Kış sporları denildiğinde kayak,  ilk akla gelen spor dalları arasında yer alıyor. Dört mevsimin aynı anda yaşanabildiği ülkemiz, kayak sporu için elverişli alanlarıyla da ilgi çekiyor.  Son yılların gözde kayak merkezlerinden biri Davraz Kayak Merkezi,  gerek kayak pistleri gerek eşsiz doğası ile kış sporları için ideal bir seçenek. 

2635 metre yüksekliğe sahip Davraz Dağı’nın yamacında yer alan kayak merkezi; çam, sedir ve ardıç ağaçlarıyla kaplı enfes manzarasıyla misafirlerini karşılıyor. Bölgeyi çekici kılan en büyük etken ise Antalya il merkezine olan yakınlığı.  Aynı zamanda bölgenin coğrafi açıdan diğer spor dallarına da uygun olması sürdürülebilir turizmin gelişmesine de zemin hazırlıyor.

Davraz Kayak Merkezi’nde turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak için kayak sporuna ek olarak özellikle yaz mevsiminde diğer spor dallarına yönelik kamp ve spor müsabakalarına da yer veriliyor.  Kayak merkezine ulaşımın kolay sağlanması ve merkezdeki pistlerin her seviyedeki kayakçılara uygun olması Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ülkeleri, Ukrayna, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinden de kayak severlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. 

Eşsiz doğası sayesinde kayak dışındaki aktivitelere de fırsat sunan kayak merkezi, profesyonel kayak sporcuları dışında kayağa yeni başlayanlar için de ders alma imkânları sağlıyor.  Ailenizle birlikte keyifli bir zaman geçirmek ve kış sporlarının tadını çıkarmak için keyifli bir alternatif sunan Davraz Kayak Merkezi, hem profesyonel hem de amatör kayak sporcuları için farklı seçeneklere sahip. 

davraz kayak merkezi

⇒ Otelleri İnceleyin

Davraz Nerede? 

Türkiye’de turizmin ana damarlarından birini oluşturan Akdeniz Bölgesi, Davraz Kayak merkezi sayesinde bölgede kış turizminin de gelişmesine katkı sağlıyor.  Akdeniz’in Göller Yöresi olarak adlandırılan bölgesinde, Eğirdir ve Kovada gölleri arasında yerini alan Davraz Dağı, Isparta ovasını çepeçevre kuşatıyor. Kayak merkezi ise dağın kuzey yamacında yer alıyor.

Davraz Dağı’nın çam, ardıç ve sedir ağaçlarıyla kaplı Kulovası yaylasında yer alan Davraz Kayak Merkezi, Isparta il merkezine yaklaşık 26 kilometre, Eğridir şehir merkezine ise 23 kilometre mesafeye sahip ve merkeze en yakın yerleşim yeri 8 kilometre uzaktaki Çobanisa Köyü. Ulaşımın asfalt yol ile sağlandığı merkez, asfalt yollar sayesinde kesintisiz hizmet vermeyi başarıyor. 

Davraz’a ulaşım hem karayolu hem de havayolu ile sağlanabiliyor. Antalya il merkezine 140 kilometre Antalya Havalimanına ise 125 kilometrelik mesafeye sahip kayak merkezi, Isparta Havalimanına ise 50 kilometre uzakta yer alıyor. Eğer uçakla gelmeyi planlıyorsanız kayak merkezine 1 saat mesafedeki Isparta Havalimanını tercih edebilirsiniz. Ancak oldukça az sefer olduğunu aklınızdan çıkarmayın. 

Davraz Kayak Merkezi’ne havayolu ile gelmek için diğer seçenek yaklaşık 2 saat mesafeye sahip Antalya Havalimanı. Türkiye ve diğer ülkelerden uçuşların yapıldığı Antalya Havalimanı sayesinde daha geniş uçuş seçeneklerine sahip olabilirsiniz. Antalya’dan Isparta’ya araç kiralayarak ya da otobüsle gelebilir, şehir merkezinden Davraz’a servislerle ya da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Davraz Kayak Merkezi

Isparta’ya karayoluyla ulaşım için şehirlerarası otobüsleri de tercih edebilirsiniz. Birçok ilden doğrudan ya da aktarmalı olarak Isparta otobüs terminaline gelmek mümkün. Isparta şehir terminalinin yakınında ise  Davraz’a giden minibüsler bulunuyor. Sabah 09.00’da Davraz Kayak Merkezi’ne giden minibüsler, akşam 16.00’da Isparta şehir merkezine dönüş yapıyor. 

Davraz’a özel aracınızla da gelebilirsiniz. Özellikle Konya, Afyon, Muğla, Denizli ve Antalya gibi yakın şehirlerde oturanlar için eğlenceli bir hafta sonu kaçamağı olabiliyor. Diğer illerden gelenlerin ise havayolu tercih etmelerinde fayda var, aksi halde kayak tatili için ayırdıkları zamanın çoğu yolda geçirebiliyor. 

