Gastronomi söz konusu olunca Hatay ile yarışır düzeyde olan şehirlerden biri olan Gaziantep, sadece zengin mutfağı ile ünlü değil elbette. Tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması ile herkesin gönlünde taht kuran Gaziantep insanın ömrünü uzatacak doğal güzelliklerle çevrili, gelenlerin bir daha ayrılmak istemediği, her öğünde farklı lezzetlerle buluştuğu eşsiz bir kent. Şimdi arkanıza yaslanın ve “Türkiye’nin Gurme Kenti” Gaziantep’te nereler gezilip görülmeli diye başlayıp, hangi lezzetleri meşhur ve en ünlü yeme içme mekanları hangisi diyerek sonlandıracağımız kapsamlı rehberimizin tadını çıkarın. Bu arada; müneccim değiliz ama okur okumaz uğrayacağınız ilk sayfanın Gaziantep otelleri olacağına eminiz!

Gaziantep’te Gezilecek Yerler

Akdeniz ve Mezopotamya arasında yüzyıllar boyunca medeniyetlerin beşiği olan, Anadolu’nun kültür, gelenek ve göreneklerini geçmişten bugüne taşıyan Gaziantep çok renkli ve bir kereliğine de olsa herkesin mutlaka gezip görmesi gereken bir yer. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük 8. şehri olma özelliğini taşıyan Gaziantep, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra “Gazi” unvanını almış. Kültürel zenginliklerini bir bir keşfedeceğiniz Gaziantep’in dillere destan lezzetlerini tatmadan önce sizi şöyle güzel bir yoralım ne dersiniz? İşte baştan sona Gaziantep’te gezilecek yerler rehberi:

Bakırcılar Çarşısı

Hanlar Bölgesi’nde konumlanan Bakırcılar Çarşısı ile Gaziantep turunuza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Bakır işçiliğinin hala günümüzde de sürdüğü nadir yerlerden biri olan Gaziantep’in Bakırcılar Çarşısı’ndaki atölyelere uğrayabilir, çarşıdan sevdiklerinize hediyelik bir şeyler alabilirsiniz. Envaiçeşit baharat ve diğer ürünlerle karşılaşacağınız Bakırcılar Çarşısı’nı baştan sına dilediğinizce gezebilirsiniz. Tam tamına 500 yıllık bir geleneğe canlı canlı şahit olacağınız Bakırcılar Çarşısı’nın gürültülü ortamı bile bir süreden sonra o kadar hoşunuza gidecek ki buradan ayrılmak dahi istemeyeceksiniz.

Elmacı Pazarı

Almacı Pazarı olarak da bilinen bu çarşı Şehitkamil’de yer alıyor. Doğal, organik ve yöresel ürünlerin envaiçeşidini bulabileceğiniz pazar, elmanın kiloyla değil, taneyle satıldığı bir yermiş zamanında. Antep baklavasının en lezzetlisini bulabileceğiniz  Elmacı Pazarı’nda dilediğinizce alışveriş yapabilir ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Yesemek Açık Hava Müzesi

Tarihi Milattan Önce 2000-800 yıllarına kadar uzanan Yesemek Açık Hava Müzesi aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne de adını yazdırmış durumda. İlk kazı çalışmalarının 1890 senesinde başlatıldığı bu bölgeden çıkarılan 300 civarı heykeli bir bir fotoğraflayabilirsiniz.

Gaziantep Kalesi

Yerden yüksekliği 25 metre olan ve 6000 yıllık bir geçmişe sahip Gaziantep Kalesi’nden şehri kuş bakışı seyre dalabilirsiniz. Osmanlı Dönemi’nden izler de taşıyan kale yüzyıllar boyunca pek çok farklı medeniyetin hakimiyetinde olmuş. Roma Dönemi’nde gözetleme kulesi olarak da kullanılan Gaziantep Kalesi günümüzde sayısız yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olmaya devam ediyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde 1700-1990 yıllarından kalma çeşitli el yapımı ürünlerini inceleyebilir, 9 ayrı temada sunulan oyuncakları yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. 2013 senesinden beri ziyaretçilerini ağırlayan Gaziantep Oyun ce Oyuncak Müzesi, kuşkusuz şehirde gezilecek yerler arasında en popüleri. Müzenin mağara katında bulunan oyuncalar özellikle çocukların inanılmaz ilgisini çekiyor.

Zeugma Mozaik Müzesi

Toplamda 3 kattan meydana gelen ve sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda tüm dünyanın en popüler mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi’nin tamamını gezmek için en az yarım gününüzü ayırmalısınız. Esas adı Menad mozaği olan ama “Çingene Kızı” olarak da adlandırılan eşsiz parçayı yakından görme fırsatını sakın kaçırmayın. Müzekartınız yoksa eğer müzeye giriş için 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Kurtuluş Savaşı döneminde Gaziantep’te verilen mücadeleyi gözler önüne seren Şahinbey Milli Mücadele Müzesi iki ayrı binadan oluşuyor. Giriş için herhangi bir ücretin talep edilmediği müzeyi haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Antep Evleri

Tarihin canlı şahitlerini yakından görmek, her birini fotoğraflamak, Gaziantep turunuza renk katacaktır mutlaka. Antep mimarisi ve köklü geleneklerin halen sürdürüldüğü bu bölgede renk renk kesme taştan inşa edilmiş evleri gezebilirsiniz. İki katlı ve avlusu ile şirin bir görüntü sunan tarihi Antep evlerini gezdikten sonra şehrin diğer tarihi bölgelerini de keşfe çıkabilirsiniz.

Zincirli Bedesten

Bir diğer adıyla Karabasamak Bedesteni Gaziantep’te en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Çeşit çeşit baharatın baş döndürücü kokusu eşliğinde gezeceğiniz Zincirli Bedesteni’nde pek çok yöresel hediyelik eşya ve orijinal ürüne rastlamanız mümkün. 80 civarında dükkanın yan yana sıralandığı bedesten Gaziantep gezinizin unutulmaz duraklarından olabilir.

Tarihi Gümrük Hanı

İnşa tarihi 1878 tarihine kadar uzanan tarihi Gümrük Hanı Osmanlı mimarisinden de izler taşıyan eşsiz bir yapı. Durup durup fotoğraflamak isteyeceğiniz hanı gezmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. “Yaşayan müze” olarak da adlandırılan Gümrük Hanı şehrin efsaneleşmiş zanaatkarları ile sohbet edebileceğiniz bir yer.

Tarihi Naib Hamamı

İnşası 1640 senesinde tamamlanan ve çeşitli restorasyonlardan geçen tarihi Naib Hamamı 2007 senesinden beridir de ziyaretçilerini ağırlıyor. Gaziantep Kalesi kompleksinde yer alan tarihi hamamda masaj, sauna ve cilt bakımı gibi hizmetler de mevcut. Yetişkinler için 20 TL; çocuklar içinse 7 TL giriş ücretinin olduğu Naib Hamamı’na gidecek olursanız masaj ve kese için ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi

Yine Gaziantep Kalesi kompleksinde yer alan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’ni gezerek Antep’in Kurtuluş Savaşı döneminde ne gibi mücadeleler verdiğini birebir gözlemleyebilirsiniz.  Öğrenciler için ücretsiz olan müzeye giriş ücreti sadece 2 TL. Her gün 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müzede o dönemlerde İngiliz ve Fransız askerlere karşı mücadele veren Antep yerlilerinin yaşadıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hamam Müzesi

Gaziantep Kalesi’ne çok yakın bir mesafede olan Hamam Müzesi’ni 2 TL gibi sembolik bir ücret ödeyerek gezebilirsiniz. 1577 senesinde inşa edilen bu yapı esasında külliyenin bir parçası imiş.

Kaleoğlu Mağarası

Gaziantep kale kompleksini gezdikten sonra biraz yürüyerek ulaşabileceğiniz Kaleoğlu Mağarası’nda Antep’in yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz yerler de var.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

“Türkiye’nin ilk mutfak müzesi” olma unvanını gururla taşıyan Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep mutfak kültürünü tanıyabileceğiniz efsane bir yer. Bu yöreye özgü lezzetler, mutfak araç gereçleri ve dahasını görebileceğiniz müzeyi pazartesi haricinde her gün gezebilirsiniz.

Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi

Kültüre, tarihe, lezzetlere doyacağınız kentin açık ara en güzel müzelerinden biri var şimdi de başrolde… Cam eserlerin yanı sıra Eski Tunç Çağı’ndan kalma bronz eserlerden 150 bin yaşındaki hayvan kemiklerine kadar paha biçilemez objelerin olduğu müzeyi imkanınız varsa şayet bir rehber eşliğinde gezmenizi öneriyoruz. Giriş ücretinin 4 TL olduğu müze aynı zamanda “Türkiye’nin ilk özel cam eserler müzesi” olma özelliğine sahip.

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Üç ayrı giriş kapısının olduğu ve Müzekart sahipleri için girişin ücretsiz olduğu Hasan Süzer Etnografya Müzesi’nin olduğu 1900’lü yıllardan kalma konak en çok ilgi çeken detay belki de. Değişik gösterimlerin de olduğu müzeyi gezerek Gaziantep’in geçmişine yolculuk yapabilirsiniz.

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

1933’te Gaziantep’e gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün ağırlandığı evin bugün müze olarak hizmet verdiği bu tarihi bina tipik Antep mimarisinin izlerini taşıyor. Haftanın her günü açık olan müzeye giriş ücreti ise 2 TL.

Kurtuluş Camii

İlk inşa edildiğinde (1892 senesi) Valide Meryem Kilisesi olarak hizmet veren zamanında hapishane olarak da kullanılmış. Beş ayrı kapısının olduğu Kurtuluş Camii’nin; esasında Valide Meryem Kilisesi’nin çanı ise Gaziantep Müzesi’nde sergileniyor.

Gaziantep Botanik Bahçesi

2009 senesinden bu yana her gelenin hayran kaldığı Gaziantep Botanik Bahçesi’nde birbirinden ilginç bitki türleri ile karşılaşabilirsiniz. Ekolojik Derslik, Japon Bahçesi, Zen Bahçesi ve Kaya Bahçesi gibi ayrı ayrı bölümlerin olduğu botanik bahçesini gezerek hiç görmediğiniz bitki türleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Parkantep Harikalar Diyarı

İşte çocuklu aileler için harika bir durak! Türkiye’nin en güzel tematik parklarından biri olan Parkantep Harikalar Diyarı toplamda 120 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Dönenceli Uçak, Dağ Kızağı, Konvoy Arabaları, Aile Treni, Sihirli Fincanlar vb. bölümlerin olduğu bu tematik park 2009 yılında hizmete açılmış ve birden çok yeme içme mekanına da ev sahipliği yapıyor.

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

2009 yılında ziyarete açılan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni pazartesi hariç her gün 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 1 TL giriş ücreti ödedikten sonra dilediğiniz müzeyi gezebilirsiniz.

Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Alanı

Yaklaşık 1000 dönümlük bir alana kurulu olan Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Alanı en çok da çocuklu ailelerin ilgisini çekiyor. Gaziantep’in Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde konumlanan bu yer pek çok hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.

Rumkale

Merzimen Çayı ve Fırta Nehri’nin kesişim noktasında mükemmel bir konuma sahip olan Rumkale Yavuzeli ilçesine bağlı Kasaba Köyü’nde yer alıyor. Kesme taştan yapılan Barşavma Manastırı başta olmak üzere Aziz Nerses Kilisesi vb. tarihi yapıların kalıntılarının da olduğu Rumkale’den enfes manzaranın seyrine dalabilirsiniz.

Dülük Antik Kenti

Persler ve Hititlere; daha pek çok uygarlığa da kucak açan Dülük Antik Keti 600 bin yıl öncesine kadar uzanan geçmişe sahip. Gaziantep şehir merkezinden yaklaşık 10 km uzaklıkta olan bu antik kentin tarihte bilinen diğer adları ise Doliche ve Dolikhe.

Tek kelimeyle gez gez bitmeyecek bir şehir Gaziantep. E böylesine nevi şahsına münhasır bir şehri baştan sona gezmek de günler belki de haftalar gerektiriyor. Siz siz olun, Gaziantep’te gezilecek yerler listenizi hazırladıktan sonra ilk yapacağınız şey, Gaziantep otelleri sayfasından konaklayacağınız tesisi seçmek olmalı.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Gaziantep Yeme İçme Rehberi

Lezzetlerinin ünü sadece Türkiye değil, tüm dünyaya yayılan Gaziantep ülkemizde gastronomi turizminin nabzını tutan başlıca şehirlerden. Her öğünde ve mevsimde tadı damaklarda kalacak lezzetler sunan Antep köklü geçmişini pekala mutfağına da yansıtabilmiş. Nasıl ki Gaziantep’te gezilecek yerler listesinin uzun uzadıya düşünülmesi gerekiyorsa Gaziantep yeme içme rehberinin de mutlaka seyahatten önce planlanması gerekiyor. İşte tam da bu kısımda imdadınıza yetişiyor ve Antep mutfağının eşsiz lezzetleri, en ünlü yeme içme mekanlarıyla sizleri buluşturuyoruz.

