Dünyanın sayılı plajları arasında yer alan Kaputaş Plajı kanyon ağzındaki bir doğa harikası olarak büyük ilgi görüyor. Etrafında herhangi bir yapılaşma olmaması sebebiyle el değmemiş bir doğal güzellik olan Kaputaş Plajı berrak suyu ve turkuaz rengiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Kanyonun denizle buluştuğu noktada yer alan plaj bu sebeple Kanyon Ağzı Plajı olarak da anılıyor.

Plaj incenik kumlar ve çakıl taşlarından oluşuyor. Kumda güneşlenmeyi seviyorsanız, Kaputaşın incenik kumları size konforlu bir dinlenme alanı sunuyor. Beyaza yakın kumların rengi güneşten yansıyan ışıklarla yer yer altın tonlarına bürünüyor. Kanyonun yarattığı hava akımıyla bölgeye göre daha serin olan plajda en sıcak günlerde bile bunalmadan güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaputaş Plajının sahili kadar denizi de kendine has görülmeye değer özelliklere sahip. Plaja inerken açıktan kıyıya doğru lacivertten turkuaza mavinin tonlarını görmeniz mümkün. Ayrıca kristal berraklığındaki suyu denizin dibindeki balıkları ve detayları dahi gözler önüne seriyor. Kaputaş Plajında denizin altındaki güzellikleri görmek için yanınıza şnorkel veya deniz gözlüğü alabilirsiniz.

Kaputaşın deniz suyu, yer altından denizle buluşan kaynak suları sebebiyle soğuk. Deniz birden derinleştiği için kıyıya paralel yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Genel olarak sakin ve dalgasız olan deniz, kaynak sularına bağlı olarak yer yer daha soğuk olabiliyor. Doğal suların buluşma noktası ve mavi bayrağa sahip koruma altında olan plajda tertemiz bir denizde yüzmenin keyfini sürebilirsiniz.

⇒ Kaputaş Plajı Otellerini İnceleyin.

Kaputaş Plajı Nerede?

Saklı bir cennet olarak adlandırılan Kaputaş Plajı Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Doğal güzelliğiyle konuklarına benzersiz bir manzarayla eşlik eden Kaputaş Plajı Kaş – Kalkan sahil yolu üzerinde bulunuyor. Kaş ilçesine 20 km, Kalkan’a 7 km mesafesi olan plaj her sezon yerli yabancı çok sayıda turist ağırlıyor.

Kaputaş Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kaputaş Plajına ulaşım için farklı alternatifler bulunuyor. Konumu itibariyle Kaputaş, Antalya Havalimanı’na 200 km, Dalaman Havalimanı’na ise 150 km uzaklıkta bulunuyor. Antalya ya da Fethiye bölgesinde tatil planlarınıza tropik bir adayı andıran dünyaca ünlü plajı da ekleyebilirsiniz. Kaputaş Plajına özel aracınızın yanı sıra toplu taşıma ile de kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaputaş Plajına Antalya Havalimanı’ndan özel araç ile gitmek isterseniz Antalya-Fethiye karayolunu takip etmeniz yeterli. Toplu taşıma araçlarıyla plaja gitmeyi tercih ediyorsanız öncelikle Antalya Otogarından Kaş ilçesine ulaşmanız gerekiyor. Kaş ilçesinden Kaputaş Plajı’na giden minibüslerle yaklaşık 20 dakika sonra muhteşem plaj manzarası sizi bekliyor.

Dalaman Havalimanı’ndan veya Fethiye’den ulaşım sağlamak için, özel aracınızla Fethiye-Antalya karayolunu takip edebilirsiniz. Toplu taşımayı tercih ediyorsanız, Fethiye’den kalkan Fethiye-Kaş minibüsleriyle yaklaşık 1 saat 20 dakikalık bir sürede Kaputaş Plajına ulaşabilirsiniz. Yaz sezonu boyunda daha sık olmakla beraber her dönem plaja giden minibüs bulabilirsiniz.

Kaputaş Plajı’na İnen Yol

Aracınızdan inip Kaputaşa geldiğinizde sizi ilk olarak turkuaz rengi, yeşil ve altın sarısı renklerin muhteşem manzarası karşılıyor. Plajın tepeden görüntüsü özellikle günbatımında eşsiz bir seyirlik keyif sunuyor. Bu güzel manzaraya yakından bakmak ve denizin tadını çıkarmak için plaja giden yol merdivenlerden geçiyor.

Dağların yarılmasıyla oluşan doğal plaja inmek için 187 basamaklı bir merdiveni kullanmanız gerekiyor. Merdivenleri inmek biraz meşakkatli gibi görünse de her aşamada farklı açılardan değişen manzara özellikle fotoğraf tutkunları için görülmeye değer. Basamakları inerken arada dinlenip Kaputaş Plajının manzarasını izleyebilirsiniz.

Kaputaş Plajı’na Denizden Ulaşın

Merdivenli yoldan plaja inmek size zor geliyorsa, deniz üzerinden Kaputaş Plajı’na ulaşabilir, plajda güzel bir gün geçirebilirsiniz. Kaputaş Plajı’na deniz üzerinden ulaşmak için Kaş Limanı’ndan kalkan tekne turlarına katılabilirsiniz. Talebe göre sadece Kaputaş Plajı’na düzenlenen günübirlik tekne turları, bu doğal plajı görmeniz ve tüm gününüzü burada geçirebilmeniz için alternatif olarak sunuluyor.

