Aydın'ın Büyük Menderes ırmağının oluşturduğu verimli arazi üzerine kurulan şehrin tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapması yanından doğal güzellikleri ile de tam bir tatil şehri olduğunu söyleyebiliriz. Kentin en önemli tatil merkezi ise şüphesiz Kuşadası’dır. Ayrıca Didim ve Söke ilçeleri içerisinde de tatil köyleri, kıyı turizmi ve tatil konutları ile tatil planı içerisinde yer almayı başarmıştır. Kıyı turizmi yanından kentin su sporları açısından da önemli bir yeri vardır. Yüzme, dalma, yelken, sörf gibi birçok su sporunun merkezi olma yolundadır.

                Aydın’da Konaklama

Kentin en önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası’ndaki Richmond Ephesus Resort, tarihsel zenginlikleri doğal güzellikleri ile tatilcilerine sunuyor. Mavi bayraklı bir plaja sahip olan merkezde havuz etkinlikleri ve spor faaliyetleri ile de tatil zamanınızı güzel geçirebilirsiniz. Otelin herşey dahil konaklama fiyatı ise 357 TL dir. Kuşadası’nda yer alan tercih edilen bir diğer otel ise Palm Wings Kuşadası Beach Resort&Spa palmiye ağaçları arasında sizleri ağırlamakta. Tarihi yerlere yakınlığı yanında yeşil ve maviyi yan yana yaşayacağınız harika bir tatil planı oluşturma imkanı sunmaktadır. Otelin günlük konaklama fiyatı, her şey dahil, 497 TL dir. Didim ilçesinde bulunan Hotel Orion kendisine ait Orion Plajı ile denizi ayaklarınızın altına taşımakta. Sahil koyu harika olan otelin su sporları açısından da farklı aktiviteler sunduğunu söylemek mümkün. Tatil merkezi açısından güzel ve huzurlu bir yer olan otelin konaklama ücreti ise her şey dahil 204 TL dir. Tatil şehri olan kentin gezilmesi gereken yerleri arasında ise Aphrodisias Antik Kenti, Didyma Antik kenti, Dilek Yarımadası, Milet Müzesi, Kurşunlu Manastırı, Altınkum Plajı, Milet Tiyatrosu ve Zeus Mağarasını sayabiliriz.

Tatil şehri Aydın ili içerisinde sahil ilçelerinde konaklama imkanı özellikle bir hayli fazladır. Şehrin önemli ilçesi Didim’de yer alan Didim Apollon tapınağını ziyaret etmeli. Ayrıca ege yöresine özgün olan zeytinyağlı yemekleri, incir ve üzümleri tatmalı. Ege denizinin cömertliği ile kıyılarda yer alan birçok restoran ve otellerde yer alan menüler ile deniz mahsullerinin tadına varılmalı. Özellikle çipura, kefal, mercan ve barbunya balıkları oldukça revaçtadır. Sucuk ekmeği ile meşhur kentin tatil planı içerisinde mutlaka halı, kilim gibi hediyelik eşyalara da göz aymayı unutmamak lazım. Tatil merkezi olarak görülen Didim, Kuşadası ve Söke sahillerinden muhteşem koylarında denize girerken, huzurlu ve bir o kadar da mutlu bir tatil geçirmenin keyfini yaşayabilirsiniz.