Ülkemiz için siyasi anlamda büyük öneme sahip, güzel başkentimiz Ankara için ‘’memur kenti, soğuk şehir, denizi bile yok’’ söylentilerini hafızalardan silecek bir tura çıkıyoruz. Tüm ön yargılardan kurtularak taşı, toprağı, doğası, insanları ve daha pek çok değerli yapısı ile ülkemizin en değerli kentini gelin beraber inceleyelim.

Gezilecek yerler

‘’Ankara’da gezilecek yer mi var?’’ diyenleri şaşırtacak kadar fazla gezilecek yeri bulunan şehirde bir tura çıkmak istersek mutlaka gitmelisiniz dediğimiz yerleri bir liste halinde sizlere sunuyoruz.

Anıtkabir; 1953 yılında yapılan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün na’şının bulunduğu, bizim için büyük önemi olan bu maneviyat kokan yeri mutlaka gezin. Ama öyle kısa bir gezinti değil. Saatlerce, en ince ayrıntısına kadar görün bu ülke için verilen mücadeleleri.

TBMM; 1938 yılında inşa edilen ve hala kullanılan, ülkemizin en önemli siyasi noktasını gezi planınıza eklemeyi unutmayın. Haftanın belli gün ve saatlerinde turistlere açılabilen bölümleri var, buraları gezip görebilirsiniz.

Atakule; 125 metre yüksekliği ile Çankaya’da bulunan bu gözlem evine kesin gidin. 360 derecelik görüş açısı ve içeride bulunan restoranları ile hem yemek yiyebileceğiniz hem de doya doya manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bir yer.

Ankara Kalesi; Milattan Sonra 7. yüzyılda Perslerin yaptığı düşünülen kale, 16 metre boyunda surlar ile çevrilmiş. Toplamda 42 kulesi olan kale, Ankara manzarasını izleyebileceğiniz en ideal yer.

Etnografya Müzesi; 1938-1953 yılları arasında önderimiz Mustafa Kemal’in na’şının muhafaza edildiği bu yerde şu anda 1200’ü aşkın eserin sergilendiği tarih kokan bir yer. Belirli saat ve günlerde ziyaret edilebilen bu müzeye gitmeden şehirden ayrılmayın.

Ankara Evleri; eski yerleşim bölgelerinde rastlayabileceğiniz bu evler genellikle ahşap ve kerpiçten yapılan 2 katlı binalar oluyor. Şimdilerde turistik amaçlı kullanılan evlerin duvarları, tavanları ve avluları çeşitli süslemeler ile donatılmış.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi; sanatın her türlüsüne önem verilen şehirde, bu şahane müzeyi kesinlikle görmelisiniz. 1927’de inşa edilen ve 1980 yılında restore edilerek müze olan bu yerde, dünyaca ünlü sanatçıların eserleri de bulunuyor. Sanatseverlerin içeride kendini kaybettiği müzede Şark Salonu, konser ve tiyatro salonu, Güzel Sanatlar Galerileri ve restorasyon atölyesi de bulunuyor.

Yapılacak aktiviteler

İşte Ankara’da yapmadan dönmemeniz gerekenler:

  • Anıtkabir’i gezip, maneviyatı doya doya içinize çekin.
  • Seğmenler Parkı’nda uzun uzadıya dolanıp havanın tadını çıkarın.
  • Beypazarı’na uğrayıp havuç heykelinin önünde boy boy fotoğraflar çekinin.
  • Kumpir yemeden dönmeyin.
  • Manzaraya birde Ankara Kalesi’nden bakın.
  • Kuğulu Park’ta dolanın, asil asil yüzen kuğuları izleyin saatlerce.
  • Onlarca müzesi var, alın elinize fotoğraf makinenizi ve bol bol fotoğraf çekip anılar biriktirin.
  • Her akşam farklı eğlence mekânlarına gidin, bakın bakalım Ankaralılar gerçekten eğlenmeyi biliyorlar mı?

