Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde konumlanan, binlerce yıllık miraslara ev sahipliği yapan ve halk arasında ‘’Antep’’ olarak bilinen Gaziantep, hem köklü geçmişi hem doğal güzellikleri hem de birbirinden nefis yemekleriyle ağırladığı her misafirden tam not alıyor. Dünya gözüyle bir kez olsun Gaziantep’i görmek, buraya has lezzetleri tatmak ve kültür miraslarıyla tanışmak için eylül ayını tercih edebilirsiniz. Çünkü Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali hazırlıkları eylül ayıyla başlayacak ve şehirde birbirinden güzel görüntüler ortaya çıkacak.

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali Ne Zaman?

Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali 20 – 22 Eylül tarihlerinde meraklısıyla buluşacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen b etkinlik hem bölge halkının hem de turistlerin keyifli ve bir o kadar da lezzetli zamanlar geçirmesini sağlayacak. Bu festival sayesinde yöresel tatların evrensel boyutlara ulaşması sağlanacak ve Gaziantep’in dillere destan olan tatları dilden dile dolaşacak.

Festival Etkinlikleri

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şeflerin de katılacağı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde deyim yerindeyse tam bir lezzet patlaması yaşanacak. Tadı damaklarda kalacak tatların sunum tabaklarında yerini alacağı bu 2 günde lezzet ustalarının maharetli ellerinden çıkan birbirinden lezzetli yemekler festival sonrasında da adından uzun süre söz ettireceğe benziyor.

Festivalde Konaklama

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali sınırların ötesine çıkarak Türk yemek kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Yöresel tatları evrensel boyutlara ulaştırmada önemli bir adım olan bu festival süresinde Gaziantep otelleri sayesinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak eylül ayında gerçekleşecek olan festivale ilginin çok yoğun olduğunu da belirtmek isteriz. Bu nedenle Gaziantep otelleri sunduğu konaklama seçenekleri sayesinde şimdiden festivale özel rezervasyonlar da almaya başladı. Siz de erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmak ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan bu festivalde yer almak için elinizi çabuk tutun. Kalbini fethedecek lezzetlere midenizde yer açarak mükemmel bir zaman geçirebilirsiniz.

Gaziantep’te gerçekleşecek olan gastronomi festivali ilginizi çekiyor ve festival tarihinden önce şehre ulaşıp festivale kadar şehrin tadını çıkarmak istiyorsanız öncelikle konaklama seçeneklerine göz atmanız gerek. Anadolu’nun vazgeçilemez yerlerinden biri olan Gaziantep otelleri ile misafirlerini kusursuz bir şekilde ağırlıyor. Eğer buraya kadar gelmişken kendinizi Anadolu kültürünün eşsiz atmosferinde kaybetmek istiyorsanız Anadolu Evleri’ni konaklama için tercih edebilirsiniz. Burada zamanda yolculuk yapmanız mümkün. Konaklamanız modern çizgilerle oluşturulmuş bir otelde gerçekleşsin istiyorsanız da Grand Hotel Gaziantep’ten yana tercihinizi kullanabilirsiniz. SPA, hamam, yüzme havuzu gibi birçok kullanım alanına sahip olan bu otel uzun Gaziantep gezileriniz sonrasında dinlenmenize hizmetleriyle yardımcı olabilir. şehir merkezinde bulunan ve misafirlerinin isteklerini göz önüne alarak hizmet veren otellerden biri de Novotel Gaziantep. Burada dilerseniz ailenizle dilerseniz de arkadaşlarınızla gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz.

Yeme İçme

Gaziantep dendiği zaman akıllara elbette eşsiz yemek kültürü geliyor. Baklavasından ana yemeklerine çorbalarından atıştırmalıklarına kadar sayısız çeşitte yiyecek bu şehrin topraklarından çıkıyor. Bulunduğu coğrafyanın özelliklerini yemeklerine de taşıyan şehir buram buram lezzet kokuyor desek yeri. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Gaziantep, her gezinin sonunu kendine yakışır bir yemekle bitiyor. İşte o dillere destan, midelere şölen olan meşhur Gaziantep yemekleri.

