Dünya genelinde yapılan bir ankette sizi en çok ne mutlu eder diye sorduklarında en çok gelen cevaplardan biri gezmek ve tatil yapmak olmuş. Tatil dediğimiz şey, insanları mutlu eden, yıllarca unutulmayan, her fırsatta anılarızı canlandıran, henüz seyahatten dönmeden yenisini planlamanızın keyfini yaşatan, kısacası hayatın yaşamaya değer olduğunu benimseten ve monotonluk hissinden kurtulmanın en güzel yoludur. Fakat gezmek ve tatil yapmak oldukça zor bir iştir. Ulaşımdan konaklayacağınız otele ve yemeğinden gezmesine kadar iyi planlanması gereken bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Günümüzde kullanımı yaygın olan internet, plan yaparken çoğumuzun işini çok çok kolaylaştırıyor diyebiliriz. Eskileri düşünüyorum da internetten otel aramak, fiyat kıyaslaması yapmak, gideceğiniz oteller ve gezilecek yerler hakkında yorumları okumak gibi olanaklarımız bulunmuyordu. Bu deneyimleri yaşamak için tatil yapmaktan başka çaremiz de. Şimdiler de ise tüm bunlara çok kolay ulaşabiliyor ve sadece tatilimizin tadını çıkarmanın peşine düşüyoruz. Kimilerimiz ise acaba nereye gitsem gibi sorularının cevaplarını ararken buluyor kendisini.

Şimdilerde, vize derdi olmayan, ulaşımı kolay, ucuz ve kısa metrajlı hafta sonu tatilleri gezginlerin vazgeçilmezi. Hâl böyle olunca yeni oluşan bu akıma otellerinde cevabı gecikmiyor elbet. Birçok otel uygun fiyatlı hafta sonu paketleri oluşturarak bu deneyimi daha cezbedici hale getirebiliyorlar.

Hafta sonu şehir tatillerinde başı çeken şehrimiz tabi ki İstanbul. Birçok Avrupa ülkesinden daha büyük yüz ölçüme ve popülasyona sahip olan dünyaca ünlü şehrimiz İstanbul, ününe yaraşır bir şekilde birçok güzelliği farklı farklı bölgelerde ziyaretçilerine sunmakta. İstanbul’da yaşayan insanların en çok şikayetçi oldukları maddelerin başında trafik geliyor. Bu durum hafta sonu İstanbul'u tercih edenlere keyifle gezmenin olanaklarını sağlıyor olabilir. Ancak yine de trafikten rahatsız olanlar konakladıkları otelden dışarı çıkmadan ihtiyaçları olan tüm hizmetleri aldıkları için güzel ve keyifli vakit geçirebiliyorlar.

İstanbul'da ki otellerin birçok ülkeye nazaran uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet vermesi gezginlerin bu şehri seçmelerinde en önemli etkenlerden. İstanbul otelleri, uluslararası markalardan tutun da lokal markalara kadar farklı ama kaliteli bir hizmet yelpazesinde her bütçeye uygun hizmet veriyor. Birçok İstanbul otelinde dünyada eşi benzeri olmayan boğaz manzaralı odalardan, boğaz manzaralı bar ve restoranlara rastlayabiliyoruz. İstanbul otellerinin tatilciler için özel hafta sonu paketleri, eğlenceleri ve aynı zamanda otel bünyesinde hazırlamış oldukları şehir turları mevcut. Bu hizmetler uluslararası üne sahip şeflerin gurmeler için hazırladıkları menüler, otel içinde alışverişe olanak veren birçok markanın mağazaları ve bunun gibi birçok hizmet tatilciler için oteller tarafından sağlanıyor. Tatilcilere ise kendilerine en uygun oteli seçmek kalıyor.

Eee oteller sizi bu kadar düşünürken size de İstanbul’un ve otellerin tadını çıkarmaktan başka bir şey kalmıyor diyebiliriz.

İyi gezmeler...

Murat Beseoğlu