Bugün rotamızı, Milli Mücadele dönemine adını altın harflerle yazdıran, her görenin milli duygularının kabardığı, el değmemiş doğal güzellikleriyle büyüleyen Çanakkale’ye çevirdik. Gezilecek yerlerinden yapılacak aktivitelere; zengin mutfağından alışveriş noktalarına, gece hayatı ve eğlenceli etkinliklerinden konaklama alternatiflerine kadar baştan sona Çanakkale’yi fethediyoruz! Yazıyı okur okumaz kendinizi Çanakkale otelleri sayfasında bulacağımıza hiç şüphemiz yok…

Ne de olsa destan yazılmış bu topraklarda… Öyle 2-3 gün yeter mi hiç her yerini gezmeye?! Tarihi Milattan Önce 3000’lere kadar uzanan bu kadim kentin tarihte bilinen ilk adı ise Dardanel imiş. Sayısız antik kent ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan kent, yapılacak aktiviteler bakımından da ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunuyor.

Gezilecek Yerler

 

Gelibolu Yarımadası Milli Parkı: Çanakkale turlarının vazgeçilmez rotalarından; sizin gezinizin de ilk duraklarından olmaya aday Gelibolu Yarımadası Milli Parkı, Çanakkale Savaşı’nın geçtiği Kilitbahir, Arıburnu, Conkbayırı ve daha pek çok noktayı sınırları içerisine alıyor.

Çanakkale Şehitler Anıtı: Milli duyguların arşa ulaşacağı, Çanakkale’ye her gelenin ilk uğramak istediği yer olan Çanakkale Şehitler Anıtı’nı gezerken gözyaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz. Durmaksızın Çanakkale Türküsü’nün çalındığı Şehitler Anıtı’nı görmeden Çanakkale’den ayrılmamalısınız.

Anzak Koyu: Hem tarihi önemi hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan Anzak Koyu, Gelibolu Yarımadası’nın en güzel yerlerinden biri. Gelibolu Yarımadası Milli Parkı’nın büyük bir bölümünü gezdikten sonra Anzak Koyu’na gelerek deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Savaş Malzemeleri Müzesi: Eceabat’ın yüksek tepelerinden birinde yer alan Savaş Malzemeleri Müzesi, Çanakkale Savaşı ve Milli Mücadele’nin en çetin geçtiği bölgeleri gezdikten sonra ilk uğramanız gereken yer olmalı. Savaşta kullanılan malzemelerin sergilendiği müzeyi gezerek bu tarihi atmosferi bir kez daha soluma fırsatı bulabilirsiniz.

Truva Antik Kenti: Antik Roma yerleşim yerleri arasında en eskilerden biri olan Truva Antik Kenti geçmişten bugüne nice efsanelere, film ve kitaplara konu olmuş eşsiz bir yer. Tarihinin Milattan Önce 5000’li yıllara dayandığı düşünülen Truva Antik Kenti, en çok da Yunan mitolojisinin en ünlü destanlarından olan İlyada’nın gerçekleştiği yer olması ile ön plana çıkıyor. Adını UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de yazdırmış olan Truva Antik Kenti her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Truva Antik Kenti ve Troya Yılı 2018 Yılı hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Troya Yılı 2018 Hakkında Her Şey” yazımıza tıklayabilirsiniz.

Aynalı Çarşı: Çanakkale Türküsü’nde de geçen Aynalı Çarşı’nın birden çok hikayesi var esasında. Ama en çok bilineni, 60’lı senelerde burada satılan aynalı at gözlüklerinden dolayı “Aynalı Çarşı” ismini aldığı. Çok büyük olmasa da buranın sembolik hediyeliği olan işlemeli el aynalarından sevdiklerinize alabilirsiniz. Çanakkale merkez otelleri sayfasından seçeceğiniz konaklama tesisi ile Aynalı Çarşı’ya yakın olabilirsiniz.

Çanakkale Deniz Müzesi: 1984 senesinden beri ziyaretçilerini ağırlayan Çanakkale Deniz Müzesi, sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda tüm dünyanın en kapsamlı deniz müzelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Neredeyse 10 binden fazla eserin sergilendiği müze 6 farklı bölümden meydana geliyor. Kronolojik olarak birbirinden ayrılan bölümleri tek tek gezebilir, hatta imkanınız varsa bir rehberin size eşlik etmesini sağlayabilirseniz çok ilginç bilgiler de edinebilirsiniz. Deniz Müzesi’nin içerisindeki Nusret Mayın Gemisi ve Çimenlik Kalesi’nin maketlerini ise kesinlikle görülmeye değer.

