Tatile çıkmadan önce hep huzurlu, sessiz, sakin ya da eğlenceli bir tatil planları kurarken bu durumun içerisine izole kavramı da eklendi diyebiliriz. Peki bu süreç içerisinde tatile çıkmadan önce nelere dikkat etmelisiniz ve hangi önlemleri almalısınız? Türkiye’de bu konuda duyarlı birçok otel izole edilmiş odalarını ve Corona Virüsüne karşı aldığı önlemler ile sizleri daha konforlu ve tehlike arz etmeyecek şekilde konaklatmak için kolları sıvadı. Misafirlerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tüm önlemler en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Önce sağlık anlayışı ile tüm önlemler alınarak konaklamanız boyunca güven sunan tesisleri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz İzole Villa ve Suitlerde sadece size özel, korunaklı yaşam alanlarında da gönül rahatlığı ile tatil planları yapabilirsiniz.

CORONA VİRÜS ÖNLEMİ ALMIŞ OTELLERİ İNCELE

⇒ İzole Oda Nedir?

izole oda

  • İzole oda sizlerin sağlıkla ve rahat bir şekilde konaklayabilmeniz için tüm temizlik önlemlerinin alındığı odalardır.
  • Bu odalar sizler giriş yapmadan önce Ozon ve ULV Makineleri ile dezenfekte edilerek güvenle konaklamanız için sizlere sunulur.
  • Odalardaki ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük temizlik sırasında açık olur ve temizlik sonrasında en az 1 saat havalandırılır.
  • En az 48 saat boş bırakılarak iyice havalandırılır.
  • Oda temizliği, özel kıyafetli maske ve eldivenli personeller tarafından yapılır. Bir sonraki oda temizliğinden önce yeni eldivenler giyilir.

dezenfektan

  • Misafirlerin kullandığı nevresim, çarşaf, havlu ürünlerinin katlanması sırasında çırpma ve silkeleme işlemi yapılmaz, toz ve partikül oluşumuna izin verilmemesi gerekir.
  • Genel temizlik su ve deterjanla yapılır. Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, sık dokunulan düğmeler, telefon ahizesi, televizyon ve klima kumandası, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özel gösterilmeli. Bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra uygun dozda çamaşır suyu veya klor tablet kullanılmalıdır.
  • Odalarda bulunan klimaların üretici talimatları doğrultusunda düzenli bakım ve onarımlarının yapılması sağlanmalı.
  • Oda temizliğinde özel dezenfektanlar kullanılır. Oda temizlik malzemeleri (sabun vb.) antiseptik dezenfektan özelliği taşır.
  • Yemek servis takımları özel bulaşık deterjanları ile temizlenir.
  • Oda içerisinde kullanılan çarşaf, havlu gibi tekstil ürünleri 90 derece ısıda özel dezenfektanlar ile yıkanır.
  • Mümkün olduğunca, yalnızca tek kullanımlık temizlik malzemeleri (kullan at silme bezi vb.) kullanılmalıdır.

dezenfektan sprey

  • Temizlik ekipmanları, fırça sünger vb. bu alana özgü olmalı ve başka bir alanda kullanılmamalıdır.
  • El temasının yoğun olduğu yüzeyler (Telefon, uzaktan kumanda ekipmanı, kapı
    tokmakları/kolları, asansör düğmeleri, armatür başlıkları, banyo parmaklıkları, rezervuar butonu
    vb.) temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.
  • Tuvalet fırçası klozet içerisine uygun kimyasal döküldükten sonra içerisinde bekletilerek
    dezenfekte edilmelidir.
  • Odalarda tek kullanımlık (şampuan, sabun, duş bonesi, bardak, tabak, çatal bıçak takımları vb.) malzemelerin kullanılması için düzenleme yapılmalıdır.
  • Zemin temizliğinde de dezenfeksiyon özelliği olan kimyasallar kullanılmalıdır.
  • Dezenfeksiyon yapılacak yüzeyler temiz olmalıdır. Fiziksel kirlilik var ise önce temizlik yapılmalı
    sonra dezenfeksiyon sağlanmalıdır.

