Koca bir yılı ve tüm senenin yorgunluğunu, stresini geride bırakırken kendinize zaman yaratıp bu sene tatil planlarınızı erkenden yapabilirsiniz. Yorucu ve zor geçen bir senenin ardından yeni umutlar ve başlangıçlarla birlikte 2022 yılının hepimiz için çok güzel bir sene olmasını temenni ediyoruz. Çalışanları en çok umutlandıran şeylerden biri ise tatil günleri olduğunu söyleyebiliriz. Peki bu sene resmi tatiller hangi güne denk geliyor ve kaç gün tatil yapabileceksiniz? Hangi günlerde tatil yapacağınızı ve bu tatillerde tercih edebileceğiniz seyahat rotalarını sizler için derledik. Geride bıraktığımız koca bir yılın ardından yapamadığınız tatilleri erkenden planlamak ve yeni yılda seyahat rotanızı oluşturmak için doğru yerdesiniz. 2022 yılında izinlerinizi de kullanarak daha doğru yapacağınız bir plan ile beraber hafta sonu tatilleri ile birleştirme fırsatını değerlendirebilir ve ekstradan birkaç günlük tatil olanağı yaratabilirsiniz. Keyifli okumalar ve bol tatiller dileriz..

⇒ OTELLERİ İNCELE

2022'de Toplam Kaç Gün Tatil Olacak?

2022 takvim

 

2022'de resmi olarak toplamda 15 gün tatil yapma şansınız olacak. Bu günleri cumartesi ve pazar ile birleştirerek önceden plan yaptığınızda ise çok daha fazla gün tatil yapma fırsatını yakalayabilirsiniz.

2022 Ara Tatil Günleri Ne Zaman?

aile tatili

 

22 Kasım’da başlayacak ilk dönemin ikinci yarısı 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Hafta sonları ile beraber 21 Ocak - 7 Şubat 2022 arasını kapsayan tatili değerlendirip seyahat edebilirsiniz.


İkinci Ara Tatil :

11-15 Nisan 2022

İkinci dönem ara tatili 11 Nisan'da başlayacak, 15 Nisan'da sona erecektir.


Yaz Tatili :

2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 17 Haziran 2022’de başlayacak olan yaz tatili 11 hafta sürecek. Böylece öğrenciler 2022 Eylül ayının ilk haftasında okullarına geri dönecek.

1) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Cumartesi)

2022 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumartesi gününe denk geliyor. Bu sayede hafta sonu çalışıyorsanız aileniz ile birlikte kendinize 2 günlük bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz.

Seyahat Önerisi :

23 nisan tatili

 

Nisan ayının bitimine doğru hava sıcaklarının kendini göstermeye başladığı ve bahar rüzgarlarının estiği bu tarihte aileniz ve sevdikleriniz ile beraber kendinizi huzurlu doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Kış ayının havasından sıyrılıp, güneşin yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığı ve her bir yanın çiçekler açtığı Nisan ayında tatil planı yapmak oldukça keyifli olacak. Nisan ayının mis gibi havasında huzurla tatil yapacağınız birçok bölge mevcut. Baharın eşsiz havası eşliğinde Kaz dağları, Bolu, Göller Yöresi, Kapadokya, Muğla-Datça ve Egenin güzel incisi Ayvalık’ta tatil planlarınızı ayarlayabilirsiniz. Sahil kasabalarında deniz sezonunun açıldığı Nisan ayı son günlerinde denizin ve kumun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

2) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazar)

2022 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü pazar gününe denk geliyor. Hafta sonu olması nedeniyle bizlere resmi olarak fazladan bir tatil hakkı tanınmıyor ancak pazar çalışanlar için bir tatil fırsatı olabilir.

Seyahat önerisi :

arkadaşlarla tatil

 

Yaz sıcaklarının kapıdan baktığı Mayıs ayında kendinizi yaşadığınız konuma yakın mevkide bulunan tatil rotaları ile ödüllendirebilirsiniz. Emek ve Dayanışma Günü zaten tatil günü olan cumartesiye denk gelse de moralleri bozmayın çünkü bu kısacık hafta sonu tatili bile size mini bir gezi yapma fırsatı sunabilir. Dilerseniz Hafta Sonu Kaçamağı Yapabileceğiniz 10 Rota başlıklı blog yazımızı okuyarak seyahat planlarınızı şimdiden ayarlayabilirsiniz.

3) Ramazan Bayramı (2-4 Mayıs Pazartesi-Çarşamba)

2-4 Mayıs 2022 tatilleri arasındaki Ramazan Bayramı, bu sene okul dönemine denk geliyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayıp 4 Mayıs Çarşamba günü bitiyor. Pazartesine denk geldiği için dolayısıyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşerek 5 günlük güzel bir tatil yapma fırsatı sunuyor.

Seyahat Önerisi :

göl üzerinde tekne

 

Yaz tatili sıcakları henüz başlamadan Akdeniz ve Ege denizi kıyısındaki tatil kentlerimizi keşfe çıkabilirsiniz. Türkiye’nin farklı noktalarına düzenlenen yolculuklar için yeterince zaman sunan bu tatil fırsatında yaz mevsiminin erken geldiği güney kıyılarımızı düşünebileceğiniz gibi ülkemizin en yağışlı bölgesi olan Karadeniz’de yağışların azalmasını fırsat bilerek harika doğal güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

4) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Perşembe)

2022 yılında 19 Mayıs tarihi Perşembe gününe denk geliyor. 20 Cuma günü izin alarak tatilinizi hafta sonuyla bağlayıp, toplamda 4 günlük tatil yapabilirsiniz.

