Yıl boyunca süren yorucu çalışma döneminin son durağı olan tatillerin vazgeçilmezleri arasında şüphesiz oteller yer alıyor. Her zevke ve her bütçeye uygun birçok alternatif önünüzde uzanıp giderken kararsızlıklar arttıkça artıyor. Sonsuza dek sürmesi istenen tatillerde her yaklaşılan son hüzünlerle dolup taşarken ceplerde tatlı anılarla evlere dönüş yolu başlıyor. Peki, tüm bu maceraya başlamadan önce tercih yapmakta neler etkili oluyor? Kısıtlı zamanlarda yapılan kaçamaklarda tatilden beklentiler de bir o kadar artarken bazen karşılaşılan tablolar can sıkabiliyor. Yeni yerler keşfedip konforunuzun biraz dışına çıkmaksa sanıldığı kadar korkutucu değil. Her tatilcinin sürekli gittiği, hizmetinden son derece emin olduğu ve hangi zamanda onları neleri beklediğini bildiği bir tatil anlayışının dışına çıkmaksa niyetiniz, butik otellerle tanışmanın tam da sırası. Butik otellerin size sunduğu eşsiz tatların ardından her şeyin sırasına göre işlediği belki de biraz sıkıcı olabilecek otellerin konseptleri artık sizin için tarihe karışabilir. Yeni dostlar edinebileceğiniz ve kusursuz hizmet alabileceğiniz butik otellerde işler tam anlamıyla samimiyetle ilerliyor ve yeni gelen her kişi için sofraya bir tabak daha konuyor. Yapacağınız tatilde bir butik otelde konaklamak için birbirinden ikna edici 6 nedenimizi duymaya hazırsanız, başlayalım…

Daha Samimi Bir Ortam

Günümüz otel şartları hemen hemen aynı düzeyde hizmet veriyor karşılıyor. Şık restoranlar, yüksek tavanlar, geniş koridorlar ve birçok lüksün birleşiminde bazen insanların kendi benliklerini unutması mümkün olabiliyor. Ama butik oteller için aynı durum söz konusu değil. Daha az sayıda odalarıyla daha samimi ve içten bir ortamda sanki evinizdeymişçesine tatil yapabilirsiniz. Hatta oradan ayrılırken çok yakın arkadaşlarınıza veda ediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Samimi duygularla tadı damaklarda kalacak bir tatili her aklınıza getirdiğinizde tebessümle o tatlı anları yad edeceğinize emin olabilirsiniz.

Her Eşyanın Bir Hikayesi Olabilir

Büyük bir emekle kurulan ve hizmete başlanan butik otellerde gördüğünüz birçok eşyanın bir hikayesi olması oldukça sık rastlanan durumlardan biri. Otel sahibi siz bir bibloyu hayran hayran seyrederken yanınıza yaklaşıp aslında o biblonun çok sevdiği bir büyüğünden kaldığını anlatırken gözlerinden sevinç çığlıklarını duyabiliyor, o hikayesini anlatırken siz de onun sevincine ortak olabiliyorsunuz. Burada hikayeler yalnızca insanlara ait olmakla kalmıyor, kimi zaman da kendi anılarınızı size tekrar hatırlatıyor. Merak ettiğiniz bir eşyanın nereden alındığını öğrenmek istediğinizde de alacağınız cevap genellikle “el emeği göz nuru” oluyor.

Müşteri Değil, Misafirsiniz

Elbette her işletmenin hedeflediği bir kazanç mutlaka var. Ancak butik otellerde para kazanma düşüncesi bazı değerlerin önüne geçemiyor ve her zaman dostluk, misafirperverlik ve samimi hizmet kazanıyor. Otel sahipleri genel olarak sizi bir müşteriden ziyade evlerine gelmiş bir misafir olarak ağırlıyor ve siz attığınız her adımda bunu hissedebiliyorsunuz. Yapısı gereği çok fazla konaklama alanı bulunmayan butik otellerde maksimum 50 oda bulunduğu için otel sahibi haliyle size isminizle hitap ediyor. Hatta akşamüstü içilen kahvelerde hoş sohbetleriyle sizlere eşlik edebiliyorlar.

Sürprizlerle Dolu

Özellikle turizm sektöründe karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de çok fazla insana hitap edecek şekilde planlanamayan aktiviteler yer alıyor. Her kişinin zevkine hitap etmek zorken otel sahipleri çareyi tek düze süregeliş yöntemlerde arıyor. Ama butik otellerde durum böyle değil. Her odaya gönderilen bir meyve sepeti ile karşılaşmak yerine otel sahibine bir sohbet arasında söylediğiniz küçük bir şey odanızda kocaman bir mutluluk olarak karşınıza çıkabiliyor. Kim bilir belki de siz meyve sepeti sevmiyorsunuzdur ve küçük çakıl çikolataların kahvenin yanında güzel gittiğini sohbet arasında söylemiş olabilirsiniz.

