Erciyes Kayak Merkezi

Bembeyaz karların üzerinde süzülürken aynı anda bulutlara da yaklaşıyormuşsunuz gibi hissettiren büyüleyici bir yer Erciyes Dağı. Bol oksijenli dağ havası, kolay kolay erimeyen karlar, harika bir Erciyes manzarası ve dört tarafta sadece anın keyfini çıkaran neşeli insanlar tüm yorgunluğu alıp götürüyor. 

Şehre hem çok yakın hem de atmosferiyle bir o kadar uzak olan Erciyes Kayak Merkezi son yılların en popüler kış sporları merkezlerinden biri. Öyle ki Uludağ gibi kayak sporunda markalaşmış yerlerle bile birçok açıdan yarışabiliyor. Sunduğu birçok avantaj ise çok daha fazla sayıda insanı kayağın maceralı ve eğlenceli dünyasıyla tanıştırıyor. 

Erciyes Kayak Merkezi

⇒ Erciyes Kayak Merkezi Otellerini İnceleyin

Erciyes Kayak Merkezi Nerede?

Erciyes Kayak Merkezi İç Anadolu’da Kayseri şehrinde yer alıyor. Tatil merkezinin konumu ulaşım açısından çok konforlu. Zira birçok emsalinin aksine şehir merkezine yalnızca 20 dakika, Kayseri Havaalanı’na ise 25 dakika uzaklıkta bulunuyor. Yani bir kayak merkezine göre şehir merkezine oldukça yakın mesafede. Hatta burası dünyanın en merkezi konumdaki kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. 

Kayak merkezinin en güzel yanlarından biri de Kapadokya’ya ve İstanbul’a (Uçuş süresi olarak) ortalama bir saatlik uzaklıkta yer alıyor olması. Bu faktör de yerli-yabancı çok sayıda turisti kayak merkezinde tatil yapmaları için teşvik ediyor. 

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? 

İlçe merkezinden Erciyes Dağı’ndaki popüler kayak merkezine gün içinde sıkça minibüs kalkıyor. Kayak merkezine ulaşmak için Develi minibüslerine binebilirsiniz. Aynı zamanda Kaleönü ile Erciyes Kayak Merkezi arasında kayak sezonu boyunca otobüs seferleri de düzenleniyor. 

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Kısa Kısa 

Erciyes Kayak Merkezi birçok özelliği ile yalnızca ülkemizde değil dünyada da ünü yayılan bir turizm cenneti. Kıştan haz etmeyen bazı insanlara bile soğuk havayı sevmeleri için iyi bir neden veren kayak merkezinin başlıca özellikleri şunlar:

  • Erciyes Dağı’nın yüksekliği  3916 metredir.
  • 19 tane mekanik tesis bulunuyor.
  • Farklı sporcu seviyelerine uygun zorlukta 41 adet pisti var.
  • Tesislerde telesiyej, gondol ve T-Bar hizmetleri sunuluyor.
  • Çevrede konaklama için çok sayıda otel seçeneği yer alıyor.
  • Kayak merkezinin 4 tane giriş kapısı bulunuyor. ( Develi, Hisarcık, Tekir, Hacılar )
  • Giriş kapılarındaki tesislerde restoran ve kafeler var. 
  • Kayak ekipmanları kiralanabiliyor. 
  • Erciyes Dağı aynı zamanda zengin flora ve faunası ile de dikkat çekiyor.
  • Karların kalınlığı ortalama 50-100 cm arasındadır. 

Erciyes Kayak Pistleri Her Seviyede Kayakçıya Açık

Erciyes pistleri ülkemizin en gelişmiş pistleri arasında yer alıyor. Kayak merkezindeki pistlerin eğimleri genellikle %10 ile %50 oranları arasında değişiyor. Eğim arttıkça zorluk seviyesi de yükseliyor. Pistlerin acemi, orta ve ileri seviye olarak ayrılmaları ise renklerle tanımlanıyor. Acemiler için mavi, orta düzey kayakçılar için kırmızı ve ileri düzeyde kayanlar için de siyah renkli pist seçenekleri bulunuyor.

Her seviyede kayakçının kendine uygun pisti bulabileceği Erciyes Kayak Merkezi’nde pistlerin uzunlukları ve rakımları da farklılık gösteriyor. Pistlerin birbiri ile bağlantılı olması ise kayakçılar için bir diğer avantaj. Konforlu biçimde bir pistten diğerine geçiş yapmak mümkün. 

Erciyes Kayak Merkezi

Kayak merkezinde Türkiye ortalamasına göre oldukça fazla sayıda ve özellikte pist mevcut. Kayak pistlerinin toplam alanı ise yaklaşık 112 km. Ayrıca pistlerde yüksek seviyede güvenlik önlemleri de alınıyor ve olası kazalara ya da sorunlara eğitimli bir ekip ile müdahale ediliyor. 

