Türkiye’nin en önemli ve tüm dünyada tanınan turizm merkezlerinden biri olan Antalya muhteşem sahilleri ile göz kamaştırıyor. Konyaaltı Plajı Antalya’nın en güzel plajlarından biri ve her yıl binlerce insan bu plajı ziyaret ediyor. Yalnızca Akdeniz’in tertemiz sularında yüzerek serinleyip, kumlarında güneşlenmek için değil piknik yapıp eğlenmek gibi aktiviteler için de Konyaaltı tercih ediliyor.

Akdeniz kıyısı ve Antalya denilince akla ilk gelen yerlerden olan Konyaaltı sahili, bu kente yapılan gezilerin uğrak noktalarından biri. Antalya’ya gitme planınız varsa ve Konyaaltı plajını mutlaka tatil rotanıza eklemelisiniz.

⇒ Konyaaltı Plajı Otelleri 

Konyaaltı Plajına Nasıl Gidilir? 

Akdeniz’in en etkileyici plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı Antalya’nın batı kısmında yer alıyor. Ülkemizin en uzun plajlarından biri olan plaj, aynı adı taşıdığı Konyaaltı ilçesinin sınırları içinde bulunuyor. İl merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Konyaaltı Plajına şehir merkezinden kalkan 800 numaralı belediye otobüslerine ya da yine merkezden kalkan dolmuşlara binerek ulaşabilirsiniz. 

Plaja ayrıca şehrin farklı noktalarından da otobüs ve dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.  Toplu taşımanın yanı sıra taksiler de plaja ulaşım için yararlanabileceğiniz alternatiflerden oluyor.  Eğer özel aracınızla ulaşım sağlayacaksanız Antalya şehir merkezinden itibaren plaja gidişi gösteren tabelaları takip ederek plaja kolayca varabilirsiniz. 

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı Ücretli mi?

Antalya’ya gelen yerli ve yabancı hemen her turistin mutlaka uğradığı Konyaaltı Plajı konusunda en çok merak edilen konulardan biri de girişin ücretli olup olmadığı. Ülkemizin en güzel plajları arasında yer alan Konyaaltı plajının 4,5 kilometrelik kısmı aynı zamanda halk plajı statüsünde. Dolayısıyla  tüm halk plajlarında olduğu gibi plajın bu kısmına girişte de herhangi bir ücret alınmıyor.

Plajda belediyeye ait şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri ve tuvaletler bulunuyor, bunlardan faydalanabileceğiniz gibi plaja kendinize ait havlu ve şemsiye ile de gidebilir, herhangi bir ücret ödemeden denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajının Uzunluğu

Yalnızca ülkemizin değil tüm Akdeniz’in en güzel sahillerinden biri olarak kabul edilen Konyaaltı sahili güzelliğinin yanında ülkemizin ve Akdeniz’in en uzun plajlarından da biri durumunda. 7 kilometre uzunluğundaki plajın bazı noktaları 40 metre genişliğe sahipken bazı noktalarında genişlik on metreye dek düşüyor.

Konyaaltı Plajı mavi bayrak ödülüne sahip. Bu ödül temizliği, çevre planlaması, güvenliği gibi konular denetlenip onay alan plajlara veriliyor. Plajın mavi bayraklı olması hem yerli hem de yabancı turistlerin buraya olan ilgisinde önemli rol oynayan bir unsur. Temizliği tescilli bir plajda Antalya’nın enfes denizinde yüzüp güneşlenmek için Konyaaltı plajı kusursuz bir alternatif.

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı Taşlık mı?

Mart ortasından ekim sonuna dek ziyaretçileri kendine çeken Konyaaltı sahili genellikle iri kumlardan oluşuyor. Ancak plajın bazı kısımları taşlık, dilerseniz plajın kumluk kısımlarında da zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz. 

Plajın denizinde de aynı şekilde kısmen kum kısmen taşlar bulunuyor. Eğer taşlık kısımda denize girecekseniz deniz ayakkabısı giyerek taşların ayaklarınızı rahatsız etmesini önleyebilirsiniz. Bu arada kıyıya yakın noktalarda deniz sığken, ilerledikçe derinleşiyor, eğer plaja çocuklarınız ile birlikte gidecekseniz çocuğunuzun güvenli şekilde yüzmesini sağlamak için bu önemli bilgiyi aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.

konyaalti-plaji

Konyaaltı Plajında Yeme İçme

7 kilometrelik bir plaj olan Konyaaltı Plajında elbette birçok restoran var. Özellikle balık ve deniz ürünlerini tadabileceğiniz restoranların çoğunun dekorasyonu Akdeniz ruhunu yansıtıyor bu da bu mekanlarda yemek yemeyi daha keyifli hale getiriyor. Bu restoranlarda yalnızca deniz ürünleri ve balık değil Türk ve dünya mutfaklarından da leziz örnekler sunuluyor. Kimi restoranlarda belirli saatlerde canlı müzik de var. Canlı müzik olan restoranlarda hem yemek yiyip hem de müzik eşliğinde sohbet edip unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Konyaaltı sahili restoranların yanı sıra kafelere de ev sahipliği yapıyor, ayrıca sahildeki beach kulüplerin birçoğunun da hem kafe hem de restoranı bulunuyor. Yani Konyaaltı Plajı yalnızca denize girip güneşlenmek için değil leziz yemekler yiyip manzaranın keyfini çıkartmak için de gidebileceğiniz bir yer.

