Muğla’nın turistik ilçelerinden biri olan Marmaris eşsiz doğası, dinamik gece hayatı ve masmavi sularıyla her yaştan ziyaretçi için ideal bir tatil rotası. El değmemiş koyları, yeşilin farklı tonlarına ev sahipliği yapan atmosferi ve günün her saati canlı yaşam tarzıyla Marmaris, uzun yıllardır hem yerli hem yabancı turistlerin de ilgi odağı olmayı başarıyor. Bodrum’dan sonra Muğla ilinin en fazla nüfusa sahip 2.ilçesidir. Muğla merkeze 1 saat uzaklıkta yer alan Marmaris, Dalaman Havaalanı’na da 1 saat uzaklıktadır. Bodrum’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta yer alan Marmaris’in Rodos Adası’na uzaklığı ise sadece 45 dakikadır. Yılın her döneminde gezmeye elverişli mevsim şartları da Marmaris’in popülaritesini arttıran özelliklerin başında geliyor. Seyahatinizi planlamadan önce Marmaris gezi rehberi ve önerilerimizi inceleyerek bu özel tatil beldesini daha yakından tanıyabilirsiniz.

⇒ MARMARİS OTELLERİNİ İNCELE

MARMARİS’TE GEZİLECEK YERLER
  • Marmaris Merkez

 

Marmaris’in en popüler noktası olan merkez, hem ideal konumu hem de sunduğu yaşam tarzıyla görülmeyi hak ediyor. Marmaris Merkezde ister halk plajından denize girebilir, isterseniz sahil boyunca uzanan özel plaj kulüplerinde vakit geçirebilirsiniz. Günün her saatinde, uzun sahil şeridinde yürüyüş yapabilme fırsatı sunması da Marmaris merkezin bir diğer artısı olarak öne çıkıyor. Marmaris’in en popüler noktalarından biri olan marina da merkeze oldukça yakın bir konumda. Tekne ve yatların sıralandığı Marina’yı ziyaret ettiğinizde, civardaki mağaza ve butiklere uğrayabilir, şık restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • İçmeler

 

Marmaris gezi rehberi ve görülecek yerler listelerinde ilk sıralarda yer alan İçmeler, hem denize girebileceğiniz hem de doğanın tadını çıkarabileceğiniz ender noktalarından. Mavi bayraklı plajıyla ünlü olan İçmeler’in 8 kilometrelik sahil şeridinde vakit geçirebilir, çam ormanlarının gölgesinde, gün boyu deniz keyfi yapabilirsiniz. Eskiden bir balıkçı köyü olan İçmeler, hızla büyüyerek 15 yılı aşkın bir süredir popüler turizm beldesi haline gelmiştir. Ziyarete gelenler İçmeler Plajını, Marmaris Plajına göre çok daha güzel olduğundan daha fazla tercih ediyorlar.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • Turunç

 

Marmaris’in en sevilen koylarından biri olan Turunç, sahil kasabası atmosferiyle görülmeyi hak eden yerlerden oluyor. Turunç’ta aynı isimli koyda denize girebilir, doğa yürüyüşü yapabilir, Palamut Tepesi’nden eşsiz manzaralara tanık olabilirsiniz. Doğal ürünlerin satıldığı semt pazarına uğrayarak çam balı turunç reçeli almak da Turunç gezinize lezzet katacak detaylar arasında. Çam balı ve turunç reçeli Turunç’ta alabileceğiniz en popüler ürünler arasında.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • Sedir Adası (Kleopatra Adası)

 

Tur teknelerinin uğrak noktası olan Sedir Adası, hem turkuaz plajı hem de antik kalıntılarıyla Marmaris’te görülmeyi hak eden yerlerden. Kleopatra’nın da sularında yüzdüğüne inanılan bu ada, sarı kumuyla Marmaris’in en özel noktalarından biri. Koruma altında bulunan altın sarısı rengi kumuyla ünlü Gökova Körfezi’ndeki Sedir Adası’nın ‘’Kleopatra Plajı’’, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • Selimiye

 