⇒ İzole Edilmiş Odalarda Konaklamanın Önemi

izole konaklama

Tatilinizi daha güvenli bir şekilde yaşamak ve sağlık açısından oluşabilecek tüm riskleri azaltmak adına izole edilen odaları tercih etmeniz büyük önem taşır. Planlarınızı yaparken öncelikle tercih edeceğiniz tesislerde mutlaka Corona Virüsüne karşı aldığı önlemlere dikkat ederek önceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Tesiste hangi dezenfektanlar kullanılıyor ve ne kadar dezenfekte ediliyor? Tesise giriş yapmadan önce ateşiniz ölçülüyor mu? Tesisin sertifikası var mı? Sosyal mesafe kuralına ne derece uyuluyor? Gibi birçok soruları araştırarak tesislere dair alınan tüm önlemleri Corona Virüsüne Karşı Önlem Almış Oteller seçeneğinden de inceleyebilirsiniz.

telefon temizliği

Sağlığınız ve huzurunuz için izole villa ve süitlerde de konaklamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kendinizi daha güvende hissederek tatiliniz boyunca huzurlu bir ortamın kapılarını aralayabilirsiniz. Herkes gibi tatil yapmak isterken bu kurallara uyulan tesisleri tercih etmeniz de bu noktada fazlasıyla önem taşıyor. İzole edilen odalarda hangi önlemler alınıyor ve nasıl dezenfekte ediliyor sorularına kendinize göre en iyi cevapları bulabilir ve güvenle konaklamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Tek kullanımlık size ait olacak nevresim, çarşaf, havlu, sürekli havalandırılan oda, 90 derecede yıkanan eşyalar ve daha birçok önlem ile tedbirlere uyarak tatilinizi geçirebilirsiniz.

⇒ Otelz.com’da Corona Virüsüne Karşı Önlem Alan Oteller Seçeneği 

virüs önlemleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsüne karşı önlem alan oteller seçeneği ile izole edilen odalarda konaklamalarınızı en güvenilir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tatil planları yaparken yukarıda belirtilen izole odalarda alınan önlemleri dikkate alarak aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz. İzole edilen odalarda ve Corona Virüsüne karşı tüm önlemlerini alarak tesislerinde sizleri ağırlamak isteyen birçok otel seçeneği mevcut. Oteller sizlerin istek ve ihtiyaçlarını, güvenliğini düşünerek aldıkları tedbirleri online satış sitelerinde yayımlamaktadırlar. Alınan tüm önlemler en şeffaf şekilde sizlere sunularak işini titizlikle yapan tesisleri tercih etmenize yardımcı oluyor. Sizlerin önce sağlığını düşünerek yapılan tüm çalışmalarda tesise giriş yapmadan önce vücut ateşlerinin ölçülmesinden, giriş yapılan araç ve bavulların dezenfekte edilmesine kadar gereken tüm önlemler alınıyor.

el yıkama

  • Bağışıklık sistemini destekleyici gıda ve içecek
  • Depo ve Gıda Güvenliği denetimi
  • En az 24 saat boş bırakılmış odalar
  • En az 48 saat boş bırakılmış odalar
  • En az 72 saat boş bırakılmış odalar
  • Ortak alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi
  • Ozon ve ULV Makineleri ile dezenfeksiyon
  • Periyodik açık alan dezenfeksiyonu
  • Periyodik kapalı alan dezenfeksiyonu
  • Tekstil ürünleri 90 derece sıcaklıkta yıkanıyor

HUZURUN KOLLARINDA İZOLE TATİL BÖLGELERİ

1) Muğla / Akyaka

akyaka

Doğayla baş başa kalmak, adeta bir terapi noktası olan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı huzurlu bir tatil kasabası olan Akyaka’da hayal ettiğiniz tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Akyaka’nın doğası, oksijeni, yeşilliği arasında kaybolup gideceksiniz. Azmak Nehri, Akyaka’yı ziyaret etmek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir. Akyaka limanından Gökova Körfezi’ne akan buz gibi suyu ile Azmak doyumsuz bir güzelliğe sahiptir.

⇒ OTELLERİ İNCELE

2) Fethiye / Faralya

faralya

Bin bir güzelliğe ev sahipliği yapan Faralya, kartpostalları andıran görüntüsü ile sizleri mest edecek. Uzunyurt adıyla da bilinen Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı köylerden biridir. Merkeze 25 km, il merkezine 165 km, Ölüdeniz’e ise 10 km mesafede konumlanmaktadır. Kelebekler Vadisi’ne ise oldukça yakındır. Denizden 440 metre yükseklikte bir yeryüzü cennetinde şimdiden iyi tatiller dileriz!

