Tatil cenneti Marmaris’in cennet köşesi İçmeler Plajı; gece hayatı, çeşitli konaklama tesisleri ile yüksek standartlarda hizmet almak isteyenlerin tercihi oluyor. Ayrıca alışveriş alanları, dağ manzaraları ile akıllara kazınan bölgeyi daha yakından tanımak isterseniz, İçmeler Plajı hakkındaki özel bilgiler size rehberlik ediyor.

Halihazırda turistik özellikleri, temiz suyu ve imkanlarıyla öne çıkan İçmeler’in sevilen yanlarından biri de uzun sahil yolu. Mesafesi 8 kilometreyi bulan Marmaris-İçmeler arasında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. İçmeler beldesinin çarşısını ve hemen merkezde yer alan İçmeler Plajı’nı yürüyüşünüzün varış noktası olarak belirleyebilirsiniz.

İçmeler Plaji Otelerini İnceleyin

İçmeler Plajı Nasıl?

Mavinin en güzel tonlarına ev sahipliği yapan İçmeler Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin Marmaris’te en çok tercih ettiği yerlerden biri. Düzenli yapısı, birçok su sporunun yapıldığı kaliteli işletmeleri ile nezih bir görünüm sergileyen plaj, konfor özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Yumuşak kum ile kaplı sahili ve sakin denizi İçmeler Plajı’nın nitelikleri arasında.

İçmeler özel plaj arzu edenlerin beklentisini karşılayan birçok işletmeye sahip. Hem restoran hem de kafe hizmeti veren işletmelerden servis alarak şezlong ve şemsiye kullanabilirsiniz. Ayrıca İçmeler Plajı’nın ücretsiz halk plajı alanı da bulunuyor.

Diğer taraftan İçmeler beach otel açısından bir hayli zengin. Bölgede konaklama merkezlerinin özel plajlarının veya anlaşmalı işletmelerinin olduğunu görebilirsiniz. Üstelik plajdan denize girmek tek seçenek değil, iskeleler de kullanıma hazır. Siz de iskele veya kumdan çarşaf gibi denize girerek dinlenebilir, Keçi Adası manzarasına karşı yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Su sporlarıyla ve aktiviteleriyle ilgileniyorsanız İçmeler Plajı’ndaki işletmeler aracılığıyla deniz etkinliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgede katılabileceğiniz aktiviteler arasında;

  • Parasailing (deniz paraşütü)
  • Tekne turları
  • Kano
  • Muz

gibi seçenekler yer alıyor.

İçmeler Plajı Denizi Nasıl?

İçmeler denizi genellikle tuzlu yapısı ve ılık suyuyla tanınıyor. Ancak “İçmeler Plajı nasıl?” diye sorarsanız, dönemsel ısı farklılıklarına göre farklı yanıtlar alabilirsiniz. Örneğin yaz başında biraz serin olan su, özellikle yaz mevsiminin ortalarından itibaren ısınıyor. Dolayısıyla çocuklu aileler ve sıcak deniz sevenler, çoğunlukla temmuz ayı itibarıyla İçmeler’de tatil yapmayı yeğliyor.

İçmeler Plajı, kumdan oluşsa da deniz içinde yer yer küçük çakıllar bulunabiliyor. Ancak ilerlendiğinde yalnızca kumdan oluşan bir taban sizleri karşılıyor. Diğer taraftan sakin yapıdaki ve genişçe bir bölümde sığ olan denizin bazı alanlarda derinleştiğini bilmelisiniz. Bu nedenle denizde dalga nadir görülse de, çocuklarla yapılan tatillerde temkinli olmanızda fayda bulunuyor.

Buna ek olarak suyun içinde çok sayıda balık ve deniz canlısı görebilirsiniz. Bu nedenle sakinken cam gibi olan denizde, insanlar deniz ayakkabısı giymeyi tercih edebiliyor. Zira balıklara temas etmek, deniz canlılarına dokunmak herkesçe sevilmiyor. Bol bol yüzebileceğiniz İçmeler Plajı, denizde bir gün geçirmek istiyorsanız seçebileceğiniz yerler arasında.

Özellikle hafta içinde ve sezon başı-sonunda daha sakin olan İçmeler Plajı, son yıllarda sezonda, hafta sonu ve bayram tatillerinde bir hayli kalabalık görülüyor. Bu nedenle sakin bir deniz keyfi yapmak için hafta içi günleri, sabah erken saatleri ve akşamüstünü tercih edebilirsiniz.

İçmeler Plajı Nerede?

İçmeler bir vadi üzerine kurulu. Yolların denize uzandığı, derelerin bulunduğu vadi, plajla sonlanıyor. Geniş alana yayılan İçmeler Plajı, boydan boya bir sahili kaplıyor ve üzerinde İçmeler özel plajları, halk plajı, restoranlar, kafeler yer alıyor. İçmeler beach otelleri de bu hatta diziliyor.

