Phaselis Plajı Türkiye’deki en özel plajlarından biri. Antalya’da yer alan Phaselis Plajı tarih ve doğayla iç içe enfes bir denizde yüzme şansı sunan nadir sahiller arasında. Phaselis Antik Kenti’nde aslında üç adet plaj var, yani Phaselis Plajı denilince akla tek bir plaj gelse de kent üç farklı plaja sahip. Her biri muhteşem güzellikteki Phaselis Plajları dünyanın her yerinden birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kendine has aurası ve doğal güzelliği ile son derece etkileyici bir yer olan Phaselis Plajı kalabalık mekanlar yerine doğal ve daha sakin ortamlarda deniz, kum ve güneşle buluşup hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirmek için ideal bir rota.

Dünyaca ünlü Antalya’ya gitmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Phaselis Antik Kenti’ni gezip ardından Phaselis Plajı’nda denize girip güneşlenerek unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

phaselis-antik-kenti

Phaselis Plajı Otellerini İnceleyin

Phaselis Plajı Nasıl?

Phaselis'te kuzey liman plajı, merkez liman plajı ve güney liman plajı olmak üzere üç ayrı plaj bulunuyor. Eski dönemde yani kentte yaşam varken kentin limanları olan bu plajlar doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Phaselis Kuzey Liman Plajı: Phaselis Antik Kenti girişine en yakın konumda bulunan kuzey liman plajı aynı zamanda Phaselis’deki en büyük ikinci koy. Bu plajda herhangi bir işletme bulunmuyor, ayrıca tuvalet, soyunma kabini gibi olanaklar da yok. Kuzey liman plajı için bakir bir plaj denilebilir. Bu plaj çakıl ve ağaçlık da değil. Kuzey liman plajına gidecekseniz şemsiye götürerek daha konforlu zaman geçirebilirsiniz.

  • Phaselis Merkez Liman Plajı: Phaselis Antik Kenti’nin merkezinde yer alan merkez liman plajı koyun şekli sebebiyle bir havuzu andırıyor. Özellikle sıcak deniz sevenler için Phaselis merkez liman plajı ideal, zira buranın suyu diğer koylardan daha sıcak.
  • Merkez plajının denizi tertemiz ve denizin zemini kum ve çakıldan oluşuyor. Bu Phaselis Plajı dalgasız ve kıyı kısmı sığ, bu özellikleri sebebiyle çocuklu ailelerin ilk tercihi oluyor. Plajın çok yakınına kadar araçla gidilebilmesi de Phaselis merkez liman plajının diğer bir avantajı. Merkez liman plajında da soyunma kabini ve tuvalet bulunmuyor, ancak yiyecek ve içecek satan bir kafe var.

phaselis-antik-kenti

  • Phaselis Güney Liman Plajı: Phaselis Plajı denilince akla ilk gelen plaj güney liman plajı. Antik kentteki en büyük koy ve dolayısıyla en büyük plaj olan güney liman plajı aynı zamanda tuvalet, soyunma kabini, duş gibi olanakların da bulunduğu tek plaj. Kuzey liman plajı ve merkez liman plajında zaman geçirenler de tuvalet gibi ihtiyaçlar için bu plaja gelmek durumunda. Bu plajda ayrıca market de var.
  • Phaselis güney liman plajı da kum ve çakıl zemine sahip. Bu plaj yaz aylarında kalabalık oluyor, erken saatlerde giderek daha sakinken plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde kalabalık saatlerde otoparkta yer bulmak da zor oluyor, erken giderek otoparkta yer bulmayı da garantileyebilirsiniz.

Phaselis Plajı Denizi Nasıl?

Antalya’nın Kemer ilçesindeki Paselis Plajı kentin ev sahipliği yaptığı en etkileyici plajlar arasında sayılıyor. Phaselis Plajı olarak bilinen üç ayrı koydaki plajların hepsinin denizi çok temiz. Antalya’nın geneli gibi buradaki suyun sıcaklığı da yüksek.

Kuzey liman plajı ve merkez plajının denizi genellikle sakinken en popüler olan güney liman plajının denizi genellikle dalgalı oluyor. Çocuklarla gidecekseniz tercihinizi dalgasız olan diğer iki Phaselis Plajı arasında yapabilirsiniz.

phaselis-antik-kenti

Phaselis Plajı İmkanları Neler?

