Klasik Keyifler (KK) sayesinde Kapadokya 8. kez müziğe doymaya, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Hatta hazır bile! Genç yetenekler, profesyonel müzisyenler, yerli yabancı ziyaretçiler ile tam bir müzik ziyafetinin olacağı 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali ve Kapadokya’ya dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar:

8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali Ne Zaman?

25 Ağustos 2018 tarihinde etkinliklerin başlayacağı 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali’nin son günü ise 9 Eylül 2018. Siz de festivale katılım göstermek için bir an önce Kapadokya erken rezervasyon otelleri sayfasına göz gezdirebilirsiniz. Festival kurucularının Ellen Jewett ve Hüsam Süleymangil, sanat yönetmenlerinin Ellen Jewett, Gökhan Bağcı, Önder Baloğlu ve KK Müzik Derneği Başkanı’nın Gökhan Bağcı olduğu ve bu sene 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali’nde sahne alacak sanatçılar ve etkinlikleri öğrenmek için sizi yazının devamına alalım:

Festival Etkinlikleri

Klasik Keyifler’in en popüler organizasyonlarından biri olan Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali bu sene 8. kez müzikseverler ile bir araya geliyor. Festival 25 Ağustos tarihinden 9 Eylül’e kadar süreceği için oldukça kapsamlı bir etkinlik takvimi mevcut. Genelinin konserlerden oluştuğu festival programında tek kelimeyle yok yok. Eylül başında son bulacak bu keyifli organizasyon kapsamında düzenlenecek konser programlarına şu linkten ulaşabilirsiniz. İşte festival süresince gerçekleşecek etkinliklerden bazıları:

25 Ağustos 2018 – Bir Zamanlar Doğu’dan Batı’ya, Mustafapaşa: Bu program 25 Ağustos 2018 tarihinde saat 19.30’da ziyaretçileriyle buluşacak. Mustafapaşa’daki Seraphim Cave Hotel’de gerçekleşecek olan etkinliğe giriş ücreti ise 50 TL. Kemanda Ellen Jewett, piyanoda ise Xak Bjerken var.

26 Ağustos 2018 – Aşk Tepesinde Arp, Uçhisar: Love Hill by Museum Hotel’de gerçekşeiecek olan Aşk Tepesinde Arp etkinliğinde sahne alacak isimlerden bazıları: Sasha Boldachev, L. Daquin, A. Alyabiev, M. Glinka, S. Prokofiev, F. Chopin, I. Stravinsky ve P. Tchaikovsky. Etkinlik saati 19.30 ve giriş ücreti ise 50 TL.

27 Ağustos 2018 - Güzel ve Sahipsiz, Ürgüp: Aya Kapadokya’da saat 17.00’de düzenlenecek olan Güzel ve Sahipsiz adlı etkinlikte Ellen Jewett, M. Cetiz ve O. Türkmen sahne alacak. Giriş ücreti 25 TL.

27 Ağustos 2018 – Gece Bisleri, Mustafapaşa: Giriş ücretinin 50 TL olduğu ve 21.30’de gerçekleşecek olan Gece Bisleri yine Seraphim Cave Hotel’de misafirlerini ağırlayacak. Gökhan Bağcı, Xak Bjerken, Jerfi Aji, Gözde Yaşar ve Lauma Skride gibi isimlerin sahne alacağı etkinliğe yakın bir noktada konaklamak için diğer Mustafapaşa otellerine göz atabilirsiniz.

28 Ağustos 2018 – KK Extravaganza, Mustafapaşa: Girişin ücretsiz olduğu etkinlik Mustafapaşa’da yer alan Kapadokya Üniversitesi’nde saat 19.30’da gerçekleşecek. “Genç Sanatçılar Programı” konseri ile başlayacak olan KK Extravaganza programını kesinlikle kaçırmamalısınız.

29 Ağustos 2018 – Besteciler Kazanından, Mustafapaşa: Saat 19.30’da Kapadokya Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan Besteciler Kazanından ilk seslendirmeler programında Ellen Jewett, Elizabeth Simkin ve Xak Bjerken gibi profesyonel isimler var.

