Güney Ege'nin parlayan yıldızı Bodrum, doğası, tarihi, turkuvaz mavisi denizi, eğlenceli gece hayatı ve sakinliği ile tatilciler ve orada 12 ay yaşayanlar için eşsiz bir ortam sunuyor. Bodrum, tarih boyunca birçok uygarlığın göz bebeği olunca haliyle bölgedeki çok kültürlülük yemeklere de yansıdı. Bodrum otellerine geldiniz peki kendinize şu soruları sordunuz mu? Bodrum'da ne yenir? ya da Bodrum yemekleri nedir? diye , işte ekibimiz tarafından tamamen denenmiş "Bodrum Gurme Lezzetleri"

Kabak Çiçeği Dolması

 

Ege'ye özgü bir yemek olan kabak çiçeği dolmasını Bodrum'da birçok mekanda bulabilme şansına sahipsiniz. Kabak çiçekleri sabahın erken saatlerinde açılır açılmaz toplanıyor ve içleri dolduruluyor.

Deniz Ürünleri

 

Bodrum'da en çok tüketilen ürünlerden biri de deniz ürünleri. Balık, ahtopot, kalamar, karides gibi ürünler harmanlanıp sofraları şenlendiriyor.

Salatalar

 

Hemen üstte yazdığımız deniz ürünlerinden yapılan salataları Bodrum'a gittiğinizde mutlaka denemelisiniz. Bunun haricinde böyle özgü deniz börülcesi salatası ve haşlanmış hardal otunun zeytinyağı, limon ve tuz ile harmanlanması ile servis edilen Hardal Otu Salatasını da denemelisiniz.

Zeytinyağlılar

 

Çeşitli ot ve sebzelerle yapılan zeytinyağlılar, Bodrum'un vazgeçilmez yemekleri arasında bulunuyor. Bodrum'a gittiğinizde deniz ürünlerinden oluşan sofranıza zeytinyağlıları da ekleyerek kendinize ziyaret yaratabilirsiniz.

Reçeller

 

Bodrum'da yetişen mandalina ve limonlardan yapılan meşhur Bodrum reçellerini kahvaltılarınızda mutlaka denemelisiniz. Ayrıca genellikle Alaçatı taraflarında üretilen sakız reçelini bu bölgede de oldukça leziz bir şekilde yapmaktalar.

Çökertme Kebabı

 

İnce dilimlenmiş dana bonfile üzerine biraz kırmızı toz biber eklenerek tavada çevriliyor ve talaş patatesin üstüne konuyor. Eh yanına da eşlikçi olarak sarımsaklı yoğurt var. Bodrum'un bu efsane lezzetini denemelisiniz.

Dondurma

 

Özellikle Bitez tarafında meşhur olan dondurmacılar size İtalya'nın bu efsane lezzetini aratmayacak kalitede. Hatta size bir mekan önerisi de yapalım, meşhur Bitez Dondurmacısı. Mekan sabah 10’da açılıyor, ertesi sabah 7’ye kadar hizmet veriyor. Ahmet İhtiyar ve iki kardeşinin birlikte işlettiği dondurmacıda 14 çeşit dondurma var. Burada çeşitli aromalar, donmuş meyveler, garip soslar ya da fıstık fındık gibi süslemeler kullanılmıyor. Her şey doğal ve taptaze. Ağzınıza sadece taze meyve parçaları geliyor.