İç Anadolu’nun öğrenci kenti olarak bilinen Avrupai kent Eskişehir son yıllarda her yaştan turistin dikkatini çekiyor. Ankara, İstanbul, Konya’dan tren seferlerinin olduğu Eskişehir Bursa, Sakarya ve Kütahya’ya da çok yakın bir konumda bulunuyor. Eskişehir’de yıl boyunca sürekli bir etkinliğe veya festivale denk gelmek mümkün. Anadolu’nun hızla gelişen şehri olan Eskişehir’e gitmek için tatil planları yapıyorsanız eğer bu yazımızı mutlaka okumanızı öneriyoruz.

Gezilecek Yerler

Eskişehir 2-3 günde tamamı gezilebilecek bir şehir olsa da siz en iyisi mi en az 1 haftanızı bu şehre ayırın. Eskişehir Bilim ve Sanat Parkı olarak geçen Sazova Parkı ile Eskişehir turunuza başlayabilirsiniz. İçerisinde Masal Köşkü, Uzay Evi ve Sualtı Dünyası gibi etkinlik alanları bulunuyor. Park boyunca üzerinde su kayağı yapabileceğiniz kocaman bir göletin yanı sıra restoran ve kafeler de var. Eskişehir’in en fotojenik yeri olan Odunpazarı Evleri’ne de uğramayı unutmayın. Osmanlı zamanından kalma bu evler günümüzde hala ilk günkü gibi. Odunpazarı Evleri’nde bulunan gözlemeci teyzelerle sohbet edebilir ve antika dükkanlarını gezerek zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Odunpazarı Evleri arasında yer alan Kurşunlu Külliyesi de mutlaka görülmeye değer yapılar arasında bulunuyor. Adalar olarak geçen ortasından Porsuk Çayı’nın geçtiği bölgeyi de ziyaret edebilir, çayın etrafındaki çimenlerde oturup kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Çayın üzerinde bulunan köprüler ve çay üstünde yapabileceğiniz kanal turu size Avrupa’da bir ülkedeymişsiniz hissi verecek. Dünyanın ilk lüle taşı müzesi olma özelliğini taşıyan müze Eskişehir’in lületaşı madeninden çıkan taşlarla yapılan ürünlerin sergilendiği eşsiz bir yer. Girişi ücretsiz olan bu müze Odunpazarı Evleri’nin çok yakınında yer alıyor. Asıl adı İsmet İnönü olan fakat geçmişte doktorların muayenehanelerinin bulunduğu ve bu sebeple “Doktorlar” adı verilen caddeyi gezebilir, bu caddeden tramvaya binerek Eskişehir’in diğer bölgelerine de uğrayabilirsiniz. Hamamların çok sayıda olması nedeniyle Hamamyolu adı verilen bölgeye gidebilir, Eskişehir’in bambaşka yüzünü keşfedebilirsiniz. Geçmişte hal olarak kullanılan ve bugün içerisinde birçok eğlence mekanı ve tiyatro salonu olan Haller’e gidip 3 ile 5 TL arasında bir ücret ödeyerek harika bir oyun izleme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca gece hayatı oldukça hareketli olan şehirde Barlar Sokağı’nı da dolaşabilirsiniz. Birbirinden farklı müzik tarzlarını bir arada bulabileceğiniz sokakta eğlenceli saatler sizleri bekliyor.

Yeme içme

Coğrafi konumu itibariyle ve köklü bir geçmişe sahip olmasından dolayı oldukça zengin bir mutfağı olan Eskişehir mutfağında Balkanlar ve Kafkaslar’dan gelen farklı lezzetler bulunuyor. Bulgur ve buğdayın sıklıkla tüketildiği Eskişehir mutfağının baş tacı ise çibörek. Adını Tatarca’da lezzetli anlamına gelen ‘çi’ kelimesinden alan böreği Odunpazarı Evleri bölgesinde yer alan Kırım Çibörek Evi’nde veya meşhur Papağan Çibörek Evi’nde tadabilirsiniz. Et ve yoğurdun karıştırılması ile yapılan bir diğer geleneksel lezzeti balabanı ise Fahrettin Usta’nın restoranında yiyebilirsiniz. Sebze yemeklerinin de bolca bulunduğu Eskişehir mutfağının olmazsa olmazları, ebegümeci ve kuzukulağı. Tatlıları ile de adından söz ettiren şehirde met helvasının tadına da mutlaka bakmanızı öneriyoruz. Şehrin en bilinen tatlıcısı olan Mazlumlar Muhallebicisi’ne gidip başta met helvası olmak üzere birbirinden lezzetli sütlü tatlıları tadabilirsiniz.