Değişik Konseptler

Birçok otelin konsepti hemen hemen bellidir. Odaların kişi sayılarına göre değişiklik gösteren yatakların haricinde kullanılan perdelere kadar tek düze bir durum söz konu olabilirken butik otellerde her odanın ayrı bir dünyaya açılmasını heyecanla izleyebilirsiniz. Oda sayılarını az olmasıyla da her birini çok farklı şekilde tasarlamak çok da zor olmuyor. Böylelikle siz de butik otelin her odasını gezip görme, neden o şekilde tasarlandığını öğrenebilme imkanı buluyorsunuz.

Merkeze Çok Yakın

Butik oteller genellikle şehir merkezine yakın bölgelerde konumlanıyor. Diğer lüks otellere nazaran akşamın bir vakti odanız size dar gelmeye başladığı anlarda çıkıp sokak sokak gezebilir, bu anların tadını çıkabilirsiniz. Büyük otellerin konumlandırmalarının genel olarak merkeze daha uzak olması tatilcilerin otel aktiviteleri ile sınırlı kalmasına neden olurken, butik oteller günün her saatinde sağladıkları kolay ulaşım ile daha fazla aktivite imkanı sunabiliyor.

Türkiye’nin En Şirin Butik Otelleri

Abant Köşk Oteli, Bolu

Taksim Otelcilik grubunun otellerinden biri olan Abant Köşk Oteli, 11 standart, 1 suit oda olmak üzere toplamda 12 oda ve 24 yatak kapasitesi ile konaklama hizmeti veriyor. Türkiye’nin en şirin butik otellerinden biri olan Abant Köşk Oteli, misafirlerine yılın her dönemi enfes manzaralar sunan Abant Gölü kıyısında muhteşem bir deneyim vadediyor. Köşk Restoran, Köşk Bar ve Kış Bahçesi’nin de olduğu otelde ayrıca bir de 13 kişilik toplantı salonu bulunuyor. Otelin SPA merkezinde ise Uzakdoğu, İsveç ve diğer masaj kürlerini uygulayan her biri alanında uzman masörler hizmet veriyor. Her bir odasının tam bir köşk edasında tasarlandığı Abant Köşk Oteli, İstanbul şehir merkezinden 250 km, Ankara şehir merkezinden 190 km ve Abant Tem çıkışından 22 km uzaklıkta, deyim yerindeyse doğanın tam kalbinde mükemmel bir konuma sahip. Oda kahvaltı hizmeti veren Abant Köşk Oteli’nde her sabah 08.00-11.00 saatleri arasında kahvaltı servisi var. Bolu şehir merkezinden 35 km mesafede yer alan otelin jakuzi, hamam, sauna, fitness salonu vb. hizmetlerinden çok uygun fiyatlara faydalanmak için tek yapmanız gereken, erken rezervasyon fırsatlarını kollamak.

Abant Köşk Oteli’nin başlıca hizmetleri

  • Konaklama hizmeti dahilinde sabah kahvaltısı (08.00-11.00)
  • A la carte restoran
  • Doktor
  • Otopark
  • Açık restoran
  • Kapalı restoran
  • Bar
  • Konferans salonu
  • Toplantı salonu
  • Bahçe
  • TV salonu
  • Jakuzi
  • Fitness
  • Sauna
  • Hamam
  • SPA merkezi ve masaj hizmeti
  • Ücretsiz bebek bakımı
  • Çocuk parkı

Adres: Abant Göl Kenarı, 14100 Örencik Köyü/Mudurnu/Bolu

Perdue Hotel, Faralya - Muğla

11 odalı şirin bir butik otel olan Perdue Hotel Türkiye’nin en sessiz sakin ve güzel köylerinden olan Faralya’da yer alıyor. Bir butik otelde olması gereken, hatta daha fazla şeye sahip olan Perdue Hotel, Faralya otelleri arasında en mütevazı olanı. Yogaya merakınız varsa ve yoga otelleri araştırıyorsanız, Perdue Hotel tam size göre! Doğanın kucağında sıra dışı ve bir o kadar güzel bir deneyime hazır olun. Mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz manzaralarına Perdue Hotel’de konakladığınız sürece şahit olacağınıza emin olabilirsiniz. Odaları ve diğer alanlarının tamamen ahşap dekoratif ürünlerle dizayn edildiği Perdue Hotel’de sunulan lezzetlerden odalardaki eşyalara kadar her şey doğal. 8 adet infinity suit, 2 adet garden suit ve 1 adet de superior suit odasıyla kusursuz konaklama hizmeti veren Perdue Hotel’de bir de birbirinden başarılı masörler bulunuyor. Tatil boyunca yorgunluğunuzu üzerinizden atmak için otelin masaj hizmetinden faydalanabilirsiniz. Perdue Hotel’de Gyrokinesis tekniğini kullanan yoga eğitmenlerinin dersleri ve kampları da oluyor. Bu programlara katılmak için otelin etkinlik takvimini takip etmenizde fayda var. Her bir oddasında jakuzi, klima ve mini barın da olduğu Perdue Hotel’in misafirlerine ekstra ücret karşılığında sunduğu aktiviteler ise Babadağı yamaç paraşütü, tekne turu, Likya yolunda trekking, dalış, jeep safari vb.

