Şehrin boğucu havasından ve kalabalık alışveriş merkezlerinden sıkılıp, kendini doğanın kucağına atmak isteyenler için Ankara’nın en güzel parklarını inceleyeceğiz bu yazımızda. Her ne kadar denize kıyısı olmasa da kendine has havası ve birbirinden güzel parklarıyla bunu telafi eden başkentin, en güzel 8 parkını sizler için derledik. İsterseniz lafı fazla uzatmadan listemize geçelim.

Botanik Parkı

65.000 metrekarelik devasa bir alan üzerinde yer alan bu park, şehir yaşantısından kaçmak isteyenler için birebir. Ankara’ya has o melankolik havayı ve yalnız kalmayı seviyorsanız, bu park tam size göre. Parkın tam ortasındaki gölün kenarında dilediğiniz kadar oturabileceğiniz, sıkıldığınızda ise patika yolları takip ederek kendinizi apayrı bir dünyanın içinde bulabileceğiniz bu park, ıhlamur ve iğde ağaçlarının o eşsiz kokusuyla sizi adeta içine çekiyor. Ayrıca Behzat Ç. dizisinde geçen “Kafes” adlı mekân yine bu parkın içinde yer alıyor.

Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı, Ankara’nın en popüler ve en çok ziyaret edilen parklarından biri. Tabi ki bu tesadüfi bir durum değil. İçerisinde yer alan amfi tiyatronun aktif bir şekilde konserlere ev sahipliği yapması sayesinde popülerliğini kaybetmeyen park, havuzları ve oyun alanlarıyla size aynı yerde farklı deneyimler sunma konusunda çok cömert. İçerisinde kendinize göre bir şeyler bulmanızın kaçınılmaz olduğu Seğmenler Parkı’na gitmeden Ankara gezinizi sonlandırmayın.

Kuğulu Park

Eğer hafta sonu küçük bir kaçamak yapıp, doğa ile iç içe bir kahvaltı yapmak isterseniz, tam olarak doğru adreste olduğunuzu söyleyebiliriz. İçerisindeki çeşitli kahvaltı alanları ile huzurlu bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin buluşma noktası olan Kuğulu Park, yaz aylarında sıcaktan bunalanların da sıklıkla uğradığı bir yer. İçerisindeki gölde yaşayan kuğularla fotoğraf çekilebilir, doğanın ve huzurun tadını özgürce çıkarabilirsiniz. Her ne kadar yüzölçümü olarak küçük olsa da şehirden kaçmak için dört dörtlük bir yer.

Portakal Çiçeği Parkı

Diğer parklar kadar popüler olmamasının avantajını sonuna kadar kullanan bu park, her türlü gürültüden uzaklaşıp kendinizi tamamen kuş cıvıltılarının içine bırakabileceğiniz bir yer. Sarhoş edici bir oksijen oranına sahip olan Portakal Çiçeği Parkı, kitabınızı alıp hayallere dalmak için biçilmiş kaftan. Mevsim geçişlerini en net biçimde izleyebileceğiniz parklardan biri olan Portakal Çiçeği, yürüyüş yapmayı sevenlerin kaçırmaması gereken ender bir güzelliğe sahip.

Göksu Parkı

İçerisinde her şeyi bulabileceğiniz bir başka park ise Göksu Parkı. Piknik alanları, çocuk parkları, oyun alanları, kafe ve restoranlarıyla sizi karşılayan bu park, hem doğa ile iç içe olup hem de değişik aktivitelerle keyifli zaman geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Her ne kadar şehir merkezine uzak olsa da gidince asla pişman olmayacağınız Göksu Parkı, Ankara turunuzun unutulmazlarından olacak.

Altınpark

İçerisindeki fuarla düzenli olarak birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Altınpark, ayrıca Feza Gürsey Bilim Merkezi’nin de bulunduğu önemli bir parktır. Her ne kadar suni bir park olsa da aslında doğal parklardan hiçbir farkı yok denilebilir. Ayrıca olimpik yüzme havuzu, go-kart pisti, paten pisti, Yörük çadırı ve spor salonuna da ev sahipliği yapan bu park, içerisinde bir güne sığdıramayacağınız kadar çok aktivite yapma imkanı sunuyor.

