Türkiye’de gastronomi, dinler ve kültürler arası hoşgörü, tarih, gelenek ve görenekler, doğal güzellikler dendi mi hemen onun adı akla gelir: Hatay, Hatay, Hatay! Sayısız medeniyetin beşiği olmuş, ülkemizin en güneyindeki il unvanına sahip, merkez ilçesi Antakya’nın ünü kendi sınırlarını aşmış, Büyük İskender’in kurduğu Hatay’a yönünüzü çevirin ve söyleyeceklerimize kulak verin. Sade ve sadece gezilecek yerler ve lezzetlerinden bahsedeceğimiz bu yazımızda zaten başka bilgiye de ihtiyaç duyacağınızı pek sanmıyoruz. Hatta o kadar iddialıyız ki okur okumaz Hatay otelleri sayfasından hemen bir otel seçip valizinizi hazırlamaya başlayacaksınız. O zaman ne duruyoruz; bağlayın kemerlerinizi, nasıl olsa dönüşte bağlayamayacaksınız (şey; fazla yemekten o, olsun…).

Hatay’da Gezilecek Yerler

Tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile her geleni kendine hayran bırakan Hatay’da sayısız gezilecek yer ve tadılacak lezzet var. Şöyle dolu dolu bir seyahat içinse en az 4-5 günlük bir Hatay seyahati planlamanızı öneriyoruz. Siz siz olun, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmaya bakın ve bir an önce Hatay otelleri arasından seçiminizi yapın.

Hatay Arkeoloji Müzesi

Belki de Hatay turunuzun başlangıç noktası olacak olan Hatay Arkeoloji Müzesi ile zamanda yolculuğa çıkabilir, “dünyanın en büyük 2. mozaik koleksiyonu olan” müzesi unvanını haklı çıkaran paha biçilemez eserleri yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. Hitit, Roma, Helenistik, Bizans ve daha pek çok medeniyetin geçmişine yolculuk yapacağınız müze, 1948 senesinden beri ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaklaşık 35 bin eserin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi’ni eğer imkanınız varsa yerli bir rehber eşliğinde gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Adalı Konağı

Fransız Mimar Jaques de La Boucherie tarafından tasarlanan Adalı Konağı kuşkusuz Hatay’ın en gösterişli yapılarından biri. Hikayesi ise epey ilginç…

Palladium Alışveriş Merkezi

Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan ve alışveriş meraklılarının uğrak mekanlarından biri olan Palladium Alışveriş Merkezi’nde gün boyu keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Habib-i Neccar Camii

Hatay’da gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken bir diğer yer ise hem Hristiyanlar hem de Müslümanlar için büyük önem taşıyan Habib-i Neccar Camii. 636 yılında inşa edildiği düşünülen bu tarihi yapı hakkında söylenen hikayelere de kulak vermeyi unutmayın.

Aziz Simeon Manastırı

Tarihi bundan 1500 yıl öncesine kadar uzanan Aziz Simeon Manastırı her ne kadar günümüze kadar bütünlüğünü koruyamamış olsa da kalıntıları bile kesinlikle görülmeye değer!

St. Pierre Kilisesi

Dinler ve hoşgörü kenti Hatay’ın bir başka ilgi çekici yapısı olan St. Pierre Kilisesi özellikle Hristiyanlar için kutsal hac yeri olarak kabul ediliyor. 08.30-19.30 saatleri arasında 15 TL giriş ücreti karşılığında gezebileceğiniz kilisede Müzekart da geçerli. Asi Nehir’in kıyısında mükemmel bir konuma sahip olan St. Pierre Kilisesi’nin en çok da göz kamaştıran mozaikleri dikkatinizi çekecek.