Yeme içme

Yeme içe konusunda çok fazla seçenek sunan şehirde aç kalma olasılığınız veya yemek beğenmeme gibi bir durum olmayacak, buna şüpheniz olmasın. Genellikle İç Anadolu mutfağı ağırlıklı yemekleri olan Ankara’da farklı seçeneklere de çok kolay ulaşabilirsiniz. Ancak buraya kadar gelip de yöresel lezzetlerini de denemek isteyenler için birkaç yemek önerimiz var. Çorba ile güne başlarsak dutmaç, keşkek, toyga ve miyane başta olmak üzere oldukça değişik lezzetler sizi bekliyor. Sonrasında Ankara pidesi, Ankara tavası, orman kebabı, patlıcanlı et, pıt pıt pilavı, oğmaç aşı, çoban kavurma, kabama, efelek dolması, kete, kömbe, papara derken liste uzayıp gidiyor. Daha sayamadığımız pek çok lezzeti aynı anda sunan Ankara mutfağı denenecek bin bir türlü lezzetle donatılmış.

Konaklama

 

Siyasi konumu göz önüne alındığında şehrin konaklama tesisleri bakımından çok zengin olduğunu söyleyebiliriz. Her bütçeye uygun hizmet veren ve kalitesine göre değişen çok fazla konaklama tesisi var. Şehir merkezine yakın yerlerde konaklamak isteyenlerin genellikle Kızılay, Çankaya, Ulus ve Kavaklıdere çevresindeki otelleri tercih ettiği şehirde merkezden uzakta kalmak isteyenler de Kızılcahamam ve Beypazarı’nda bulunan tarihi konakları tercih ediyor. Bu konakların gecelik ücreti 150-450 TL arasında değişiyorken, şehir merkezindeki Ankara otelleri de genellikle 56 TL’den başlayan gecelik fiyatlar ile 410 TL’ye kadar çıkabiliyor. Aldığınız imkânlara veya yıldız sayısına göre değişen pek çok otel bulunan şehirde kesinlikle konaklama açısından sorun yaşamazsınız.

Alışveriş

Çok sayıda alışveriş merkezini bünyesinde barındıran Ankara’da bu yerlerin dışında mutlaka alışveriş için gitmeniz gereken Tunalı Pasajı, Gümüşsoy Pasajı ve Aynalı Çarşı bulunuyor. Yabancı turistlerin akınına uğrayan bu yerlerde el işlemeleri, İç Anadolu motiflerinden örnekler, el işi takılar ve dekoratif ürünler alabilirsiniz. Samanpazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşu isimli yerlere de mutlaka uğrayın. Özellikle meşhur Beypazarı balını buradan bulabilirsiniz. Özellikle Beypazarı’nda kadınların el emeği yöresel tatları ve el işlemeleri bir harika.

Eğlence ve gece hayatı

Renkli ve eğlenceli gece hayatı ile dillere destan olan Ankara’da eğlenilebilecek birden çok mekân bulunuyor. İster gündüz ister gece hayatı için farklı yerlerde konumlandırılmış bu kafeler, restoranlar ve gece kulüpleri ile renkli bir yaşam süren başkent, hem orada yaşayanları hem de ziyaretçilerini oldukça eğlendirebilen bir şehir. Özellikle eğlence için tercih edilen yerler ise Kızılay Meydanı, Sakarya Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Arjantin Caddesi, Tunus Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Filistin Caddesi ve 7. Cadde. Bu bölgelerde yer alan onlarca mekândan dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Her bütçeye uygun olan mekânların çoğu buralarda yan yana bulunuyor. Hafta içi, halkın çoğu memur olduğu için erken biten eğlence hayatı hafta sonları sabahlara kadar devam ediyor.