Erciyes Mekanik Tesislerdeki İmkanlar

Erciyes Dağı’nın her bir giriş kapısında farklı mekanik tesisler tatilcilere hizmet veriyor. Develi, Hisarcılar, Hacılar ve Tekir kapılarındaki 19 adet mekanik tesis sunduğu geniş çaplı hizmetlerle tatilcilere dağ başındayım tedirginliği yaşatmıyor. Çoğu tatilci birçok ihtiyacını mekanik tesisler aracılığıyla giderebiliyor. Mekanik tesislerde alabileceğiniz hizmetlerin başında ise şunlar geliyor:

  • Dünya mutfaklarından ve yöresel lezzetlerden oluşan menüler 
  • Anne-çocuk bakım odası
  • Giyinme kabini
  • WC
  • İbadet yeri
  • Çocuk oyun alanları
  • Kayak ekipman kiralama hizmetleri

Telesiyej ve Gondol ile Keyifli Bir Dağ Yolculuğu 

Kayak keyfinize büyüleyici kar manzaraları eşliğinde yapılan fantastik bir dağ yolculuğu da dahil oluyor. Kayak merkezinin giriş kapılarında özellikle gondol ve telesiyej hizmetleri tatilcilerin sıklıkla tercih ettikleri ulaşım seçenekleri durumunda. Ayrıca yürüyen bantlar da bulunuyor. Fiyatlar da oldukça uygun. Dilerseniz Skipass alarak daha fazla sayıda çıkış için sunulan ekonomik fiyatları da değerlendirebilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi Telesiyej

Erciyes Kayak Merkezi Fiyatları 

Erciyes Kayak Merkezi fiyatları çıkış sayısına ve yaşa göre sınıflandırılıyor. Kayakçılar için 13 yaş ve üzeri ile 12 yaş altı fiyatlandırmaları değişkenlik gösteriyor. Fiyatların oldukça uygun olması ise tatilcilerin çok daha sık biçimde kayak yapabilmelerine ve Beyaz Dağ’da gönüllerince eğlenmelerine olanak sağlıyor. Fiyatlarda güncel bilgileri buradan takip etmeniz mümkün. 

Kayak Ekipmanı Kiralama ve Fiyatlar

Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezinin birçok avantajı olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri de kayak yapmak için her şeyin yanınızda olmasına gerek kalmaması. Hazırlıksız olsanız bile istediğiniz anda şehrin merkezine 25-30 dakika uzaklıktaki kayak merkezine gidebilir ve oradan ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları kiralayabilirsiniz. 

Merkezin tüm giriş kapılarında kayak kıyafeti, kayak, kızak, ayakkabı gibi ekipmanları mağaza ve dükkanlardan kiralayabilme olanağı bulunuyor. Ayrıca bu dükkanlarda dağcılık ekipmanları da satılıyor. Fiyatlarsa son derece uygun. Farklı işletmelerin fiyatları hakkında bilgi edinmek için resmi siteyi buradan takip edebilir ve telefonla da iletişime geçebilirsiniz. 

Erciyes Kayak Sezonu Ne Zaman? 

Erciyes kayak sezonu genellikle Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine göre daha erken tarihte açılıyor ve uzun sürüyor. Erciyes kayak tatili için çoğunlukla en uygun zaman dilimi aralık başı ile mayıs ayları arası. Her sene sezonun başlangıç ve bitiş tarihlerinde değişkenlik olabiliyor. 

Erciyes Kayak

Erciyes Kayak Merkezi Otelleri 

Erciyes Dağı’nın büyüleyici ambiyansını hemen bırakmak istemeyenler dağdaki konaklama seçeneklerine yöneliyor. Özellikle dağ teması ile uyumlu konseptteki oteller tatilcileri ayrı bir mest ediyor. Ayrıca dağdaki tesis çeşitleri arasında zincir oteller de bulunuyor. Farklı bütçelere hitap eden, manzaralı ve konforlu Erciyes kayak merkezi otelleri dağdaki anılarınızı daha da bir unutulmaz kılıyor. 

Erciyes Dağı’nda Başka Ne Yapılır? 

Erciyes Dağı’nda öncelik tabii ki kayak ve kış sporlarında olsa da tatilciler buraya harika yürüyüş yollarında trekking yapmak için de geliyor. Tertemiz bir dağ havası almak, enfes bir manzara eşliğinde piknik yapmak da dağdaki diğer popüler aktiviteler arasında. Ayrıca ilginizi çekerse kayak okullarından eğitim alabilir ya da Astro Fotoğrafçılık Eğitim Turu’na katılıp Erciyes’te gökyüzünü keşfe çıkabilirsiniz. 

Görmeden Dönme

Kayseri’de gezi denildiğinde çoğu kişinin ilk tercihi “Erciyes Kayak Merkezi” olsa da aslında şehirde ve yakınlarında birçok turistik yer bulunuyor. Örneğin Erciyes Dağı’ndan püsküren lavların etkisiyle oluşan Kapadokya bu eşsiz güzellikteki yerler arasında! İşte kayak merkezine gelmişken yakınlarda da gezip görmenizi önerebileceğimiz bazı yerlerin listesi:

  • Kapadokya
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Ağırnas Yeraltı Şehri
  • Sultansazlığı Milli Parkı
  • Talas
  • Kayseri Kalesi
  • Yeraltı şehri ile ünlü Alidağ

Tatmadan Dönme

Kayseri’nin ünlü birçok turistik yeri var ama malum mutfağının zenginliğine de değinmek gerekiyor. Kayak merkezinde zengin içerikli menülerle ve farklı konseptte hizmet sunan pek çok restoran/kafe bulunuyor. Kayak tesislerinde özellikle Kayseri’ye özgü birçok yöresel lezzetin tadına bakma fırsatını bulabilirsiniz. İşte bazı yeme-içme önerileri:

  • Karda olmazsa olmaz sucuk ekmek
  • Kayseri Mantısı
  • Yağlama
  • Katmer
  • Pastırma
  • Yağ mantısı