Davraz Kayak Merkezi Pistleri

Eğridir Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde kayak yapma fırsatı sunan Davraz Kayak Merkezi’nde her seviye için ayrı tasarlanan 14 kayak pisti bulunuyor. Yeni başlayanlar için risk içermeyen yumuşak bir şekilde kaymaya uygun pistler, profesyoneller için ise hünerlerini gösterebilecekleri farklı özelliklere sahip parkurlar yer alıyor. 

1500 ile 2344 metre arasında rakımları değişen parkurlar; sporculara alp disiplini, kuzey disiplini, tur kayağı ve snowboard yapma imkânı sağlıyor. Toplam 25 kilometre uzunluğa sahip 14 piste sahip Davraz Kayak Merkezinde, yeni başlayanlar için babylift ve çocuklar için kızak pisti de bulunuyor. Pistle mavi, kırmızı ve siyah olmak üzere 3 bölgeye ayrılıyor. 

Mavi renk yeni başlayanlar; kırmızı renk orta düzeydeki kayakçılar ve siyah renk ise profesyonel kayakçılara uygun pistleri ifade ediyor. Pistlere ulaşım mekanik tesisler aracılığıyla sağlanıyor. 4 mekanik tesis ve 300’er metrelik iki adet babylift bulunuyor. Telesiyej adı verilen mekanik tesisler kayak severleri seviyelerine uygun pistlere taşıyor.

Davraz Kayak Pistleri

 Saatte 1000 kişi taşıma kapasitesine sahip 1. mekanik tesis 1211 metre uzunluğunda ve iki kişilik iskemlelerden oluşuyor. 174 metre yükseklikte misafirleri alıp 1961 metredeki piste ulaşım sağlıyor. Saatte 880 kişi taşıma kapasitesine sahip 2. mekanik tesis ise 936 metre uzunlukta ve iki kişilik iskemlelerle ulaşım sağlıyor. 1961 metrede başlıyor ve 2150 metre yükseklikte sona eriyor. 

Saatte 800 kişi taşıma kapasitesine sahip 3. mekanik tesis ise dört kişilik iskemlelerle ulaşım sağlıyor. 2080 metrede başlayan telesiyej, misafirleri 2344 metreye taşıyor. Saatte 800 kişi taşıma kapasitesindeki 4. mekanik tesis ise 624 metre uzunluktaki T-Bar sayesinde 1961 metreden 2150 metreye kadar kayarak ulaşım sağlanıyor.

Davraz Kayak Sezonu 

Davraz kayak sezonu yıl içinde farklılık gösterse de genellikle aralık ayı ile nisan ayının başına kadar devam ediyor. Ortalama kar kalınlığının 50 ile 250 santimetre aralığında değiştiği kayak merkezinde aralık ayında kar yağışı başlıyor. Özellikle ocak şubat aylarında merkeze olan ilgide artış gözleniyor. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında ise profesyonel futbol takımları kampları için Davraz’ı tercih ediyor.

Davraz Kayak Merkezine giriş ise hafta içi ve hafta sonları farklı fiyatlarla ücretlendiriliyor. Aynı zamanda ücretler öğrenci ya da normal olmak üzere değişebiliyor. Kayak antrenörleri, kayak malzeme odası ve sağlık hizmetlerinin sezon boyunca verildiği Davraz Kayak Merkezi, Eğridir Gölü manzaralı kafeteryalarıyla da dikkat çekiyor. 

Yazları gül ve lavanta bahçeleriyle misafirlerine unutulmaz anlar yaşatan kayak merkezinde kışın kayak ve snowboard aktiviteleri yazları ise yamaç paraşütü, jeep safari, trekking, bisiklet turları, dağcılık ve futbol gibi aktiviteler yer alıyor. Davraz dağının 1800 metrede yer akan doğu pistlerinde yamaç paraşütü yapılıyor.

Davraz kayak merkezi

Kayak ile ilgilenmeyenler ise Davraz Dağı ve Eğridir Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde kar pikniği yapabiliyor. Ayrıca merkezde bulunan salıncaklar adrenalin tutkunları için farklı bir alternatif. Eğer daha fazla heyecan istiyorsanız Zipline deneyebilirsiniz. 

Davraz’da Nerede Kalınır?

Davraz Kayak merkezine yakın dağda konaklama imkânları bulunuyor. Kampın merkezinde  yer alan oteller özellikle günün erken saatlerinde kayak yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Tam ya da yarım pansiyon seçenekler sunan kamp merkezindeki oteller fiyat açısından daha farklı olabiliyor. 

Davraz Kayak Merkezi’ne 8 kilometre uzakta yer alan Çobanisa Köyü’ndeki konaklama seçenekleri değerlendirilebilir. Dağ evleri şeklindeki pansiyondan kayak merkezine ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Bunlara ek olarak Eğirdir ve Isparta’da bulunan konaklama seçenekleri de mevcut. 

Kayak severlerin konaklaması için farklı imkânlar sunan Davraz’da her bütçeye uygun otel, pansiyon ya da kiralık ev bulunabiliyor. Dilerseniz şehir merkezine yakın konaklama seçeneklerini değerlendirebilir, günübirlik kayak merkezine gidip gelebilirsiniz. Hatta şehir merkezine yakın tarihi ve turistik yerleri de gezebilirsiniz.