Seyahat Önerisi :

abant kolaj fotoğraf

 

Mayıs ayının sonlarına geldikçe havalar iyice ısınmaya başlıyor, dilerseniz doğal ve tarihi bölgeleri keşfe çıkabilirsiniz. Abant, Bolu, Ürgüp gibi doğal güzelliklerin içinde bol oksijen depolayarak yürüyüşler yapabilir, doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Yaz aylarına yaklaştıkça otellerdeki doluluk oranlarını göz önüne alarak planınızı önceden yapabilir ve tatilinizi önceden ayarlayabilirsiniz.

5) 15 Temmuz 2022 (Cuma)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 2022 yılında Cuma gününe denk geliyor. Hafta sonu ile birleştiğinde sizlere 3 gündük tatil fırsatı doğuyor.

Seyahat Önerisi :

karadeniz kolaj

 

Yaz mevsiminin tam ortasında dilerseniz 3 günlük bir tatil kaçamağı yaparak Ege ya da Akdeniz bölgelerinde tatil planları yapabilirsiniz. Dilerseniz bu aylarda mini bir Karadeniz turu yapmak çok güzel bir fırsat olabilir. Yaz sıcaklarının ortasında ülkemizin en serin yerleri olan Karadeniz yaylalarını gezerek bir nebze olsun ferahlayabilirsiniz. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin gibi illeri bünyesinde barındıran Karadeniz’e yeşillenmeniz dileğiyle.

6) Kurban Bayramı (8 Temmuz Cuma)

8 Temmuz 2022 Kurban Bayramı tatili arife günü olan Cuma ile başlıyor. Yarım günlük başlangıç tatili ile birlikte 4 gün sonra Cuma gününde sona erdiğinde toplamda 4,5 günlük bir tatil elde edebiliyorsunuz. Bu tatil 2022 yılı içerisinde sahip olduğunuz en uzun resmi tatil aynı zamanda.

Seyahat Önerisi :

ege bölgesi kolaj

2022 resmi tatil günlerinde kuşkusuz en sevilen tarihler bayram tatilleri oluyor. Birlik ve beraberliğin en güzel anların, sevdiklerinizle mutlu zamanların paylaşıldığı o anlar çok kıymetli oluyor. Umut ediyoruz ki, bu dönemde hayatımızı şekillendiren pandeminin etkileri en aza iner ve yorucu geçen bir yılın ardından uzun bir tatil ile kendimize gelebiliriz. Yazın en sıcak dönemine denk gelen Kurban Bayramı tatili boyunca kendinizi serinletebileceğiniz sulara atmak için Ege ve Akdeniz kıyılarını tatil rotası olarak listenize ekleyebilirsiniz. Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Datça, Ayvalık birbirinden güzel rotalar sizleri bekliyor olacak. Dilerseniz sıcakların oldukça fazla olduğu bu dönemde daha serin bir ortamda tatil yapmak için Sinop, Rize, Trabzon gibi Karadeniz Bölgesi yaylalarını keşfetmekte bir diğer tercihiniz olabilir.

7) 30 Ağustos Zafer Bayramı (Salı)

Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun büyük bir zaferle kutlandığı 2022 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı salı gününe denk geliyor. Bu nedenle bu tatili öncesinde yer alan pazartesi günü izin alarak, hafta sonu tatili ile birleştirerek 4 günlük kısa bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz.

Seyahat Önerisi :

ege bölgesi kolaj

Hafta sonu tatili ile birleştirme imkanınız olduğunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı doğa ile iç içe olabileceğiniz yüzüp güneşleneceğiniz keyifli bir tatille taçlandırabilirsiniz. Kısa ama dolu dolu ve dinlenebileceğiniz bir tatil sizlere çok iyi gelecek. Dört bir yanı tarihi ve kültürel miraslar ile kaplı olan bu kısa tatilde dahi gezilecek ve görülecek oldukça fazla sayıda rota bulunuyor. 30 Ağustos’ta 4 günlük kısa bir tatil için rotanızı hem deniz tatili hem de eğlence hayatına katılabileceğiniz Marmaris’e çevirebilirsiniz. Yeşilin ve mavinin bir arada bulunduğu Marmaris’in büyüleyici koylarında yenileneceksiniz.

8) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Cumartesi)

2022 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumartesi gününe denk geliyor. Cumartesi günü çalışanlar için 2 günlük bir tatil sizleri bekliyor.

Seyahat önerisi :

 

yedigöller bolu

Sonbahar mevsiminin görsel şölenini yakından izlemek istiyorum diyorsanız Yedigöller-Abant turu yapabilirsiniz. Dilerseniz deni kıyısı yerleri de tercih edebilirsiniz. Akdeniz kıyılarında hala sıcak havaları yakalayabilirsiniz. İş hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğal temiz hava ile buluşmak sizlere çok iyi gelecek.