Kalkan Bölgesi

Kaş’a 20 Km. uzaklıkta olan Kalkan İlçesi, körfezi çevresinde bulunan 18 ayrı dalış noktası ile denizin keyfini çıkarabileceğiniz özel bir yerdir. Doğal yapısını korumuş harika plajlarıyla tercih edilmesi ve yaşanması gereken, köyleri dahil 3000 kişilik yerli nüfusuyla şirin bir tatil merkezidir.

Plajlar

Beldede denize girebileceğiniz sevimli bir plaj var. Ayrıca Kalkan Koyu temizlik ve güzelliği ile mavi bayrak ödülüne hak kazanmıştır. Kalkan’a 13 Km. mesafedeki Patara Plajı, caretta caretta deniz kaplumbağaları ve muhteşem güzelliği ile dünyaca bilinen bir plajdır. Kalkan yakınlarında gözünüze pek çok plaj noktası çarpacaktır.

İlgi Çekici Bir Geçmiş

Kalkan Cumhuriyet öncesinde Kalamaki adıyla anılan bir Rum balıkçı mahallesiymiş. Daha önceleri Meis adasından gelen tüccarlar tarafından kurulan korunaklı bir ticaret limanı olduğu, kara ulaşımının gelişmesiyle liman ticaretinin sonlandığı ifade ediliyor. O günlerden kalan kilise, bugün Kalkan’da halen cami olarak kullanılıyor.

Çok küçük bir belde olan Kalkan, bu sakinliği ile ilgi merkezi olurken yakın bölgesindeki eşsiz güzelliklerle her anınızı dolu dolu yaşamanızı sağlayacak bir yer. Kalkan’da gezilecek yerler listesi oldukça uzun.

Kalkan’dan günü birlik tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz koylar, batıklar, denizden başka ulaşımı olmayan antik yerleşim merkezleri ve plajlar, doyumsuz güzellikleri ile gözlerinizin önüne serilen doğa, size unutulmaz izler bırakacak.

Koyun hemen açığında, üzerinde yerleşim olmayan küçük bir adacık, Çata Adası bulunuyor. O Çok sıcak günlerde hemen yanındaki tepenin gölgesine aldığı Kalkan merkezinin tatlı serinliğini hafızadan silmek mümkün değil.

Kaş ve Fethiye arasındaki bu cennetten noktada konaklama yaz dönemlerinde yine aile pansiyonlarıyla destekleniyor. Kalkan otel bakımından son yıllarda kapasitesini bir hayli artırmış durumda. Ancak hala sınırlı olan kapasite yüzünden, erken rezervasyon yaptırılması tavsiye edilir.

Kalkan otellerinden bazıları;

Hotel Zinbad, Yalıboyu Mahallesi, Mustafa Kocakaya Caddesi’ndedir.

Kalamar Otel, Kalamar Koyu’ndadır

Otel Fidanka Evleri, Yalıboyu Mahallesi, Zeytinlik Caddesi’ndedir.

Kalkan’da geçireceğiniz bir tatil sürecinden sonra bunu her yıl tekrarlamayı düşüneceğiniz kesin. Beğendiğiniz bir aile pansiyonu ya da otelle önümüzdeki yılların hatırına kalıcı bağ kurmanızı tavsiye ederiz.