İnkumu Plajı Bartın’da ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzellikleriyle ön plana çıkan plajlarından biri. Karadeniz’in muhteşem doğası ile çevrili İnkumu sahili doğayla bütünleşip aynı zamanda tertemiz denizde yüzmenin keyfini çıkarmak için tercih edilebilecek bir destinasyon. Karadeniz’in çoğu kısmının aksine aşırı dalgalı olmaması da İnkumu Plajı’nın sıklıkla ziyaret edilmesini sağlıyor.

Organize bir plaj olan İnkumu sahili güvenliğin de ön planda tutulduğu bir alan. Hem gün boyunca hem de günbatımında enfes manzaralar ile deniz keyfini taçlandıran İnkumu Plajı Karadeniz gezilerinde uğramadan geçilmemesi gereken doğa harikaları arasında yer alıyor.

⇒İnkumu Plajı Otellerini İnceleyin.

İnkumu Plajı Nasıl?

İnkumu Plajı yalnızca Bartın’ın değil tüm Karadeniz Bölgesi’nin en uzun plajlarından biri. İnkumu sahili yaklaşık 3 kilometre uzunluğa sahip. Alanın genişliği ise 50-60 metreyi buluyor. Karadeniz Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi burada da dağlar denize paralel uzanıyor ve İnkumu Plajı’nda deniz ile ormanların iç içe olmasını sağlıyor.

İnkumu sahili adından da anlaşıldığı gibi kumluk bir plaj, eğer kum plaj seviyorsanız İnkumu sahili tam size göre olabilir.

İnkumu Plajı Denizi Nasıl?

Plajın denizi çok tuzlu değil ve bu özelliği de burada yüzmeyi çoğu kişi için daha keyifli hale getiriyor. İnkumu denizi çok temiz, masmavi denizin suyu Temmuz ve Ağustos aylarında iyice ısınmış oluyor. Soğuk suda yüzmekten hoşlanmıyorsanız, temmuz-ağustos ayları İnkumu Plajı’nda tatil planı yapmanız için en uygun dönem.

İnkumu Plajı her ne kadar Karadeniz’in geneli ile kıyaslandığında daha sakin olsa da yine de kimi zaman dalgalara dikkat etmek gerekebiliyor. Plajda kırmızı-yeşil bayrak uygulaması var. Plajda yüzenlerin güvenliğini sağlamaya yönelik olan bu uygulama ile deniz dalgalıyken kırmızı bayrak konularak denize girmenin tehlikeli olabileceği uyarısı veriliyor. Yeşil bayrak ise denizin güvenli olduğunu belirtiyor.

İnkumu Plajı’nda iyi yüzme bilmeyenlerin çok açılması önerilmiyor. Fazla açılmadan yüzmek denizde hem keyifli hem de güvenli zaman geçirmek için en doğrusu. İnkumu denizinde çocuklar da yüzebiliyor ancak çocukların da kıyı şeridinden fazla uzaklaşmaması öneriliyor.

İnkumu Plajı Olanakları

Plajda soyunma kabinleri ve tuvalet de var. Tuvaletlerden de ücretli ve ücretsiz olarak faydalanmak mümkün. Plajda alışveriş yapabileceğiniz bir market de var. Bir işletmede oturmak istemezseniz bu marketten yiyecek ve içeceklerinizi alabilir, belediyenin şezlonglarında güneşlenip denize girebilirsiniz.

Plajda otopark da var. Dilerseniz ücretli dilerseniz de ücretsiz otoparkı tercih edebilirsiniz. Plajın kalabalık olduğu dönemlerde ücretsiz otoparkta ancak sabahın erken saatlerinde giderseniz yer bulabilirsiniz. Daha geç saatlerde ücretsiz otopark dolmuş olacağından ücretli otoparkı kullanabilirsiniz.

İnkumu Plajı’nda Yapabilecekleriniz

Dağ, orman ve deniz manzarasının birleştiği İnkumu Plajı denize girmenin ve güneşlenmenin yanı sıra keyifli zaman geçirilebilecek başka aktiviteler de yapılabilen bir alan. İnkumu Plajı aynı zamanda piknik alanı olarak da hizmet veriyor. İnkumu Plajı sahilinin üst tarafında bir piknik alanı var. İğne yapraklı çam ağaçları ile çevrili bu alanda ağaçların gölgesinde keyifli bir piknik yapabilmek mümkün.

