Efes Harabelerinden Sultanahmet'e, Uludağ'dan Kapadokya'ya; Türkiye, hiç şüphe yok ki Dünya'nın en güzel tatil yerlerinden biri.

Her ne kadar bu yıl ülkemizde varolan sıkıntılardan dolayı turizm zor günler geçirse de her yıl milyonlarca turist ülkemizin bu güzellikleri için Türkiye'yi ziyaret etmekte. Fakat genellikle aynı yerleri ziyaret etmekte.

İşte ülkemizin gizli kalmış tatil yerleri

Adatepe Köyü

Adatepe

Efsaneye göre; Zeus'un, Aşil ve Hektor'un savaştığı meşhur Truva savaşı'nı buradan yönetildiğine inanılır. Edremit körfezinin en güzel yerinde bulunan ve Çanakkale Küçükkuyu'dan 4 km içeri girerek ulaşabileceğiniz Adatepe köyü eski bir Rum köyüdür. Her ne kadar yakın zamanda birçok Hollandalı bölgeye gelip eski taş evleri restore ettirse de halen daha o eski ruhundan bir şey kaybetmedi.

Kelebekler Vadisi 

kelebekvadisi

Ölüdeniz'e yalnızca birkaç km. uzaklıktaki Kelebekler Vadisi, sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Dünya'nın da sayılı plajlarından biri olarak görülüyor. Farklı türdeki birçok kelebeği bünyesinde barındıran vadiye masmavi denizin ve bembeyaz kumsalın görüntüsü eşlik ediyor.

Doğanbey Köyü

doganbey

Şimdilerde birçok mimarın ve sanatçının yer aldığı eski bir Rum köyü olan Doğanbey köyü halihazırda bir komün görüntüsünde. Köye etrafını çevreleyen çitlerden girmektesiniz.

Selimiye Köyü

selimiye

Çok değil daha 15 yıl öncesine kadar bir balıkçı köyü olan Selimiye, son zamanlarda sıkça basında yer alması ile bir anda popüleritesini artırdı. Fakat burada 5 yıldızlı hiçbir tesisin olmaması nedeniyle bu popülerite karşısında sakinlik ve huzur bulabilirsiniz.

Amasya

amasya

Ferhat'ın sevdiği kızın babasıyla mücadeleden dolayı Şirin için dağları değildiği, Osmanlı Sultanlarının şehzadelerini eğitime gönderdiği Amasya, yeşilırmak nehri boyunca uzanan tam bir Osmanlı kenti.

Akyaka Köyü

Akyaka

Akyaka köyü'ne doğal akvaryum desek daha doğru olacaktır. Antik çağlardan beridir üzerinde yerleşim olan Akyaka, Gökova körfezinin en ucunda yer almaktadır.

Azmak Başı denilen yerdeki restoranlarda su kenarındaki harika ortamda keyifli bir yemek yiyebilir, altınızda yüzen balıkları ve su altı bitkilerini keyifle izleyebilirsiniz.