Simit Kebabı: Bulgur ve kıymanın iyice yoğurulmasından sonra içerisine Antep ve çam fıstığı katılan bir kebap türü bu. Gaziantep’in en ünlü kebaplarından aynı zamanda.

Hedik: Genellikle keşkek yemeğine benzetilen hedik aslında ondan çok farklı. Hedik içerisindeki nohut ve buğdaya kuş üzümü konur ve isteğe göre et ya da tavukla servis edilir.

Firik Pilavı:  Bildiğiniz pilavları unutturacak bir lezzete sahip olan firik pilavı, olgunlaşmadan kesilen ve yakılan buğday başaklarının ayıklanan bazından yapılır. Eğer etle servis edilecekse de but eti tercih edilir.

Pirpirim Aşı: Tam bir vitamin deposu olan pirpirim aşı kuru semizotlarından yapılıyor. Tadanın bir tabak daha isteyeceği bir çorba bu.

Lebeniye Çorbası: Ana malzemelerinin kıyma, nohut, buğday ve yoğurt olduğu lebeniye çorbası yemek öncesinde tercih edilebilecek mükemmel bir başlangıç. Yayla çorbasını andırsa da tattığınız an aradaki farkı anlayacaksınız.

Alinazik: Gaziantep’te alinaziğe alanazik dendiğini de duyabilirsiniz. Bitmeyen kebap çeşitlerinden yalnızca biri olan ali nazik her lokmasında insanı lezzete boğar.

Şekerli Pide: Alışılmış pidelerin dışında bir seçenek olan şekerli pide de tuzsuz peynir ve şeker kullanılır. Dileyen tatlı dileyen yemek olarak şekerli pideyi tercih edebilir.

Muhammara: Ceviz, zeytinyağı ve kişniş domates ya da biber salçasında hayat bulursa ortaya muhammara çıkar. Acuka benzeri bir tada sahip olan bu lezzet kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi.

Sarımsak Kebabı: Üzerindeki nar ekşisi sayesinde gönülleri fetheden bir lezzet sarımsak kebabı. Gaziantep otelleri menüsünde de sıkça yer alan bu kebapta etler arasında şifa deposu olarak sarımsaklar dizilir.

Katmer: İsminin geçtiği anda ağızların sulanmasını sağlayan bir yiyecek katmer. İnce ince açılmış hamura Antep fıstığı, kaymak ve şekerle adeta bir sanat etkisi veriliyor.

Çağla Aşı: Sadece çağla mevsiminde yiyebileceğiniz bir lezzet olan bu aş bildiğiniz çağla meyvesinden yapılıyor. İçerisinde et de olan çağla aşı son olarak yoğurtla terbiye edilip meraklısına ikram ediliyor.

Yeni Dünya Kebabı: Malta eriği olarak da bilinen yeni dünya meyvesinden yapılan bu kebap ilk başta duyanları hayli fazla şaşırtıyor. Çekirdeği çıkartılıp temizlenen yeni dünyaların içerisine özel harçla hazırlanan köfteler yerleştirilip pişiriliyor.

Malhıtalı Köfte: Bu köfte için yapılabilecek olan en kısa tanım mercimek köftesi olabilir. Ancak normal mercimek köftesine oranla bulgur oranı daha fazla ve kullanılan bulgur daha ince olur.

Cartlak Kebabı: Gaziantep’e gelip de ince ince şişlere dizilmiş, mangalda pişirilmiş ciğerleri yemeden dönmek olur mu? Lavaşın içerisine konan ciğerler muhteşem bir lezzet seçeneği sunuyor.

Müceddere Pilavı: Çok eski bir tarihe sahip olan bu pilav bulgur ve yeşil mercimekten yapılır. Yeşil mercimeklerin biraz daha diri kaldığı müceddere pilavına baharat olarak en çok kırmızı pul biber ve kişniş yakışır.

Beyran: Et ve pirinçten yapılan beyran çorbası Gaziantep mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Gaziantepliler bu çorbayı genellikle sabah kahvaltılarında içmeyi seviyor.

Baklava: Elbette ki iştahları kabartan, Gaziantep’in saf fıstığından yapılan ve tadanı kendine hayran bırakan baklavaya dokunmadan geçmek olmaz. İster yemek sonrası isterseniz bir akşamüstü çayı sırasında şehrin meşhur baklavalarının tadına bakabilirsiniz.

Şiveydiz: Bol sarımsaklı yemeklerden biri olan şiveydiz içerisinde kuzu eti, yüzme yoğurt ve nohut bulunuyor. Ana yemeklerden biri olan Şiveydiz genellikle misafirlere ikram ediliyor.

Yuva(r)lama Çorbası: Bayram sabahlarının vazgeçilmez çorbalarından biri olan yuvarlama çorbası içerisinde nohut, pirinç, dana eti, kıyma bulunuyor. İçildiği an insanın içini ısıtan bu çorba aynı zamanda doyurucu olmasıyla ünlü.

Soğan Kebabı: Denizde kum Gaziantep’te kebap desek yeri. Tek tek ortadan ikiye ayrılan soğanların arasında konan kıymayla yapılan bu kebap, soğanında ete tadını vermesiyle mükemmel bir lezzet sunuyor.

Şöbiyet Dolma: Gaziantep’in baklavası kadar meşhur olan bir diğer tatlısı da şöbiyet dolma. Ağızda dağılan ince hamuru ve tam kıvamında olan şekeri uzun bir süre hafızalarınızdan silinmeyecek.

Küşkeme: Çok farklı bir lezzete sahip olan küşleme bir et yemeği. Hayvanın sırtında bulunan ve çok az miktarda olan etten yapılması belki de küşleme yemeğinin en büyük sırrı.

Patlıcan Kebabı: Ete ve sebzeye düşkün bir Gaziantep yemek kültüründe patlıcanın ve kıymanın bir araya gelmemesi hata olurdu. Gaziantep otelleri menülerinde sıkça rastlanan lezzetler arasında yer alan patlıcan kebabı yanında közlenmiş domates ve biberle servis ediliyor.

İçli Köfte: Gaziantep’te de içli köfte oldukça meşhur. Buraya geldiğinizde menülerde sık sık içli köfteyle karşılaşabilirsiniz.

Antep Peyniri: Koyun sütünden elde edilen ve Gaziantep’e özel olan bir peynir bu. Kiremit sahanların içerisinde tereyağı eşliğinde pişirilerek servis edilen bu lezzete hayran kalacaksınız.

Gaziantep’te Gezilecek Yerler

Gaziantep hakkında su götürmez bir konu varsa o da buranın önemli Anadolu medeniyetlerinden biri olduğu. Tarihiyle nam salmış Gaziantep’e geldiğiniz zaman her gezinizin bir yemekle taçlanacağını da söylemek isteriz. Güne şehrin meşhur kahvaltısıyla başlayıp sonrasında şehri karış karış gezmeye başlayabilirsiniz. Burada gezilecek o kadar çok yer var ki festival öncesinde ya da sonrasında mutlaka bu gezi için zaman ayırın. Gaziantep’e kadar gelip buranın yıllara meydan okuyan binalarını görmeden, çarşısında soluklanmadan ve kendinizi güzel tatlarla ödüllendirmeden dönmeyin. Gaziantep otelleri de genellikle şehir merkezinde konumlanıyor. Bu sayede gezinize kolayca başlayabilirsiniz.

Şahinbey Savaş Müzesi: Gaziantep’in Kurtuluş Savaş sırasında verdiği mücadeleyi yerinde görmek, o günleri anlamak ve zamanda minik bir yolculuğa çıkmak için kesinlikle uğranması gereken bir yer Şahinbey Savaş Müzesi. Antep’in aldığı ‘’Gazi’’ unvanını alırken neler yaşadığını burada öğrenebilirsiniz.

Zincirli Bedesten Çarşısı: Eski zamanlarda kurulan, uzun ince, üstü kapalı ve alışveriş yapılan yerlere verilen bedesten ismi Gaziantep’te yerini hala koruyor. Zincirli Bedesten Çarşısı hala alışveriş yapılabilen 3 bedestenden yalnızca biri.

Gümrük Hanı: Tüm zanaatların tarihi bir han içerisinde sürdürüldüğünü söylesek ardından ekleyeceğimiz isim Gümrük Hanı olur. Buraya adım attığınız anda ebru, bakır, kutnu ve sedef ustalarının eserlerini yaşatmaya devam ettikleri atölyeler bulunuyor.

Kaleoğlu Mağarası: Gaziantep dendiği zaman akla gelen yerlerden biri de Kaleoğlu Mağarası. Bir han içerisinde giriş yapılan bu mağara içerisinde aynı zamanda bir kafe de yer alıyor.

Gaziantep Kalesi: Şehrin merkezindeki bir tepede yer alan Gaziantep Kalesi, zamanında Gaziantep’in yapmış olduğu savunmaya ışık tutuyor. Kalenin ne zaman yapıldığına dair kesin bir bilgi yok ancak yapının sanki yüzyıllar öncesine aitmiş gibi bir havası da yok değil.

Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi: Gaziantep Kalesi içerisinde yer alan bu müze savaş yıllarını anlatan resim, heykel ve maketleri sergiliyor. Tarihi bir yapı içerisinde böylesine özenli bir müze, sizi alıp mücadele yıllarına götürebilir.

Hamam Müzesi: Türk kültüründe yer alan hamam kültürüne ışık tutan bu müze balmumu maketleriyle dolu. Burayı gezerken eskilerin hamamının nasıl olduğunu ve hangi araç ve gerecin ne için kullanıldığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Bakıcılar Çarşısı: Tam da adına yakışır bir çarşı olan Bakıcılar Çarşısı, bakırdan yapılmış ürünlere ev sahipliği yapıyor. Bakır işçiliğinin Gaziantep’in en eski mesleklerinden biri olduğu göz önüne alınırsa buranın önemi kavranabilir.

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi: Türkiye’nin ilk özel cam müzesi olma özelliğini taşıyan bu müze göz alıcı eserleriyle ziyaretçilerinin içerisine sanatı ilmek ilmek işliyor. Burada Tunç Çağı’ndan başlayan ve Roma, Bizans, İslami Dönem’e kadar yer alan cam ve toprak eserler bulunuyor.

Naib Hamamı: Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bile adından söz ettiren bir yapı Naib Hamamı. 1640 yılında inşa edilen bu hamam hala Gaziantep halkına hizmet veriyor ve Osmanlı hamam kültürünün izlerini nesillere aktarıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi: 2011 yılında ziyarete açılan Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyük mozaik müzeleri sırasında ikinci sırada. Buraya girdiğiniz anda gözlerinize çarpacak olan iki bin yıllık mozaikler sizi büyüleyecek. Buraya gelip de ünlü ‘’Çingene Kızı’’ mozaiğini yakından görmeyi unutmayın.

Zeugma Antik Kenti: Zeugma Mozaik Müzesi demişken antik kenti de es geçmek olmaz tabi. Milattan Önce 300 yılında Büyük İskender’in talimatıyla kurulan bu yer tarihin gizemli yıllarını açığa çıkarıyor.

Tahmis Kahvesi: Gaziantep otelleri seçeneklerine yakın olan bir yer de Tahmis Kahvesi. Kahvenin dövüldüğü yer anlamına gelen bu yerin köklü bir geçmişi ve yerli halk tarafından çok sevilen kahveleri var.

Rum Kale: Gaziantep’in Nizip ilçesinin Kamışlı Köyü’nde bulunan bu yer manzarasıyla hafızalardan silinmeyecek kareler bırakıyor. Burası Hristiyanlık zamanlarının en önemli yerleri arasında gösteriliyor.

Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi: Gaziantep Kalesi’ne yalnızca 200 kilometre uzaklıkta yer alan bu yer Türkiye’nin ilk turizm bakanlarından Ali İhsan Göğüş’ün annesinin evini bağışlaması üzerine yapılmış. Gaziantep’in meşhur yemeklerinin hangi mutfak araç gereçleriyle yapıldığını burada görebilirsiniz, hem de en eski halleriyle.

Tarihi Bey Mahallesi: Burası Gaziantep’in dönüm noktası, Gaziantep’in tarihi beşiği ve Gaziantep’in en hayati noktası olarak adlandırılabilir. Selanik doğumlu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa da kayıtlı olduğu mahalle aynı zamanda.

Atatürk Anı Müzesi: Buram buram Atatürk kokan bir müze Gaziantep’te sevenlerini bekliyor. Buraya adım attığınız anda eski dönemlere gidecek ve Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha aşık olacaksınız.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi: Her yaştan insanın buraya gelip saatler geçirmesi mümkün. 1700’lü yıllardan bugüne kadar oyuncaklarını nasıl değiştiğini gösteren bu müzede dolaşırken aklınız ve kalbiniz geçmişteki güzel günlere tebessüm edecek.

Kurtuluş Camisi: İlk başta kilise olarak yaptırılan ve uzun süre bu şekilde kullanılan bu cami bir dönem boş kalmış. Boş kaldığı dönemlerin ardından bir süre de hapishane olarak kullanılan bu yer sonrasında camiye dönüştürülmüş ve görenleri kendine hayran bırakan bir yapı olmuş çıkmış.

Elmacı Pazarı: Hem otantik olsun hem de biraz nostalji yapalım diyenlerin mutlaka gitmesi gereken Elmacı pazarı bölge halkı tarafından Almacı Pazarı olarak da anılıyor. İçeriye girdiğiniz an genzinizi yakacak olan baharat kokusuna bir süre sonra alışacak ve gözlerinizi kurutulmuş sebze ve meyvelerden alamayacaksınız.

Hanlar: Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir ticari noktaya sahip olan Gaziantep, bu dönemden kalma hanlarıyla da oldukça ünlü. O günlerden bugünlere kadar gelmeyi başaran hanlar ise; Anadolu Hanı, Kürkçü Hanı, Belediye Hanı, Elbeyli Hanı, Yeniyüzükçü Hanı, Emir Ali Hanı, Tuz Hanı, Şıra Hanı.

Gaziantep Botanik Bahçesi: 2009 yılında açılan bu yer aynı zamanda Gaziantep’in ilk botanik bahçesi olma özelliğini taşıyor. Gözlerinizin değdiği her yerde bambaşka bir güzellikle karşılaşacağınız bu yerde çiçeklerin yanlarında bilgilendirici tabelalar da bulunuyor.

Yesemek Açık Hava Müzesi: İçerisinde sanatkarların çalıştığı ve eserlerini meydana getirdiği bir ‘’Heykel Atölyesi’’ bulunan bu açık hava müzesinin çalışmalarının tarihi 1890 yılına kadar uzanıyor. Doğanın ve tarihinin iç içe olduğu Yesemek Açık Hava Müzesi size Gaziantep’in apayrı bir tarafını gösterecek.

Köklüce Kanyonu: El değmemiş bir doğada huzur dolu saatler geçirmek için buraya gelebilirsiniz. Ayrıca Köklüce Kanyonu tırmanış yapmak için mükemmel bir seçenek.

Gaziantep’te Yapılacak Aktiviteler

Gaziantep dendiği zaman akıllara birbirinden güzel lezzetlerin geldiğini inkar etmek olmaz. Hatta birçok ziyaretçi şehrin tarihi noktalarını gezmenin yanında buranın yöresel tatlarını denemek için Gaziantep yollarına düşüyor.  Bu nedenle buraya gelince yapılacak en güzel aktivite şüphesiz ki yemek yemek olacak. Gaziantep geziniz öncesinde kısa bir diyet yapabilir, buraya geldiğinizde gönül rahatlığıyla benzersiz lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Dolu dolu geçen 2 günlük Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali sonrasında aşağıdaki aktiviteleri de yaparak güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca Gaziantep otelleri de misafirlerine özel aktiviteler hazırlayarak tatillerinin daha keyifli geçmesini sağlıyor.

