Faralya, diğer adıyla Uzunyurt köyü, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı, kelimenin tam anlamıyla yeryüzündeki cennet köşelerden biri. Her ne kadar Ölüdeniz'in gölgesinde kalmış bir yer olsa da Fethiye'nin ve Ölüdeniz'in kalabalık ortamından sıkılanların, özellikle de sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin sıklıkla gittikleri bir yer. Gerçekten yeryüzündeki eşsiz güzellikteki yerlerden biri olması, köyü ayrıcalıklı bir konuma getiriyor. Sit alanı olan Faralya, doğal güzelliklerin yitirilmediği Türkiye'nin en gizli cennetleri arasında yer alıyor. Hala Faralya’yı görmediyseniz, sizi gitmeye ikna edecek harika nedenlerimiz var;

Mükemmel bir konuma sahip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fethiye'nin en güzel koylarına sahip bu köyde öncelikle her bir koyun kendine özgü hikayesi olan yerlerden bahsetmek gerekiyor. Buranın en ünlü koyu açık ara Kelebekler Vadisi’dir. Öncelikle belirtelim ki, bu koylardan hiç birine arabayla ulaşım imkanı bulunmuyor. Bu sebepledir ki, tekne turlarına katılmalı veya yürüyerek ulaşımınızı sağlamalısınız. Bir diğer seçenek de belli bir mesafeye kadar giden dolmuşları kullanmak ve sonrasında yürüyerek ulaşmak. Kelebekler Vadisi’nde mevcut kamp yerleri olduğu gibi, bungalovlardan oluşan butik oteller de var. Kelebekler Vadisi Babadağ'ın eteklerinde kurulu, bünyesinde 80’den fazla kelebek çeşidini barındırmasından dolayı bu adı almış bir vadi. Buraya günübirlik gezi düzenleyerek ya da kamp ve bungalovlarda kalarak tatil yapma olanağına sahipsiniz. Faralya'dan dökülen şelalenin altında serinleme imkanını bulabilirsiniz. Köy rakım olarak yüksek bir konumda bulunduğu için Faralya otellerinin neredeyse tamamı nefes kesen manzaralar sunuyor.

Faralya’nın ikinci önemli koyu ise Kabak Koyu’dur. Faralya'nın hemen bitiminde başlayan bu koya ince bir patika yolda yürüyüş yaparak ya da traktörlerle seyahat ederek varabilirsiniz. Tabii en güzel ulaşımı yine teknelerle yapmak daha doğru olacaktır. Bu koylarda Ölüdeniz’in turkuaz renginin her tonunu görmek mümkün. Berrak bir deniz ve alabildiğine durgun bir su, gerçekten seyretmeye bile doyamayacağınız güzellikteler. Ölüdeniz demişken, her şey dahil tatil köylerinde konaklamayı seviyorsanız, Ölüdeniz otellerinin sunduğu erken rezervasyon fırsatını kaçırmayın.

Faralya aslında dik yamaçların üzerine kurulu olmasından olayı yerleşim alanı olarak biraz zorlu görünse de Faralya otellerinin sunduğu hizmet gerçekten de her şeye bedel. Birçoğu butik otele çevrilmiş evler gerçek bir köy yaşamını doyasıya hissetmenizi sağlıyor. Halkın başlıca geçim kaynağı olan bu otellerde hem konaklayıp hem de her bir evden o doyumsuz manzarayı seyredebilirsiniz. Hele akşamları güneşin batışını seyretmek, dünyalara bedel. Güneş hiç bir yerde böyle güzel batmıyor sanırsınız. O zaman sizleri Faralya’da bol bol fotoğraf çekebileceğiniz manzaralarla sizi baş başa bırakalım.

Ayrıca dağ köyleri ve ormanlık alan içerisinden geçen meşhur Likya yolunda uzun yürüyüşler yapmadan da Faralya gezinizi sonlandırmayın. Bu önemli yol, dünyanın en iyi 10 uzun yürüyüş yolu arasında yer alıyor.

Yapılacak Sayısız Aktivite Var

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğer tam bir doğasever ve de uzun yürüyüşlerden zevk alan biriyseniz, Likya yolunda uzun bir trekking yapabilir ya da bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca Faralya'nın birbirinden güzel koylarına tekneyle düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Bu koylarda zaman zaman ünlü müzik gruplarının mini konserlerine de rastlama imkanınız var. Köyde bulunan yoga otellerinden birinde yoga yapmanın zevkine varabilirsiniz.

Tadı damağınızda kalacak lezzetler…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aslında bu civarda bulunan çoğu butik otel ve pansiyonda kahvaltının yanı sıra akşam yemeği de sunuluyor. Zira birçoğundan görülebilen güneşin batışı ile birlikte doyumsuz akşam yemeklerinin keyfine diyecek yok. Yemekler genellikle bir sahil kasabası klasiği olan balık ve deniz ürünlerinden ve de leziz Ege otlarından oluşuyor.