Perdue Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Resepsiyon hizmeti
  • Açık havuz
  • Bar ve restoran
  • Havalimanı transfer hizmeti
  • Kablosuz ve ücretsiz İnternet erişimi
  • Yoga dersleri
  • Masaj
  • Bahçe
  • Snack Bar
  • Telefon ve faks hizmeti

Adres: Uzunyurt Köyü - Kızılcakaya mevkii - Fethiye / Muğla

Wineport Lodge Ağva, İstanbul

Delüks, superior ve standart olmak üzere 3 farklı oda tipi ile hizmet veren Wineport Lodge Ağva, yıl boyunca yurt içinde tatil yapmak isteyen balayı çiftlerinin ilk tercihlerinden biri oluyor. Bunun en önemli nedeni ise otelin oda süsleme, özel gün paketi, balayı paketi, romantik yemek, duygusal paket, doğa macera paketi, kavak ağacı vb. uygun fiyatlı balayı paketleri sunması. Ağva Otogarı’ndan 2 km uzaklıkta konumlanan Wineport Lodge Ağva’ya İETT otobüsleriyle ulaşmanız mümkün. Muhteşem Göksu Nehri’ne yürüme mesafesinde olan otelde her sabah erken kalkarak nehir kenarında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Otelin a la carte restoranında ise Türk ve dünya mutfaklarından en seçkin lezzetler sunuluyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 80 km, İstanbul şehir merkezinden 105 km, Şile Limanı’ndan 35 km ve Ağva Plajı’ndan 2 km mesafede bulunan Wineport Lodge Ağva, tüm konuklarına oda kahvaltı konaklama hizmeti veriyor.

Wineport Lodge Ağva’nın başlıca hizmetleri

  • Otopark
  • Bisiklet turu
  • Toplantı salonu
  • Restoran
  • Trekking
  • Deniz bisikleti
  • Mağara gezileri
  • Açık havuz
  • Telefon ve faks hizmeti
  • Kano turu

Adres: Dolmabahçe Caddesi No 48, Ağva - Şile, İstanbul

Sarıhan Cave Hotel, Kapadokya - Nevşehir

Dünya çapında bir üne sahip olan Kapadokya ve peribacalarının eşsiz doğasını tam anlamıyla deneyimlemek için elle oyulmuş kaya ve mağara otellerinde konaklayabilirsiniz. Kapadokya mağara otelleri arasında en popülerlerden biri olan Sarıhan Cave Hotel’de kusursuz bir tatil yapabilir ve sadece 6 km uzaklığınızdaki peribacalarını görmek için trekking veya ATV turlarına katılabilirsiniz Kapadokya’nın en otantik mağara oteli olan Sarıhan Cave Hotel, toplamda 18 odasıyla hizmet veren lüks bir konaklama tesisi. Delux kaya oda, standart kaya oda, suit kaya oda, kral kaya suit, junior kaya süiti ve comfort odalarından dilediğinizi seçebilir ve erken rezervasyon fırsatlarından siz de yararlanabilirsiniz. Roma Kalesi, El Nazar Kilisesi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Zemi Vadisi, Çavuşin Kalesi, Cross Golf ve Uçhisar Kalesi’ne yürüme mesafesinde olduğunuz bir yerde konaklamak istemez miydiniz? Kapadokya seyahatiniz boyunca bu eşsiz yerleri her gün görme şansı elde etmek için konaklayacağınız otelin konumu da bu anlamda oldukça önemli. Otelin havalimanı transfer hizmetinden faydalanarak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan otele kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Sarıhan Cave Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Otopark
  • Kapadokya’da ata binme ve turlama
  • Bisiklet turu
  • Sıcak hava balon turu
  • Türk hamamı, sauna, köpük masajı hizmeti
  • ATV turu
  • Türk gecesi
  • Sema gösterisi
  • Çanak çömlek yapma
  • Çamaşırhane
  • Restoran
  • Ücretsiz İnternet erişimi
  • 7/24 açık resepsiyon hizmeti
  • Kütüphane
  • Bahçe
  • Şömineli lobi
  • Gidiş-dönüş havaalanı servisi
  • Çatı katında teras

Adres: Göreme Belediyesi/Nevşehir Merkez/Nevşehir