Kaputaş Plajı Giriş Ücretli Mi?

Turkuaz renginin en büyüleyici tonlarıyla seyirlik bir keyif sunan Kaputaş Plajı giriş ücreti bulunmuyor. Plajda şemsiye ve şezlong kullanmayı tercih ediyorsanız sadece bunun için bir ücret ödüyorsunuz. Ancak böyle bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Dilerseniz Kaputaş’ın altın sarısı kumlarına havlunuzu sererek hiçbir ücret ödemeden bütün gün denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaputaş Plajı Olanakları Neler?

Aynı zamanda bir sit alanı olan plajın doğal güzelliği mümkün olduğunca bozulmadan muhafaza edilmeye çalışılıyor. Bu sebeple Kaputaş Plajı’nda sadece Kaş Belediyesi’nin bir tesisi bulunuyor. Yiyecek-içecek ihtiyaçlarınızı bu tesisten karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda yanınızda yiyecek-içecek getirmeniz de serbest.

Kaputaş Plajı’nda Duş Var mı?

Kaputaş Plajında belediye tarafından kurulmuş duş ve tuvalet alanları bulunuyor. Bu hizmetler tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Duşlarda sadece tatlı su ile yıkanılabiliyor. Şampuan ve sabun kullanımına doğayı korumak amacıyla izin verilmiyor.

Kaputaş Plajı’nda Soyunma Kabini Var mı?

Kaş Belediyesi tarafından işletmesi yapılan plajda soyunma kabinleri de var. Soyunma- giyinme kabinlerinin kullanımı ücretsiz. Kaputaş Plajı’nda tüm temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz konfora sahipsiniz. Üstelik giriş ücreti de dahil tüm bu hizmetler için bir bedel ödemeniz gerekmiyor. Bütün bir günü bu benzersiz plajda rahatça geçirebilirsiniz.

Kaputaş Plajı'nda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Otopark Sorununa Dikkat!

Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Kaputaş Plajı yol kenarında olması sebebiyle geniş bir otopark alanına sahip değil. Kaputaşa özel aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız özellikle tatil sezonunda park yeri bulmak zor olabiliyor. Park sıkıntısı yaşamamak için sabah erken saatlerde plaja gelebilir ya da bulunduğunuz yerden toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Caretta Carettalar

Antalya Caretta Carettaların yuvalama kumsallarının en yoğun olduğu bölgelerin başında geliyor. Kaputaş Plajı da deniz kaplumbağalarının durak noktalarından biri. Kaplumbağaların ziyaret dönemlerinde plaja giriş ve çıkış saatleri değişiyor. Carettaların Kaputaş Plajında olduğu dönemler plaja giriş sabah 8.00 ve plajdan çıkış saat 19.00 olarak ayarlanıyor.

Mavi Mağara

Fosforlu Mağara da denilen Mavi Mağara bu bölgeye geldiğinizde görmeye değer bir başka güzellik. Kaputaş Plajına yaklaşık 600 metre gibi kısa bir mesafede yer alan Mavi Mağaraya ulaşım sadece deniz üzerinden sağlanıyor. 50 metre uzunluğuna ve 40 metre genişliğine sahip mağara fosforlu rengini güneş ışınlarının mağaraya denizin dibinden yansımasından alıyor.

İçerisinde farklı odacıklar, iç ve dış galeriler bulunan mağara zengin canlı çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Mağaraya girdiğiniz anda içeride sizi muhteşem bir ışık şöleni karşılıyor. Gelgitlerin ve rüzgarların oluşturduğu bu doğal güzelliği yakından görmek için Mavi Mağaraya düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz. Mavi Mağara dalışa müsait olması sebebiyle dalış tutkunları tarafından da tercih ediliyor.

Kaş Limanı’ndan Tekne Turuna Katılmadan Dönmeyin

Kaputaş Plajı’ndan yaklaşık 20 dakikalık bir mesafede yer alan Kaş Limanı’na vardığınızda bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini bir arada keşfedebileceğiniz tekne turlarına katılabilirsiniz. Kaş Limanından bölgedeki farklı rotalara tekne turları düzenleniyor. Bu turların başında Kekova Turu geliyor. Kaş Kekova Turu ile gezebileceğiniz rotalar şöyle:

  • İçinde bir kanyon ve şnorkel ile dalış yapabileceğiniz İnönü Koyu
  • Kekova’nın girişinde yer alan Akvaryum Koyu
  • Denizin içinde tarihi kalıntıları da görebileceğiniz Tersane Koyu
  • Kekova Adası’nın kenarında yer alan Batık Şehir Bizans, Roma ve Likya dönemine ait kalıntıları görebilirsiniz.
  • Likya lahitleri ve Simena kalesini gezebileceğiniz bir durak.
  • Likya dönemine ait kalıntıları görebileceğiniz bir balıkçı kasabası olan Üçağız köyü
  • Kaş Kekova bölgesinde Çamlık ve Yağlıca koyları

Kaputaş Plajına gelmişken bu bölgedeki doğallığıyla öne çıkan koylarda hem doğanın hem denizin tadını çıkarabilir, güzel bir tatil yapabilirsiniz.