Sarısu Kadınlar Plajı

Konyaaltı sahilinin bir kısmı yalnızca kadınların kullanımı için düzenlenmiş ve buranın adı Sarısu Kadınlar plajı. Ayrıca Antalya Kadınlar Plajı ismi ile de anılan plaja giriş yine ücretsiz. Plajın ücretsiz otoparkı da bulunuyor. Engelli iskelesi gibi olanakların da yer aldığı plajda ayrıca kafeler, restoranlar, kadınlar hamamı, kadın kuaförü gibi işletmeler de hizmet veriyor.

Plajın bazı kuralları olduğunu da söylemek gerekli. Sarısu Kadınlar Plajına mangal, piknik tüp, örtü, fast food yiyecekler, 5 litreden büyük su şişeleri ve tabak, çatal gibi sofra malzemeleri ile girmek yasak. Ayrıca şampuan ve sabun da götürülemiyor.

Plajın piknik alanı olarak kullanılmaması için bu önlemler alınmış. Bunun dışında yemek yemek ve bir şeyler içmek için plajdaki işletmelerden faydalanabilirsiniz.

Sarısu Kadınlar Plajı

Topçam Plajı

Antalya merkezinden 15 dakika kadar uzaklıkta yer alan Topçam Plajı şehrin en güzel ve en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Hem kendi aracınızla hem de toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Topçam Plajı kızılçam ormanlarının denizle birleştiği bir nokta olması sebebiyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Topçam Plajına giriş ise ücretli. Plajın 300 araçlık bir otoparkı da bulunuyor ve otopark da ücrete tabi.

Deniz girip güneşlenmenin yanı sıra ağaçların altında piknik de yapılabilmesi plajın özellikle çocuklu ailelerin favori mekanlarından biri olmasını sağlıyor. Mescit, duş, çocukların oturması için alçak oturma grubu gibi imkanların da bulunması bu plajda çocuklarla birlikte konforlu zaman geçirebilmeyi sağlıyor. Mangal da yapılabilen plajda et ve diğer ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz işletmeler de bulunuyor. 

Topçam Plajı

Büyük Çaltıcak Plajı

Konyaaltı sahilleri arasında yer alan Büyük Çaltıcak Plajı da Topçam Plajı gibi aynı zamanda bir mesire yeri. Yani hem denize girip güneşlenmek hem de mangal yakıp piknik yapmak için tercih edebileceğiniz bir destinasyon. Piknik yapılabilmesi ve mangal yakılabilmesi sebebiyle özellikle yerli turistlerin gözdesi olan Büyük Çaltıcak Plajının uzunluğu ise 500 metre. 

Antalya’nın tekne turları, yat turizmi ve dalış konusunda en popüler noktalarından biri Sıçan Adası. Binlerce martıya ev sahipliği yapması  ile ayrı bir güzelliğe sahip olan Sıçan Adası’nın da tam plajın karşısında yer alması, manzarasının da ilgi çekici olmasını sağlıyor.  Ailece yada arkadaş grubuyla gidebileceğiniz bu plajda çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Plaja giriş ise ücretli.

Küçük Çaltıcak Plajı

Büyük Çaltıcak Plajından yaklaşık olarak 2 kilometre mesafedeki Küçük Çaltıcak Plajının uzunluğu 300 metre. İnce kumlu olması plajın en önemli özelliklerinden biri ve birçok insan bunun için bu plajı tercih ediyor. Kızılçam ağaçlarının arasındaki plaj, sakin denizi ile olduğu kadar doğal güzelliği ve bol oksijenli havası ile de gerçekten görülmeye değer bir nokta.

Plajda su sporları yapma olanağı var. Girişin ücretli olduğu plajda tuvalet de bulunuyor. Bu plajda da mangal yakıp piknik yapabilirsiniz. Yanınızda havlu ve şemsiye götürmeniz daha konforlu zaman geçirmenize yardımcı olabilir. Plajda bulunan piknik masaları herkesin kullanımına açık. Siz de Küçük Çaltıcak’da ister tek başınıza ister dostlarınız yada ailenizle birlikte zaman geçirebilirsiniz.