31 Ağustos 2018 – Müzikli Hikaye, Mustafapaşa: Çocukların Konseri adlı programla başlayacak olan Müzikli Hikaye etkinliği Mustafapaşa’daki Karakuş’ta; saat 19.30’da gerçekleşecek. Program süresince eşlik edecekler ise KKYA ve Elizabeth Simkin. Girişler ücretsiz.

2 Eylül 2018 – Güneş, Balonlar & Arp, Uçhisar: Sabah 06.30’da Aşk Tepesi’nde gerçekleşecek olan bu etkinlikte G. F. Handel, Bengi Canatan, D. Scarlatti, W. Croft, J. Thomas ve G. Pierne gibi isimler var. Giriş içinse 50 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu etkinliğin aynısı Museum Hotel’de 1 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek, ancak giriş için özel davetliler listesinde olmanız gerekiyor.

2 Eylül 2018 – Çocuklar Gibi Şendik, Mustafapaşa: Saat 19.30’da Seraphim Cave Hotel’de düzenlenecek olan etkinliğe giriş ücreti 50 TL.

3 Eylül 2018 – Bach @ 333, I, Avanos: Güray Müze’de saat 19.30’da ziyaretçileriyle buluşacak olan Bach etkinliğine giriş ücreti 50 TL.

4 Eylül 2018 – Yol, Ürgüp: Giriş ücretinin 50 TL olduğu “Yol” adlı etkinlik 4 Eylül 2018 tarihinde; saat 19.30’da Karakuş’ta gerçekleşecek.

5 Eylül 2018 – Şehir Rehberi, Ürgüp: Yine Ürgüp Karakuş’ta gerçekleşecek olan “Şehir Programı” adlı program, saat 19.30’da düzenlenecek ve giriş ücreti ise 50 TL.

5 Eylül 2018 – Bach @ 333, II, Mustafapaşa: Giriş ücretinin 50 TL olduğu II. Bach etkinliği ise Seraphim Cave Hotel’de saat 19.30’da gerçekleşecek.

6 Eylül 2018 – Bach @ 333, III, Mustafapaşa: Giriş için herhangi bir ücretin talep edilmediği III. Bach etkinliği de 6 Eylül 2018 tarihinde; saat 10.00’da Mustafapaşa’da yer alan Kapadokya Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

6 Eylül 2018 – Kemanın Doğuşu, Ortahisar: Giriş ücretinin 50 TL olduğu Kemanın Doğuşu etkinliği saat 19.30’da Ortahisar’daki Exedra Hotel “Chapelle”de gerçekleşecek. Rebekka Hartmann, F. W. Rust, L. G. Guillemain, J. G. Pisendel gibi isimler de etkinlik kapsamında sahne alacak.

7 Eylül 2018 – Turcaria, Mustafapaşa: 19.30’da Hanedan Cappadocia Suites otelinde gerçekleşecek olan etkinlikte KK Festival Orkestrası sahne alacak; giriş ücreti ise 50 TL.

8 Eylül 2018 – Claude Debussy: 100, Avanos: Avanos’taki Güray Müze’de saat 19.30’da gerçekleşecek olan Claude Debussy: 100 adlı etkinliğe giriş için 50 TL ödemeniz gerekiyor.

9 Eylül 2018 – KK Extravaganza, Ürgüp: Genç Sanatçılar Programı’nın gerçekleşeceği etkinlik Karakuş’ta saat 17.00’de düzenlenecek ve girişler ücretsiz.

9 Eylül 2018 – Gece Gece Caz, Ürgüp: Giriş ücretinin 50 TL olduğu “Gece Gece Caz” etkinliği saat 21.30’da Ürgüp Karakuş’ta gerçekleşecek ve 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali’nin son etkinliği olacak.

