Yazı tatil yapamadan kapatanlara sevindirici bir haberimiz var. Siz de güzel sonbahar mevsiminin, dökülen yaprakların, serinlemeye yüz tutmuş havaların ve usul usul yağan sonbahar yağmurlarının keyfini bir sonbahar tatilinde çıkarmak ister misiniz? Hem de bunu yapmak için şehirden kilometrelerce uzaklaşmanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? Tatil planınız yoksa bile bir hafta sonu kaçamağına hayır demeyeceğinizi biliyoruz. Sizin için derlediğimiz sonbaharda tatil konulu yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz.

İstanbul’dan Fazla Uzağa Gidemem”ci Gezginlerimize:

Bu tip gezginlerimiz için listenin başında kumsalıyla, koylarıyla, deniziyle, kayalıklarıyla, ormanıyla “Ağva” geliyor. İstanbul’a yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Ağva’ya yalnızca bir iki saatte ulaşabilirsiniz.Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden.Zengin konaklama seçimlerine sahip olacağınız bu sakin tatil yerimizde konaklayabileceğiniz yerler arasında Tree Tops Park Hotel hiç de fena bir seçim olmayacaktır.

Siz Sapanca’ya Hala Gitmediniz Mi?

İşte sizi doğayla iç içe huzuru bulacağınız İstanbul’a 2 saat kadar bile uzakta olmayan güzel Sapanca’mızla baş başa bırakıyoruz. Buraya kadar gelmişken üşenmeyip Maşukiye’yi de gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Şehirden çıkmadan tatil yapmak istiyorum diyorsanız sizi Riva’ya davet ediyoruz.Beykoz’un güzel sahil köyü Riva’da baharı karşılayabilir alışılmışın aksinde bir tatil geçirebilirsiniz.Balık tutmak, tekneyle ve ATV’lerle çevreyi dolaşmak, piknik yapmak yapabileceğiniz şeyler arasında.Konaklamayı dert etmeyin Rhebas Hotel Riva’da çok uygun fiyatlara kalabilirsiniz.

    Adalar

Adalar’ı gezip görmeyenimiz kalmamıştır diye düşünüyoruz. Eğer hala görmediyseniz “Prens Adaları”nı gezip görmenizi ve bir iki gün geçirmenizi tavsiye ederiz.Bisiklete binebilir, faytonlarla gezebilir, sadece kafa dinleyebilir ve doğallığın ve sonbaharın keyfini Adalarda çıkarabilirsiniz. Hangisine gitmek istediğiniz size kalmış, bir hayli seçeneğiniz olacağını söylemeden geçmeyelim.

“İstanbul’dan Biraz Uzaklaşmak Fena Olmaz”cı Gezginlerimize:

Çanakkale’de bulunan Bozcaada’yı tercih edebilirsiniz. Özellikle sonbaharda tatil için vazgeçilemeyen tatil yerlerinden olan Bozcaada’da eylül aylarında düzenlenen bağbozumu şenliklerini, sakin koyları, otelleri, restoranları kaçırmamanızı öneririz.Bozcaada limanına yalnızca 50 metre uzaklıkta olan Hotel Fahri Bozcaada’dan yerinizi şimdiden ayırtmanızı tavsiye edeceğimiz tesislerden.

 

 

 

Sonbaharda Karadeniz’in ayrı bir güzel olduğunu bilmeyen yoktur. “Karagöl”de yapacağınız minik bir kaçamaktan çok keyif alacağınızı düşünüyoruz. Zirveleri, şelaleleri, gölleri, bitki örtüsü ve turuncu sonbahar manzarasını kaçırmamanızı öneririz. Siz de ressam eliyle çizilmiş bir tablonun içinde yer almak istemez misiniz?

İşte sizin için derlediğimiz yerlerin sonuna geldik ama sonbaharda tatil için gezebileceğiniz yerler kesinlikle bunlarla sınırlı değil. Tatil illa yazın yapılır diye bir kural yok, sizi tatillerin en turuncularına davet ediyoruz. İyi gezmeler sevgili okurlarımız.