Alanya sınırlarında bulunan en popüler turistik yerlerden biri olan Kleopatra Plajı, Türkiye’nin mavi bayraklı kumsalları arasında. Alanya’da tatil yapmak isterseniz rotanızı doğal güzellikleri, aktivite fırsatları, tertemiz bir deniz ve ipeksi kum yapısı ile Kleopatra Plajı’na çevirebilirsiniz. Alanya’nın merkezinden yürüyerek bile ulaşabileceğiniz bu plaj ismini ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor.

Efsanesi dilden dile dolaşan plajda sezon da oldukça uzun. Yaz ayları dışında da plaja çok sayıda turist akın ediyor. Halk plajı olarak hizmet veren kumsalda Akdeniz’in masmavi denizi, yemyeşil doğası ve altın sarısı kumları ile vakit geçirmenin tadını doyasıya çıkarmanız mümkün. Ayrıca merkeze yakın olması sebebiyle çevrede de çok sayıda konaklama alternatifi bulunuyor.

Kleopatra Plajı Nerede?

Plaj Antalya’nın Alanya ilçesi sınırlarına dahil. Alanya Kalesi’nin yer aldığı ve bölgeyi ikiye bölen çıkıntı tarihi yarımada olarak isimlendiriliyor. Kleopatra Plajı ise Alanya Kalesi’nin batı yönünde kalıyor. Damlataş Plajı ile yanyana olan kumsal Damlataş Mağarası’nın da oldukça yakınında.

Kleopatra Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kleopatra Plajı’na gitmek için farklı ulaşım yollarını ve araçları tercih edebilirsiniz. Bölgeye havayoluyla gitmeyi planlıyorsanız, öncelikle Antalya Havalimanı’na ulaşmanız gerek. Yolun büyük bir kısmı da havaalanı ve Alanya merkez arasında. İki yer arasındaki mesafe yaklaşık 120 km kadar.

Havaalanından öncelikle Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gelmelisiniz. Bunun için otobüs ya da Havaş servisleri hizmet sunar. Alanya merkeze geldikten sonra ise gerisi çok kolay. Kleopatra Plajı’na giden yolu 2 km’lik yolu yürüyerek, taksi veya minibüs ile tamamlamanız mümkün.

Sedir Adası ile Karıştırmayın

Alanya’daki Kleopatra Plajı sıklıkla Sedir Adası’nda bulunan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan plaj ile karıştırılıyor. Sedir Adası Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Körfezi’nin doğusunda bulunuyor. Ada Marmaris’e 23 km, Akyaka’ya ise 27 km uzaklıkta. Adada turistlerin akın ettiği yerlerden biri de Kleopatra Plajı. Alanya’daki plajla isimleri aynı olduğu için dikkat etmenizde fayda var.

Kleopatra Plajı’nın Özellikleri

Alanya’da yerli-yabancı turistlerin popüler tatil rotaları arasında bulunan Kleopatra Plajı birçok etkileyici özelliğe sahip. Alanya’nın bu güzel plajının öne çıkan özellikleri şunlar:

  • Kleopatra Plajı’nın suyu 8-10 metreye kadar oldukça sığ. Bu nedenle çoğu çocuklu ailenin favori tatil bölgelerinden biri bu meşhur plaj.
  • Plaj 2 km uzunluğunda; geniş alanlara sahip.

  • İnce ve altın renkli kumları Kleopatra Plajı’nı bu kadar popülerleştiren özellikler arasında.
  • Deniz çoğunlukla dalgalı.
  • Plajın denizi çok temiz ve berrak. Dibini rahatlıkla görebilmeniz mümkün.

  • Ülkemizdeki mavi bayraklı bölgelerden biri.
  • Damlataş Plajı’nın hemen yanında bulunuyor.

Kleopatra Plajı Ücretli mi?

Plaja giriş ücretsiz ancak farklı işletmelerden şemsiye ve şezlonglar belirli bir miktarda ödeme yaparak kiralayabilirsiniz. Kleopatra Plajı boyunca farklı işletmeler bulunuyor. Bu nedenle fiyatlar işletmeye göre farklılık gösterebiliyor.

Kleopatra Plajı’nın Efsanesi

Kleopatra Plajı hakkında en çok bahsedilen konulardan biri de efsanesi. Plaj ismini milattan önceki dönemde yaşamış olan ve aşklarıyla ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. Efsaneye göre Romalı general Antony Alanya ve çevresini Kleopatra’ya hediye etmiş. Kleopatra’nın Akdeniz seyahatine çıktığı zamanlarda mutlaka buraya da uğradığı söyleniyor.

Güzelliği ile de meşhur olan Kleopatra’nın her gün plajda yıkandığı ve banyo ritüeli yaptığı iddia ediliyor. Hatta yaygın bir rivayete göre Mısır kraliçesi güzelliğini de Kleopatra Plajı’nda yüzerek ve güneşlenerek geçirdiği anlara borçlu. Aynı zamanda Kleopatra için onun kaleden plaja rahatça ulaşabilmesini sağlayan bir tünel açılmış olduğu da iddia ediliyor. Kimilerine göre plajın kumları da Kleopatra’ya özel getirtilmiş.

