Yaz gelmiş, güneş tepeden vuruyor, siz serin sulara kendinizi bırakıyorsunuz ve yapmanız gereken tek şey anın tadını çıkarmak. Sıcak havayı, kumsalda yürümeyi, güneş kremini bile kısaca yaza dair her şeyi biraz fazla özledik değil mi? O zaman gelin Türkiye'nin saymakla bitiremeyeceğimiz birbirinden renkli plajlarına bir göz atalım. Bu güzellikleri daha yakından görmek isteyecek ve orada olmak için can atacaksınız. Sevdiklerinizle beraber masmavi serin sulara kendinizi bırakırken, altın sarısı kumlarda yürüyüş yapmanın keyfini bolca çıkarmanızı öneririz.

⇒ YAZ FIRSATLARINI İNCELE

1) Ölüdeniz - Fethiye

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz’in eşsiz kumsalında yürüyüp, denizine girmeden kesinlikle en güzel plaja karar vermeyin çünkü adeta aşık olunacak güzelliğe sahip. Fethiye’ye 12 km mesafedeki Ölüdeniz ismini her zaman sakin ve dalgasız denizinden almıştır. Denizin dibindeki kaynaklar sayesinde her zaman tertemiz kalmayı başarmıştır. Bembeyaz kumsalı Ölüdeniz’i Fethiye denilince akla gelen ilk yerlerden biri yapar. Ayak bastığınız an masmavi görüntüsü yüzünüzde büyük bir gülümseme uyandıracak. O kadar güzel bir bölgeden bahsediyoruz ki 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. ‘’Masal gibi bir yer’’ tanımına oldukça yakışan büyüsü sizleri geri dönmek istemeyecek kadar etkileyecek.

⇒ FETHİYE OTELLERİNİ İNCELE

2) Patara Plajı - Antalya

Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 km uzunluğu ile görünce sizlere Maldivleri anımsatacak güzelliğe sahip. Bembeyaz kumsalında tadına doyamayacağınız bir deniz keyfi yaşamak istiyorsanız bavullarınızı hemen hazırlayın! Türkiye’nin en uzun 2.kumsalına sahip olan plajın uzunluğu 280 metre ile 1500 metre arasındadır. Toplam uzunluğu ise 14 km’dir. ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilen Patara plajı Caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanlarından biridir. Caretta’ların zaman diliminde insanların plaja girmesi ve plajda ışık yakılması yasaktır.

⇒ ANTALYA OTELLERİNİ İNCELE

3) Kleopatra Plajı - Sedir Adası

Marmaris Sedir Adası, yabancılar arasında Kleopatra Adası olarak da bilinen, ancak asıl adını eskiden adada bolca bulunan ve artık hiç kalmayan Sedir Ağaçları’ndan almıştır. Rivayete göre Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Roma Komutanı Antonius’un burada buluştuğu ve kumların gemilerle Mısır’dan getirildiği söylenir. Genellikle adaya Balayı Adası ve Aşk Adası diyenlere de rastlanır. Kleopatra Plajı sapsarı kumu olan harika bir plaj olduğu için adadan çok bu plaj daha meşhurdur. Sahile terlikle girilmiyor, kumun olduğu alanlarda güneşlenmek yasak ve hiçbir şekilde kumu götürebileceğiniz herhangi bir olasılığa izin verilmiyor.

⇒ MARMARİS OTELLERİNİ İNCELE

4) Kaputaş Plajı - Kaş

El değmemiş güzellikleriyle Antalya’nın cennet koylarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ilçesinin Kalkan mevkinde konumlanıyor. Ülkemizin nadir güzelliklerinden biri olup Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde ‘Kanyon ağzı’ olarak tanımlanır. Kanyon ağzı plajı olması, tertemiz ve turkuaz rengi denizi ile sizleri kendine hayran bırakacak. Yol kenarından başlayan 187 basamaktan inerek ulaşılan plaj, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

⇒ KAŞ OTELLERİNİ İNCELE

5) Sarımsaklı Plajı - Ayvalık

Ege’nin incilerinden biri olan Ayvalık’ta denize girebileceğiniz en güzel plaj Sarımsaklıdır. Upuzun sahili ve incecik kumları ile sizleri temizliğine, uzun sahiline ve masmavi denizine hayran bırakacak. Yeşilin bütün renklerini barındıran ve mavinin en güzel tonunu görmek için altın renkli kumsalında sizi mest edecek yürüyüşlere hazır olmanızı öneririz. Fazla tuzlu suyu sevmeyenler için Sarımsaklı Plajı ideal tuz oranına sahiptir.

⇒ AYVALIK OTELLERİNİ İNCELE

6) Ilıca Plajı - Çeşme

Ilıca Plajı, denizin içinde kaynayan sıcak termal suları ile birer termal havuz haline gelmiştir. 2 km uzunlukta genişliği, inci tanesi gibi kumu ile dünyanın sayılı plajları arasına girmiştir. Denizin içerisinde kaynayan kükürt bakımından zengin termal suyu ile de Çeşme’nin tanınmış yerlerinden biridir. İzmir’in en güzel plajları arasında yer alan Ilıca’da geniş kumsalının ailecek keyfini çıkarabilirsiniz.

⇒ ÇEŞME OTELLERİNİ İNCELE

7) Çıralı Plajı - Antalya

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, 3.2 km’lik Olimpos sahili ile Yanartaş dağı arasında yer alıyor. Kemer ilçesi Ulupınar bölgesinde bulunan Çıral’nın 3 kilometrelik sahili, ismini Olimpos yanar taşından almıştır. Çıralı’nın 3 kilometrelik sahili, koruma altındaki Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır. Burada bulunan doğalgaz ateşi ise sürekli yanmaktadır. Bu özelliği sayesinde oldukça ziyaretçi çekmektedir. Güneşi, denizi ve doğal güzellikleri yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de ilgi çekmektedir. Denizi tertemiz olan Çıralı’da rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

⇒ ANTALYA OTELLERİNİ İNCELE

8) Akvaryum Koyu – Bozcaada

Bozcaada plajları arasında en popüler olan Akvaryum Koyu adından da anlaşılacağı üzere tıpkı bir akvaryumda yüzüyormuş hissini sağlayan yüzerken denizin dibini rahatlıkla izleyeceğiniz harika bir plaj. Tertemiz denizi ve berrak suyu sayesinde, su altı dünyasını yakından keşfedebilirsiniz. Unutulamayacak bir cenneti yakından keşfetme imkanını Akvaryum koyunda bulabilirsiniz. Son zamanların en popüler tatil bölgelerinden biri olan ve neredeyse sosyal medyada sürekli karşımıza çıkan ‘’Bozcaada’’ birçok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır.

⇒ BOZCAADA OTELLERİNİ İNCELE

9) İncekum Plajı – Marmaris

Yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden birisi konumunda bulunan Marmaris İncekum Plajı, turkuaz rengine sahip olan denizi ile beğeni kazanmaktadır. Muğla denizinin en berrak olduğu yer olan İncekum Plajı Türkiye’de görülmesi gereken en güzel koylarından biridir. Altın sarısı kumları ile tam olarak Hawaii plajlarına benzetilmektedir. Kumu, denizi ile çok özel bir yer olarak anılan İncekum, sakin ve temiz bir bölge olduğu için genellikle aileler tarafından tercih edilmektedir. Denizin maviliği ve plajın güzelliği sizleri gerçekten büyüleyecek.

⇒ MARMARİS OTELLERİNİ İNCELE

10) Altınkum Plajı – Didim

Aydın'a bağlı bir tatil beldesi olan Didim, Bodrum ve Çeşme arasında kalır. Türkiye'nin ve dünyanın sayılı plajlarından biri olan Didim Altınkum plajı altın gibi sapsarı rengi ile görenleri kendine hayran bırakır. Uzun sahil şeridi, yeşil doğası ve bol oksijenli havasıyla yaz aylarının vazgeçilmez lokasyonlarından olan Didim, aynı zamanda birbirinden cennet birçok koya ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Didim'de nerede denize girilir diye sorulduğunda alacağınız cevapların en başında Altınkum Plajı gelir. Masmavi denizine girebilir, Altın sarısı kumlarında güneşlenebilir veya çeşitli su sporları yaparak eğlenebilirsiniz.

⇒ DİDİM OTELLERİNİ İNCELE