Kordon: Çanakkale’nin tam kalbinde yer alan Kordon, yaz kış hareketli bir yer. Yan yana dizili kafe ve restoranlar, yürüyüş yollarının olduğu Kordon’da gün boyu keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Babakale: Osmanlı Devleti Dönemi’nde inşa edilen son kale olması ile ünlenen Babakale, şehri kuş bakışı seyre dalabileceğiniz en ideal noktalardan biri. Enfes bir deniz manzarası ile Çanakkale’ye bir kez daha aşık olmanızı sağlayacak olan Babakale’nin bir diğer dikkat çeken özelliği de burayı mahkumların inşa etmiş olması.

Çanakkale Eski Ermeni Kilisesi: Günümüzde Çanakkale Üniversitesi’nin “gösteri merkezi” olarak kullandığı Eski Ermeni Kilisesi kuşkusuz şehrin en gösterişli yapılarından 1860’lı yıllarda inşa edilen kilise adeta tarihe meydan okuyor.

Çanakkale merkez otelleri için:

☎️ FİYATLARI İNCELE

Gelibolu: Gelibolu Kalesi, Bayraklı Baba Türbesi, Gelibolu Mevlevihanesi ve Hamzakoy ile binlerce turistin ilgisini çeken Gelibolu eskiden kelime anlamı “güzel şehir” olan Gallipolu olarak biliniyordu.

Gökçeada: Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük adası olma unvanını taşıyan Gökçeada, kuşkusuz Çanakkale’nin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri. 1970 senesine kadar İmroz adıyla anılan; şimdilerin Gökçeada’sı şirin butik oteller, bakir koylar ve plajların olduğu eşsiz bir yer. Trekking ve bisiklet başta olmak üzere daha pek çok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz Gökçeada’da en az 2-3 günlük bir seyahat planı oluşturmanızda fayda var. Kitesurf (uçurtma sörfü) ve rüzgar sörfü de yapabileceğiniz adada tam tamına 95 km uzunluğunda sahil şeridi var. Gökçeada otelleri sayfasından dilediğiniz konaklama tesisini seçip sadece birkaç dakika içerisinde ön ödemesiz şekilde online rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Bozcaada: Çanakkale der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Bozcaada’da gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler o kadar çok ki, buraya hangi mevsimde gelirseniz gelin, en az 3 gününüzü ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Geyikli İskelesi’nden kalkan feribotlarla en fazla 25-30 dakikada ulaşabileceğiniz Bozcaada’ya adım atar atmaz bir daha dönmek istemeyeceğinizin garantisini veriyoruz. Siz siz olun, Bozcaada otelleri araştırmanızı ve seyahat sürenizi olabildiğince esnek tutun. Dört tarafı denizle çevrili, el değmemiş sahil şeritleri, parlak kumları ve dahası ile ilk görüşte sizi kalbinizden fethedecek. Baktıkça bakasınız gelecek mavi tonlarındaki şirin evleri, Rum kültürünü yansıtan mimariler, daracık labirent sokaklar, yıllardır hizmet veren pastane ve kafeler, leziz mi leziz reçellerin donattığı kahvaltı sofraları ve taptaze deniz mahsulleri ile sıra dışı bir tatile hazır olun.

Bozcaada’da deniz, kum, güneş tatili yapmak isteyenler hemen soluğu Ayazma, Akvaryum, Çayır ya da Sulubahçe plajlarından birinde alsın. Gün batımına yakın Göztepe’ye çıkın; bu arada leziz Bozcaada şarabından da yanınıza almayı unutmayın. Gününüzün birkaç saatini mimarisi ve hikayesiyle dikkat çeken Rum Kilisesi’ne ayırın. Batı Burnu’nda hafif hafif esen rüzgarın tadını çekerken arkanızı manzaraya verin ve selfie çekip anı ölümsüzleştirin. Mavi Beyaz Restaurant, Battı Balık ve Asmalı Meyhane’de kendinize ziyafet çekin. Bozcaada’nın masmavi denizi bir kenara; evleri, yeme içme ve eğlence mekanları derken, her yerde bir “mavi” karşınıza çıkacak. Yıllardır Bozcaada’da varlığını sürdüren meşhur Çiçek Pastanesi’ne gidip Kavala kurabiyesi tadın. Sezona göre gecelik konaklama ücreti değişen Bozcaada otelleri arasından en çok hoşunuza gideni seçin; ne de olsa bir kere gelmiyor muyuz bu hayata?!

