Deniz ve ormanın elverişli iklim şartlarıyla buluştuğu noktada, doğal yaşam alanlarının iç içe geçtiği bir bölgede yerini alan Kalamaki Koyu; kumlu, taşlık ve kayalık kumsallarıyla öne çıkıyor. Ardı sıra dört farklı koydan meydana gelen gizli cennet köşesi, Milli Park alanı olarak tatil severleri ağırlayan eşsiz bölgelerden biri.

Ege’nin kalbinin attığı noktada uçsuz bucaksız denizle buluşan yeşil kıyı alanı, unutamayacağınız güzellikte bir gün geçirebileceğiniz günlük tatilin adresi niteliğinde. Milli Park’ın devamındaki üçüncü koy olma özelliğine sahip bölge, yaklaşık 1 kilometreyi bulan sahil şeridi ile yüzmeyi sevenlerin keyfine keyif katıyor.

Kalamaki Koyu Nasıl?

Uzun boylu ağaçlardan meydana gelen Kalamaki Koyu, gezi ve piknik tutkunları için oldukça serin bir kamp alanına sahip. Yeşille mavinin buluştuğu eşsiz noktada sakinlik ve huzur hislerini artıran etkileyici bir hava hakim.

Mavi bayraklı Kalamaki Koyu sahil şeridindeki oldukça temiz ve güvenlikli kıyıların yanı sıra berrak görünümlü deniziyle birlikte ziyaretçilerden tam not almayı hak ediyor. Ayrıca Kalamaki Koyu’nun farklı bölgelerden kolay ulaşılabilir olması da günübirlik gezi ve tatil tutkunlarını memnun eder nitelikte.

Kalamaki Koyu’nun bol kumlu özelliğe sahip olması serin suların ve doğanın keyfini, kumsal eşliğinde tamamlama hayali kuranlar açısından oldukça ideal. Dalgaların etkisiyle adeta dövülen kayalar ise sanki her biri farklı sanatçı elinden çıkan şaheser formunda.

Kalamaki Denizi Nasıl?

Orman ve denizin havasını aynı anda soluyabileceğiniz Kalamaki Koyu’na geldiğiniz andan itibaren uçsuz bucaksız deniz sizleri bekliyor. Doğal oluşumlu ince mil kumunu süsleyen taşlık kısımlardan meydana gelen sahilden denize girerken tarifsiz duygular hissetmeniz normal.

Milli Parklar tarafından hem doğa ve deniz hem de yaban hayatı nedeniyle koruma altına alınan Kalamaki Koyu denizi, kavurucu yaz sıcaklarında temiz ve serin suların keyfini doyasıya yaşamak isteyenler için bire bir.

Kalamaki Koyu İmkânları Neler?

Kumsal, taşlık ve kayalık görünümün ahengiyle buluşan Kalamaki Koyu’nda, denizle bütünleşen doğal tatil ortamında, konukların eğlencesine eşlik eden bir adet kır gazinosu yer alıyor. Ayrıca piknik sırasında ziyaretçilerin gereksinim duyabileceği yiyecek, içecek türleri vb. malzemeleri bulabileceğiniz bir büfe mevcut.

Kalamaki Koyu’na giriş yaptığınız andan itibaren faydalanabileceğiniz şezlong kiralama avantajı, konforlu bir tatil geçirmenize olanak tanıyor. Piknik yaparken kullanabileceğiniz tahta banklı masalar ise yeme ve içme için büyük kolaylık sağlıyor.

Ziyaretçilerin üst değiştirme işlemlerini kolaylaştıran soyunma kabinlerinin yanı sıra vücudunuzu ve giysilerinizi tuzlu sudan arındırabileceğiniz duş olanaklarına sahip.

Tatil alanına şahsi aracıyla gelenler için otopark imkânı bulunuyor. Evcil hayvan girişi için serbest olan bölgeye sevimli dostunuzu da getirme şansınız var. Yüzme ve su aktiviteleri sırasında tatil tutkunlarının karşılaşabileceği olası tehlikelere karşı sunulan cankurtaran hizmeti ise fazlasıyla güven verici.

Aynı zamanda tatil severlerin ibadet tercihlerine cevap veren temiz ve hijyenik mescit bölümleri de bölgede kullanıma hazır durumda. Doğal dengenin korunması ve sürdürülebilirliği, canlıların yaşam hakkı ve güvenliği gibi hususlar nedeniyle bölgede mangal, semaver ve tüp yakılmasına izin verilmiyor.

Kalamaki Koyu Nerede?