Daha önceki senelerde gerçekleşen Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali ile ilgili fikir sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Festivalde Konaklama

8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali 25 Ağustos’ta başlayıp 9 Eylül 2018 tarihine kadar hız kesmeden devam edecek. Festival kapsamında gerçekleşecek etkinlikler Kapadokya’nın 5 ayrı bölgesinde düzenleneceği için konaklayacağınız otelin konumunu katılmak istediğiniz etkinliklere göre seçmenizi tavsiye ediyoruz. Kapadokya bölgesi, Avanos, Uçhisar, Ürgüp ve Mustafapaşa bölgelerinde gerçekleşecek olan 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali, Mustafapaşa’daki Kapadokya Üniversitesi’nin de olduğu eski bir Osmanlı medresesinin müzisyenleri “beraber müzik yapmaya” ve “beraber çalışmaya” çağırıyor. Kapadokya mağara otelleri arasından seçiminizi yapmak için öncelikle festival programını ve etkinliklerin gerçekleşeceği yerleri dikkatle incelemeniz gerekiyor. Ardından en çok katılmak istediğiniz etkinliklere göre Ürgüp otelleri, Avanos otelleri ya da Mustafapaşa otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Göreme otelleri ve Uçhisar otelleri de tercihleriniz arasında olabilir.

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Festival etkinliklerinden arda kalan zamanınızda Kapadokya’nın birçok bölgesini keşfedebilir, öncelikle konakladığınız otelin bulunduğu bölgeden gezmeye başlayabilirsiniz. Kapadokya otelleri kategorisindeki Avanos otelleri, Ürgüp otelleri, Göreme otelleri, Çavuşin otelleri gibi birden çok tesisin olduğu sayfalara göz attıktan sonra online rezervasyonunuzu gerçekleştirebilir ve bir an önce Kapadokya seyahatinizin diğer kısımlarını da planlayabilirsiniz. İşte 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali seyahatinizde arda kalan zamanınızı en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz yerler:

Devrent Vadisi: Bir diğer adıyla Hayal Vadisi Avanos merkezden sadece 15 km uzaklıkta konumlanıyor. Vadiyi yakından görmek için ya özel aracınızın olması ya da taksi kullanmanız gerekiyor.

Güllüdere Vadisi: Peribacalarını en net şekilde görebileceğiniz yerlerden biri olan Güllüdere Vadisi, bilhassa trekking ve dağ yürüyüşleri için çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor.

Ihlara Vadisi: İlk yerleşimin 4. yüzyılda başladığı Ihlara Vadisi Aksaray sınırları içerisinde yer alıyor. İmkan bulursanız eğer Kapadokya’dan günübirlik mutlaka Ihlara Vadisi’ne gelin ve Ağaç Altı Kilisesi, Yılanlı Kilise, Kırk Dam Altı Kilise, Sümbüllü Kilise ve dahasını yakından görme fırsatını kaçırmayın.

Güvercinlik Vadisi: Kapadokya’da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında gelen Güvercinlik Vadisi, macera ve doğa sporlarına ilgi duyan, özellikle trekking severlerin uğrak noktası oluyor. Buna ek olarak yoga, koşu, bisiklet gibi aktiviteler için de biçilmiş kaftan.

Paşabağ: Şu kartpostallardan pek bir aşina olduğumuz, Kapadokya’daki hemen hemen tüm hediyelik eşya dükkanlarında minyatürlerinin karşınıza çıkacağı şu meşhur şapkalı peri bacalarının olduğu yer Paşabağ olarak geçiyor. Paşabağ ve Üç Güzeller’i herhangi bir giriş ücreti ödemeden gezmeniz mümkün.

Aşk Vadisi: Kapadokya’nın Aşk Tepesi’nde bir selfie çekilmeden olmaz tabii… Göreme – Uçhisar yolunu takip ederek kolaylıkla Aşk Vadisi’ne ulaşabilirsiniz, ancak bir noktadan sonra yürümeniz gerekebilir.

Kızılçukur Vadisi: Kapadokya ATV turlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan Kızılçukur Vadisi, adrenalin seviyenizi arşa çıkaracak türde bir yer. Bölgede hem at safarileri hem de ATV turları düzenleniyor.

Gomeda Vadisi: Tam tamına 6 km uzunluğundaki yürüyüş yolunu bir baştan bir başa keşfederek Kapadokya turunuzu unutulmaz kılabilirsiniz. Kimi Kapadokya otelleri de bu tür turlar düzenliyor, takipte kalmanızda yarar var.