Cemal Süreya Parkı

İsmini aldığı usta şairin bir heykelini de sınırları içerisinde barındıran Cemal Süreya Parkı, çocuğunuzu alıp gidebileceğiniz, belki de en ideal park. İçerisindeki muhteşem oyun alanları, çocuk parkları ve kum havuzuyla küçük yaştakilerin dilediği kadar vakit geçirebileceği, nezih ve eğlenceli bir ortam. 2013 sonrasında yenilenen bu park, bakımlı yürüyüş yollarıyla göz dolduruyor.

Kurtuluş Parkı

Ankara’nın en eski parklarından biri olan Kurtuluş Parkı, her ne kadar küçük ve yollara yakın da olsa, sunduğu temiz hava ve keyifli ortamıyla sanki şehirden kilometrelerce uzaktaymışsınız gibi bir his veriyor. Dilediğinizce spor yapabileceğiniz bu parkta, açık havada masa tenisi oynayabilir ya da çeşitli spor aletleriyle egzersiz yapabilirsiniz. Ayrıca hemen parkın yanında bulunan veteriner, parktaki hayvanların sağlığı ve bakımıyla ilgilendiği için gönül rahatlığıyla sokak hayvanlarını sevebilirsiniz.

Ankara Otelleri

Hotel Etap Mola

Ankara otelleri arasında en nezih, sakin ve de kusursuz hizmet sunanlardan biri olan Hotel Etap Mola, toplamda 58 odasıyla konuklarını ağırlıyor. Kızılay’ın tam merkezinde mükemmel bir konuma sahip olan Hotel Etap Mola’da 57 standart ve 1 King Suit oda bulunuyor. Açık renklerin hakim olduğu iç dekorasyonu ile tamamen ferah ve ışık alan odalarında dilediğinizce dinlenebilir, otelin hemen altında bulunan NO4 Cafe’de bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerini bilen, son derece donanımlı personelinden hizmet alabilirsiniz. Hotel Etap Mola, Kızılay Meydanı’na 0,2 km, Karanfil Sokak’a 0,7 km, Konur Sokak’a 0,8 km, Ankara Adliyesi’ne 0,8 km, Kurtuluş Parkı’na 1 km, TBMM’ye 1,3 km, Anıtkabir Atatürk Müzesi’ne 1,4 km, Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne 1,8 km ve Ankara Kalesi’ne 2,3 km uzaklıkta yer alıyor.

Hotel Etap Mola’nın başlıca hizmetleri;

  • Odaya kahvaltı servisi
  • Restoran (alakart) – ev yemeği, Türk, dünya mutfağı
  • Kuru temizleme, ütü, çamaşırhane
  • Ücretsiz İnternet erişimi
  • Bagaj muhafazası
  • Hediyelik eşya dükkanı, emanet kasası
  • Açık büfe kahvaltı

Adres: Kızılay, İzmir Cad. No:27 Çankaya/Ankara

Hotel Cinnah

Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan Çankaya bölgesinde konumlanan Hotel Cinnah, toplam 77 odasıyla hizmet veren orta büyüklükte bir tesis. Ankara Esenboğa Havalimanı’na 31 km, Ankara şehir merkezine 500 metre, Kuğulu Park’a ise 100 metre uzaklıkta bulunan Hotel Cinnah, kelimenin tam anlamıyla İskandinav esintilerini taşıyor. Otelin dekorasyonundan, dış cephesine ve sunulan hizmete kadar hemen hemen her şeyde bu farklılığı görmek mümkün. Retro tarzı, rahatlatıcı mobilyalarıyla döşenmiş Hotel Cinnah odaları, misafirlerin konforu düşünülerek özel olarak tasarlanmış. Ankara’nın merkezinde yer alan Hotel Cinnah, ulaşım açısından da oldukça rahat bir otel. 4 küçük, 62 standart, 8 deluxe, 2 superior ve 1 king olmak üzere toplamda 77 odasıyla hizmet veren Hotel Cinnah’ta aynı zamanda 1 açık lobi, Nord Restaurant ve 2 toplantı salonu da (30 ve 100 kişilik) bulunuyor. Otelin hemen girişinde yer alan Nord Restaurant’ta hem Ankara mutfağına özgü hem de dünya mutfaklarından seçme lezzetlerle buluşabilirsiniz.

