelerinden. Her yıl yaz aylarında Çeşme, Bodrum, Antalya gibi yoğun tatil beldelerinden bunalanlar soluğu Kuşadası’nda alıyor. Doğal güzelliklerinin yanında birçok tarihi değeri de bünyesinde barındıran Kuşadası bu değerleriyle tatilciler için de oldukça cezbedici bir hal alıyor. Bu yoğun ilgi Kuşadası’ndaki konaklama tesislerinin sayılarını her geçen yıl artıyor. Yaz sezonu başlamadan Kuşadası otelleri neredeyse tamamen dolu hale geliyor. Bundan dolayı eğer tatilinizi Kuşadası’nda geçirmeyi planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. İlçede 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar her bütçeye hitap edecek konaklama tesisi bulmanız mümkün. Kuşadası’nda öne çıkan otellerin başında ise Pine Bay Holiday Resort geliyor. 5 yıldıza sahip bu otelde hizmet anlayışıyla doğru olarak fiyatlar da artış gösteriyor. Davutlar’da bulunan Palm Wings Beach Resort Kuşadası da ilgi gören 5 yıldızlı otellerden. Fiyatları ise şu sıralar ortalama 800 TL civarında. Fakat erken rezervasyon yaptırırsanız çok daha ekonomik fiyatlara konaklayabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı bir yer arayışındaysanız şayet Arslantürk Ada Butik Otel ve Ali Babam Apart Otel gibi ekonomik tesisleri tercih edebilirsiniz. Bunlar dışında Davutlar ya da Güzelçamlı bölgelerinde bulunan sitelerde yaz sezonu için kiralık evlere de göz atabilirsiniz.

Alışveriş

Her yıl dünyanın dört bir yanından misafirler ağırlayan Kuşadası ziyaretçilerini her yönden memnun etmeye çalışıyor. Alışveriş de bunlardan biri. Kuşadası’nın merkezindeki irili ufaklı hediyelik eşya dükkanları ilçenin başlıca alışveriş noktalarından. Dükkanların sıralandığı bu çarşıda en çok ilgiyi el yapımı takıları ve çeşitli yöresel eşyalar çekiyor. Özellikle yabancı turistler el yapımı iğne oyalarıyla bezeli yazma, bandana vb. ürünlere daha çok ilgi gösteriliyor. Bunun yanında ilçede deriden yapılmış el işi eşyalar da dikkat çeken ürünlerden. Deriden yapılmış çantalar, sandaletler dünyaca ünlü markalara taş çıkartacak cinsten. Bunun yanında el dokuması halı ve kilimler de Kuşadası’ndan satın alabileceğiniz hediyelik eşyalardan sadece birkaçı. Ülkemizin dört bir tarafından getirilmiş halı ve kilimler Kuşadası’ndaki dükkanlarda yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor. Daha büyük markaların ürünlerine ulaşmak isterseniz Kuşadası’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir AVM de bulunuyor. Marinada bulunan bu alışveriş merkezinde deniz havası eşliğinde alışverişin keyfine varacaksınız. Kuşadası’nda nefis bir tatil planlamak artık çok kolay. Kuşadası otelleri sayfasından dilediğiniz konaklama tesisini seçerek hemen yerinizi ayırtabilirsiniz.

Eğlence ve Gece Hayatı

Yaz aylarında artan turist yoğunluğu nedeniyle gece hayatının fazlasıyla hareketli geçtiği Kuşadası’nda gece hayatı 2 ayrı noktada yaşanıyor. Kuşadası Barlar Sokağı ve Kaleiçi Barlar Sokağı. Kuşadası Barlar Sokağı çoğunlukla yabancı turistlerin tercih ettiği bir nokta. Yerli turistler ise Kaleiçi’ne rağbet gösteriyor. Bu durum iki yer arasında eğlence anlayışlarının farklılık göstermesine neden oluyor. Barlar Sokağı’nda genel olarak publar yoğun bir şekilde bulunuyor. Jimmy’s Irish Bar, Kuşadası Club, Orange Bar, Paddy’s Irish Bar Kuşadası Barlar Sokağı’nın en ilgi gören eğlence mekanları. Kaleiçi’nde ise Ex Club, Heaven Bar Kuşadası, Lucca Bar, Hayal Kahvesi Kuşadası önde gelen mekanlardan. Bunun yanında Kuşadası otelleri de ziyaretçileri için çok sayıda keyifli eğlence düzenliyor. Kuşadası’nda eğlence yalnızca gece kulüpleri ile sınırlı değil elbette. Her yıl temmuz ayında düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali de katılımcılarına eğlenceli saatler yaşatıyor. Ege’nin birçok yerinde düzenlenen Girit Festivali Kuşadası’nda da düzenlenen gözde etkinlikler arasında.

Ulaşım

Kuşadası’na ulaşmak için öncelikle Aydın’a gelmeniz gerekiyor. Pamukkale Turizm, Metro Turizm ve daha birçok otobüs firması Aydın’a seferler düzenliyor. Otobüsle Aydın Otogarı’na geldikten sonra burada bulunan minibüslerle Kuşadası’na kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bir diğer yol ise İzmir Otogarı’ndan Selçuk’a gelmek ve buradan düzenlenen minibüs seferleri ile Kuşadası’na ulaşmak. Kuşadası Aydın’a 70 km, Selçuk’a ise 30 km uzaklığında.