Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12. Kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali son yıllarda oldukça ilgi çekmeyi başarmıştır. Her yıl büyük bir coşku ile karşılanan festival bu yıl 27-30 Nisan tarihleri arasında, depremin yaralarını sarmak adına; "Yeniden Doğuş" temasıyla düzenlenecek. Ayrıca bu yıl depremden etkilenen 11 ilin yöresel lezzetlerine de festivalde yer verilecek.

Birbirinden farklı mimarisi, sokak yapısı, butik otelleri, plajları ve eşsiz manzaralara tanık olacağınız Ege’nin incisinde bu yıl bahara merhaba demelisiniz! Alaçatı’nın belki de en güzel zamanlarında içinizi kıpır kıpır edecek olan o bahar tazeliğinde yaşayabilmek bir ayrıcalık olacaktır.

Alaçatı Otelerini İnceleyin

Festivalde Sizi Neler Bekliyor?

Festival, Alaçatı'nın merkezindeki meydanlarda gerçekleşmektedir. Festival alanı, yerel üreticilerin stantları, restoranların açık hava mutfakları, konser sahneleri, el sanatları ve hediyelik eşya satıcıları gibi birçok farklı alandan oluşmaktadır. Festival boyunca, yöresel halk oyunları, canlı müzik performansları, sergiler ve yemek yarışmaları gibi etkinlikler de düzenlenmektedir.

Festivalin en önemli özelliklerinden biri, yöresel otların kullanıldığı yemeklerdir. Bölgede yetişen otların lezzeti, kokusu ve sağlıklı besin değerleri, festivalde sunulan yemeklerin ana malzemesidir. Festival boyunca, birbirinden lezzetli yemekler sunan restoranlar, ziyaretçilerin damak tadına hitap etmek için özel menüler hazırlamaktadır.

Festivalde ayrıca, şarap severler için de birçok seçenek mevcuttur. Festivalde sunulan şaraplar, bölgedeki üzümlerden elde edilmekte ve yerel şarap üreticileri tarafından özenle hazırlanmaktadır. Şarap tadımı etkinlikleri, festivalin vazgeçilmezlerinden biridir.

Alaçatı Ot Festivali, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, keyifli ve unutulmaz bir deneyim sunan bir festivaldir. Festival, yöresel kültürü tanıtmak, Alaçatı'nın doğal zenginliklerine dikkat çekmek ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla düzenlenmektedir. Siz de Nisan ayında Alaçatı Ot Festivali'ne katılarak, bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

12. Alaçatı Ot Festivali Programı:

27 Nisan

  • Ayşenur Mıhçı ile Yemek Atölyesi -Asma Yaprağı(15.00-16.00)
  • Antakya Medeniyetler Korosu -Alaçatı Amfi Tiyatro(20.00)

28 Nisan

  • Karsu Konseri -Çamlıkuyu Meydanı(21.00)

29 Nisan

Çağla Şikel sunumuyla;

  • En Güzel Ot Yemeği Yarışması -Cami Meydanı (13.00-15.30)
  • Anadolu Lezzetleri Yarışması -Cami Meydanı (13.00-15.30)
  • Duman Konseri -Çamlıkuyu Meydanı(20.00)
  • Göktuğ Gönce -DJ Set -Alaçatı Cumhuriyet Meydanı(23.30-01.00)

30 Nisan

  • Maja Eryüce / Altuğ Dilmaç(Zafer Çelebi Orkestrası eşliğinde) Konser -Çamlıkuyu Meydanı(14.30)
  • Ağaçlara Şarkı Söyleyen Kadınlar -Alaçatı Cumhuriyet Meydanı(14.30-15.30)

Sıcacık ortamın yansıdığı Alaçatı sokaklarında yeni insanlarla tanışabilir belki de hiç tanımadığınız kişiler ile festivalin coşkusunu paylaşabilirsiniz. Yüzlerce ot çeşidini tanıma fırsatı yakalayabilecek ve bu lezzetlerin tadına bakabileceksiniz. Bir bakıma hem yiyecek hem eğleneceksiniz. Kilo alırım derdiniz olmadan doyasıya yemek yiyerek bir yandan da kendinizi müziğin coşkusuna bırakarak yediklerinizi eritebilirsiniz.

Bloggerlar, vloggerlar, gurmeler, yazar ve gazetecilerin akın ettiği festival için keşke daha uzun sürse diyeceksiniz. Hem kendi karnınızı bolca doyuracak hem de eli boş dönmeyeceksiniz. Yemek satış stantları, hediyelik ürünlerin olduğu tezgahlar ve dükkanlar arasında yapacağınız alışverişler ile hem gözünüz hem gönlünüz doyacak.

Çeşitleri otların sergilendiği festivalde yeteneğine güvenen kişiler arasında yapılan yarışmalarla daha hareketli hale geliyor. Sergilenen otlar arasından en lezzetli ot yemeğini yapmak ve en fazla ot türünü toplamak için birbiri ile mücadele eden yarışmacılarda,  jüri tarafından ödüllendirilecektir.

Festivalde Konaklama

Baharın gelişini Alaçatı’nın muhteşem doğasında karşılıyor, hem de birbirinden renkli otellerinde konaklama yapmak istiyorsanız sizler için seçtiğimiz otelleri incelemelisiniz. Bu kadar ile sınırlı olmayan ve daha birçok dilediğiniz otele ulaşabileceğiniz konaklama fırsatını Otelz.com ile bulabilirsiniz. Alaçatı’nın camınızı aralayan muhteşem güneşi ile uyanacak, yemyeşil doğanın eşlik ettiği sabah kahvaltılarınız ayrı bir keyifli olacaktır. Hem muhteşem festivalde eğlenmek hem de konaklayacağınız otelin muhteşem olmasınız istiyorsanız sizler için derlediğimiz otellerimizi kaçırmayın! Keyifli eğlenceler diliyoruz!

Alaçatı Otelerini İnceleyin

Alaçatı Pansiyonlarını İnceleyin

Önerdiğimiz Alaçatı Otelleri

 

Reges a Luxury Collection Resort & Spa

Reges a Luxury Collection Resort & Spa

Pırıl Hotel Thermal Beuty

Pırıl Hotel Thermal Beauty & Spa

Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme

Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme

Motif Hotel

Motif Hotel

Alaçatı Barbarossa Hotel

Alaçatı Barbarossa Hotel

Suess Alaçati

Suess Alaçati

Imren Han Butik Otel

Imren Han Butik Otel

Deniz Kabugu Hotel

Deniz Kabugu Hotel

Signature Alaçatı

Signature Alaçatı

My Adress Butik Otel

My Adress Butik Otel