Hotel Cinnah’ın başlıca hizmetleri

  • Kablosuz ve ücretsiz İnternet erişimi
  • Araç kiralama
  • Açık ve kapalı restoran
  • Otopark
  • Emanet kasa
  • TV odası
  • Bar
  • Havalimanı servisi
  • Asansör
  • Kahvaltı (07.30-10.00) ve akşam yemeği (18.30-21.00) yarım pansiyon konaklamada ücretsiz

Adres: Cinnah Caddesi No:3 Çankaya / ANKARA

The Ankara Hotel

Aşti Otogarı’ndan 5 km, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ise yaklaşık 25 km mesafede yer alan The Ankara Hotel, konumu itibariyle şehri ziyaret edenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ankara otelleri arasından en popülerlerden biri olan The Ankara Hotel, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan çağdaş tasarımları ve iç dekorasyonu ile ön plana çıkıyor. Atrium ya da şehir manzaralı 134 standart oda ve suit odalarıyla hizmet veren 5 yıldızlı otelin personeli de oldukça güler yüzlü ve de hepsi kendi alanında profesyonel. Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat ortaklığında kurulan The Ankara Hotel, misafirlerine eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Şehrin en güzel manzaralarını sunan otelin odaları da lobi ve diğer alanlar gibi ferah ve göz alıcı bir şekilde tasarlanmış. Kalacak gün sayınıza ve ihtiyaçlarınıza göre suit oda ya da deluxe odalardan birinde konaklayabilirsiniz. The Ankara Hotel, 14 toplantı odasıyla aynı zamanda iş amaçlı seyahat edenlerin de ilk tercihi oluyor.

The Ankara Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Kablosuz ve ücretsiz İnternet erişimi
  • Restoran
  • Telefon ve faks hizmeti
  • Toplantı salonu
  • Bar
  • Kuru temizleme ve çamaşırhane
  • Otopark
  • Asansör

Adres: Eti Mah. Celal Bayar Bulvarı. No:78 Maltepe / ANKARA

Point Hotel Ankara

Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerine (Next Level, Taurus ve Armada) yakınlığıyla ön plana çıkan Point Hotel Ankara, şehrin en önemli kongre merkezlerine de çok yakın bir konumda yer alıyor. Ankara’da en ünlü iş merkezlerinin konumlandığı Çukurambar’da yer alan ve modern mimarisiyle göz kamaştıran otel, bir termal otelde bulunan hizmetlerin büyük bir çoğunluğunu sunuyor. Buhar odası, sauna, spa merkezi ve hamam gibi birçok hizmeti olan Point Hotel Ankara’nın View Point Restaurant’ında dünya mutfaklarından dilediğinizi tadabilirsiniz. Ankara’nın eşsiz manzaralarını sunan 162 odasının 6’sı suit oda ve ayrıca engelli misafirler için de özel odaları bulunuyor. Diğer otellerden farklı olarak “Sweetdreams-tatlı rüyalar” adlı bir konsept geliştiren Point Hotel Ankara’nın odalarında LoungeFM’da “chill out” müzikleri eşliğinde deliksiz bir şekilde uyuyabilirsiniz. Bunun yanı sıra konsept dahilinde odalarda bulunan “Kaliteli Uykunun 101 Sırrı” kitabını okuyabilir, yastık seçim menüsünden en rahat edeceğinizi düşündüğünüz yastığı seçebilir ve gece servisinde size sunulmasını istediğiniz çikolata, kuruyemiş, meyve vb. şeylerden yiyebilirsiniz.

Point Hotel Ankara’nın başlıca hizmetleri

  • Buhar odası
  • Sauna
  • Spa merkezi
  • Hamam
  • Telefon ve faks hizmeti
  • Oda servisi
  • Doktor
  • Kuru temizleme ve çamaşırhane (18.00’e kadar)
  • Toplantı salonu
  • Otopark
  • Kapalı restoran
  • Bar
  • Spor salonu

Adres: 100. Yıl Mahallesi 1427. Cadde No: 11 Balgat / 100.Yıl - ANKARA