Ülkemizin tüm dünyada tanınan tarihi değeri ve Phaselis Antik Kenti’nin eski limanları olan üç Phaselis Plajı birbirinden güzel ancak bu plajların organize olduğunu söylemek zor. Daha çok doğayla baş başa zaman geçirip, çevredeki tarihi eserler eşliğinde güneşlenip yüzmek için tercih edilebilecek plajlar buralar.

Phaselis’te yer alan üç plajdan yalnızca güney liman plajında tuvalet, soyunma kabini gibi olanaklar bulunuyor, diğer iki koyda herhangi bir olanak yok. Merkez liman plajında ayrıca bir kafe ve güney liman plajında ise bir market hizmet veriyor. Plajdaki tüm imkanlar bunlarla sınırlı.

Phaselis Plajları’nın hiçbirinde şezlong ve şemsiye yok, imkanı olanlar kendi şemsiyelerini getiriyorlar. Her üç plajında yakınına kadar araçla gidebilmek mümkün, otopark var. Plajlarda piknik yapabilmek mümkün ancak Phaselis’te ateş yakmak kesinlikle yasak.

Phaselis Plajı’ndaki Tarihi Yapılar

Phaselis Plajı yorumlar arasında şöyle bir gezindiğinizde plaj ve çevresindeki tarihi yapılarla ilgili yorumlar hemen dikkatinizi çekecektir. Gerçekten de tarihle doğal güzelliğin bir arada arzı endam ettiği Phaselis Plajı bu özelliği sebebiyle dünyaca ünlü. Deniz, kum ve güneş üçlüsüyle tarihi bir atmosfer eşliğinde buluşup unutulmaz anlar geçirebileceğiniz Phaselis Plajı’nda sizi bekleyen tarihi yapılar şunlar:

Hadrianus Kapısı: Kentin ana caddesinin güney limanı ile yani güney liman plajı ile buluştuğu noktada yer alan Hadrianus Kapısı günümüze dek tamamen ulaşamamış olmakla beraber plajdaki önemli tarihi yapılardan biri.

Su kemerleri: Phaselis Antik Kenti’ne su getiren kemerlerin bir kısmı gayet iyi korunmuş ve günümüze ulaşmış durumda ve plajda bu kemerlere ait kalıntıları görebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Phaselis Plajı denizinde farklı depremlerde denize düşmüş olan kente ait kalıntılarla da karşılaşabilirsiniz. Bazıları oldukça büyük kaya kütleleri şeklindeki bu kalıntıların olduğu noktalarda yüzerken dalgalara dikkat etmenizde fayda var çünkü dalgalar kalıntılara çarpmanıza sebep olabilir.

Phaselis Plajı Nerede?

Phaselis Plajı nerede diye merak ettiyseniz, bu doğa harikası plaj Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alıyor. Kemer’deki Çamyuva Mahallesi’ne bağlı olan Phaselis Plajı aynı zamanda doğal ve tarihi sit alanı olan Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunuyor yani Phaselis Antik Kenti ve Phaselis Plajı da korunan alanlar.

Phaselis Plajı’na Nasıl Gidilir?

Antalya’dan ya da Kemer’den kalkan ve Tekirova yönüne giden minibüslerle Phaselis Antik Kenti sapağında indikten sonra yola sapıp 1 kilometre kadar yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz.

Özel araçla ise Antalya yönünden Kumluca Karayolu 57. kilometresinden sahil yoluna sapıp Phaselis tabelasını takip ederek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Phaselis Plajı Ücretli mi?

Phaselis Plajı, Phaselis Antik Kenti’nin parçası olduğu için bu plajlara giriş ücretli. Antik kente girmek için ücret ödediğinizde plajlara da girebiliyorsunuz. Phaselis Antik Kenti ve Phaselis Plajı giriş ücreti hakkında bilgi almak için buradaki linke tıklayarak resmi siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Phaselis Plajı Yakınında Gezilecek Yerler

Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan Kemer ve Antalya’da elbette gezilecek çok yer var. Phaselis Plajı’nı görüp burada zaman geçirdikten sonra çevredeki diğer güzellikleri de keşfedebilirsiniz. Phaselis Plajı yakınında gezilecek yerler arasında şuralar sayılabilir:

  • Tahtalı Dağı
  • Beldibi Gizli Koy
  • Kesme Boğazı Kanyonu
  • Beldibi Mağarası

  • Tekirova Plajı
  • Alacasu Cennet Koyu
  • Likya Yolu
  • Atbükü (Maden) Koyu