Beyran Çorbası

Siz adının çorba olduğuna bakmayın, ana yemek öncesi başlangıç olarak tüketeyim demeyin. Başlı başına bir ana yemek olur çünkü kendileri. Kuzu eti ve sarımsağı hiç bu kadar uyum içinde bir arada görmemişsinizdir. Haşlanan kuzu eti didiklendikten sonra et suyuyla pişirilen pirinçler ilave edilir ve tereyağı, tuz, pul biber, karabiber ve salça da eklenerek çorba halini alır. Sabah, öğle, akşam fark etmeksizin üç öğün tüketilen bu eşsiz lezzetin en iyisi nerede diye soracak olursanız; adres Kozluca Mahallesi’nin Arasa Meydanı’nda konumlanan Metanet Lokantası olmalı.

Lebeniye Çorbası

Buğday, kıyma, süzme yoğurt ve nohudun ana malzemelerini oluşturduğu lebeniye çorbası da tıpkı beyran çorbası gibi Gaziantep ile özdeşleşmiş bir lezzet. Görüntü itibariyle yayla çorbasını andıran ancak tat olarak tamamen farklı olan lebeniye çorbası genellikle Antep restoranlarında başlangıç yemeği olarak sunuluyor.

Cartlak kebabı

Kuşkusuz Gaziantep turunuzun unutulmaz lezzetlerinden olacak cartlak kebabı, etin ağırlıkta olduğu Gaziantep mutfağının da başrol oyuncularından biri konumunda. Küçük parçalar haline getirilen ciğerler şişe geçirilir ve mangal ateşinde bir güzel pişirilir. Özellikle ciğer severlerin bayılacağı bir lezzet olan cartlak kebabı bulgur pilavı, közlenmiş biber, soğan ve domates ile birlikte sunuluyor. Sakın ola ki cartlak kebabından bir buçuk porsiyondan azını sipariş etmeyin, pişman olursunuz.

Simit Kebabı

Gaziantep’e; yani kebaplar diyarına hoş geldiniz! Antep fıstığının sadece tatlılarda kullanıldığını sanmıyordunuz herhalde değil mi? Bulgur ve kıyma bir güzel yoğurulur ve soğan ile Antep fıstığı eklenir. Şişe geçirilip közde pişirilen bu eşsiz lezzetin yanına ise közlenmiş domates ve soğan eşlik ediyor. Elbette Antep’in meşhur acılı meze ve soslarından da isteyebilirsiniz; güzel gider…

Soğan Kebabı

Satır kıymasından yapılan köfteler tepsiye dizilir, aralarına da soğan eklenir, fırına verilip çıktıktan sonra sıcak sıcak servis edilir. Böyle anlatınca canınız çekti değil mi?

Yuvalama

Yuvalama çorbası meşhurdur Antep’in; bilhassa bayram günlerinde her kimse giderseniz, evinde yuvalama vardır muhakkak. Pirincin dövülmesiyle elde edilen minik köfteler, et ve yoğurdun sürpriz buluşmasına şahit olmaya ne dersiniz?

İçli Köfte

Hatay’ın, Malatya’nın ve dahasının içli köftesi meşhur ama Antep’te yapılan tıpkı Hatay’daki gibi kızartılmış bir şekilde servis ediliyor ve kimisinin iç harcı cevizle, kimisinin de fıstıkla yapılıyor.