Alışveriş

Tam bir öğrenci kenti olan Eskişehir’de alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda yer bulunuyor. Her bütçeye uygun alışveriş merkezleri arasında Espark ve Kanatlı yer alıyor. Her iki AVM de şehir merkezinde olmasından dolayı şehre gelen turistlerin uğrak noktası oluyor. Ayrıca Doktorlar Caddesi’nde çok sayıda hediyelik eşya dükkanı ve mağaza da var. Hamamyolu denilen noktada ise Dibek kahvesi ve kuruyemişten tutun da elektronik ve antika eşyalara kadar birçok ürün seçeneği mevcut. Sevdiklerinize ve kendinize hediye almak isterseniz de lületaşından yapılmış özel ürünlerden alabilirsiniz. Bunları bulabileceğiniz başlıca yerler Atlıhan Çarşı, Çukur Çarşı ve Esnaf Sarayı. Buna ek olarak, Odunpazarı Evleri’nde yer alan Cam Sanatları Müzesi’nden de özel yapım cam eserlere de ulaşabilirsiniz.

Ne Zaman Gidilir?

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Eskişehir sert bir iklime sahip olduğu için kışları çok soğuk geçiyor. Yaz mevsimi, özellikle bahar ayları daha ılıman geçtiği için Eskişehir gezinizi bu döneme denk getirmenizde fayda var. Yıl içerisinde çok fazla değişkenlik gösteren hava genellikle soğuk olmakla beraber bilhassa aralık ayından sonra kar yağışlarında artış görülüyor. Bu sebeple Eskişehir’e gidilebilecek en uygun zaman dilimi nisan ayından sonraki dönem (haziran, temmuz ve ağustos). Siz de kış aylarında seyahat etmeyi sevenlerdenseniz, Eskişehir tam size göre bir yer.

Ulaşım

Başta İstanbul, Ankara ve Konya olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden Eskişehir’e ulaşım oldukça kolay. İster hızlı trenle ister otobüsle Eskişehir’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarını kollayarak çok uygun fiyatlara tren veya otobüs biletinizi satın alabilirsiniz.

Eskişehir Otelleri

The Merlot Hotel

 

Eskişehir’in en kaliteli hizmet veren otelleri arasında bulunan The Merlot Hotel sahip olduğu 10 katlı modern mimarili yapısıyla eşsiz bir konaklama deneyimi sunuyor. 2 adet King Suit, 6 adet Family Suit, 1 adet Handicap Room ve 71 adet Standart odasıyla toplamda 80 odanın bulunduğu The Merlot Hotel tüm odalarda son teknoloji ürünler ve eşyalar var. İş seyahatlerinin de vazgeçilmez adresleri arasında olan The Merlot Hotel’de ekipmanlarla donatılmış 3 adet toplantı salonu bulunuyor. Ayrıca özel davet ve organizasyonlar için de balo salonları mevcut. 250 kişi kapasiteli Harbiye Restoran’da ise Eskişehir’in en özel lezzetlerini tadabilirsiniz. The Merlot Brasserie ve The Merlot Lobby Bar ile Eskişehir manzarasında keyifli vakitler geçirmenizi sağlıyor. Sahip olduğu kapsamlı Fitnees salonuyla tatilde de sporundan geri kalmak istemeyenlere hizmet veriyor. Eskişehir’in gezilecek noktalarına oldukça yakın konumlanan The Merlot Hotel ışık alan geniş tavanlı odalarıyla misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor. Siz de Eskişehir seyahatinizi hem konforlu hem de ekonomik bir şekilde planlamak istiyorsanız hemen şimdi Eskişehir otellerine göz atın ve erken rezervasyon fırsatlarından faydalanın.

The Merlot Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Lobi
  • Otopark
  • Kablosuz İnternet
  • Resepsiyon Hizmeti
  • Fitness salonu
  • Bar (ücretli)
  • Kafe (Ücretli)
  • Kuru Temizleme (ücretli)
  • Restoran (ücretli)
  • Toplantı Salonu (ücretli)
  • Çamaşırhane (ücretli)

Adres: Hoşnudiye Mahallesi, 738 Sk No:2, 26120 Tepebaşı/Eskişehir

Hilton Garden Inn

 

Türkiye’nin birçok şehrinde hizmet veren Hilton otellei zinciri Eskişehir’de sunduğu kaliteli ve konforlu hizmetiyle şehir içinde en çok tercih edilen oteller arasında yer alıyor. Anadolu Üniversitesi, eğlence mekanları ve alışveriş noktalarına yakın bir konumda bulunan Hilton Garden Inn son teknolojiye sahip modern bir yapıyla karşınıza çıkıyor. Eskişehir Anadolu Havalimanı’na 8 kilometre uzaklıkta bulunan Hilton Garden Inn’ın toplamda 126 odası bulunuyor. Bulunduğu konum itibariyle turistik gezilerin tercih edenlerin ilk adreslerinden olduğu gibi sahip olduğu 100 kişi kapasiteli toplantı salonlarıyla iş toplantılarının da vazgeçilmez adreslerinden oluyor.  Eskişehir’de konforlu ve kaliteli bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlerin mutlaka uğradığı Hilton Garden Inn misafirlerine Türk ve Dünya mutfaklarından en seçkin lezzetler sunuyor. Eskişehir otelleri arasında belki de en lüksü olan Hilton Garden Inn’de çok uygun fiyata konaklamak istiyorsanız, tek yapmanız gereken erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmak.

Hilton Garden Inn’in başlıca hizmetleri

  • İş Merkezi
  • Resepsiyon Hizmeti
  • Lobi
  • Otopark
  • Kablosuz İnternet
  • Spor Salonu
  • Oda Servisi (ücretli)
  • Telefon ve Faks Hizmeti (ücretli)
  • Çamaşırhane (ücretli)
  • Kuru Temizleme (ücretli)
  • Restoran (ücretli)
  • Toplantı Salonu (ücretli)

Adres: Hoşnudiye Mahallesi, 734 Sk No:8, 26130 Tepebaşı/Eskişehir

Abacı Konak Otel

 

Eskişehir’de farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Abacı Konak Otel 1923 yılından kalan toplam 11 tarihi konak ile hizmet veriyor. Türk kültürünün yansımalarını taşıyan konaklarda 14 adet suit, 55 adet standart oda ve 1 adet kral dairesi olmak üzere toplamda 70 oda bulunuyor. Küçük bir şehir yerleşimini andıran ve sokaklarında ağaçların gölgesinde keyif yapabileceğiniz Abacı Konak Otel’de sizi renk renk binalar karşılıyor. Türk kültürünün her adımda hissedildiği Abacı Konak Otel şehrin gürültüsünden uzak, yeşilliklerle dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Avlu restoran hizmetiyle yaz aylarında misafirlerine doğayla iç içe bir yemek şöleni sunan Abacı Konak Otel’de davetlerin vazgeçilmez adresi ise 80 kişilik kapasitesi ile Cumba restoran. Oteldeki çocuklara özel oyun alanlarıyla çocuklu aileler de düşünülmüş. Odunpazarı Evleri’ne yürüme mesafesinde bulunan Abacı Konak Otel önemli turistik noktalardan olan Porsuk Çayı’na ise yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eskişehir’de hem otantik hem de sıra dışı bir deneyim yaşamak isterseniz, hemen şimdi Abacı Konak Otel için online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Abacı Konak Otel’in başlıca hizmetleri

  • Çocuk Oyun Alanı
  • Kapalı Restoran (ücretli)
  • Açık Restoran (ücretli)
  • Telefon Ve Faks Hizmetleri (ücretli)
  • Ütü Hizmeti
  • Kablosuz İnternet
  • Sauna
  • Otopark
  • Bar (ücretli)

Adres: Akarbaşı Mahallesi, T. Türkmen Sokak No:29, 26030 Odunpazarı/Eskişehir

Ramada Eskişehir

 

Eskişehir’in en merkezi noktalarında konumlanan Ramada Eskişehir modern yapısı ve sunduğu birçok hizmetle misafirlerine unutulmayacak anılar vadediyor. Eskişehir’deki en ünlü eğlence mekanlarına oldukça yakın olan Ramada Eskişehir şık ve son teknolojiye uygun 61 odasıyla konaklama hizmeti veriyor. Türk kahvaltısının en özel lezzetleri her sabah misafirlere sunularak tadına doyulmayacak kahvaltı sofraları kuruluyor. Güler yüzlü ve her biri alanında uzman personel ekibiyle hizmet veren Ramada Eskişehir’de yalnızca kahvaltılarda değil, öğlen ve akşam yemeklerinde de Eskişehir mutfağına özgü lezzetler tatmak mümkün. Toplantı ve organizasyonlar için toplantı salonlarının da olduğu oteli, Eskişehir’i iş amaçlı ziyaret edenler de sıklıkla tercih ediyor. Aileleri için beşik ve çocuk yatakları imkanlarının bulunduğu Ramada Eskişehir’de odalara ücret doğrultusunda ek yatak da eklenebiliyor. İsteğe göre odaya ütü ve ütü masası servisleri de bulunuyor. Espark AVM’ye 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Ramada Eskişehir’de misafirler konforlu ve ekonomik konaklamanın tadını çıkarıyor. Ramada Eskişehir otelinden şehrin diğer turistik noktalarına da oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Ramada Eskişehir’de konaklayarak eşsiz bir deneyim yaşayabilir ve online rezervasyon fırsatlarından faydalanarak tatilinizi daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz.

Ramada Eskişehir’in başlıca hizmetleri

  • Otopark
  • 24 Saat Resepsiyon Hizmeti
  • Kablosuz İnternet
  • Restoran (ücretli)
  • Kuru Temizleme (ücretli)
  • Araç Kiralama (ücretli)
  • Emanet Kasa (ücretli)
  • Bar (ücretli)
  • Çamaşırhane (ücretli)
  • Oda Servisi (ücretli)
  • Bagaj Odası (ücretli)

Adres: Yenibağlar Mah. Türkaslan Sok. No: 22, 26020 Tepebaşı/Eskişehir