Huzur ve keyif dolu bir kamp yapmanın hayalini kuran gezginler “Kalamaki Koyu nerede?” diye merak edebilir. Kalamaki Koyu Aydın ilinin Kuşadası ilçesine bağlı olan bir tatil köşesi. Aynı zamanda hem ailenizle hem de arkadaşlarınızla başbaşa günler geçirebileceğiniz eşsiz bir belde. Eski ismiyle Kalamaki yeni adıyla da Kavaklıburun Koyu’nun, tesisin giriş kapısına olan uzaklığı ise ortalama 9 km civarında.

Dilek Yarımadası Milli Parkı olarak da anılan sahil alanı, Dilek Dağları’nın Ege Denizi’ne uzandığı son nokta olma özelliğine sahip. Milli Park’ın en uzun plajı civar şehirlerden kolay ulaşılabilir yerde olmasıyla da kalabalık ziyaretçi akınına uğruyor.

Kuşadası Otelerini İnceleyin

Kalamaki Koyu’na Nasıl Gidilir?

Aydın, İzmir, Didim, Kuşadası ve Bodrum gibi birçok bölgeden konuğu ağırlayan günübirlik tatil alanı; Aydın’a 65 km, Kuşadası’na 25 km, Didim’e 25 km, Bodrum’a 150 km ve İzmir’e ise 120 km mesafede. Piknik ve eğlence alanına sabah 08:00’dan 17:300 sularına kadar giriş yapma olanağınız var. Ayrıca akşam çıkış saati 19:00 olduğu için belirtilen süre dolmadan bölgeyi terk etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Kalamaki Koyu Ücretli Mi?

Bölgeye giriş ücretli olmakla birlikte günlük konaklama ücretleri kişi başı, motosiklet veya araçla olacak şekilde. Fiyatların oldukça makul seviyelerde olduğunu bilmenizde yarar var.

Kalamaki Koyu’nda Ne Yenir?

Yörenin geleneksel yemeklerinin yanı sıra kefal, Çipura, Alabalık, Lüfer gibi balık çeşitleri ile midye dolması, yengeç, ıstakoz gibi deniz ürünlerini hem taze hem de tadında tüketebileceğiniz pek çok mekân var.

Ayrıca başta Anadolu mutfağının karşı konulmaz tarifleri olmak üzere Yunan, Azerbaycan ve Akdeniz mutfaklarına ait meşhur lezzetlerin de sunulduğu müzikli ve müziksiz restoranlarda var. Aydın iline has yiyecek seçenekleri şu şekildedir:

  • Enfes tadıyla damaklarda yer eden kıymalı pide, kuyu tandır, döner kebap türleri.
  • Yuvarlama, Keşkek, Paşa Böreği, Çingene Pilavı, Kırlı Kızartması seçeneklerinin de aralarında bulunduğu geleneksel tatlar.
  • Taze börülce, enginar, taze fasulye, barbunya pilaki, yaprak sarması ve dolma çeşitlerinden oluşan zeytinyağlı yöresel yemekler.
  • Cevizli kabak tatlısı, tahinli pide, turunç reçeli, aşure, pelvize tatlısı alternatiflerinden oluşan damak çatlatan lezzetler.

Kalamaki Koyu Yakınında Gezilecek Yerler

Kalamaki Koyu’nun yakınında gezip görebileceğiniz yerlerin yanı sıra aktivite planlarınıza dahil olabilecek pek çok unsur var. Son koy olan Karasu Koyu’nun bitimine gelindiğinde yaya ve araç trafiği sona eriyor. Kalan noktayı ise heyecanla katılabileceğiniz yat ve tekne turları tamamlıyor.

Milli Park içerisindeki doğal güzellikleri keşfetmenize olanak tanıyan tekne ve yat turları, eşsiz görünümlü büklerin yakından görülmesine fırsat veriyor. Rehberler eşliğinde tanıtım hizmeti alabileceğiniz turlar, Samos Boğazı’nın ardından Bayramoğlu Adası’nı ve Katıroğlu ile Hayvan İskelesini görmenizi sağlıyor.

Doğa harikalarına ilgi duyanların önceliği olabilecek Zeus Mağarası, gizemli ve büyüleyici havasıyla, Milli Park bölgesine giriş yapacağınız noktaya 200 m uzaklıkta. Gün içerisinde yüzme, piknik ve eğlence aktivitelerini tamamlayanlar, yakın mesafede yer alan Tatil Köyü ve Lazoğlu Kamp bölgelerini değerlendirerek çadırlı, çadırsız ve bungalov evlerde gece konaklama şansını yakalıyor.

Görmeden Dönme

Ege’nin doğa harikası koylarından biri olan Kalamaki’de tatilinizi yaparken yeni yerler keşfedebilirsiniz. Kalamaki Koyu’na yakın olan başlıca yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zeus Mağarası
  • İçmeler Koyu
  • Aydınlık Koyu
  • Karasu Koyu
  • Doğanbey Köyü
  • Panionion Antik Toplantı Alanı