Taş Köprü: 117 yıl, dile kolay… 1900 senesinde inşası biten bu tarihi köprü, Avanos’un girişinde yer alıyor.

Tahta Köprü: 180 metre uzunluğa sahip olan ve 1973 yılında inşa edilen Tahta Köprü’yü görmeden Kapadokya’dan ayrılmamalısınız.

Saç Müzesi: Çömlekçiler çarşısında konumlanan ve açık ara ülkemizin en ilginç, en sıra dışı müzelerinden biri olan Avanos Saç Müzesi’nde 16 bini geçkin kadının saç tutamları sergileniyor.

Zelve Açık Hava Müzesi: Doğayla iç içe huzur dolu yürüyüşler için yönünüzü hemen Zelve Açık Hava Müzesine çevirin. Müzekart’ınız yoksa eğer açık hava müzesini görmek için kişi başı 15 TL ödemeniz gerekebilir.

Göreme Açık Hava Müzesi: Assolistler en son gelir ne de olsa… Doğanın mucizelerine birebir şahit olacağınız Göreme Açık Hava Müzesi’ne yakın bir bölgede konaklamak için ilk fırsatta Göreme otelleri sayfasına göz gezdirmenizi öneriyoruz. Göreme Açık Hava Müzesi’ne kadar gitmişken Karanlık Kilise’yi de görmeyi ihmal etmeyin; giriş ücreti kişi başı 8 TL. Bu arada söylemeden geçmeyelim; Göreme Açık Hava Müzesi sınırları içerisinde tam tamına 360 tane keşfedilecek kilise var.

Kaymaklı Yeraltı Şehri: Toplamda 5000 kişi kapasiteli bir yeraltı şehri mevzu bahis olunca 8 katlı olmasına şaşmamak gerek elbette.

Özkonak Yeraltı Şehri: Tünel üzerinde delikler göreceğiniz oldukça ilginç bir yeraltı şehri olan Özkonak, zamanında savunma ve barınma amaçlı inşa edilmiş.

Mazı Yeraltı Şehri: Antik dönemde Mataza adıyla anılan Mazı Yeraltı Şehri’ne Müzekart sahibi değilseniz eğer giriş için 10 TL ödemeniz gerekiyor. Toplamda dört farklı girişinin olduğu yeraltı şehrindeki mezarları görmek için çatıya çıkabilirsiniz.

Derinkuyu Yeraltı Şehri: 8 kattan oluşan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya’da en çok ilgi çeken yerlerden biri. Giriş ücretinin 15 TL olduğu yeraltı şehrinin altında kaynaklara göre 400’ün üzerinde yeraltı şehri varmış.

Çavuşin Kilisesi: Giriş üretinin 8 TL (Müzekart sahibi değilseniz) olduğu Çavuşin Kilisesi, bilhassa Hıristiyanlık tarihi için büyük önem taşıyor.

El Nazar Kilisesi: Göreme Açık Hava Müzesi’nden yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alan ve 10. yüzyılda inşa edildiği düşünülen El Nazar Kilisesi, bir peribacası içerisinde yer alıyor.

Vaftizci Yahya Kilisesi: St. Hieron’a ait eşyaların sergilendiği kilisedeki kutsal emanetleri yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Asmalı Konak: 200 yıllık bir geçmiş… Rum mimarisinden izler taşıyan Asmalı Konak, esasında bundan seneler önce yayınlanan ve o döneme damgasını vuran Asmalı Konak’ın çekildiği yer.

Turasan Şarap Fabrikası: Asmalı Konak’a yürüme mesafesinde bulunan Turasan Şarap Fabrikası’nı gezebilir ve dönem dönem gerçekleşen tadım etkinliklerine katılabilirsiniz.

Kocabağ Şarap Evi: Uçhisar otelleri bölgesine yakın bir konumda yer alan Kocabağ Şarap Evi, Turasan’dan sonraki ilk durağınız olabilir. Gün batımı manzarasını leziz bir şarapla taçlandırabilirsiniz.