Şirin tatil beldesi Selimiye, Hisarönü Körfezi’nin en çok ziyaret edilenlerinden biri. Daracık sokaklarında dolaşıp, havuzu andıran berrak denizinde yüzme fırsatı yakalayabileceğiniz Selimiye’de, deniz kıyısındaki restoranlardan birinde gün batımı eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Sakin ve dingin bir atmosfere sahip olması dolayısıyla Selimiye’de huzur bulmak ve rahatlamak için ideal bir ortam sunar. Bozburun Yarımadası’nda kelimenin tam anlamıyla gizli kalmış bir cennet olan Selimiye, bu korunaklı halini biraz da zorlu yoluna borçlu olsa gerek. Selimiye’de sabah kuş sesleriyle tertemiz bir hava ve masmavi bir denize uyanacaksınız.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • Kızkumu

 

Kızkumu Muğla’nın ilçelerinden birinde, Marmaris Orhaniye yolu üzerinde yer almaktadır. Yeşilin her tonunu doğasında barındıran bu doğa harikası alan çam ağaçlarının o güzel kokusunu içinize çekme fırsatı sunuyor. Bu güzel ilçeyi bu kadar meşhur yapmasının nedeni ise 600 metrelik batik bir patika misali denizin içinde uzanan plajıdır. Yol boyunca tüm denizin suyu başlarda ayak bileklerinize kadar sonrasında dizlerinize kadar gelirken kumun altında yaklaşık derinlik 20 metre kadardır.

⇒ OTELLERİ İNCELE

  • Çiftlik Koyu

 

Kalabalıklardan uzak, sessiz bir gün geçirmek istiyorsanız Çiftlik Koyu sizin için doğru adres olabilir. Doğal bir liman olan Çiftlik Koyu’na gittiğinizde hem tertemiz denizinde yüzebilir, hem de deniz kıyısındaki lokantalarda taze deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Çiftlik’e doğru ilerlerken bir tarafta Hisarönü Körfezi, diğer tarafta Çiftlik Koyu sizi muhteşem doğa manzarası eşliğinde selamlayacak. Muhteşem bir doğanın içerisinde, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarında kendinizi bulacaksınız.

⇒ OTELLERİ İNCELE

⇒ Marmaris’te Görülmesi Gereken Tarihi Yapılar

 

  • Marmaris, sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi dokusuyla da oldukça büyük önem taşıyor. Beldenin artık simgesi haline gelmiş olan Marmaris Kalesi bunun en iyi örneklerinden. Milattan binlerce yıl önce yapıldığı düşünülen kaleye uğrayarak, hem bölgenin geçmişini keşfedebilir hem de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Kaleyi ziyaret ettiğinizde içindeki Marmaris Arkeoloji Müzesi’ni de görebilirsiniz.
  • Tarih meraklıların ilgisini çeken antik kent bir tepe üstünde yer alıyor. İçinde akropolis, kale ve surların bulunduğu antik kent Marmaris’e gelmişken görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında.
  • Hydas Antik Kenti de Marmaris’in tarihine ışık tutan noktalardan. Deniz seviyesinden 275 metre yükseğe kurulu olan bu antik kentteki piramit çatılı mezarlar turistlerin ilgi odağı haline gelmiş.
  • Marmaris’teki bir diğer ünlü tarihi yer ise Amos Antik Kenti. Turunç yakınlarında bulunan bu antik kent tepeden denize bakmasıyla manzara tutkunlarının uğrak noktası olurken, içindeki antik tiyatrosuyla da ziyaretçilerini bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

⇒ Marmaris’e Nasıl Gidilir?

 

Özellikle yaz aylarında hem yerli hem yabancı turistin akınına uğrayan Marmaris’e kendi aracınızla, otobüsle veya uçakla kolayca ulaşabilirsiniz. Marmaris’e hava yolunu kullanarak seyahat etmek istiyorsanız; 1.5 saat uzaklıktaki Dalaman Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na indiğinizde, Marmaris’e giden servis araçlarına binerek, merkeze kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Marmaris’e Türkiye’nin birçok şehrinden düzenlenen otobüs seferleriyle de rahatlıkla ulaşmak mümkün.