Vespasianus (Titus) Tüneli

Hatay’ın Samandağ ilçe merkezinden yaklaşık 5 km uzaklıkta yer alan Titus ya da diğer bilinen adıyla Vespasianus Tüneli’nin inşa tarihi Milattan Sonra 69 yılına kadar uzanıyor. Roma su mühendisliğinin şaheserlerinden biri olan bu tünel tam tamına 1380 metre uzunluğu, 7 metre yüksekliğe ve 6 metre genişliğe sahip. Çevlik Örenyeri adı altında ziyaretçilerini ağırlayan bu tüneli görmek için 8 TL giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Müzekart sahibiyseniz şayet herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Beşikli Mağara

Titus Tüneli’ni gezip gördükten sonra yönünüzü hemen yanı başındaki göz alıcı Beşikli Mağara’ya çevirebilirsiniz. Denize 100 metre mesafedeki mağara Seleukeia Pieria Antik Kenti’nin en önemli yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. 12 adet kaya mezarının bulunduğu mağarayı gezmek için Çevlik Örenyeri girişinde verdiğiniz 8 TL’lik ücret yeterli olacaktır. Biraz zorlu yollardan geçeceğiniz için yürüyüş ayakkabınızın yanınızda olduğundan emin olun.

Payas Kalesi

Hatay il merkezine 70 km uzaklıkta konumlanan Payas Kalesi şehrin İskenderun ve Dörtyol ilçeleri arasında yer alıyor. Yüzyıllar boyunca birden çok medeniyetin hakimiyetine girmiş olan Payas Kalesi esasında tarihte ilk olarak Haçlılar tarafından yaptırılmış; bu anlamda dini olarak da büyük önem taşıyor. Kale kompleksinde yer alan tarihi liman ve kervansarayı da kesinlikle görmenizi öneriyoruz.

Kapılı Değirmenli Şelale

Hatay ilinden yaklaşık 76 km uzaklıkta bulunan; Dörtyol ilçesine bağlı Amanos’un eteklerinde mükemmel bir konuma sahip olan Kapılı Değirmenli Şelale’nin şırıl şırıl akan suları 15-20 metre yükseklikten akıyor.

Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları

Hatay şehir merkezine yaklaşık 38 km mesafede yer alan Kumlu ilçesi sınırları içerisindeki Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları’nın şifalı sularında huzur bulabilirsiniz. Türkiye’de termal turizmin nabzını tutan başlıca yerlerden biri olan Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları’na sadece şifa bulmak için değil, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler de ilgi gösteriyor.

Hıdırbey Musa Ağacı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde konumlanan, ünü tüm Türkiye’ye yayılmış Hıdırbey Musa Ağacı’nın yaşı 800-1000 arasında. Çapı 7,5 metre olan bu devasa ağacın yüksekliği ise 16,7 metre. Asırlık çınar ağacının gölgesinde dinlenerek Hatay seyahatinizde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Uzun Çarşı

Otantik çarşılar tam size göreyse Hatay’ın Uzun Çarşı’sına bayılacaksınız! Sevdiklerinize yöresel el işi ürünlerden hediyelik eşya alabileceğiniz, soluklanıp bir şeyler yiyip içebileceğiniz, Antakya künefesinin en lezizini tadabileceğiniz bir yer Uzun Çarşı. Sadece künefe değil elbette; buradaki esnaf lokantalarında Hatay mutfağına özgü çok sayıda lezzeti tatma imkanına sahipsiniz.

Samandağ Sahili

Yaklaşık 16 km uzunluğundaki Samandağ sahilinde özellikle yaz ve bahar aylarında deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bilhassa sörf için inanılmaz uygun bir yer olan Samandağ sahiline ücretsiz giriş yapmanız mümkün. Antakya ilçe merkezine 22 km mesafedeki Samandağ sahili her ne kadar Hataylıların akınına uğrasa da buranın ününü duyan yerli ve yabancı turistler de ziyaret etmeyi es geçmiyor.

Bakras Kalesi

Hatay’ın Belen ilçesinde yer alan ve tüm görkemiyle ziyaretçilerini selamlayan Bakras Kalesi Antakya-İskenderun karayolunun 27. kilometresinde konumlanıyor. Ötençay Köyü’ndeki kaleyi ziyaret etmek için özel araç kiralayabileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz.

