Balıkesir ilinin, turizm cenneti Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı Beldesi’nde yer alan Badavut Plajı, doğal bir plaj olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Plaj, devlet tarafından hassas alan olarak nitelendirilmiş ve tescillenmiş durumda.

Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Badavut Plajı, doğal güzelliği ve deniz manzarasıyla da tatilcileri büyülüyor. Plaj, yıllar boyu tarihe tanıklık etmesine rağmen doğal güzelliğini yitirmemiş durumda.

Badavut Plajı, Ege Denizi’nin eşsiz maviliğinde yumuşak ve ince taneli kum zeminde, konuklarına tatil yapma keyfi sunuyor. Plajın yerleşim yerlerine uzak olması, bölgede sessiz ve huzurlu bir tatilin kapılarını aralıyor.

Plajın yer aldığı Sarımsaklı Yarımadası ise endemik bitkileri, çeşitli ağaçları ve doğal patika yolları ile de dikkat çekiyor. Ayrıca tatilcilerin uğrak mekanları arasında bulunan Badavut Plajı, mavi bayraklı bir plaj olma özelliğine sahip. Plaj zemininin yumuşak yapıda altın renkli ince kumlarla kaplı olması, tatilcilerin yere havlu sererek güneşlenme keyfi yaşamalarına imkan tanıyor.

Badavut Kleopatra Koyu da tatilcilerin gözde merkezleri arasında yer alıyor. Badavut Koyu’nun bittiği noktada başlayan Kleopatra Koyu’na ulaşım imkanları biraz zor olduğu için Kleopatra Koyu doğal güzelliği ve bozulmamış yapısıyla göz kamaştırıyor. Bunun yanı sıra bölgede bulunan plaj olanakları ve çeşitliliği, Sarımsaklı Beldesi’nin ve Ayvalık ilçesinin hızla kentleşmesine de zemin hazırlıyor. Bu kentleşme hızı bölge ekonomisini canlandırıyor.

Badavut Plajı Özellikleri Nelerdir?

Badavut Plajı, Sarımsaklı Yarımadası üzerinde sahil şeridinde uzanıyor. Plaj, kendisine özgü özellikleriyle de tatilcilerin iştahını kabartıyor. Bu özellikler arasında ise şunlar yer alıyor:

  • Plaj 2 km uzunluğunda olup, genişliği ise 60 metre.
  • Plaja ücretli veya ücretsiz giriş yapma seçenekleri mevcut.
  • Badavut denizi suyu sığ özellikte.
  • Plajın baktığı deniz kısmı, amatör yüzücüler için de uygun.
  • Plaj koyları, rüzgarın şekil verdiği ilginç kayalara sahip.

  • Plaj 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.
  • Merkeze yakın konumda.
  • Sahil boyunca belli alanlarda kamp ve piknik yapma imkanı sunuyor.
  • Plaj üzerinde yer alan işletmelerde, ücret dahilinde; yeme, içme, şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti bulunuyor.

Badavut Plajı’nda Yapılabilecek Aktiviteler

Plajın baktığı sessiz ve sakin deniz, yüzme sporunda pratik yapmak için uygun. Siz de plajda yer alan deniz sporlarına katılarak, tatilinize renk katabilirsiniz. Ayrıca ücretli beachler; rüzgar sörfü, deniz bisikleti, jet ski seçenekleriyle de deniz sporları hizmeti sağlıyor.

Bunun yanı sıra Ege Denizi’nin soğuk ve masmavi sularına karşı fotoğraflar ve videolar çekebilir, tatilinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Tesislerin sunmuş olduğu yöresel lezzetleri ve dünya mutfağından atıştırmalık yiyecek ve içecekleri tüketerek, sahilde huzurla dinlenebilirsiniz.

Badavut Plajı her yaştan konuğa ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Plaj zemini ve deniz suyu, çocuklar ve yaşlı bireyler için; rahat, huzurlu ve güvenli bir tatil deneyimi yaşama imkanı sunuyor. Ayrıca Badavut Plajı, iri deniz balıklarına da ev sahipliği yapıyor. Bu türler arasında; İspendek, İspani, Baracuda, Karagöz ve Sargoz öne çıkıyor.