Eşsiz doğa manzarasıyla dikkat çeken alanda yürüyüş alanı da bulunuyor. Bu da İnkumu Plajı’nın yalnızca yaz aylarında denize girip güneşlenmek için değil yürüyüşler için de ziyaret edilen bir nokta olmasını sağlıyor. Dilerseniz plaj üzerinde yer alan yürüyüş yolunda 80 milyon yaşındaki lav sütunları eşliğinde unutulmaz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

İnkumu Plajı’na Ne Zaman Gidilir?

Doğal, tertemiz denizi ile adeta büyüleyen Bartın İnkumu Plajı’na yıl boyunca gidebilmek mümkün. Plajda denize girip güneşlenmenin yanı sıra piknik, kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılıyor olması plaja yıl boyunca ziyaretçilerin gelmesini sağlıyor. Doğa yürüyüşü yapmak için en uygun dönem ilk ve sonbahar ayları.

İnkumu sahilinde denize girip güneşlenmek için en uygun zamansa haziran-eylül ayları arası. Ancak haziran ayında deniz henüz tam ısınmış olmuyor, sıcak suda yüzmeyi sevenler için plaja gitmenin en makul zamanı temmuz-ağustos ayları.

Plajda piknik yapmak için de hem yaz hem de bahar ayları gayet uygun. Plajın piknik alanının iğne yapraklı çam ağaçları altında olması sıcak havalarda bile hoş bir serinlikte ve doğa içinde piknik yapabilmeye olanak tanıyor. Plajın piknik alanında mangal yakmak serbest, böylece serin havalarda burada mangal yakıp piknik keyfi de yapılabiliyor.

İnkumu Plajı Nerede?

İnkumu Plajı nerede diye merak ettiyseniz, sorunuzun yanıtı Karadeniz Bölgesi’ndeki Bartın ilinde olduğu. Plaj Bartın’ın Amasra ilçesine de oldukça yakın.

İnkumu Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çaycuma Havalimanı Bartın arası yaklaşık 38 kilometre ve buradan Bartın’a araçla ulaşmak da yaklaşık 40 dakika sürüyor. Havalimanından minibüslerin yanı sıra araç kiralayarak ve taksiyle de Bartın’a gidebilmek mümkün.

Bartın’dan İnkumu Plajı’na gitmek içinse merkezden İnkumu durağında duran toplu taşıma araçlarına binebilir yada yine taksi ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. İnkumu Plajı’nın Bartın merkeze uzaklığı 15 kilometre, yani plaj merkezden çok uzakta değil bu da taksi ücretinin makul düzeyde olmasını sağlıyor.

İnkumu Plajı Ücretli mi?

Bartın İnkumu Plajı halk plajı statüsünde yani plaja giriş ücretli değil. Ancak plajda hizmet veren özel işletmelerin girişleri ücretli olabiliyor. Ayrıca plaja ait ücretsiz bir otopark da var.

İnkumu Plajı Yakınlarında Hangi Gezilecek Yerler Var?

Karadeniz ülkemizin özellikle doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü bir bölgesi ve her yıl dünyanın dört bir yanında binlerce insan buraya doğa ile kucaklaşmaya geliyor. Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bartın da gezilip görülecek çok sayıda yere sahip. Bartın ile Amasra arasındaki İncekum Plajı’nda deniz, kum ve güneşin tadını çıkardıktan sonra, çevrede gezebileceğiniz diğer yerler arasında şuralar sayılabilir:

  • Amasra Kalesi

  • Kuşkaya Yol Anıtı
  • Kemere Köprüsü
  • Barış Akarsu Parkı
  • Amasra Müzesi

  • Çekiciler Çarşısı
  • Balamba Tabiat Parkı
  • Güzelcehisar Koyu
  • Delikli Şili

  • Karaman Koyu
  • Bakacak Tepesi
  • Kapısuyu Koyu
  • Ağlayan Ağaç