Ulaşım

Başkentimizde şehir içi ulaşımı oldukça gelişmiş durumda çünkü Türkiye’nin en kalabalık 2. şehri olma özelliğini taşıyor. E durum böyle olunca da şehirde minibüs, halk otobüsü, metro, Ankaray ve özel yolcu otobüsleri ile ulaşımda hız kazanılmaya çalışılıyor. Başkent olma özelliğinden ve konumundan dolayı da diğer illere oranla Ankara’da şehir içi ulaşım çok daha kolay. Hızlı tren, uçak, otobüs ve normal tarifeli trenler ile çok basit bir şekilde istenilen saat ve zamanda Ankara’ya ulaşabilirsiniz.

Ankara Otelleri

Türkiye’nin başkenti olan Ankara konaklama konusunda misafirlerine sayısız seçenek sunuyor. Ankara sokaklarında şehri tanımanın keyfine varıp otellerinde huzuru yakalayabilirsiniz. Kültürel zenginliğin yüksek olduğu bu şehirde gezilecek birçok turistik nokta bulunuyor. Köklü tarihi ve 5000 yıldır sayısız medeniyete yaptığı ev sahipliği ile her adımında sizi kendine hayran bırakan Ankara’da muhteşem bir tatil sizi bekliyor.

The Green Park Hotel Ankara

Şehir otelleri arasında en çok tercih edilen isimlerin arasında bulunan The Green Park Hotel Ankara eşsiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Gerek iş gerekse tatil amaçlı tercih edebileceğiniz bu otel Çankaya’da sizi bekliyor. Bakanlıklara, resmi kuruluşlara, ulusal şirketlere, eğlence ve alışveriş merkezlerine oldukça yakın bir konumda bulunan The Green Park Hotel Ankara lüks ve konforu bir arada sunuyor. Türk ve Dünya mutfağından lezzetlerle karşılaşacağınız bu yer iş toplantılarının da vazgeçilmezi. 1500 kişiye varan davet organizasyonlarını hakkıyla gerçekleştiren The Green Park Hotel Ankara modern görünümü ile sizi karşılıyor. Toplamda 281 odası bulunan otelde her kişiye uygun bir oda bulmak mümkün. Ankara’da eşsiz bir konaklama deneyimi sunan The Green Park Hotel’in sunduğu avantajlı fiyatlara sahip olmanın yolu erken rezervasyon yaptırmaktan geçiyor.

The Green Park Hotel Ankara’nın başlıca hizmetleri

  • İnternet Bağlantısı – Kablosuz
  • Döviz Alım / Satım
  • Bagaj Odası
  • Kapalı Havuz
  • 24 Saat Resepsiyon
  • Doktor
  • Teras
  • Hamam
  • Asansör
  • Spor Salonu
  • Sauna
  • Buhar Odası
  • Tesise Ait Otopark
  • Servis (Ücretli) *
  • Araba Kiralama Servisi (ücretli)
  • Spa Merkezi (ücretli)
  • Masaj (ücretli)
  • Çamaşırhane (ücretli)
  • Bar (ücretli)
  • Kuru Temizleme (ücretli)

Adres: Kızılırmak Mahallesi, 1443 Caddesi, 06520 Çankaya/Balgat/Çankaya/Ankara

Demora Hotel

2012 yılından beri kaliteli hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlayan Demora Hotel özel mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. 10 katlı binasında 64 adet standart, 5 adet suit ve 1 adet engelli odası mevcut. Müşterilerinin memnuniyetini ilk sırada tutan Demora Hotel’de açık büfe kahvaltı ve birçok lezzetten akşam yemeği bulunuyor. 4 adet toplantı odası ile iş seyahatlerinin de ilk durakları arasında olan bu yer diğer organizasyonlarda da misafirlerine farklı deneyimler sunuyor. Demora Hotel’in sunduğu hizmetlerden en uygun fiyatlara yararlanmak için erken rezervasyon yaptırmanız yeterli. Rezervasyon yaptırdıktan sonra size de artık otelin tadını çıkarmak kalıyor.