Marmaris’teki tatiliniz boyunca bölge içinde de ulaşım konusunda birçok alternatiften yararlanabilirsiniz. Özellikle plajlara ulaşımı sağlayan minibüs hatları ziyaretçilere pratik bir seyahat olanağı sunuyor. Eğer ailenizle ve çocuklarınızla seyahat ediyorsanız, araba kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

⇒ Marmaris’te Konaklama

 

Marmaris, beldede tatil yapmak isteyenler için sayısız konaklama seçeneği sunuyor. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla rahatça konaklayabileceğiniz her şey dahil oteller, Marmaris’te öne çıkan ilk konaklama türü. Tatilinizi oteldeki imkanlarla sınırlamak istemiyorsanız, sadece kahvaltı seçeneği sunan otelleri de değerlendirebilir, günün geri kalanında yemeklerinizi kendi programınıza göre düzenleyebilirsiniz. Marmaris’te öne çıkan bir diğer konaklama seçeneği ise apart oteller. Özellikle kalabalık grupların tercih ettiği apart otellerde yemeğinizi kendiniz hazırlayabilir, evinizin konforunu tatilde de yakalayabilirsiniz. En çok tercih edilen konaklama türlerinden bir diğeri ise denize sıfır oteller. Odanızdan çıkar çıkmaz plaja ulaşmanızı sağlayan bu tip oteller sundukları deniz manzarasıyla da tercih sebebi oluyor.

Marmaris konaklamanız için bölge seçimini ise beklentinize göre yapabilirsiniz. Gece hayatına dahil olmak ve hareketli bir tatil geçirmek istiyorsanız Marmaris merkez otellerini inceleyebilirsiniz. Eğer hayaliniz sakinlik ve doğayla iç içe zaman geçirmekse, tercihinizi İçmeler, Selimiye ve Turunç bölgelerindeki otellerden yana kullanabilirsiniz.

⇒ OTELLERİ İNCELE

⇒ Marmaris’te Yeme İçme

 

Marmaris sahip olduğu doğal güzellikler dışında, yeme içme seçenekleri ile de göz dolduruyor. Hem Ege mutfağından örnekler sunan hem de deniz ürünlerinin birçok çeşidini tadabileceğiniz Marmaris restoranları, seyahatinizin lezzet dolu bir deneyime dönüşmesini sağlıyor. Özellikle Marmaris Marina’daki balık restoranları, deniz ürünleri sevenlerin ilk tercihi oluyor. Marmaris’teki çay bahçeleri ve kafeler de günün her saatinde keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar olarak geç saatlere kadar hizmet veriyor.

⇒ Marmaris’te Neler Yapılır?

 

Kaldığınız süre boyunca neredeyse her gün için farklı aktiviteler planlayabileceğiniz Marmaris sıkılmadan tatil yapılabilecek bir destinasyon. Bu aktivitelerin başında tekne turları geliyor. Bölgenin eşsiz koylarını ziyaret edebilmek ve tertemiz denizinde rahatça yüzebilmek için tekne turlarına katılabilirsiniz. Günün her saatinde hareketli olan marina ise Marmaris’in kalbi olarak nitelendirilebilir. Birçok kafe, restoran ve mağaza bulabileceğiniz Marmaris Marina bir yaşam alanı olarak ziyaretçilerine keyifli anlar vadediyor.

Alışveriş yapmayı seviyorsanız, Marmaris Kapalı Çarşı’daki mağazaları gezebilir, özellikle giyim ve takı ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Marmara bölgesi de özellikle lüks mağazalarıyla önemli bir alışveriş noktası olarak dikkat çekiyor. Marmaris denilince akla gelen özelliklerden biri de hiç şüphesiz gece hayatı. Beldenin popülaritesini artıran detaylardan biri olan hareketli gece hayatını yakından deneyimlemek için Barlar Sokağı’na uğrayabilirsiniz. İrili ufaklı birçok bar ve gece kulübünün yer aldığı Barlar Sokağı sabahın ilk ışıklarına kadar açık kalıyor. Belki de hayranı olduğunuz müzik grubunu Marmaris seyahatinizde canlı olarak dinleme şansına sahip olabilirsiniz!

Marmaris’i çocuklarınızla ziyaret etmeyi planlıyorsanız, onların da keyif alacağı aktiviteler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Beldede bulunan su parklarından birinde eğlenceli bir gün geçirerek ailenizle tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Marmaris tatiliniz için en uygun otel seçeneklerini Otelz.com ile inceleyebilir ve hemen rezervasyon yapabilirsiniz.