Tekne turlarıyla da Badavut Plajı’nı ziyaret etmek ve farklı bir deneyim yaşamak mümkün. Demir atan teknelerden atlayan yüzlerce insan, sahile doğru yüzüyor. Tatilciler plajda geçirilen keyifli vakit sonrası tekrar teknelere dönerek konaklama birimlerine yolculuk yapıyor. Tekneler, konuklara yöresel ve ulusal mutfaklardan yiyecek ve içecekler sunuyor. Ayrıca teknelerde çeşitli animasyon etkinlikleri de yer alıyor.

Badavut Plajı Nerede?

“Badavut Plajı Nerede?” sorusunun cevabı, Balıkesir ilidir. Plaj, tarihi Sarımsaklı Yarımadası’nın üzerinde yer alıyor. Badavut Plajı, Ayvalık ilçe merkezine ve Balıkesir şehir merkezine oldukça yakın konumuyla dikkat çekiyor. Plajın anayol paralelinde olması da bölgeye ulaşımı bir hayli kolaylaştırıyor.

Plaj, Ayvalık merkeze 10,4 km, Balıkesir il merkezine 137 km ve Balıkesir Merkez Havalimanı’na ise 151 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından ücretli transferler veya araç kiralama seçenekleriyle bölgeye ulaşım sağlamak da mümkün. Ayrıca sessiz ve doğal bir tatil fırsatı veren plaj günden güne ziyaretçi sayısını artırıyor. Ziyaretçi sayısının artması bölgeye ulaşımda kolaylık ve çeşitlilik sağlıyor.

Badavut Plajı’na Nasıl Gidilir?

Balıkesir Merkez Havalimanı veya Balıkesir Otogarı’ndan plaja gitmek isteyen tatilciler Ayvalık ilçe merkezine geliyor. Buradan servis araçlarıyla, çeşitli transferlerle, taksi veya bisikletle 10 km’lik bir yolculuk sonrası plaja ulaşmak mümkün. Bu seyahat sırasında çevredeki doğal güzellikleri seyredebilirsiniz. Ege Bölgesi’nde yer alan Sarımsaklı Yarımadası’nın tarihi doğası ve yeşillikleriyle birlikte kısa bir seyahat sonrası plaja ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma seçeneğinde ise Ayvalık Hastanesi önünden hareket eden, Badavut hatlı otobüsleri kullanabilirsiniz. Yaklaşık 13,3 km olan bu yolculuk bir saat sürüyor.

Badavut Plajı Giriş Ücreti

Zamanla bölge halkı dışında yurt içi ve yurt dışından da ziyaretçilerin dikkatini çeken plaj, yoğun tatilci akınına uğruyor. Halka açık olan bölge ücretsiz plaj hizmeti veriyor. İşletmelerin bulunduğu diğer bölgelerde ise hizmetlerden yararlanmak için ücret ödemek gerekiyor. İşletmeler, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de sunuyor. Ayrıca plaj şemsiyelerinin ağaç rengi ve yapısında olması da plaja ayrı bir hava katıyor.

Plajda yer alan işletmeler ve halka açık olan plaj bölümü dışında, kamp alanları da koyda yer alıyor. Bu alanlarda 24 saat kesintisiz konaklayabilirsiniz. Hemen kamp çadırınızı kurabilir gece ve gündüz fark etmeksizin Badavut Plajı’nın eşsiz manzarasında tatil keyfi yaşayabilir, denize girebilirsiniz.

Görmeden Dönme

Tarihi Sarımsaklı Yarımadası’nda bulunan Badavut Plajı’nı ziyaret ettikten sonra bölgeye yakın konumda bulunan tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Bu yerler, bölgenin tarihini ve kültürünü tüm yönleriyle ziyaretçilerine yansıtıyor. Görmeniz gereken yerlerden bazıları:

  • Sarımsaklı Plajı
  • Cennet Tepesi
  • Tarihi Ayvalık Evleri

  • Taksiyarhis Anıt Müzesi
  • Çınarlı Camii
  • Ayvalık Çarşısı
  • Macaron Sokağı

  • Tımarhane Adası
  • İğdeli Plajı
  • Sarımsaklı Tabiat Parkı
  • Hamidiye Camii