Harbiye Şelaleleri

Denfe Koruluğu’nun arasından akan, yaz aylarında gelenleri serinleten Harbiye Şelaleleri Hatay seyahati albümünüzün en güzel karesi olmaya aday, bizden söylemesi!

Antakya Parkı

Asi Nehri’nin yanı başında, doğanın kucağında yemyeşil bir alanda rüya gibi bir gün geçirmek isteyenlerin ilk adresi oluyor burası… II. Abdülhamit Dönemi’nden beri hizmete açık olan Antakya Parkı, yüzölçümü bakımından Hatay’daki en büyük park olma unvanına sahip.

Batıayaz Yaylası

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Teknepınar’daki Batıayaz Yaylası, özellikle yaz sıcaklarından bunalan Hataylıların uğrak noktalarından biri oluyor. Doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak isterseniz Batıayaz Yaylası’nı da Hatay’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Erzin Başlamış Kaplıcaları

Hatay Erzin sınırları içerisinde yer alan Erzin Başlamış Kaplıcaları Başlamış Köyü’nde yer alıyor ve Erzin ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunuyor. Amanos Dağı’nın eteklerinde hem enfes manzaralar sunan hem de şifa arayanların derdine çare bulan Erzin Başlamış Kaplıcaları’ndaki termal tesislere göz atabilirsiniz.

Darbısak Kalesi

Geçmişten bugüne en iyi şekilde korunarak ulaşan yapılardan biri olan Darbısak Kalesi ya da Darb-ı Sak Kalesi’nin en tepesine çıkarak nefes kesen şehir manzarasını seyre dalabilirsiniz. Kırıkhan-Hassa yolu üzerindeki kale taş duvarla çevrili ve üçgen biçimli.

Koz Kalesi

Altınözü ilçesinin en göz alıcı yapılarından biri olan Koz Kalesi ile Hatay turunuzu daha da unutulmaz kılmanız mümkün. Bizanslılar ve Haçlılar tarafından kullanılan kaleyi gezerken zamanda yolculuğa çıkacağınızın garantisini veriyoruz.

Kinet Höyük

Tarihi Neolitik Çağ’a dayanan, İskenderun ilçe merkezinden 30 km uzaklıkta bulunan ve 33 dönümlük bir alana kurulu olan Kinet Höyük’te ilk kazı çalışmaları ise 1992 senesinde başlamış. Bugünse Kinet Höyük’ten çıkartılan arkeolojik eserleri Hatay Müzesi’nde görmeniz mümkün.

Meryem Ana Havuzu

İskenderun ilçesine bağlı Arsuz mevkiinde konumlanan Meryem Ana Havuzu huzur veren atmosferi ve yemyeşil doğası ile enerji depolayacağınız türde bir yer. Her sene Hristiyanların 14 Ağustos tarihinde etkinlikler düzenlediği Meryem Ana Havuzu’nun gizemini keşfetmek içinse tek yapmanız gereken, bir rehber eşliğinde turlamak.

Payas Kalesi ve Cin Kulesi

Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ve Cenevizliler Dönemi’nde yaptırıldığı düşünülen Payas Kalesi’ni gezdikten sonra rotanızı Cin Kulesi ve Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ne çevirebilirsiniz.

Sarıseki Mağarası

Halk arasında Kuşlar Mağarası olarak da adlandırılan, sarkıt ve dikitleriyle insanda merak uyandıran Sarıseki Mağarası’nın deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık olarak 1300 metre.

Hatay’da o kadar gezip görülecek yer var ki ne günler ne de haftalar yeter. Siz siz olun, Hatay’da gezilecek yerler listenizi kendi zevklerinize göre hazırlayın ve bir an önce Hatay otelleri sayfasından konaklayacağınız tesisi seçin.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Hatay Yeme İçme Rehberi