Alışveriş anlamında ise fazla bir seçeneğinizin olmadığını hatırlatalım. Köyde yöresel olarak üretilmiş organik balların tadına gerçekten bakmanızı öneriyoruz. Hediyelik eşya almak istiyorsanız eğer Fethiye Limanı’nın yakınında yer alan Paspatur Çarşısı’na gidebilirsiniz.

Ulaşım Çok Rahat

Faralya, Fethiye'ye bağlı bir köy olup, Ölüdeniz’de sahile ulaşmadan yol ayrımından takip ettikten sonra dik bir yamacı tırmanarak varabileceğiniz şirin bir tatil beldesi. Ölüdeniz'den kalkan dolmuşlarla da buraya ulaşmak mümkün. Faralya Muğla iline 165 km ve Fethiye ilçesine de 25 km uzaklıkta konumlanıyor. Faralya’ya en yakın yer ise 10 km mesafedeki Ölüdeniz. Fazlasıyla ikna oldunuz ve hemen Faralya otellerini araştırmak istiyorsunuz; yazınızın devamını okumanız yeterli.

Faralya Köyü Otelleri

Zakros Hotel Lykia

Faralya’nın nefes kesen gün batımı manzaraları eşliğinde akşam yemeğinizi yiyip, anı ölümsüzleştirmek için Faralya otelleri arasında şüphesiz en popüleri olan Zakros Hotel Lykia’yı tercih edebilirsiniz. Mini bar, kettle, kablosuz internet, kasa ve klimanın bulunduğu manzaralı odalarında harika vakit geçirebilirsiniz. Mavinin her tonunu görebileceğiniz, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’e nazır Zakros Hotel Lykia’da Ege’nin leziz zeytinyağlıları ve otlarını tadabilirsiniz. Faralya Köyü’ne oldukça yakın olan Ölüdeniz’de yamaç paraşütü deneyimini yaşayabilir, Fethiye’de tekne turu, dalış ve kano turu da yapabilirsiniz. Tamamen organik ürünlerden oluşan köy kahvaltının tadı ise damaklarınızda kalacak. Begonvil, balayı suit odası, sultan, pasha superior, junior suit ve royal suit olmak üzere farklı özelliklere sahip odalarıyla kusursuz hizmet veren Zakros Hotel Lykia’nın çok farklı etkinlik ve aktiviteleri de mevcut. Balayı oteli olarak Zakros Hotel Lykia’yı tercih edecekseniz eğer odaya şampanya ikramı, a la carte restoranlarda öncelikli rezervasyon, mum ışığında akşam yemeği, oda süslemesi, odada çiçeklerle süslenmiş jakuzi, odaya meyve sepeti ikramı vb. hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Tesiste toplamda 16 oda bulunuyor.

Zakros Hotel Lykia’nın başlıca hizmetleri

  • Otopark
  • Kablosuz ve ücretsiz İnternet erişimi
  • Havalimanı servisi
  • Bahçe ve teras
  • Havuz
  • Ücretsiz sabah kahvaltısı
  • Resepsiyon hizmeti
  • Snack Bar
  • Araç kiralama
  • Restoran
  • Barbekü
  • Vitamin Bar
  • Bilardo, dart, kart oyunları
  • ATV safari, balık tutma, banana
  • Döviz alım/satım
  • Oda kahvaltı
  • Balayı çiftlerine özel hoş geldin kokteyli ve balayı odası

Adres: Uzunyurt Köyü - Kızılcakaya mevkii - Fethiye / Muğla

Perdue Hotel

Toplam 11 odasıyla aile sıcaklığında samimi bir hizmet veren Perdue Hotel, Faralya’daki en güzel manzaraları sunan otellerden bir diğeri. Ana yoldan sadece 1 km uzaklıkta konumlanan Perdue Hotel, Faralya’daki diğer otellere göre farklı olarak yoga dersleri ve masaj hizmeti veriyor. Doğanın kucağında harika bir tatil için Perdue Hotel’de konaklayabilirsiniz. Yeşille mavinin buluştuğu, doyumsuz manzaralar sunan Perdue Hotel’deki tüm odalar ve diğer alanlar tamamen ahşap mobilyalarla dekore edilmiş. 8 adet infinity suit, 2 adet garden suit ve 1 adet de superior suit odasının bulunduğu Perdue Hotel’deki odalarda jakuzi, klima ve mini bar mevcut. Otelin profesyonel masör ekibiyle tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ayrıca yogaya meraklıysanız eğer Perdue Hotel’de Gyrokinesis tekniğini öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak Ölüdeniz Babadağı’ndan yamaç paraşütü yapabilir, tekne turuna katılabilir, Likyo yolunda trekking yapabilir, dalış yaparak su altı dünyasını keşfe çıkabilir ve jeep safari turu yapabilirsiniz.