☎️ FİYATLARI İNCELE

Assos: Çanakkale’de bir Bozcaada bir de Assos; e daha ne olsun! Bozcaada’yı gezdikten sonra Assos’a gidebilir, hatta 1-2 gün de burada konaklayabilirsiniz. Assos otelleri ile doğayla iç içe huzurlu bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Perslerden Yunanlılar ve Makedonlara kadar daha pek çok medeniyetin ev sahibi olmuş olan Assos’ta haliyle adım başı tarihi kalıntılarla karşılaşacaksınız. Sadece bu da değil; antik çağlardan günümüze ulaşan yapılar bir kenara, plajları ve bakir doğal güzellikleriyle de büyüleyen Assos’ta muhtemelen ilk uğrayacağınız yerler Assos Antik Kenti ve Behramkale olacak. Behramkale Tapınağı ve Asos Nekropolü’nü gördükten sonra tüm görkemiyle selam veren Assos Antik Tiyatrosu’na doğru yol alabilirsiniz. Ethem ile Aslı’nın Yeri’nde ünlenmesini sağlayan zahter salatasının; Uzun Ev’de ise birbirinden leziz balık ve mezelerin tadına bakabilirsiniz. Sevdiklerinize hediyelik bir şeyler almayı düşünüyorsanız çarşısını ziyaret edebilir ve el işi ürünlere göz atabilirsiniz. Assos Vakfı’nın her yıl ekim ayında gerçekleştirdiği Assos Gösteri Sanatları Festivali’ni kaçırmazsanız ne ala! Bozcaada’dan 1-1,5 saatte ulaşabileceğiniz Assos’ta şehir içi ulaşım genellikle minibüs ve taksilerle sağlanıyor.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Bozcaada ve Assos ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için tek yapmanız gereken, “2 Günde Assos ve Bozcaada Çıkarması” yazısına tıklamak!

Yapılacak Aktiviteler

Çanakkale seyahatinizde mutlaka deneyimlemeniz gereken aktiviteler var; katılmanız gereken festivaller, tatmanız gereken lezzetler var. Siz iyisi mi yıllık izninizi tamamıyla Çanakkale’ye ayırın; e ancak… İşte Çanakkale seyahatinize renk katacak birbirinden keyifli aktiviteler:

  • Antik Çağ’da bilinen adıyla Melas Kolpos ya da Saroz Körfezi’nde vakit geçirin
  • Çanakkale Kordon boyunu baştan sona yürüyün; Piri Reis Müzesi’ni gezin, denize nazır kafelerin birinde soluklanın.
  • Filmleri yapılan, kitapları yazılan, efsanelere başrol olmuş Truva Atı’nı görün ve Truva Antik Kenti’ni bir rehber eşliğinde gezin.
  • Morto Koyu – Hisarlık Tepe üzerinde mükemmel bir konuma sahip olan Çanakkale Şehitlik’ini ziyaret edin.
  • Bozcaada, Assos ve Gökçeada üçlüsünü gezmeden Çanakkale’yi gördüm demeyin; kimse inanmaz!
  • Şahmelek Koyu ve Biga Çayı’nda vakit geçirin; sessizliğin tadını çıkarın.
  • Bozcaada’da yer alan Ayazma Plajı’nda güneşlenin, pırıl pırıl denizinde yüzün.
  • Gelibolu Yarımadası’nda görmedik yer bırakmayın.
  • Her sene eylül ayında ziyaretçileriyle buluşan Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali’ne katılın.
  • Sene boyunca devam edecek olan Troya Yılı 2018 etkinliklerini kaçırmayın.
  • Gökçeada’yı bisikletle turlayın.
  • Aynalı Çarşı’dan alışveriş yapın.
  • Kordon’da nefes kesen gün batımı manzarasını seyredin.
  • Saros Körfezi’nde batık dalışı yapın.
  • Gittiğiniz yeme içme mekanlarında buraya özgü olan peynir tatlısının tadına bakın.
  • Gelibolu’nda limana karşı daha önce hiçbir yerde tatmadığınız lezzetteki sardalyalardan yiyin.
  • Çanakkale Merkez’deki Seramik Müzesi’ndeki eserleri inceleyin.
  • Assos’ta deniz keyfi yapın.
  • Bozcaada’nın rüzgar gülleri ile selfie çekilin.
  • Dardanos’tan alabildiğine deniz manzarasının seyrine dalın.
  • Donanma ve Şakir’in Yeri’nde tavşan kanı bir çay için.
  • Gece ışıklandırmasıyla enfes görüntüler sunan Çanakkale Saat Kulesi’ni yakından görün.
  • Ayazma Mesire Yeri’nde piknik yapın.
  • Smintheion Antik Kenti’nde zamanda yolculuğa çıkın.
  • Biga ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve tarihi İlk Çağ’a kadar uzanan Parion Antik Kenti’ne gidin.
  • Biga Çayı’nda kartpostal tadında görüntüler yakalayın.
  • Biga’daki Karabiga’yı görün.
  • 1999 senesinde “Milli Park” statüsüne kavuşan Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda su altı dünyasının zenginliğini keşfedin.
  • Tadım turları ve etkinlikleri ile Bozcaada’daki şarap fabrikalarını gezin.
  • Tuzla Çayı üzerindeki tarihi Behramkale Köprüsü’nü fotoğraflayın.
  • Namı il sınırlarını aşmış Biga köftesini tatmayı unutmayın.
  • Afrodit Kaplıcası’nda şifalı suların tadını çıkarın.
  • Kazlar, kuğular ve flamingoların olduğu Lagün Gölü çevresinde yürüyüş yapın.
  • Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 12 km mesafedeki Güzelyalı’da rüzgar sörfü deneyimini yaşayın.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Konaklama