Hem Osmanlı’dan ve daha birçok medeniyetten hem de geleneksel Türk mutfağından izler taşıyan Hatay mutfağı der demez şöyle bir durmalı aslında. Biliyoruz, aklınıza onlarca lezzet geliyor Hatay denince; hatta sadece bu lezzetleri tatmak için bile günübirlik Hatay’a gidip gelenlere gıptayla bakıyorsunuz. Bakmayın, biletinizi alın, Hatay otelleri sayfasından online rezervasyonunuzu yaptırın, siz de gidin, biraz sonra sayacaklarımızı yerinde tadın. Demedi demeyin, Hatay lezzetlerini gidip yerinde tatmayanın gözü açık gidiyormuş…

Tepsi Kebabı

Yağsız dana etinin kıyım kıyım satırla kesilerek incecik hale gelmesi eşittir tepsi kebabı. E içine sarımsak, yeşil biber, domates ve baharatlar da eklenince ziyafet sofralarının baş tacı haline geliyor. Odun ateşinde fırına verildikten sonra sıcak sıcak servis edildiği tepsi kebabının en lezizini tatmak için doğruca Uzun Çarşı’ya. Aman ha yerken parmaklarınızı da yanında kaybetmeyin.

Kağıt Kebabı

Elde kuşbaşı haline getirilen etlerin kekik, domates, karabiber ve salçayla harmanlandığı kağıt kebabı Hatay mutfağının en seçkin lezzetlerinden. Kırmızı etle aranız iyiyse en lezizi nerededir diye soracaksınız muhtemelen; o halde Hatay seyahatiniz boyunca Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’ndan ayrılmayacağınızın garantisini veriyoruz.

İskenderun Döneri

Hatay’ın ilçeleri kendinden bile önde desek yeri. Antakya, İskenderun, dile kolay her birinde ayrı ayrı lezzetler olunca da ortaya çok çeşitli ve zengin bir mutfak çıkıyor. İskenderun’un bağrından kopup Türk et restoranlarının çoğunun menüsüne adını yazdırmış olan İskenderun döneri acı seviyorsanız eğer bir numaralı Hatay lezzetiniz olabilir. Çıtır çıtır ağızda dağılan yufkanın arasında sunulan İskenderun dönerinin en müptelası olacağınız kısmı ise kendine has sosu. Hatay Sultan Sofrası’na giderek leziz mi leziz bir İskenderun döneri tadabilirsiniz. 1 porsiyon sizden, diğeri de bizden; 1,5 da neymiş!

Künefe

Bu kadar et lezzetinin üzerine şöyle en şerbetlisinden bir tatlı güzel gitmez mi ama? Hakikaten bu da döneri gibi “Hatay künefesi” olarak Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış bir lezzet. İsterseniz Hatay’ın komşu ilinde; isterseniz de en batı illerden birinde fark etmez; “Hatay künefesi” diye şu vakte kadar yediklerinizi bir kenara bırakın; tadını tarif dahi edemeyeceğiniz gerçek Hatay künefesi için şehrin hangi restoranına gittiğiniz fark etmiyor; hepsi de iyi çünkü! Şu, dilimlerken arşa ulaşan peynirini de fotoğraflamayı unutmayın.

Muhammara

Baharat, salça, ceviz, sarımsak ve bayat ekmeğin birleşimi ne kadar lezzetli olabilir ki demeyin; Hatay’a gidin, yerinde tadın, bizden daha da abartarak anlatacağınıza eminiz.

Fellah Köftesi

Hatay’a gittiğinizde “köfte” diye bir tabir duymayacaksınız, hazır olun. Ya et vardır ya da fellah… Köfteye fellah denilen Hatay mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden biri bu. Bulgur, çeşit çeşit baharat ve maydanozun efsane birleşiminden ortaya çıkan fellah köftesi genellikle ana yemek öncesi aperatiflerde sunuluyor. Türkiye’nin gastronomi başkentindesiniz, şaşırmayın.

Humus

Hepimizin bildiği, tıpkı künefe gibi, döner gibi, ama bilip de daha önce bu kadar iyisini tatmadığı lezzetlerden biri daha; humus. Yöreden yöreye içine katılan malzemeler ve yapılış şeklinin değiştiği humus, Hatay’da nohut, sarımsak, zeytinyağı ve limon dörtlüsünün ana malzemeleri oluşturacak şekilde yapılıyor.