Uçhisar Kalesi: 160 metre yüksekliğe sahip Uçhisar Kalesi’ne giriş için 4 TL gibi cüzi bir miktar ödemeniz gerekiyor. Göreme’yi ayaklarınızın altına seren Uçhisar Kalesi’ne çıkarak kartpostalları kıskandıracak güzellikte kareler yakalayabilirsiniz.

Ortahisar Kalesi: Kapadokya’nın en büyük peribacasını kuş bakışı görmek için rotanızı Ortahisar Kalesi’ne çevirebilirsiniz.

Temenni Tepesi: Ürgüp otelleri bölgesinde yer alan Temenni Tepesi’ne çıkıp mutlaka ortadaki kümbete gidin ve içerisindeki Tahsin Ağa Halk Kütüphanesi’ni gezin.

Kapadokya’da Yapılacak Aktiviteler

Ünü Türkiye sınırlarını aşıp tüm dünyaya yayılan, mağara otelleri, kaya otelleri, uluslararası festival ve etkinlikleri, doğanın bir mucizesi olan peri bacaları, Avanos’u, Ürgüp’ü, tadına doyum olmayan şarapları, Göreme’si ve dahası ile gönüllerde taht kuran Kapadokya’da yapmadan dönme listesine göz atmadan yola çıkmayın deriz!

  • Kapadokya’nın gizemli vadilerini at safari turları ile keşfe çıkın.
  • Güneşin doğuşunu sıcak hava balon turu eşliğinde karşılayın.
  • Kapadokya’nın en bilinmedik köşelerini ATV turları ile bir bir keşfedin, hatta böylesine büyük bir bölgede imkanınız varsa şayet gezmedik yer bırakmayın.
  • İlk fırsatta bir bisiklet kiralayın ve Kapadokya bölgesini pedallayarak gezin.
  • Hava kararınca konakladığınız otelin teras katına çıkın ve yıldızlara bu denli yakın olmanın keyfine varın.
  • Saç koleksiyonu olan, belki de Türkiye’nin en ilginç müzeleri yarışması yapılsa 1.liği kimselere kaptırmayacak olan Avanos Saç Müzesi’ni gezin.
  • Çanak çömlek yapımını önce izleyin, yapan zanaatkarlar ile sohbet edin, sonrasında ise atölyelerde gerçekleşen workshop etkinliklerine katılın ve sevdikleriniz için kendi el emeğinizle çanak çömlek yapın.
  • Gizemli yeraltı şehirlerinin mistik havasını soluyun.
  • UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de adını yazdırmış olan Göreme Açık Hava Müzesi’ne en az 1 – 2 gününüzü ayırın.
  • Azıcık kendinizi şımartın ve bütçenizin büyük bir kısmını konaklama için ayırın; en lüks, en güzel mevkideki Kapadokya kaya otelleri ve Kapadokya mağara otelleri arasından seçiminizi yapın.
  • Devasa peri bacalarını yakından görebileceğiniz en doğru adres olan Paşabağ’a gidin ve çekebildiğiniz kadar fotoğraf çekin.
  • Ihlara Vadisi’ni bir uçtan bir uca arşınlayın.