Kleopatra Plajı’nda Ne Yenir?

2 km boyunca tüm güzelliğiyle uzanan plajda birçok büfe ve benzer işletmeler bulunuyor. Kleopatra Plajı’nın dikkat çekici özelliklerinden biri de Alanya’daki diğer kumsallara göre daha fazla yeme-içme olanağı sunması.

Plajda ağırlıklı olarak fast-food tarzı ürünleri bulabilirsiniz. Hamburger, tost, patates kızartması gibi yiyeceklerin yanı sıra çeşitli atıştırmalıklar de seçenekleriniz arasında. Genellikle buradaki yiyecek ve içeceklerin uygun fiyatlı olduğu söylenebilir.

Kleopatra Plajı’nda Duş Var mı?

Plaja gittiğinizde aklınıza gelebilecek sorulardan biri de duş imkanı olup olmadığı. Kleopatra Plajı’nda geçirdiğiniz bir günün sonunda duş alabileceğiniz yerler bulunuyor. Aynı zamanda tuvalet ihtiyacınızı da giderebilir, soyunma kabinlerinde üzerinizi değiştirebilirsiniz.

Kleopatra Plajı’nda Yapılabilecek Aktiviteler

Tatile çıktığında doğanın dinlendirici etkileri ile rahatlamanın yanı sıra bünyenize adrenalin etkisi yapacak aktiviteler de istiyorsanız Kleopatra Plajı sizin için ideal bir tercih. Türkiye’deki mavi bayraklı plajlardan biri olan Kleopatra Plajı’nın doğal güzelliklerini görür görmez etkilenmemek pek mümkün değil. Aynı zamanda bu huzur dolu plajda bol sayıda heyecan verici aktivite de bulabilirsiniz.

Plajda su sporlarına ilgi büyük. Özellikle deniz bisikleti ve jet ski aktiviteleri yerli-yabancı birçok turistin gözde etkinlikleri arasında. Adrenalin dozunu biraz daha yükseltmek isterseniz deniz paraşütüyle bu doğa harikası alana yukarıdan bakabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Tabii ki böyle güzel bir denizde, doğanın ortasında ve sıcacık güneşin altında tekne turu yapmak da isabetli bir tercih oluyor. Ülkemizin en güzel denizlerinden birinde doğanın güzellikleri tarafından kuşatılmışken, tekne turu ile hem daha önce görmediğiniz koylarda keşif yapabilir hem de enerjinizi tazeleyebilirsiniz.

Kleopatra Plajı Yakınında Gezilecek Yerler

Alanya merkezde yer alan Kleopatra Plajı’nın konumu burada denizin ve güneşlenmenin tadını çıkarmak isteyen turistlerin farklı yerlere de kolaylıkla ulaşabilmesini sağlıyor. Kleopatra Plajı’nın hemen yanında bulunan Damlataş Mağarası ve Plajı yakın yerler arasında.

Aynı zamanda Alanya merkezdeki birçok yeri de gezip görmek için fırsatınız var. Plajın arka kısmından biraz yürüyerek merkeze rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Merkeze gelmişken tarihi Alanya Kalesi’ni de ziyaret etmeniz öneriliyor.

Kleopatra Koyu’nu da mutlaka görmelisiniz. Burası plajın küçük bir koyu ve yarımadaya doğru uzanıyor. İri taşları dikkat çekici. Koyda yapmaktan çok zevk alacağınız aktivite ise deniz gözlüğü ile denizin dibine bakmak. Denizin berraklığı su altındaki yaşam hakkında keşifler yapmanıza, balıkları ve diğer canlıları net bir şekilde izlemenize olanak sağlıyor.

Görmeden Dönme

Alanya sayısız denilebilecek kadar çok doğal güzelliğe, zengin tarihi bir dokuya ve tatilcilere doyum sağlayacak pek çok özelliğe sahip. Dolayısıyla Kleopatra Plajı’nın yanı sıra ilçe ve çevresinde görmeden dönmemeniz gereken daha birçok etkileyici yer var. İşte Alanya ve çevresinde günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz yerler için bazı öneriler:

  • Kızıl Kule
  • Manavgat Şelalesi

  • Sapadere Kanyonu
  • Alanya Müzesi
  • Dim Çayı ve Mağarası
  • Syedra Antik Kenti

  • Damlataş Mağarası
  • Alanya Seyir Terası
  • Side Antik Kenti

  • İotape Antik Kenti
  • Alara Kalesi
  • Alanya Arkeoloji Müzesi

Kleopatra Plajı’nda Sezon Ne Kadar Sürüyor?

Alanya’da sezon oldukça uzun sürüyor. Yerli-yabancı turistlerin akın ettikleri ve plajın en yoğun olduğu zaman ise Nisan başı-Eylül sonu arasındaki dönem. Alanya’da yaz ayları çok sıcak geçiyor. Güneş kreminizi ve şapkanızı mutlaka yanında bulundurmalısınız. Eğer çok sıcaklarla aranız iyi değilse Temmuz-Ağustos’tan ziyade plajı Nisan-Mayıs ve Eylül aylarında ziyaret etmeyi de tercih edebilirsiniz.