İçmeler Plajı nerede diye genel bir tarif arzu ederseniz; Plaj, Marmaris ilçesine 8 kilometre mesafedeki İçmeler beldesinde yer alıyor. Hem yürüyüş yolu vasıtasıyla hem de karayoluyla ulaşılabilen plaja, Cumhuriyet Bulvarı yönündeki Cumhuriyet Caddesi ve devamında Sahil Sokak vasıtasıyla gidebilirsiniz.

İçmeler Plajı'na Nasıl Gidilir?

İçmeler Plajı’na Marmaris’ten hem toplu taşıma hem de özel araç yardımıyla varabilirsiniz.

  • Toplu Taşıma ile İçmeler Plajı’na Ulaşım: Marmaris ilçe merkezinden kısa aralıklarla İçmeler’e hareket eden minibüsler bulabilirsiniz. Bu araçlar vasıtasıyla İçmeler beldesinin merkezine ve hemen yürüme mesafesindeki plaja erişebilirsiniz.
  • İçmeler Plajı’na Özel Araç ile Ulaşım: Marmaris ilçesine ulaştıktan sonra Kemal Seyfettin Elgin bulvarına çıkmalısınız. Sonrasında Cumhuriyet bulvarına devam etmeli ve birinci çıkış üzerinden Cumhuriyet Caddesi yönünde sola dönmelisiniz. Sahil Sokak aracılığıyla plaja ulaşabilirsiniz. Denize doğru ilerleyerek yolunuzun plaja çıktığını görebilirsiniz.

İçmeler beldesinden plaja ulaşmak için merkezden denize doğru ilerlemeniz yeterli. Geniş bir sahili boydan boya kaplayan plajı kısa sürede bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

İçmeler Plajı Ücretli mi?

Ege Bölgesi’nin birçok yerinde plajların yalnızca ücretli işletmeler tarafından kullanılması “İçmeler Plajı ücretli mi?” sorusunun akıllara getiriyor. Ancak İçmeler Plajı’nın bazı bölgelerinde işletmeler, beach oteller ve restoranlar yer alsa da, plaja giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Halihazırda plaj üzerinde halk plajına ayrılan ve kullanımı ücretsiz bir bölüm de mevcut.

Bunun yanında eğer bir şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz, bu durumda işletmelere bir bedel ödemeniz gerekiyor. Hatta yalnızca beachler değil, restoran ve kafeler de yaz aylarında kumsalda şezlong kiralama hizmeti veriyor. Eğer bu hizmetlerden yararlanacaksanız farklı tutarları gözden çıkarmalısınız.

İçmeler Plajı’nın ücretleri için net bir tutar vermek maalesef mümkün değil. Çoğu işletme restoran hizmetinden yararlanan müşterilerine harcama limiti üzerinden şezlong kiralarken kimileri İçmeler özel plaj alanına giriş için ücret talep edip, harcama için ayrı adisyon tutuyor. Bu nedenle işletmeleri arayarak fiyat bilgisi almalısınız.

İçmeler Plajı Yakınlarında Hangi Gezilecek Yerler Var?

Doğanın yeşil ve mavi renklerini bir arada sunan İçmeler Plajı yakınlarında gezilecek birçok yer bulunuyor. Gezi rotanızı belirlerken bu yerleri mutlaka dikkate almalısınız:

İçmeler Kanyonu:

Doğa sporları ile ilgilenenlerin gözdesi olan İçmeler Kanyonu, tam bir keşif alanı. Trekking ve hiking gibi etkinlikler için tercih edebileceğiniz Kanyon’un tepesinde ağaçlık bir mesire alanı bulabilirsiniz.

Cedrae Antik Kenti:

İçmeler’den tekneyle Sedir Adası’na geçmeye vaktiniz varsa antik kentin kalıntılarını ziyaret etmelisiniz. Sadece 20 dakika süren bu yolculuk sonunda; Kıstak Kilisesi, antik liman, su sarnıçları ve sur kalıntıları sizleri bekliyor.

İçmeler Aşıklar Tepesi:

Beldenin eşsiz manzarasını tepeden izlemek isteyenlerdenseniz Aşıklar Tepesi’ne de çıkmalısınız. Ancak kuşbakışı vadiyi izlemenize imkan tanıyan tepede herhangi bir işletme yok. Bu nedenle yanınıza bir sandalye ve kahve almalısınız. Biraz çaba gerektirse de, tepede doğanın mükemmelliğine tanık olabilirsiniz.

Görmeden Dönme

Güney Ege’de bulunan Marmaris’in İçmeler Beldesi dört mevsim misafirlerine ev sahipliği yapıyor. Ancak planınız yaz tatili yapmaksa haziran ayı itibarıyla İçmeler Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz. Buna ek olarak bölgede ziyaret edebileceğiniz başka birçok adres var. Marmaris çevresinde görmeden dönmemeniz gereken popüler yerlerden bazıları şunlar:

  • Dalyan Likya Mezarları

  • Hafsa Sultan Kervansarayı
  • Amos Antik Kenti
  • Kleopatra Plajı

  • Uzunyalı Plajı
  • Fosforlu Mağara