Kaytaz Böreği

Yine bir aperatif; burada aperatifler etsiz olmaz, midenizi şimdiden kırmızı ete alıştırın, bizden demesi! Fındık lahmacun, hatta belki de daha küçük boyutta yuvarlak hamurların içine zeytinyağı, soğan, salça, tereyağı ve bol kıymadan oluşan harç ekleniyor. Beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kaytaz böreği kimi zaman hoşafla birlikte de sunuluyor.

Mütebbel

Et yemekleriyle ünlenir de mezeleriyle adını duyurmaz mı hiç? Onlarca medeniyet dedik, hepsinden ayrı ayrı izler taşıyan Hatay mutfağının yarısını et lezzetleri oluşturuyorsa diğer yarısını da mezeler ve tatlılar oluşturuyor şüphesiz. Patlıcan, yoğurt, sarımsak ve tahin dörtlüsünün damaklara şenlik verdiği mütebbel adındaki bu mezeyi ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyiniz efenim!

Ispanaklı Borani

Ispanak köklerinden özenle ayrılarak yapraklar bir kenara alınıp, sarımsak, çeşitli baharatlar ve soğanla bir araya gelerek dillere destan bir lezzet haline geliyor. Hem hafif hem de leziz bir Hatay lezzeti olan ıspanaklı boraniyi tadınca anlata anlata bitiremeyeceksiniz.

Şiş Börek Çorbası (Şişperek)

Yoğurt var, pirinç var, hamur var, e daha ne olsun… İlk bakışta mantının bir türevi gibi düşünebilirsiniz, haklısınız da ama bu biraz daha çorbavari. Soğan, kıyma, maydanoz ve baharatlar ile yapılan şişperek ya da diğer bir adıyla şiş börek çorbası genellikle aperatifler öncesi başlangıç yemeği olarak sunuluyor.

Biberli Ekmek

Tarif veriyoruz, kalem kağıt hazır edin; ceviz, baharatlar, maydanoz, salça ve soğan; etti mi size en lezizinden kıvamlı bir harç! E bir de hamurla birleşip fırın yüzü görünce her öğünde tüketilebilecek enfes biberli ekmekler hazır hale geliyor.

Oruk

Doğu Anadolu Bölgesi şehirlerinde bulgur, mutfakların baş tacı; Akdeniz’de olmasına aldırış etmeyen Hatay da bundan geri kalmıyor; bulguru alıyor, birbirinden leziz sanat eserlerine dönüştürüyor. Hatay’ın Oruk ilçesine gider gitmez oruk adındaki içli köftelerini tadın, ne demek istediğimizi şıp diye anlayacaksınız. Biber salçası, kıyma, zeytinyağı, maydanoz, soğan, baharatlar; şekil ver, hop kızgın yağa… Çıtır mı çıtır Hatay usulü içli köfteleriniz hazır.

Hettüş Salatası

Hataylılar bayatlamış besinleri nasıl değerlendireceklerini gayet iyi biliyorlar anlaşılan; işte bayat ekmekle yapılan bir lezzet daha; Hettüş salatası. Domates, bol nane, semizotu, dereotu, soğan, bayat ekmek derken, içinde yok yok adeta. Ama işin en ilginç kısmı, salatanın fırınlanıyor olması…

Kömbe

Kurabiye canavarları burada mı? Ha değilse, zaten siz de kömbeyi tadınca onların arasına katılacaksınız... Damak zevkinize göre envaiçeşidini yapabilirsiniz kömbenin; hurmalısından zeytinlisine; çikolatalısından cevizlisine, dilediğiniz gibi… Hatay lezzet turunuza renk katacak lezzetlerden biri olan kömbenin özellikle büyük pastanelerde çok sayıda çeşidine rastlayabilirsiniz.