Demora Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Tesise Ait Otopark
  • İnternet Bağlantısı – Kablosuz
  • Isıtma
  • Bar (ücretli)
  • Toplantı Salonu (ücretli
  • Restoran (ücretli

Adres: Kavaklıdere Mahallesi, Esat Caddesi. No:51, 06101 Çankaya/Ankara

Hotel Cinnah

İskandinav esintileri otelin her köşesinde kendini hissettiriyor. Ferah ve huzur veren konseptini misafirlerine sunan Hotel Cinnah Ankara’nın kalbinde farklı bir konaklama deneyimi sunuyor. Mimarisinde ve dizaynında en ince ayrıntıların düşünüldüğü Hotel Cinnah’ta modern tarzda odalar sizi bekliyor. Odalarında seyahat edenler için her şeyin düşünüldüğü bu otelde rahat bir gece uykusu çektikten sonra güne kendinizi hazırlayabilirsiniz. Küçük oda, standart oda, delüks oda, süper oda ve king oda ile her zevke ve bütçeye hitap eden Hotel Cinnah çok amaçlı toplantı salonlarına da sahip. İş ya da gezi seyahatlerinizde rahat edebilceğiniz Hotel Cinnah’tan rezervasyon yaptırmak için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Erken rezervasyon seçeneği ile tatil zamanınızda boş oda arama derdi son buluyor.

Hotel Cinnah’ın başlıca hizmetleri

  • İnternet Bağlantısı – Kablosuz
  • Ortak TV Alanı
  • Tesise Ait Otopark
  • Asansör
  • Araba Kiralama Servisi (Ücretli)
  • Emanet Kasası (Ücretli)
  • Bar (Ücretli)
  • Servis (Ücretli)
  • Restoran (Ücretli)

Adres: Aziziye Mahallesi, Cinnah Caddesi. No:3, 06690 Çankaya/Ankara

The Ankara Hotel

Şehrin en önemli kesişme noktasında konumlanan The Ankara Hotel konaklama sektörüne adeta yeni bir soluk getiriyor. Çağdaş tasarımı ve görkemli mimarisi ile gözlerinizi alamayacağınız bu otelde birçok önemli noktaya yürüyerek ulaşmanız mümkün. Restoranlarında en iyi yemekleri müşterilerine sunan The Ankara Hotel sayısız lezzete ev sahipliği yapıyor. Konforlu bir konaklama hizmeti almak isteyenlerin ilk adresleri arasında yer alan otelin dizaynı da tek kelimeyle eşsiz. Suit oda, standat oda, süper oda ve atrium oda seçeneklerinden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. 35 metrekare ile en geniş odası olan Atrium oda, rahatça konaklamak isteyenlerin ilk seçeneği arasında yer alıyor. Toplantı ve organizasyonların da gerçekleştiği The Ankara Hotel’in yaklaşık 1000 kişi kapasiteli odaları bulunuyor. Toplamda 10 adet toplantı odası ile iş seyahatleri için de avantajlı konaklama hizmet veren otelde her ihtiyaca bir cevap bulmak oldukça kolay. Misafirlerinin her ihtiyacını en ince ayrıntısına kadar düşünüp ona göre hareket eden The Ankara Hotel’in kelimenin tam anlamıyla nefes kesen bir şehir manzarası var. Ankara’nın kalbinde en modern koşullarda konaklamak için The Ankara Hotel’den rezervasyon yaptırabilir, iş seyahatlerinizi aynı zamanda bir keyif haline dönüştürebilirsiniz.

The Ankara Hotel’in başlıca hizmetleri

  • Asansör
  • 24 Saat Resepsiyon
  • Tesise Ait Otopark
  • İnternet Bağlantısı – Kablosuz
  • Toplantı Salonu (Ücretli)
  • Restoran (Ücretli)
  • Bar (Ücretli)
  • Kuru Temizleme (Ücretli)
  • Çamaşırhane (Ücretli)

Adres: Eti Mahallesi, Celal Bayar Bulvarı No:2 D:No:78, 06570 Çankaya/Ankara