Kapadokya’nın En Ünlü Lezzetleri ve Yeme İçme Mekanları

8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerin birçoğuna katıldınız ve hala birkaç günlük bir zaman diliminiz var. O zaman sizi hemen Kapadokya’nın en ünlü yeme içme mekanlarına davet edelim. Kapadokya bölgesinin en meşhur lezzeti olarak kabul gören testi kebabı ile lezzet avına başlayabilirsiniz. Kapadokya otelleri de bünyesindeki restoranlarda Nevşehir, Kapadokya ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki diğer şehirlerin mutfaklarından en seçkin lezzetleri ziyaretçilerine sunuyor. Testi kebabının en lezzetlisi nerede diye soracak olursanız, çoğu kişiden alacağınız ilk cevap Uçhisar’da yer alan Millocal Restoran olacaktır. Bunun yanı sıra sac kebabı da denemek isterseniz yönünüzü ilk fırsatta Le Mouton adlı restorana çevirmenizi tavsiye ediyoruz. Yine Uçhisar otelleri bölgesinde konumlanan bu restoranda sadece sac kebabı değil, envaiçeşit lezzetin yanı sıra Kapadokya’nın enfes şaraplarını da tatma fırsatı bulabilirsiniz. Tabii bununla da bitmedi; daha yemeden, baş döndürücü kokusuyla bile herkesi büyüleyen kiremitte kavurma içinse ilk adresiniz Şükrüoğulları Restoranı olmalı. Birbirinden leziz mezeleri ve ilginç atmosferi ile herkesin beğenisini toplayan Old Greek House ise tek kelimeyle Kapadokya tatilinizin unutulmazlarından olacak. Buna ek olarak Kapadokya’da mutlaka tatmanızı önerdiğimiz diğer lezzetler ise düğün çorbası, ayva dolması, dıvıl yemeği, koyun yahnisi, kuru fasulye ve pilav ikiilsi, nohutlu yahni ve özel el yapımı şaraplar. Kapadokya şaraplarının en lezizlerini tatmak için Kocabağ şarabı, Turasan şarabı ve ödüllü Seneler Şarabı’nı listenize dahil etmeyi unutmayın.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya’ya nasıl gidilir gibi soru işaretiniz varsa eğer biraz sonra vereceğimiz önerileri bir yerlere not etmenizde fayda var. Hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile ulaşımın kolaylıkla sağlanabildiği Kapadokya’ya en hızlı ulaşım yöntemi hava yolu kuşkusuz. 8. Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali’nin gerçekleşeceği tek bir yer olmadığı için birden çok bölgeye ulaşımınızı sağlamanız gerekecek. Festival etkinliklerinin gerçekleşeceği başlıca yerler ise Kapadokya bölgesi, Avanos, Uçhisar, Ürgüp ve Mustafapaşa.

Hava yolu: Kapadokya Nevşehir Havalimanı varışlı uçak seferlerini araştırarak bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Havalimanına vardıktan sonra tek yapmanız gereken gitmek istediğiniz bölgeye direkt ulaştıran toplu taşıma araçlarını ya da taksileri kullanmak. Festival etkinlikleri birden çok bölgede gerçekleşeceği için havalimanına varır varmaz araç kiralamanız size zaman kazandırabilir. Daha uygun fiyatlı olsun isterseniz de Kayseri Havalimanı varışlı uçak seferlerine göz gezdirebilirsiniz. Kayseri Havalimanı’ndan Nevşehir’e direkt giden minibüslerle yaklaşık 1-1,5 saatte ulaşımınızı sağlamanız mümkün. Elbette havalimanı – konaklanacak otel arası havalimanı transfer hizmeti veren Kapadokya otelleri sayfasını da inceleyebilirsiniz.

Kara yolu: Türkiye’nin dört bir yanından her gün düzenli aralıklarla gerçekleşen Kapadokya varışlı otobüs seferleri ile bölgeye pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tabii İç Anadolu Bölgesi’nin dışında Doğu Anadolu, Güneydoğu, Ege, Karadeniz ya da Marmara bölgelerinden birinde yaşıyorsanız otobüs yolculuğunuz epey uzun sürebilir. Festivale yetişmek için en hızlı yöntemi araştırıyorsanız özel aracınızla ya da araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak mesafeyi çok daha kısa bir sürede katetmeniz muhtemel. Ege Bölgesi’nden hareket edecekler Afyon yolunu, Karadeniz’den gelecekler ise Samsun yolunu kullanmalılar. İstanbul – Ankara otobanını kullanarak da bölgeye kısa sürede varabilirsiniz.

Demir yolu: Her ne kadar Kapadokya’ya direkt trenle ulaşamayacak olsanız da Kayseri üzerinden bölgeye geçiş yapabilirsiniz. Trenle Kayseri Tren Garı’na ulaştıktan sonra buraya 15 dakikalık sürüş mesafesinde konumlanan Kayseri Otogarı’na gidebilir ve Kapadokya varışlı minibüslerden birine binebilirsiniz.