Alinazik

Esas adı “Ala Nazik” olan ve aslında Türkiye’nin birçok et restoranının menüsünde bulunan alinaziğin belki de en lezzetlisini Gaziantep’te tadacaksınız; kim bilir?! Zaten bir yemeğin içinde közlenmiş patlıcan varsa şöyle bir durmak gerekiyor. Apayrı bir lezzet katan közlenmiş patlıcanlar ince ince kıyılmış et ve sarımsaklı yoğurtla bir araya gelince de ortaya lezzet şöleni çıkıyor. Gaziantep der demez akla ilk gelen yeme içme mekanlarından biri olan İmam Çağdaş adlı restoranda hem alinazik hem de simit kebabının en lezzetlisini tadabilirsiniz.

Firik Pilavı

Hatay mutfağında da karşımıza çıkan firik pilavı, Antep’te bir başka lezzetli sanki ne dersiniz? Buğdaylar olgunlaşmadan toplanır ve firik elde edilir. Damakta farklı bir tat bırakan firik adındaki bulgur çeşidinin pilavı da dillere desten oluyor haliyle. Gaziantep’in envaiçeşit baharatıyla buluşan firik en çok da eşsiz aroması ile ön plana çıkıyor. Antep’in meşhur acılı biber salçası ile birlikte pişirilen firik pilavı ilk tadışta biraz acı gelebilir ama gerçi bu şehirde tatlılar hariç tadacağınız her şey acı!

Küşleme

Koyun etinin omurgasından elde edilen ve her koyunda ortalama 15 cm uzunluğunda olan küşleme zahmetli elde ediliyor ve de pişiriliyor. Marinasyon işleminden geçmeyen küşleme etini tuzladıktan sonra mangalda pişirmek yeterli oluyor. Böylesine zahmetli bir lezzeti tatmak için de acele etmeyin, iyice araştırın ve en en iyisini tatmak için Mithatpaşa Mahallesi’nde konumlanan Kebapçı Halil Usta’nın yolunu tutun.

 

Muhammara

Halk dilinde “acuka” olarak bilinen acı kahvaltılık sos Gaziantepçede muhammara olarak geçiyor. Esasında geçmişten günümüze ulaşan orijinal adı da böyle. Ceviz, domates ve biber salçasının bu denli birbirine yakıştığı başka bir lezzet var mıdır, emin olamadık… Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi muhammaradan hem kendinize hem de sevdiklerinize de alabilirsiniz. Gaziantep’e gidince sabah, öğle, akşam bana muhammara getirin diyenlerden biri olursanız şayet İsmet Paşa Mahallesi’nde yer alan Sahan Restoran’ı zengin edeceğinizin müjdesini yetkililere bildirelim…

Antep Baklavası

E o kadar acıdan, etten bahsettikten sonra biraz damakları tatlandırmanın zamanı gelmedi mi sahiden? Antep fıstıklı baklavayı aklınıza gelebilecek her yerin pastanesinde bulabilirsiniz ama Gaziantep’tekiler bir başka hakikaten… “Şerbetli tatlılar bir yana; tatlıyla hiç aram yok.” diyenlerin bile yedikçe yiyesi gelecek Antep baklavası daha önce tattıklarınızın pabucunu dama attıracak bizden söylemesi! Ne kadar yerseniz yiyin, içinizi baymayacak olan Antep baklavasından seyahat dönüşü hediyelik olarak da almayı düşünebilirsiniz.

Katmer

Kaymak, şeker ve başrol oyuncusu Antep fıstığının fırınlanması ile ortaya müptelası olunacak bir lezzet çıkıyor. Gaziantep turunuzu katmer katmer lezzetlendirecek olan Antep katmeri sunum esnasında da ekstra kaymak ve Antep fıstığı ile buluşuyor. Antep yerlileri katmeri sabah dahi tüketiyor ama siz siz olun, hele ki mideniz hassas ise ne beyran çorbası ne de katmeri sabahın köründe yemeyin; acillik olmanızı istemeyiz ama birkaç kilo almanızda bizce sorun yok! Antep’tesiniz, doya doya yiyin!

Tahmis Menengiç Kahvesi

Bu kadar lezzetin üzerine bir kahve ne iyi gider şimdi?! Gaziantep’in otantik çarşılarına gidin, kafelerinde soluklanın, en köpüklüsünden Tahmis Menengiç kahvesi söyleyin, ziyafetinizi en güzel şekilde taçlandırın.