  • Gaziantep sokaklarını adımlayarak şehrin tarihi dokusunu hissedin.
  • Bakırcılar Çarşısından sevdiklerinize hediyeler alın.
  • Şehrin en güzel kebapçılarında ağzınıza layık bir öğle yemeği yiyin.
  • Tarihi hanların birinde mola vererek bir yorgunluk kahvesi için.
  • Fırat Nehri etrafında deneyimli kişilerle birlikte avcılık yapın.
  • Gaziantep Fırat Nehri’ne 1 saat uzaklıkta yer aldığı için Gaziantep otelleri genellikle buraya atlı dağ gezintileri düzenliyor. Bu etkinliklere katılabilirsiniz.
  • Merkeze yalnızca 5 kilometre uzaklıkta konumlanan Dülükbaba ormanlarında piknik yapabilir, doğayla baş başa kalmanın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Eğer yamaç paraşütüne ilginiz varsa Sakçagözü beldesine uğrayabilirsiniz.
  • Nabi Hamamı’nda keyif dolu saatler geçirebilir, hamam hizmetlerinden faydalanarak yenilenebilirsiniz.
  • Merkezde bulunan Gaziantep yazısıyla fotoğraf çekilip gezinizi ölümsüzleştirebilirsiniz.
  • Şehrin en meşhur tatlısı olan baklavayı yemek sonrasında afiyetle yiyebilir, geziniz için enerji toplayabilirsiniz.
  • Rum Kale – Halfeti ya da Rum Kale – Savaşan noktaları arasında tekne turu yaparak bölgenin en eski yerleşimlerinden bazılarını görün.
  • Köklüce Kanyonu’nun heyecan verici manzarası eşliğinde tırmanış yapın ve doğanın söylediklerine kulak verin.

Gaziantep’e Nasıl Gidilir?

Medeniyetlerin beşiği Gaziantep’e ulaşmak için birçok alternatifiniz var. Size en uygun olan seçeneği değerlendirerek yolculuğuna başlayabilirsiniz. Şehre ulaşımınız hava yolu ya da kara yoluyla olduktan sonra Gaziantep otelleri arasından tercih ettiğiniz seçenekten otele ulaşım isteğinde de bulunabilirsiniz. Yöresel tatlarıyla sizi kendine bağlayacak ve geziniz sonrasında bir an olsun aklınızdan çıkmayacak olan Gaziantep’e ulaşım seçenekleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Kara Yolu

Eğer Gaziantep’e kara yoluyla ulaşmak istiyorsanız öncelikle festival gününe dikkat etmenizde fayda var. Çünkü yola çıkacağınız şehre göre yolculuğun süresi de değişiyor. Bunu hesaba katarak yolculuğunuzu ayarlayabilirsiniz. Artık birçok otobüs firmasının İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden Gaziantep’e seferleri bulunuyor. Ve bu seferler genellikle her gün gerçekleşiyor. Eğer yolculuğu kendi aracınızla yapmak isterseniz de yola çıkacağınız şehirden yol yönlendirmelerine bakarak Gaziantep’e varabilirsiniz. Bazı şehirlerin Gaziantep’e uzaklığı aşağıdaki gibi.

  • Adana – Gaziantep: 225 kilometre
  • Diyarbakır – Gaziantep: 320 kilometre
  • Mersin – Gaziantep: 300 kilometre
  • İstanbul – Gaziantep: 1150 kilometre
  • Bursa – Gaziantep: 1050 kilometre
  • Ankara – Gaziantep: 700 kilometre

Demir Yolu

Dilerseniz Gaziantep’e gren yoluyla da ulaşabilirsiniz. 1954 yılında faaliyete başlayan gren garı hala ilk gün ki kalitesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Her gün Adana, Ankara, Elazığ, İstanbul, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Osmaniye gibi noktalara buradan seferler düzenleniyor.

Hava Yolu

Gaziantep’e hava yolu seçeneğini kullanarak çok kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Eğer yola çıkacağınız şehir Gaziantep’e uzaksa ve uzun süreli yolculuklar size göre değilse yapmanız gereken uygun fiyatlı Gaziantep uçak biletlerine göz atmak. Birçok hava yolu firmasının bölgeye gün aşırı seferleri bulunuyor. Eğer şehrinizde Gaziantep’e direkt uçuş yoksa İstanbul aktarmalı uçak biletlerinden faydalanabilirsiniz.