Çanakkale çok sayıda turistik yere ev sahipliği yapmasından dolayı öncelikle seyahat rotanızı belirlemeli ardından Çanakkale otelleri sayfasına yönelmelisiniz. Çanakkale ve ilçelerinde konaklama açısından pek çok alternatifle karşılaşacaksınız. Apart otellerden pansiyonlara, lüks tatil köylerinden butik otellere kadar geniş yelpazede konaklama tesisinin olduğu şehirde dilerseniz farklı farklı ilçelerinde birer gün kalabilir dilerseniz de tatiliniz süresince konaklama için tek bir yer seçebilirsiniz.

Çanakkale’nin en güzel yerlerinden biri olan Bozcaada’da kalmak isterseniz en az 2-3 günlük bir seyahat planlamanızı öneriyoruz. Bozcaada otelleri sayfasındaki konaklama tesislerinin genelini oda kahvaltı hizmeti veren butik oteller oluşturuyor. Gökçeada otelleri de aynı Bozcaada’daki gibi butik otellerin çoğunlukta olduğu bir yer. İş amaçlı seyahat edecekseniz de şehir içindeki Çanakkale merkez otelleri kategorisindeki tesislere göz gezdirebilirsiniz. Assos otelleri ve Gelibolu otelleri de epey revaçta.

Yeme İçme

Ege ve Marmara’ya özgü lezzetleri tadabileceğiniz Çanakkale’de hem yeme içme mekanları hem de konaklama tesisleri, misafirlerine tam bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ezine peyniri, leziz zeytinleri ve sırma zeytinyağı, peynir tatlısı, sardalyası ve dahası ile hayatını boyunca tadını unutamayacağınız lezzetler sunan Çanakkale’de seyahatinizi uzatmak için bir başka sebep daha! Çanakkale Kordon boyunca çok sayıda yeme içme mekanına rastlamanız mümkün. Ayrıca peynir tatlısı ve sardalya için yönünüzü mutlaka Gelibolu’na çevirin. Kaz Dağları’ndaki dağ köylerinde köy kahvaltısı yapma fırsatını da kaçırmayın. İşte Çanakkale’nin en ünlü yeme içme mekanları:

Sardal-Ye: Çanakkale’de sardalya deyin, size Sardal-Ye derle. Büfe tarzı bir yer olan bu mekanda hayatınızın en leziz sardalyasını tatmaya hazır olun.

Yalova Restoran: Çanakkale Kordon’da yer alan Yalova Restoran da deniz mahsullerinde 1 numara gösterilen mekanlardan biri.

Kıyı AVM & Hayati Chef: Şehir merkezinden yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alan Kıyı AVM’ye gidecek olursanız, muhteşem bir balık restoranı olan Hayati Chef’te ziyafet çekmeyi unutmayın.

Gülen Pide: Çanakkale’de de pide mi yenir demeyin; pide severlere gelsin bu önerimiz!

Şirvan Döner: Eski otogar tarafında yer alan Şirvan Döner de bilhassa Çanakkalelilerin ziyaretlerine gelen dostlarını ilk götürdüğü mekanlardan biri oluyor.