Firik Pilavı

Adı il sınırlarını aşmış bir lezzet daha… Buğday sararmaya yakın biçilir, tütsülenir ve firik adını alır. Hatay’ın en ünlü yöresel lezzetlerinden biri olan firik pilavının içerisinde et, tereyağı, salça, yeşil mercimek, nohut, pilavlık bulgur ve firik bulunuyor. Sizin anlayacağınız “içinde yok yok” lezzetlerden…

Aşur

Biber ve domates, buğday ve kuşbaşı dana eti; artı envaiçeşit baharat; daha da mı güzel olmasın?! Etin çok uzun süre dövülerek yapılması ise aşurun en önemli püf noktası. Hatay yöresine özgü baharatların apayrı bir lezzet kattığı aşur servis esnasında üzerine ceviz ve tereyağı dökülerek sunuluyor.

Hatay’ın En Ünlü Yeme İçme Mekanları

Siz, “Bu kadar lezzet saydınız; nerede ne yenir içilir notu da ekleseydiniz keşke…” demeden biz listemizi hazır ettik, huzurunuza sunduk. İşte Hatay’ın en ünlü yeme içme mekanları karşınızda:

Tostta 1 numara: Tostçu Atilla

Dolu dolu malzemesiyle damaklarınıza, midenize, vücudunuzun her hücresine bayram havası yaşattıracak olan Tostçu Atilla’nın tostları tek kelimeyle Hatay seyahatinizin unutulmazlarından olacak. En az Tostçu Atilla kadar meşhur olan Tostçu Şahin de tercihleriniz arasında olabilir tabii…

Kahvaltısız olmaz diyenlere: Antakya Kahvaltı Evi (Hatay Sultan Sofrası)

Mükellef bir kahvaltıyla kim bilir kaç bin adım atacağınız Hatay şehir turunuza enerjik başlamak istemez miydiniz? Uyanır uyanmaz Antakya Kahvaltı Evi’nin yolunu tutun, doğanın bağrından kopup gelmiş organik lezzetlerle donatılmış kahvaltı sofrasının tadını çıkarın.

Humus için en doğru adres: Humusçu İbrahim Usta

Bakır küp içinde külhanda pişirilen humusun tadı da başka oluyor tabii. Zeytinyağı, tahin, sarımsak, baharatlar, nohut; malzemeler aynı olabilir ama pişiriliş şekli onu “kendine has” yapıyor ya zaten…

Kebap dendi mi: Salah Kebap

Hataylılara en iyi kebap nerede yenir dediğiniz an ilk alacağınız cevap Salah Kebap olacaktır. 25 yıldır hizmet veren ve artık bu işin piri olan Salah Usta’da envaiçeşit kebabın Hatay usulü yapılmış halini tadabilirsiniz.

İskenderun döneri için: Tacettin Usta

57 yıldır aynı adla, aynı sektörde olan Tacettin Usta’nın meşhur dönerinden tatmak için en geç 15.00-16.00 gibi orada olmanızı öneriyoruz. Servis ise öğlen 12.00 gibi başlıyor.

Dil peynirinin semaya erdiği tek yer: Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın Yeri

Antakya otelleri arasından seçim yaptınız ve seyahatinizin birkaç gününü Antakya’ya ayırdınız. Uyarımızı yapalım; sabah, öğle, akşam; günde 3 öğün künefe yemek isteyeceksiniz; tatlı sevin sevmeyin fark etmez… Uzadıkça uzayan peyniriyle dillere destan olan Uzun Çarşı’daki Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın Yeri’ni yazın bir kenara!

Hatay mezelerinde usta: Konak Restoran

Hatay mutfağında mezelerin ne denli önemli olduğundan bir kez daha bahsetmeye gerek yok sanıyoruz… Humusu, envaiçeşit salatası, ara sıcakları derken hepsini bir arada hem de en en en iyi yerde tatmak istemez miydiniz? İlk adresiniz Konak Restoran olsun.

Hatay mutfağını deneyimlemek, en güzel yerlerini görmek ve fotoğraflamak için tek yapmanız gereken Hatay otelleri sayfasına yönelmek ve zevklerinize, bütçenize en çok uyan ideal konaklama tesisini seçtikten sonra ön ödemesiz online rezervasyonunuzu oluşturmak.

☎️ FİYATLARI İNCELE