Perdue Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Bahçe
  • Açık havuz
  • Bar ve restoran
  • Kablosuz ve ücretsiz İnternet erişimi
  • Resepsiyon hizmeti
  • Masaj
  • Havalimanı ulaşımı
  • Snack Bar
  • Yoga dersleri
  • Telefon ve faks hizmeti

Adres: Uzunyurt Köyü - Kızılcakaya mevkii - Fethiye / Muğla

Lissiya Hotel

Türkiye’nin en çok tercih edilen balayı otellerinden biri olan Lissiya Hotel, Ölüdeniz’den 18 km, Fethiye ilçe merkezinden 28 km ve Dalaman Havalimanı’ndan ise 80 km mesafede yer alıyor. Toplam 8 odasıyla hizmet veren Lissiya Hotel, vadinin içinde gömülü ve kimsenin birbirini görmeyecek şekilde özel olarak tasarlanan odalarında doğayla içe içe, huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. 2 suit ve 6 double odası olan Lissiya Hotel’in suit odalarında çift klima, şömine ve jakuzi bulunuyor. Balayı çiftleri ise genellikle deluxe suit odayı tercih ediyor. Şehir hayatından sıkıldıysanız ve kendinize en güzel, en sakininden bir otel arıyorsanız, Lissiya Hotel tam size göre. Deyim yerindeyse çıt çıkmayan bir yerde, Kabak Koyu’nun enfes manzaraları eşliğinde kartpostallık fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Otelin havuzunda yüzebilir, masaj yaptırabilir ve denize nazır jakuzinizde tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Otelin restoranında ise sadece Ege mutfağı değil, aynı zamanda dünya mutfaklarından lezzetler de sunuluyor. Osmanlı, Rum, Ermeni ve Türk mutfaklarının harmanlandığı restoran menüsünde adeta yok yok. Lissiya Rest’te gün batımının göz kamaştıran manzarası size eşlik ederken harika lezzetler tadabilir, ilerleyen saatlerde Lissiya Bar’da birbirinden leziz kokteyller içebilir ve sabah kahvaltınızı yine kuş cıvıltıları, baş döndüren kokular ve enfes manzaralar eşliğinde yapabilirsiniz.

Lissiya Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Havalimanı servisi
  • Emanet kasa
  • Telefon ve faks hizmeti
  • Masaj
  • Bar ve restoran
  • Araç kiralama
  • Çamaşırhane
  • Açık havuz
  • Kablosuz İnternet
  • Otopark
  • Ücretsiz sabah kahvaltısı

Adres: Kabak Mah, Faralya Köyü No:16, 48300 Fethiye/Muğla

Nautical Hotel

Toplamda 18 odası bulunan Nautical Hotel, Faralya otelleri arasında yüzölçümü olarak en büyüklerden biri. Nautical Hotel öyle bir otel ki, daha otele gitmeden, İnternet sitesiyle hemen insanı cezbediyor. Infinity (sonsuzluk) havuzunda harika fotoğraflar çekilebileceğiniz Nautical Hotel, balayı çiftlerinin de gözdesi. Dublex odalarının hepsi de deniz manzaralı ve ahşap mobilyalarla dekore edilmiş. Ayrıca balayı deluxe odaların da bulunduğu otelde kendinize özel şezlongunuzla havuz başı sefası yapabilirsiniz. Yeryüzünde bir cennet sanki, o kadar güzel ki, otelden hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. Balayı taş ev, jakuzili taş ev, taş ev gibi birden çok farklı konseptteki odalardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Nautical Hotel, günün her öğünü misafirlerini uzun bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Akdeniz esintileri mi dersiniz, Ege’nin taze otları mı dersiniz, restoran menüsünde olmayan bir şey yok. Usta şeflerin ellerinden unutamayacağınız lezzetler tadabilirsiniz. Gün batımından otelin barına giderek soğuk bir şeyler yiyebilirsiniz. Özel bir akşam yemeği yemek isterseniz de önceden bildirmeniz dahilinde özel masanız sizin için hazırlanır. Nautical Hotel’de konaklarken, kendinizi bir an Maldivler’e ışınlanmış hissedebilirsiniz. Böylesine eşsiz bir atmosferde sauna keyfi yapmak, masaj yaptırmak ya da yoga yapmak da ayrı bir keyifli oluyor haliyle…

Nautical Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Açık havuz
  • Emanet kasa
  • Bar ve restoran
  • Kano
  • Havalimanı servisi
  • Spa merkezi
  • Dalış
  • Yoga
  • Ücretsiz sabah kahvaltısı

Adres: Uzunyurt Mahallesi, Kızılcıkaya Mevkii, 48300 Faralya - Fethiye/Fethiye/Muğla