⇒ OTELLERİ İNCELE

3) Antalya / Kaş

kaş

Hani şu herkesin emekli olunca bir Kaş’a yerleşsem huzur bulsam hayali vardır ya.. işte o hayallerin içerisinde kaybolmak ve Kaş’ın güzelliğini yakından deneyimlemek için şimdi tam zamanı. Antalya ilinin en büyük yüz ölçümüne sahip 4.ilçesi olan Kaş, merkeze 190 km uzaklıktadır. İlçe batıda Eşen Çayı ile Fethiye’ye, doğuda Demre’ye, kuzeyde Elmalı ilçesine komşu olup güneyinde ise Meis Adası ile karşı karşıyadır.

⇒ OTELLERİ İNCELE

4) Ayvalık / Cunda Adası

cunda adası

Butik bir güzelliğin tam ortasında kendinizi bulmak istiyorsanız o zaman tercihiniz Cunda olmalı! Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı, irili ufaklı 22 kadar adanın en büyüğü ve yerleşime açık olan tek adasıdır. Ayrıca Cunda Adası, Piri Reis’in Kitab-ı Bahriye’sinde geçen Yunda Adaları’ndan Galat olduğu düşünülüyor. Sahip olduğu doğal güzellikleri kadar turistik olanakları ile de Ege’nin en hareketli yerlerinden biridir. Ayvalık’tan daha da dikkat çeken bir yerdir.

⇒ OTELLERİ İNCELE

5) Muğla / Datça

datça

Yeşil, doğal, cömert aklınıza gelebilecek tüm huzur içeren anlamları barındıran ayak bastığınız anda doğan güneşe ve sizi selamlayan doğaya karşı nasıl büyülü bir yerde olduğunu hissediyorsunuz. ‘Tanrılar sevdiği kullarını Datça’ya gönderir’ demiş eski bir Yunan filozofu.. İşte öyle büyülü bir yer ki adeta dünyada size cenneti sunar. Koyları, pırıl pırıl berrak denizi ve ışıl ışıl güneşi, tertemiz bol oksijenli havası, esen rüzgarı ile sizleri mest edecek ve öyle uğurlayacak.

⇒ OTELLERİ İNCELE

6) Trabzon / Uzungöl

uzungöl

Karadeniz’in incilerinden olan Uzungöl, Trabzon şehrinin Çaykara ilçesine bağlı bir turizm beldesidir. Muhteşem doğal güzelliği ile şehir hayatından uzak, doğaya duyulan özlemi gideren, doğanın insana verdiği huzurun tam anlamıyla hissedildiği bir yerdir. Yıl boyu yemyeşil olan bitki örtüsü, kışın kar, yazın yağmur yağışıyla beslenmektedir. Sık ladin ormanlarının oluşturduğu yeşilin bütün tonlarını barındıran büyüleyici manzarayı görmek için her yıl gelen binlerce turisti ağırlar.

⇒ OTELLERİ İNCELE

7) Yalova / Çınarcık

çınarcık

Marmara Bölgesi’nde, Yalova iline bağlı olan Çınarcık, doğusunda Termal, güneyinde Bursa ve Armutlu, kuzey ve batısında Marmara denizi ile çevrilidir. Yalova ilinin en büyük ilçesi olup merkeze 17 km mesafede konumlanmaktadır. Rum dönemi zamanında adı ‘’temiz havası olan şehir’’ anlamına gelen Kio’dur. Daha sonra sahip olduğu ulu çınarlardan dolayı Çınarcık ismini almıştır. Çınarcık sahil kenarında ufak bir tatil beldesidir. Konaklama imkanı ise oldukça geniştir.

⇒ OTELLERİ İNCELE

8) Aydın / Didim

didim

Ege Bölgesi’nde yer alan Aydın ilinin şirin bir ilçesi olan Didim ülkemizde en önemli tatil merkezlerinden biridir. Muğla il sınırı ve Akbük Körfezi, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir. Uzun plajları, cam gibi denizi, bol oksijenli havası ile yaz aylarının vazgeçilmeyen tatil beldelerinden biridir. İklimi ile sadece yaz aylarında değil bahar ve kış aylarında da Didim’e seyahat oldukça keyiflidir. 53 kilometrelik sahil şeridinin üzerinde hemen hepsi kumsal olan onlarca koya sahiptir.

⇒ OTELLERİ İNCELE