Assos’da Gezilecek Yerler

Assos Çanakkale Ayvacık ‘ ın  17 km güneyinde Behramkale Köyü’n de yer alan antik bir kenttir. Assos bulunduğu bölgede limana sahip olan tek yerleşim yeri imiş. Aziz Pavlus’ un orada yaşamış olması nedeniyle Hristiyanlarca kutsal bir yer olarak bilinen antik kent,  Makedon, Pers ve Yunan zamanlarında yerleşim bölgesi olmuş. M.Ö.347- 344 yılları civarında Aristo’ nun 3 yıl yaşayıp okul kurduğu kentin tarihi önemi büyük.  Tunç çağına dayanan geçmişi M.Ö. 3000-1200 leri bulmakla beraber şehir olarak varlığı M.Ö.7. yüzyılda  başlamış olan antik asos adası gezilecek yerler açısından büyük bir zenginliğe sahip.

ASSOS’ TA GEZİLECEK YERLER

Assos antik kentinin en ilgi çekici yerlerinden olan Antik limandan başlayarak, köylerden antik kentte dolaşarak varacağınız liman ve körfez manzaralı restorantlarda yöresel lezzetleri tatmanız size bu sihirli atmosferde unutamayacağınız anlar yaşatacaktır. Güzel bir gezi planından sonra Assos adası otelleri sizi antik yapılarıyla güzel anlar vadediyor. Virajlı ve dik araba yoluyla inip 50 metre öteye  park edebileceğiniz Assos limanı yüzlerce yıllık taş yapıların bulunduğu daracık taştan sokaklara evsahipliği yapıyor.  Eskiden meşe palamutlarıyla çevrili olan Assos’ ta şimdilerde de halı ve kilim dokumalarında palamut kullanılıyor. Eski palamut depoları ise otel olarak restore edilmiş görülmeye değer yapılardan sayılıyor. Assos’ ta açık hava müzesi gibi olan Antik Kent i gezdikten sonra gezilecek yerlere örnek, Hüdavendigar Camii, Tuzla çayının üzerinde görkemli bir yapı olan 600 civarında yaşa sahip Hüdavendigar Köprüsü,  Athena Tapınağı,  Nekropol,  Akropol,  Hamam,  Amfi Tiyatro, Gymnasium, Apollon Tapınağı, Adatepe’ deki antik yapı zeytinyağı fabrikası ve Agoraları sayabiliriz.

ASOS ADASI OTELLERİ

Assos Eden Gardens Hotel

Şehir merkezinden 90 km uzaklıktadır, havaalanına 250 km, Liman' a 10km, Edremit' e 60km Çanakkale merkezine 85 km. dir. Küçük bir koyda kendine özgü mimarisiyle dikkat çeker. Mavi bayrağa sahip özel bir plajı vardır. Denize sıfırdır.

Assos Eden Beach Hotel

Şehir merkezine 90km, Havaalanına 250 km uzaklıktadır. Assos' un ilk otellerindendir. Kadırga Koyu' nda bulunur. Denize sıfırdır. Göz kamaştıran doğası ve mavi bayraklı plajıyla sakin, huzur verici bir atmosferi vardır.

Assos Kervansaray Hotel

Athena Tapınağı ve Antik Tiyatroya 5 km uzaklıktadır. Spor alanları mevcuttur. Kendine özgü özel taş mimariye sahip denize sıfır butik otel,  plaj, açık ve kapalı yüzme havuzlarına sahiptir.