Özel Çorba Salonu: Çanakkale Saat Kulesi’nin yakınında konumlanan Özel Çorba Salonu’nda mercimek, ezogelin, kelle paça vb. envaiçeşit çorba var; fiyatlar da çok uygun.

Napoli Pizza: Halis muhlis Çanakkale’nin yerli pizzacısı olan Napoli Pizza’da en çok tercih edilen lezzet ise mekanın adını taşıyan Napoli Pizza.

Kadir Usta ve Çerkezoğlu Peynir Helvacısı: Çanakkale = peynir helvası desek, abartmış olmayız sanıyoruz ki… İşte şehirde peynir helvası yiyebileceğiniz en popüler iki mekanın adını şuraya bıraktık, not etmeyi unutmayın.

Berliner: Çanakkale şehir merkezindeki Yalı Camii’nin sokağında yer alan Berliner’de halka tatlısı ve kadayıf dolmasının tadına mutlaka bakın.

Çanakkale mutfağına özgü lezzetlerle buluşmak için hemen şimdi Çanakkale otelleri sayfasından araştırmaya başlayabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Alışveriş

Çanakkale’de alışveriş yapmak için AVM mi çarşı mı sorusuna net bir cevabınız yoksa eğer bu önerilerimiz işinize yarayacaktır, emin olabilirsiniz. Otantikliği ile dikkatleri üzerine çeken Aynalı Çarşı ve merkezdeki alışveriş dükkanlarını turladıktan sonra şayet Bozcaada’ya yolunuz düşerse; Kavala kurabiyesi, Bozcaada şarabı, gelincik şerbeti, gelincik lokumu, domates reçeli ve cevizli süt reçeli alabilirsiniz. Bozcaada şaraplarının en iyisi içinse Amadeus Winery Bozcaada’ya gitmelisiniz. Bayramiç’ten ise el dokuması halılardan alarak Çanakkale’den evinize baktıkça hatırlayacağınız bir eşyaya sahip olabilirsiniz. Ezine’den Ezine peyniri ve Gelibolu’ndan da peynir tatlısı almayı da unutmamalısınız. AVM gezmek istiyorsanız da Troypark, 17 Burda AVM ve Pakt Plus AVM’yi tercih edebilirsiniz. Seramikleriyle de ön plana çıkan kentin bu alan nam salmış başlıca yerlerinden olan Reyhan Seramik Atölyesi’ne uğrayabilir ve DADA Tasarım’dan ilginç hediyelikler satın alabilirsiniz.

Gece Hayatı ve Eğlence

Çanakkale her ne kadar tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleriyle ön plana çıksa da aslında hareketli gece hayatı ile de adından sıklıkla söz ettirmeyi başarıyor. Kimi zaman Çanakkale otelleri de bünyesindeki bar ve restoranlarda misafirleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Şehrin en ünlü eğlence mekanları:

  • Notte Cafe & Bar (Kordon)
  • Time Out Bar (Kordon)
  • Barcode Cafe & Bar (Kordon)
  • Hayal Kahvesi (Saat Kulesi Meydanı)
  • Benzin Cafe & Bar (Kilitbahir)
  • Club 286
  • Hangover (Kordon)
  • Şişe Bar (Kilitbahir)
  • Hedon Bar (Yalı Caddesi)
  • Çarıklı Bar (Barlar Sokağı)
  • Poseidon Bar (Yalı Caddesi)
  • Lodos Bar
  • Naturel Bar
  • Taksim Cafe & Bar
  • Yalı Hanı (rock bar)

Eğlenceli etkinlik ve festivallerin de düzenlendiği Çanakkale’ye hangi dönem giderseniz gidin, bir organizasyona denk geleceğinize şüpheniz olmasın. Çanakkale sınırları içerisinde gerçekleşen en ünlü festival ve etkinliklerden bazıları:

  • 2005 senesinden beri düzenlenen Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali,
  • Her yıl temmuz ayının ilk haftasında ziyaretçileriyle buluşan Kayısı Festivali,
  • Her sene eylül ayının ilk haftasında düzenlenen Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali,
  • Ekim ve kasım aylarında gerçekleşen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali (BİFED),
  • Ocak ayında Çan’da gerçekleşen Güvercin Festivali,
  • Umurbey’de şubat ayında düzenlenen Geleneksel Umurbey Deve Güreşi Festivali,
  • 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Yıldönümü Kutlamaları,
  • Çanakkale merkezde nisan ayında gerçekleşen Çanakkale Kars Savaşlarının Yıl Dönümü,
  • Haziran ayında Yenice’de düzenlenen Geleneksel Kazdağı Doğa Şenlikleri,
  • Ağustos ayında merkezde gerçekleşen Uluslararası Troia Festivali,
  • Bayramiç’te ağustos ayında düzenlenen Ayvacık Hayvan ve Emtia Panayırı,
  • Şubat ve mart aylarında Ayvacık’ta düzenlenen Zeytin Kurtuluş Şenlikleri,
  • Bozcaada Kale İçi’nde mayıs ayında düzenlenen Uçurtma Şenliği,
  • Çan’da haziran ayında kurulan Yaz Panayırı,
  • Lapseki’de haziran ayında düzenlenen Kiraz Festivali,
  • Yenice’de haziran ayında kurulan Akçakoyun Panayırı,
  • Biga’da temmuz ayında ziyaretçileriyle buluşan Karabiga Priapos Deniz Festivali,
  • Gelibolu’nda temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali,
  • Temmuz ayının 3. haftasında gerçekleşen Ayvacık Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali,
  • Lapseki’de ağustos ayında düzenlenen Şeftali Kültür ve Sanat Festivali,
  • Eceabat’ta ağustos ayında düzenlenen Eceabat Domates Festivali,
  • Ağustosta gerçekleşen Gökçeada Film Festivali,
  • Eylül ortalarında düzenlenen Bozcaada Yerel Tatlar Festivali,
  • Bayramiç’te nisan ayında gerçekleşen Tohum Takas Şenliği

ve dahası ile Çanakkale seyahatinizi renklendirebilirsiniz. Hemen şimdi Çanakkale otelleri sayfasında konaklayacağınız oteli seçerek tatilinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Ulaşım

İzmir’den yaklaşık 330 km uzaklıktaki Çanakkale, Bursa’ya 270 km, Ankara’ya 660 km ve İstanbul’a ise 320 km mesafede yer alıyor. Çanakkale otelleri sayfasından seçiminizi yaptıktan sonra ulaşımla ilgili detayları netleştirmek için havayolu, karayolu veya deniz yolu ulaşımla ilgili bilgi almanızda fayda var. İşte Çanakkale’ye nasıl gidilir sorusunun cevapları:

Havayolu: Şehir merkezinden 5 km uzaklıktaki Çanakkale Havalimanı’na vardıktan sonra dilerseniz araç kiralayabilir ya da havalimanı transfer hizmeti sunan Çanakkale otelleri ile iletişime geçebilirsiniz. Havalimanından sadece Çanakkale Merkez’e değil, aynı zamanda Çanakkale’nin birçok ilçesine de ulaştıran otobüsler mevcut. Adıyaman, Kayseri, Ankara, İstanbul, Dalaman, İzmir, Antakya ve Hatay’dan aktarmasız uçuş seferlerinin gerçekleştiği Çanakkale Havalimanı, şehir merkezine çok yakın bir mesafede bulunduğu için havalimanı sonrası ulaşımınız da epey kolay olacaktır.

Karayolu: Türkiye’nin pek çok şehrinden Çanakkale varışlı otobüs seferleri gerçekleşiyor. Ayrıca özel aracıyla seyahat edecek olanlar feribot seçeneğini de değerlendirebilir. İstanbul Anadolu Yakası’ndan hareket edecek olanlar, Bursa - Karacabey – Bandırma güzergahını takip etmeli. Çanakkale merkeze ulaşmak için yolun devamında Biga ve Lapseki güzergahını takip etmelisiniz. Avrupa Yakası’ndan neredeyse 2 saat daha erken ulaşabileceğiniz Çanakkale’ye Tekirdağ yolundan gidebilirsiniz. Ardından Gelibolu ve Ecebata varıp sonrasında feribotla Çanakkale’nin dilediğiniz noktasına ulaşmanız mümkün. İzmir’den gelecekler; Menemen, Aliağa, Dikili, Ayvalık, Edremit, Akçay, Altınoluk, Ayvacık ve Ezine güzergahını takip ederek Çanakkale merkeze ulaşabilirler. Ankara’dan ise Eskişehir ve Burs karayollarını takip etmek gerekiyor.

Dolu dolu bir gezi rehberinin daha sonuna geldik; ama siz daha yeni başlıyorsunuz! Hemen şimdi Çanakkale otelleri sayfasına tıklayıp onlarca farklı konaklama tesisinin gecelik ücretlerini karşılaştırabilir ve seyahat planınızı oluşturabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE