Seyahat sigortası yıllık 2 milyar dolarlık bir sektör mü yoksa gerçekten seyahat sağlık sigortasına ihtiyaç var mı?

Her sigorta paketinin farklı kapsamları olabilir; tıbbi acil durumlar, kayıp veya çalıntı bagaj, yasal giderler, seyahat iptali veya kesintisi, kaza sonucu ölüm, turizm şirketi iflası, araç kiralama hasarları gibi.

Peki gerçekten ihtiyaç var mı?

Seyahat sağlık sigortası ülkesine göre değişmekle birlikte Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerin istediği üzere genellik 30 bin Euro teminatlı sigortaların ücreti yıllık yaklaşık olarak 60 euro'dur.

Bir çoğumuzun özel sağlık sigortaları mevcut ve paketine bu sigortaların büyük bir kısmı yurtdışında da geçerli olmakta ya da yurtdışı harcamalarınızı yaptıktan sonra sizlere ödemeleri geri iade etmekte.

Seyahat sağlık sigortası nasıl seçilir?

Seyahat sağlık sigortaları; uçak, gemi ve tur şirketi rezervasyonları, bavul kaybı ve araç kiralama hasarlarında geçmektedir.

Fakat paketleri çok iyi araçtırmanız gerekmekte yoksa yanlış bir paket seçmek istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalmanızı sağlayabilir.

  • Paket içerisinde neler olduğundan emin olun. Örneğin; sarhoş olduğunuzda unuttuğunuz bavulu karşılıyor mu? Ya da kaçırılan uçuş sonrası gittiğinizde havaalanında bavulunuzu bulamazsanız karşılıyor mu? Bu yüzden neyi satın aldığınızı çok iyi araştırın.
  • Bilginiz olsun bir çok seyahat sigortası sizin cebinizden ödemeniz sonrası getireceğiniz fatura üzerinden ödemeleri yapmakta. Yani masrafları direk kendileri karşılamamaktadır.
  • Seyahat sağlık sigortasının koşulları ve teminatları, yurtiçi ve yurtdışı yolculuklarına göre değişiklik göstermektedir.