Fethiye Kabak Koyu

Akdeniz’ in en güzel mekanlarından Fethiye’ nin Kabak Koyu Ölüdeniz’ in doğusunda yer almaktadır. Muhteşem Likya Yolu’ nın sizi ulaştırdığı en güzel mekanlardan birisi olan Kabak Koyu kelebekler Vadisi’ ne de yakın olması diğer bir avantajı. Kabak Koyu Fethiye içinde yaşlarını tahmin etmenin olanaksız olduğu kadim zeytin ve meşe ağaçlarının içerisinde büyük bir doğa zenginliğine sahip olan koy içinde kalınabilecek otellerden birkaçı şöyle;

 

Butterfly Guest House

Dalaman Havaalanı’ na 104 km mesafededir. Bir çok çeşit ağaçlarla kaplı huzurlu bir bahçenin içinde yer alan Butterfly Guest House’ ın geniş bir terası bulunur. Her odası titizlik ve sadelikle döşenmiştir. Her oda aydınlıktır ve dekorlarının sadeliği ve bahçe manzaralarının dinlendiriciliği huzur vericidir. Her odada standart nevresimler bulunur. Diyet büfesi, araba kiralama servisi, çamaşırhane ve klima mevcuttur. Kabak koyu kamp alanı da mevcut olan tesis ücretsiz wi-fi hizmeti de vermektedir.

 

Zakros Hotel Lykia

Akdeniz’ de Rodos manzaralı bu tesisin odaları oldukça lüks tasarımları ile göz alıcıdır. Çiçek bahçelerinin içideki tesisin terası da oldukça güzeldir. Organik yiyeceklerle sabah kahvaltısı yapabileceğiniz bu mekanda sabahları kuş sesleri ile uyanırsınız. Terasında muhteşem akşam yemekleri oldukça lezzetli menüleriyle memnun edicidir. 24 saat açık resepsiyon hizmeti, motorlu su sporları, safari, rüzgar sörfü ve bir çok farklı sporları yapabileceğiniz tesiste araç kiralama servisi de bulunmaktadır.

Mandarin Boutique Hotel

Kelebekler Vadisi’ nin güneyinde bulunan Faralya Köyü içerisinde bulunan Mandarin Otel huzur verici ortamıyla yorgunluğunuzu bırakabileceğiniz bir mekandır. Ölüdeniz’ e sadece 9 kilometre yakınlıkta bulunan tesis, Fethiye’ ye 21 kilometre, Dalaman Havalimanı’ na 80 kilometre mesafededir. Köy içerisinde taksi hizmeti bulunmaktadıur. Aktaş plajına mesafesi 30 dakikadır. Kıdrak Pljı aracınız ile 10 dakika mesafededir. 15 dakikalık yürüyüş ile Kabak Plajına ulaşabilirsiniz. Masaj ve kese yaptırabileceğiniz, su sporlarına müsait olan, kütüphanesi, dinlenme ve toplantı salonu, güneşlenme terası, kliması, açık ve kapalı restorantları, barları ve açık yüzme havuzu ile dinlenebileceğiniz hoş bir tesistir. Evcil hayvanlarınız ile bu tesiste konaklayabilirsiniz.

Faralya Punica Hotel

Faralya köyü içerisinde bulunan  Faralya Punica Hotel deniz manzaralıdır.  Kelebek Vadisi'ne yakınlığı 1.4 kilometre,  açık yüzme havuzu, otel barı, ücretsiz özel otoparkı, havuz, bahçe, dağ manzaralı odaları ile dinlendirici bir mekandır. Faralya Punica Hotel ‘ in her odasında duş olan özel banyoları bulunmaktadır. Ücretsiz wi-fi erişimi, 24 saat açık resepsiyonu, balık tutma, Jeep safari, dalış okulu, tekne turu, yamaç paraşütü, paraşüt, scuba diving, safari gibi pek çok aktiviteler de mevcuttur. Dalaman havalimanına 29 kilometre, Kabak koyu’ na 2.7 kilometre yakınlıktadır.

Yüzde 100 Organik Tatil isimli bir Proje ile hizmete geçen tesis, dağlık bir bölgede 7000 metrekarelik alan içerisinde hizmet vermektedir.  Tamamen sakin ve doğal  bir tatil fırsatı sunan tesis  Faralya köyü içerisindedir. Tarihi Roma ve Likya kalıntılarının çok yakınında Kabak Koyu , Kelebekler Vadisi  ve Aktaş plajına oldukça yakın yürüme mesafesindedir. Otelin çevresinde Likya yolunda yürüyüşler yapabilmeniz olanaklıdır. Huzurlu bir mekana ev sahipliği yapan tesiste unutulmayacak bişr tatil geçirebilirsiniz.

 

Mandala Camping

Mandala Camping Likya yolu üzerinde olması dolayısıyla yürüyüş ve koşu yapabileceğiniz, bu eşsiz tarihi mekanda doğal güzelliklerin tadına varabileceğiniz bir tesis. Kabak koyu nerede diye sorduğunuzda aklına Likya Yolunun takibinde ulaşılacak  ışıklı şehir aklınıza gelebilir.  İsmindeki mandala tasarımında da varlığını sürdürmekte, yuvarlak dekorasyonu ile huzur verici tasarıma sahip olmaktadır. Dağ, deniz ve bahçe manzaraları ile tadına doyulmaz zamanlar geçirebileceğiniz 7 tane bungalowu bulunan tesis 24 saat sıcak su ve ücretsiz wi-fi hizmeti de vermektedir.