Gaziantep’in En Ünlü Yeme İçme Mekanları

Bu kadar lezzet saydınız, ne nerede yenir demediniz diye sitem etmeyin hemen; nokta atışı yaptık ve her bir lezzeti en çok ünlendiği yeme içme mekanlarıyla eşleştirdik. Kağıt kalemleri hazır edin, işte detaylar:

Katmer katmer lezzet: Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep mutfağı der demez akla ilk gelen lezzetlerden biri olan, tatlı kavramına bambaşka bir boyut getiren katmerin en lezzetlisini Çukur Mahallesi’ndeki Zekeriya Usta’ya uğramanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Toplanın cennete gidiyoruz: Koçak

Dikkatinizi çekeriz, isim vermedik! Gaziantep ve cennet aynı cümledeyse bilin ki o çıtır çıtır, hafif mi hafif Antep baklavasından başkası değil. Koçak ve Elmacı Pazarı Güllüoğlu her ne kadar bu konuda ön plana çıksa da Gaziantep çarşılarındaki hangi esnaf lokantasına giderseniz gidin, Antep baklavasının en lezzetlisini tadacağınızın garantisini veriyoruz. Ayrıca bir küçük hatırlatma daha; et yemekleri ile nam salmış İmam Çağdaş’ta da enfes Antep baklavasını tadabilirsiniz.

Acı sos deyip geçmeyin: Sahan Restaurant

Paşa Mahallesi’nde bulunan Sahan Restaurant’ta acı kahvaltılık sosun ana yemek gibi kıymet gördüğü, ayrı bir özenle hazırlandığı muhammarayı tattıktan sonra ya Gaziantep’ten ayrılamayacak ya da restorandaki şefleri özel tebriğe gidip başka şehre kargolayıp kargolamadığını soracaksınız. Her iki ihtimalde de muhammara sizin, merak etmeyin!

Küşlemede 1 numara: Kebapçı Halil Usta

Küşleme belki de koyunun en leziz kısımlarından biri olarak biliniyor ama böylesine özel bir ete de ayrı bir özen göstererek pişirmek, sunmak gerekiyor kuşkusuz. Mithatpaşa Mahallesi’ndeki Kebapçı Halil Usta’nın şeflerinde bu özeni fazlasıyla göreceksiniz, şüpheniz olmasın.

 

Bu kadar güzel firik pilavı yapmayı nereden öğrendiniz?: Çulcuoğlu Kebap Salonu

Aslında bulgur pilavının klasik tadı ile uzaktan yakından alakası olmayan firik pilavının en lezizi nerede diye soracak olursanız vereceğimiz ilk adres Çulcuoğlu Kebap Salonu olacaktır. Sadece firik pilavı değil, aynı zamanda Gaziantep’in envaiçeşit et lezzetini de bu restoranda tatma imkanına sahipsiniz.

Alinazik’te usta: İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu

İmam Çağdaş Kebap ve Baklava salonu her ne kadar alinaziği ile ön plana çıksa da aslında burada tadacağınız her bir Gaziantep lezzetinin tadı damaklarınızda kalacak, kuşkunuz olmasın. Özellikle yemek sonrasında fıstıklı Antep baklavasını da tatmayı unutmayın. Bir hatırlatma daha; en az alinazik kadar simit kebabında da usta şeflere sahip.

Cartlak kebabı denince: Ciğerci Ali Haydar Usta

Antep usulü ciğerin tadı da bir başka oluyor tabii… Gaziantep’in en ünlü yeme içme mekanları listesinde ilk sıralarda gelen Ciğerci Ali Haydar Usta da cartlak kebabında ustalaşmış mekanlardan.

Lebeniye çorbası için: Yesemek Restaurant

Antep mutfağının en leziz çorbalarından biri olan lebeniye için en doğru adres Kavaklık Mahallesi’nde yer alan Yesemek Restaurant. Çorbanın yanı sıra ana yemeklerde de oldukça başarılılar. 

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetleri ile buluşmak, tarihi dokusunu hissetmek, gezilecek yerlerini bir bir keşfetmek ve sıra dışı bir Antep seyahatinin başrolünde olmak için tek yapmanız gereken Gaziantep otelleri sayfasına yönelmek. Ardından hem zevkinize hem de bütçenize uyan ideal konaklama tesisini seçin; 1-2 dakika içerisinde ön ödemesiz online rezervasyonunuzu oluşturun.

☎️ FİYATLARI İNCELE